Şimdi Ara

Samson SR850'ye ses kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar stüdyo kulaklığım var, Samson SR850. Bu kulaklığa 50-100 tl arası bir ses kartı arıyorum. Sesi zaten güzel çıkıyor ama artık bir ses kartı almak istiyorum. Daha da iyi yapabilecek bir ses kartı tavsiyelerinizi bekliyorum. Masaüstünde kullanacağım. W8 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobisto -- 21 Temmuz 2013; 0:03:00 >

• gercekci olmak gerekirse butcenizi biraz yukseltmeniz gerek.

elinizdeki kulaklik aslinda oem uretim bir Superlux marka kulakliktir, samson oem olarak alip kendi markasini basmis ve piyasaya oyle surmustur, giris seviyesi icin iyi bir kulakliktir.

eger maksadiniz sadece kulakliktan daha iyi ses almaksa simdilik ses karti yerine ebay den bir adet CMOY mini kulaklik amfisi almanizi tavsiye ederim. zira kulakliga gelen akim hacmini kendi amfisiyle artiracak bir ses karti icin, para verdiginize degecek daha yuksek seviye (minimum xonar d2) l urunlere kaymalisiniz. dogal olarak bu sefer ses kartinin hakkini verecek bir kulaklik, kulakligin hakkini verecek bir amfi derken kisir dongu... sonra milyarlar nereye gitti diyorsunuz cabucak.

bana kalirsa beklentilerinizi cok yukseltmeden bir adet CMOY amfi alin, ileride de xonar dg sinifi bir ses karti alir rahat edersiniz. sesin sizi yeteronce tatmin etmemesinin sebebi hacimsiz olmasi su anda. hacmi de kulakliga gelen akimi ve kalitesini artirarak elde edebilirsiniz ki bu da soylediginiz fiyata ancak bir mini kulaklik amfisi ile mumkun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 21 Temmuz 2013; 0:07:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu arada umarim wasapi ya da asio eklentili foobar kullabiyorsunuzdur. merak ettim hangi yazilimla muzik dinlediginizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: theoden541

gercekci olmak gerekirse butcenizi biraz yukseltmeniz gerek.

elinizdeki kulaklik aslinda oem uretim bir Superlux marka kulakliktir, samson oem olarak alip kendi markasini basmis ve piyasaya oyle surmustur, giris seviyesi icin iyi bir kulakliktir.

eger maksadiniz sadece kulakliktan daha iyi ses almaksa simdilik ses karti yerine ebay den bir adet CMOY mini kulaklik amfisi almanizi tavsiye ederim. zira kulakliga gelen akim hacmini kendi amfisiyle artiracak bir ses karti icin, para verdiginize degecek daha yuksek seviye (minimum xonar d2) l urunlere kaymalisiniz. dogal olarak bu sefer ses kartinin hakkini verecek bir kulaklik, kulakligin hakkini verecek bir amfi derken kisir dongu... sonra milyarlar nereye gitti diyorsunuz cabucak.

bana kalirsa beklentilerinizi cok yukseltmeden bir adet CMOY amfi alin, ileride de xonar dg sinifi bir ses karti alir rahat edersiniz. sesin sizi yeteronce tatmin etmemesinin sebebi hacimsiz olmasi su anda. hacmi de kulakliga gelen akimi ve kalitesini artirarak elde edebilirsiniz ki bu da soylediginiz fiyata ancak bir mini kulaklik amfisi ile mumkun.

Teşekkür ederim üstadım cevabın için.
    Bu üründen mi bahsediyorsun acaba ?http://www.ebay.com/itm/Micro-Cmoy-headphone-amp-Opamp2227-Amplifier-/251305146699?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a82f4394b

Şöyle bir sorum daha olacak, bu ürün gördüğüm kadarıyla sadece kulaklıklar için. Sonucu tahmin ediyorsun sen fakât ben edemiyorum. Bass ve tiz sesleri çok daha kaliteli duyabilecek miyim ?

Asus XONAR DGX 5.1 nasıl bir seçenek olur ? Zira hep kulaklıkla takılmayacağım. Bir ara güçlü veya orta halli bir 2.1 ya da 5.1 alacağım. Logitech X540 gibi orta halli bir 5.1 alabilirim.

• quote:

bu arada umarim wasapi ya da asio eklentili foobar kullabiyorsunuzdur. merak ettim hangi yazilimla muzik dinlediginizi.

Buna hiç dikkat etmemiştim işte. Aimp3 kullanıyorum şu anda. Tavsiyenizi bekliyorum bu konuda da üstadım. Saygılar.
  • www.ebay.com/itm/Micro-Cmoy-headphone-amp-Opamp2227-Amplifier-/251305146699?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a82f4394b

baslangic olarak isinizi gorur, basslar daha vurgulu, tizler daha keskin, midler biraz daha onde olacaktir. isterseniz fioo ya da aune nin dac + amfi kombinasyoonlarina bakabilirsiniz ileride. ilk olarak amfinin ne ise yaradigini gorun, hosunuza giderse devam edersiniz.

kulakliginiz kendi sinifinda gayet gecerli bir kulaklik vebeklenti cok yuksekedikce uzun sure kullabilabilir. o yuzden kulakliginizin hakkini vermek icin bu amfiden sonra 300 - 400 lirayi cok gormeyin. tabii hersey zamanla. ilk olarak cmoy amfiyi bir deneyin, begenmezseniz 40 50 liraya satar ses karti alirsiniz zaten yine.

foobar2000 ucretsiz bir yazilimdir ve sitesinde asio veya wasapi ile kullanimi hakkinda epey bilgi mevcuttur. aimp de asio ile kullaniliyor sanirsam, forumlarinda epey bilgi bulabilirsiniz.ama once kulakligi duzgun besleyin bir. her sey sirayla.

saygilar, iyi dinlemeler

• quote:

www.ebay.com/itm/Micro-Cmoy-headphone-amp-Opamp2227-Amplifier-/251305146699?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a82f4394b

baslangic olarak isinizi gorur, basslar daha vurgulu, tizler daha keskin, midler biraz daha onde olacaktir. isterseniz fioo ya da aune nin dac + amfi kombinasyoonlarina bakabilirsiniz ileride. ilk olarak amfinin ne ise yaradigini gorun, hosunuza giderse devam edersiniz.

kulakliginiz kendi sinifinda gayet gecerli bir kulaklik vebeklenti cok yuksekedikce uzun sure kullabilabilir. o yuzden kulakliginizin hakkini vermek icin bu amfiden sonra 300 - 400 lirayi cok gormeyin. tabii hersey zamanla. ilk olarak cmoy amfiyi bir deneyin, begenmezseniz 40 50 liraya satar ses karti alirsiniz zaten yine.

foobar2000 ucretsiz bir yazilimdir ve sitesinde asio veya wasapi ile kullanimi hakkinda epey bilgi mevcuttur. aimp de asio ile kullaniliyor sanirsam, forumlarinda epey bilgi bulabilirsiniz.ama once kulakligi duzgun besleyin bir. her sey sirayla.

saygilar, iyi dinlemeler

Demek istediğiniz, amfi sadece sesi yükseltmekle kalmayıp aynı anda kaliteyi de arttıracak yani. O halde yapabilirim yani. Footbar2000 güzel gerçekten, Asio eklentisini kurdum, dandik bir qualizer ayarı yaptım kendimce, hoş oldu. Son bir soru daha hocam, o amfiyi alırsam eğer, satabilir miyim sizce rahatlıkla ? 60 liraya mâl olsa bana, 50 liraya hayli hayli satılabilir mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sesi degil ama belirli frekanslarin sesini yukseltecektir, dolayisi ile seste yukselecektir. seste hacim nedir bir arastirin isterseniz.

evet az kullanilmissa 40 - 50 lira arasinda satarsiniz lakin farki begeneceginizden eminim.

son olarak min. kaynak, opt. amfi cikisi gercegini unutmayin, yani %20 bilgisayardan, %70 amfiden vb ses almaya calisin. ne amfiyi %30 ses ayari altinda ne de kaynagi (burada pc deki ses islemcisi) %40 uzerinde kullanmayin. arayi deneye yanila kulaginiza zarar vermeyecek duzeyde en iyi ses icin bulursunuz. unutmayin kulaklariniz bir kere saglamligini yitirirse kulakliklarin ve muzigin hic bir onemi kalmaz.

her turlu soruyu pm den sormakta cekinmeyiniz. headphile dunyasina hos geldiniz.

• quote:

sesi degil ama belirli frekanslarin sesini yukseltecektir, dolayisi ile seste yukselecektir. seste hacim nedir bir arastirin isterseniz.

evet az kullanilmissa 40 - 50 lira arasinda satarsiniz lakin farki begeneceginizden eminim.

son olarak min. kaynak, opt. amfi cikisi gercegini unutmayin, yani %20 bilgisayardan, %70 amfiden vb ses almaya calisin. ne amfiyi %30 ses ayari altinda ne de kaynagi (burada pc deki ses islemcisi) %40 uzerinde kullanmayin. arayi deneye yanila kulaginiza zarar vermeyecek duzeyde en iyi ses icin bulursunuz. unutmayin kulaklariniz bir kere saglamligini yitirirse kulakliklarin ve muzigin hic bir onemi kalmaz.

her turlu soruyu pm den sormakta cekinmeyiniz. headphile dunyasina hos geldiniz.

Teşekkür ederim hocam. Sana ulaşacağım özel mesajdan eğer niyetlenirsem böyle bir şey almaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: tobisto

Arkadaşlar stüdyo kulaklığım var, Samson SR850. Bu kulaklığa 50-100 tl arası bir ses kartı arıyorum. Sesi zaten güzel çıkıyor ama artık bir ses kartı almak istiyorum. Daha da iyi yapabilecek bir ses kartı tavsiyelerinizi bekliyorum. Masaüstünde kullanacağım. W8 kullanıyorum.

Müzik dinlemek için kullanılacaksa USB DAC almak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halog

quote:

Arkadaşlar stüdyo kulaklığım var, Samson SR850. Bu kulaklığa 50-100 tl arası bir ses kartı arıyorum. Sesi zaten güzel çıkıyor ama artık bir ses kartı almak istiyorum. Daha da iyi yapabilecek bir ses kartı tavsiyelerinizi bekliyorum. Masaüstünde kullanacağım. W8 kullanıyorum.

DAC alırsam memnun kalmayıp daha fazla masraf yapmam gerektiği söylendi hocam. Ben bir amfi ya da ses kartında karar kıldım. Yol Asus'a çıkıyor gibi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halog

quote:

DAC alırsam memnun kalmayıp daha fazla masraf yapmam gerektiği söylendi hocam. Ben bir amfi ya da ses kartında karar kıldım. Yol Asus'a çıkıyor gibi.

DAC alıp memnun kalmama gibi bir durum yaşayacağınızı düşünmem. Şu anki dinletilerinizden kat kat detaylı ses almanızı sağlıyor DAC. Ha masrafı şu yönde yapar kulaklığınız zayıf kalır, gider daha iyi bir kulaklık almak istersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.