Şimdi Ara

Samanyolu'nun Digitürk açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 23 Mayıs tarihinde Digital Platform tarafından yayını durdurulan Samanyolu Televizyonu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
    Samanyolu Televizyonu, 2003 yılından bu yana “Digitürk” adlı, Digital Platformda yer almakta ve seviyeli yayınlarıyla, tıpkı diğer yayıncı kuruluşlar gibi, platformun daha çok seyirciye ulaşmasına katkıda bulunmaktadır.

Televizyonumuzun, Digitürk’le arasındaki sözleşme 31.05.2005 tarihinde sona ermiş olup, bugüne kadar yeni bir sözleşme taslağı üzerinde anlaşılamamıştır. Bu anlaşmazlığın temel nedeni, Digitürk Yönetimince ücretlendirmeye ilişkin uygulamaların, maalesef sadece ve sadece Televizyonumuza dönük olarak ağırlaştırılması ve çok yüksek bir yayın bedeli talebinde bulunmasından kaynaklanmaktadır. Sona ermiş olan sözleşmenin şartlarından dahi daha ağır yükümlülükler getiren ve tek taraflı hükümleri ihtiva eden yeni sözleşme ve şartlarını yerine getirmemiz mümkün görülememiştir.

Digitürk yönetimi, farklı zamanlarda yapılan görüşmelerde, kendilerinin AGB datalarına göre ilk 5’te bulunan TV kanallarından para talep etmediklerine ilişkin bir kriter uyguladıklarını beyan etmişlerdir. Nitekim, uygulamada bir kısım TV Kanallarından, Platformda yer almalarından dolayı, hiçbir bedel alınmamaktadır.

Samanyolu Televizyonu ise, gerek Off Prime Time (OPT) olarak adlandırılan tüm günlük zaman diliminde, gerekse Prime Time (PT) olarak kabul edilen 20.00-23.00 saatleri arasında, Türkiye’nin en çok izlenen 5 kanalından biridir. (EK 1) Durum böyle iken, diğer TV Kanallarına uygulanan kriter, Televizyonumuza uygulanmadığı gibi, sürekli olarak daha ağır şartlar ve yayın ücretleri talep edilmektedir.

Ek 1’de verilen tablo dikkatlice incelendiğinde, Televizyonumuzun gerek tüm izleyici guruplarında, gerekse alt guruplarda en çok seyredilen kanallar arasında hem ortalamalarda, hem de tekil gün bazında, en çok izlenen kanallardan biri olduğu kolayca görülebilir.

Öte yandan Digital Platform’un standart olmayan ücretlendirme uygulamasında, Samanyolu Televizyonu’na karşı takınılan adil olmayan tavır ve dayatma dolu anlaşma maddeleri, mağduriyetimizin diğer sebeplerini teşkil etmektedir. Platformda bulunan ancak, Samanyolu Televizyonu’na oranla çok daha az izlenen kanalların, televizyonumuza göre çok düşük bedellerde yayın ücreti ödemeleri de dikkate şayandır.

Türkiye’de ve yurt dışında on milyonlarca kişi, Samanyolu Televizyonu’nu severek ve beğenerek izlemektedir. Ayrıca, çok sayıda Digitürk abonesi izleyicimizin de bulunduğu bilgisindeyiz. Digital Platform şirketi tarafından, Samanyolu Televizyonunun yayınını durdurma kararını aldığı 23 Mayıs 2006 tarihinden itibaren, gerek TV kanalımıza, gereksewww.samanyoluhaber.com adlı internet sitemize, Digitürk abonelerinden gelen “tepki” mesajlarının sayısı, tahminlerin çok üzerindedir.

Amacımız, asla ve asla Televizyonumuzu, Digitürk üzerinden izleyen vefalı seyircilerimizi üzmek değildir. Ancak, Digital Platformun kanalımıza dayattığı, bizce eşitlikçi, kabul edilebilir olmayan fahiş ücret talepleri ve dayatmalar, Televizyonumuzun Platformdan çıkartılması ile noktalanmıştır.

Sayın Digital Platform yetkililerince, 23.05.2006 günü saat 16.00 itibariyle tarafımıza gönderilen faks mesajında aynı gün, saat 17.00’ye kadar talepleri doğrultusunda hazırladıkları sözleşmenin tarafımızca imzalanıp, kendilerine ulaşmaması durumunda yayının kesileceği ihtar edilmiştir. Faks mesajının Televizyonumuza ulaşmasından tam bir saat sonrasında ise, yayınımız alel acele Platformdan çıkarılarak kesilmiştir. Talep edilen sözleşmenin 1 saat gibi bir zaman dilimi içerisinde imzalanması ve Digital Platforma yetiştirilmesinin mümkün olup olmayacağına ilişkin düşündürücü hususu, seyircilerimizin takdirine bırakıyoruz.

Ticari saygınlığı sadece Türkiye piyasasında değil dünya genelindeki iş çevrelerinde de bilinen ve takdirle karşılanan Samanyolu Televizyonu’nun hiç kimseye ödenmemiş tek bir kuruş borcu bulunmamaktadır. Ticaret ahlakı, insanları doğru bilgilendirme zorunluluğunu da beraberinde getirir. Üzerinde uzlaşma sağlanamamış, altına imza atılmamış, dolayısıyla var olmayan bir anlaşmadan dolayı, kim hak iddiasında bulunabilir?

Kamuoyumuzun ve özellikle de bizi sevgiyle takip eden seyircilerimizin bilgisine, saygıyla arz olunur.

SAMANYOLU TELEVİZYONU

• Samanyolu TV nin platformdan çıkarılma sebebi, tek kelimeyle siyasi nedenlere dayanıyor. Bu çağda hala bu zihniyet. Digitürk, saygınlığı açısından bu tür siyasi çekişmelere alet olmamalıydı.
  • Samanyolunun çekilmesi yerden göğe kadar haklı. Grubun yaptığı ise yerin dibine kadar haksızdır. Egemen medyanın iki yüzlülüğü de ortada işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: selodonanımhaber

Samanyolu TV nin platformdan çıkarılma sebebi, tek kelimeyle siyasi nedenlere dayanıyor. Bu çağda hala bu zihniyet. Digitürk, saygınlığı açısından bu tür siyasi çekişmelere alet olmamalıydı.

Haklısın grrd
  • Orjinalden alıntı: boldshark

Orjinalden alıntı: selodonanımhaber

Samanyolu TV nin platformdan çıkarılma sebebi, tek kelimeyle siyasi nedenlere dayanıyor. Bu çağda hala bu zihniyet. Digitürk, saygınlığı açısından bu tür siyasi çekişmelere alet olmamalıydı. [>:

+1
  • ayıp ettiler samanyolu grubuna ....
    zaten başka ne beklenirdi onlardan
  • yuh yani başka ne denebilir ki bu digitürke!.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • digitürk e hiç yakıştıramadım
  • cok ayıp etmişler STV ye.
  • Kumandaya bir kez fazla basmaktan kurtuldum
  • sırf bu yüzden mega paketi iptal ettirdim.
  • bende bişiler iptal ettirecem bakalım digiturk ten
  • quote:

Orjinalden alıntı: ratsx

Kumandaya bir kez fazla basmaktan kurtuldum

basmana gerek yoktu zaten direk listenden silebilirdin yayınlarını beğenmiyorduysan!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Naksi

bende bişiler iptal ettirecem bakalım digiturk ten
    digitürküm yok,belki gelecek sezon için düşünüyordum ama ,artık kesinlikle bu yaptıklarından sonra değil üye olmayı bedava verseler evime sokmam...digitürke
  • Ailecek izleyebildiğimiz ender kanallardan olan Samanyolu tv.ye yapılan bu haksızlığı karşı digiturku iptal ettirdim..
  • Gerçekler gün yüzüne çıkınca birileri rahatsız olup kanalı yayından kaldırmışlar işte bir şey derdimde....
  • Digiturk kendisine yakışanı yapmıştır. Kafa halen ORTAÇAĞ KAFASI.

Gönüllerdesin SamanyoluTV
  • digiturk aldığı emirlere göre hareket ediyor.. son zamanalrdaki olaylarla ilgli (çete danıştay saldırısı vs..) stv nin haberlerinin geniş kitlellere ulaşmasını istemeyen mihrakların işi bu..
  • Digitürk
  • beyler o kadarda değil artık ne için olursa olsun.
    bence saman yolu ismini değiştirmeli duygu sömürüsü TV koymalı
    bu kadarda duygu sömürüsü yapılmazki yapıcaksan muhtaçlara yardım yaparsı ekran karşısında ağlatarak onların göz yaşları ile onlara yardım etmezsin dünyada sadece müslümanlara yada türklere kötü muamele olmuyor. türkiyedeki tek fakir ailede onlar değil biz ailece tek yumurta ile 4 kişi kahvaltı yapmak zorunda olduğumuz günleri hatırlıyorum allahıma bin şükür çalıştık çabaladık şimdi durumumuzu biraz olsun düzeltir gibi olduk şükürler olsun allaha ama adam çalışmak istemiyor kadın evinde oturup yemek yapmak istiyo bu yüzden fakirler. çalışanın her zaman parası oluyor. bir kadın tanıyordum 78 yaşındaydı sokak sokak gezip karton toplar satar ekmek parasını çıkarırdı o biiiip biiiiip biiiiiip herifleri evlerinde rahat oturacaklar hem çalışmıcaklar hem evleri yenilencek hem iş bulunacak hem çocuunun bebek bezi bedava eskiden bebek bezimi wardı beni muşamba ile bağlardı annem.nirilendirmesinler beni iyi olmuş o derece duygu sömürüsü yapan bir kanal istemiyorum bir ara showTV de öyleydi onuda kınadım duygu sömürüsne hayır. ha diceksin tv nin düğmesi var değiştir. ben zaten seyretmem o kanalları. ancak zavallı ahh vahhh şeklinde iradesiz olarak seyrediliyor. eğer bir seçim yapması gerekiliyorsa digitürk yapmış bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.