Şimdi Ara

Samimi insanların önerilerini bekliyorum. :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardesım ıkıdır konularını goruyorum bak ben de senın kadar kararsız ve tutarsız bı ınsanım ıtuden tıpa gecsem mı dıyorum ama ezberı hıc sevmıyorum kı dıyorum ama cok para dıyorum muhendıslıkte 98 kısının 8 ı kız dıyorum para cok az dıyorum neden muhendıslık dıyorum aslında ıyı ya tıpı okuyamam dıyorum vs vs vs vs vs
    Bızden doktor olmaz oyle kutsal bı meslegı bu kadar kararsız tutarsız adamlar yapmamalı bosver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisi olup napcan abi tıp okumak varken
    Hem muhendislige geçince seveceğin ne malum

• TL:DR

• Hocam ama su an memnun degilim ki zaten :)

• POMPEII kullanıcısına yanıt
    Ne okuyordunuz hocam siz?

• V3tra kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum ki şöyle bir durum var,
    Tıp okuyanların yüzde 90'ı dersleri sevmiyorlar ama işin ucunda doktor olduktan sonra yaşayacaklarını düşündükleri için çekiyorlar. Yıl ilerledikçe pratikler, hastayla iletişim artınca tabii ki sevmeye başlanabilir. Onun dışında ders çalıştıkça başarılı oldukça zaten hangi bölümü okuyorsan oku bölümünü seversin diye düşünüyorum çünkü insan başarıyı sever. Yani çalıştıkça çalışmayı seveceğini düşünüyorum

İşletmeyle ilgili olarak da bölümü sevmem, derslerini biraz inceleyince hoşuma gitmesi ve boğaziçi olmasından da iş sıkıntısı çekmeyeceğimi düşündüğüm için. Lisede de hep matematiğim en iyi kimya-biyolojim en kötü derslerimdi üstelik.

• Halini az cok anlayabiliyorum ama cevremden son zamanlarda duydugum en cok laf özel de cok daha fazla para alıyordu ama stresine dayanamadı devlete gecti oluyor.Ozelin cok stresli oldugundan bahsediliyor bunu da dusun derim.

• V3tra kullanıcısına yanıt
    elektrik okuyorum. itü odtünün bilgisayar diğer bilgisayarlara benzemez he buralara geçsen iki anlamda da yatamazsın
    dersler niye bu kadar canını sıkıyo ki ezber yapmayı mı sevmiyosun, sayısal 10k daki bi adamın ezberi seveceğini çok sanmıyorum ben zaten herkes matematik fiziği sever ama durum ortada. ezberi sevmeyi geçeyim, ezber yapabiliyo musun? komiteler test oluyomuş çok mu zorlanıyosun kardeşim
  • POMPEII kullanıcısına yanıt
    Zorlanma degil de hocam konular hic hosuma gitmiyor.Bu nedenle calısmak istemiyorum insanlar 4 hafta kala calısmaya baslarken ben calısmıyorum derdim bu :)

Amacım yatmak degil zaten gecis yapınca yatılmayacagını biliyorum.Amacım ilgi alanıma dogru gecmek sizce yanlıs mı bu?

• şuan iş imkanı en iyi olan sektördür.
    ben maneviyata bakıyorum deyip tıp okumayı bırakmak büyük hata olur
  • bide şu açıdan düşün hocam. sevmeyerek devam ettin tıpı bitirdin.sevmediğin meslekte ne kadar başarılı olabilirsin ? doktor oldun yanlış bi uygulama yaptın ilaç operasyon vs ne ise.. bunun vebali daha büyük olur mühendisin yaptığı hataya kıyasla çünkü cana mal olacak belki de.

bide insanlara yardım etmeyi maneviyatı meslekte arama bence. sen ne kadar iyi işler yapmaya gayret edersen maneviyatı o kadar güçlü bir insan olursun. neticede her ehli sünnet doktor değil değil mi?

doğru kararlar alman dileğiyle..
  • Hocam ama ilgi alanıma girmiyor dersler hosuma gitmiyor okula bile gitmek isstemiyorum dert bu zaten yoksa cecap belli olurdu direkt :)

• quote:

Orijinalden alıntı: V3tra

Hocam ama ilgi alanıma girmiyor dersler hosuma gitmiyor okula bile gitmek isstemiyorum dert bu zaten yoksa cecap belli olurdu direkt :)

aynı duyguyu elektronik yada bilgisayar müh. kazandığındada yaşamayacağının garantisini verebilirmisin.
    belki o bölümlerden birinde okuyor olsaydın 2 ay sonra sıkılıp başka bir alana yönelecektin?
  • Veremem :)

Ilgimi cekiyor gercekten ama isin icine girmedim daha o nedenle ortamı bilmiyorum.

Ama bildigim sey su ki ben tıp derslerini sevmiyorum

• sen bilirsin karar senin kararındır
    ama tek diyebileceğim okumakta olduğun bölüme dört elle sarıl
    birçok insana nasip olmuyor orası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luken Drew

Doktorluk bırakılırsa her maaş günü doktor oldaydım bu kadar fazla alırdım demiceksen ne istiyorsan o bölümü seç

Gerçekten çok sağlam bi mühendis olursa -ki işini sevdiği için büyük ihtimal olabilir- doktorun hayal edemeyeceği paraları kazanır

• Hocam soyle bir sey dusundum gercekten sevmeye calısacam ama olmazsa bırakacam mecbur bu en uygunu gibi duruyor.

• Sichern kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam

• Manevi tatmin filan bunları bir kenara bırak, gerçekten hangi mesleği yapmaktan zevk alacaksan onu seç. Öbür türlü birşeylerin zoruyla iş yaptıktan sonra zaten mutlu olamazsın. Öbür dünyayı da düşünüyorum diyorsun işte bu tamamen kendine önem verdiğin için başkası için değil yani sen öteki dünyada rahat edeyim diye insanlara iyilik yapıyorsun. Yani cennet cehennem olmasa iyilik yapmayı da mı bırakacaksın ? Bence böyle düşünmekten vazgeç ve birilerine iyilik fedakarlık yapacaksan tamamen vicdanınla ve karşındakini düşünerek yap. Eğer mühendislik istiyorsan mühendislik tercih et, ileride işini gücünü eline alınca iyilik de fedakarlık da yaparsın maddi yönden de tatmin olursun merak etme. En basitinden durumu kötü olan bir çocuğu al okut masraflarına karşıla, ileride o çocuk işini eline alınca sana ne dualar eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suprémacy kullanıcısına yanıt
    +1

Arkadasın kafası bir hayli karısık oldugundan boyle dusunuyor galiba dedikleriniz de haklısınız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.