Şimdi Ara

Samanyolu Galaksisi'nin fotoğrafı nasıl Çekiliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güneş Sistemi Scutum-Centraurus Kolu'nda bulunduğuna göre biz içerisinde olduğumuz şeyin dışarıdan nasıl fotoğrafını çekiyoruz ?

Uydu diyeni oyarım

• Uymadı
  • cep telefonuyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-748657E2E -- 17 Temmuz 2010; 13:58:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X.T.R.E.A.M.

Uymadı

Uydururuz o zaman
  • Çekilmiyor. İçinde bulunduğumuz için bir kısmını görüntüleyebiliyoruz, kalanı bilgisayar destekli olarak oluşturuluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSH

Çekilmiyor. İçinde bulunduğumuz için bir kısmını görüntüleyebiliyoruz, kalanı bilgisayar destekli olarak oluşturuluyor.

o kadar şeyi bilgisayarlamı oluşturuyorlar ? hem de bu kadar kesin bir şekilde doğruluğunu onaylayarak.

Bu da güneş sisteminden çekilen panoromik görüstüsü:

• Ben bu soruyu geçen sene Fizik hocama sormuştum, adamlar yapıyor gibi bi şey demişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel konu devam bilgilenelim biraz...
  • Cornell Üniversitesi'nin sitesinden bir açıklama:
    http://curious.astro.cornell.edu/question.php?number=435

Çekilen görüntülerden elde edilen verilerle bir tahmin oluşturuluyor. En parlak yıldızlar galaksinin merkezinde olduğu için fotoğraflar o şekilde yerleştiriliyor. Kalanı tahmin ve bilgisayar destekli grafik. Tabi tamamının doğruluğu kesin değil, sonuçta büyük bir kısmı görüntülenemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogancan-gs-

Ben bu soruyu geçen sene Fizik hocama sormuştum, adamlar yapıyor gibi bi şey demişti.

aynen biraz zırvalamaya başladı zaten ondan sonra ben dersten koptum Hangi hocaya sorsam cevap veremiyor en sonunda bağıracam okulda
  • Ayrıca o resimlerde ki renkler gerçek değil , o resimleri çeken makineler siyah beyaz çekiyor daha sonra bilgisayarda renklendiriyorlar
  • gerçekten optik bir düzenekle çekilen fotoğraflar değil onlar.

benim bildiğim kadarıyla çeşitli ışımaları pc üzerinde renklendiriyorlar.
  • Bizim galaksimiz, Samanyolu Galaksisi'nin içinde bulunduğumuz için tamamının fotoğrafı çekilemez diye tahmin ediyorum.

Gördüğümüz fotoğraflarda ise, Samanyolu Galaksisi'nin merkezi olan, gökyüzündeki bulutumsu hali.

Örnek olarak:
    D700 ile - 14mm. - 30sn. - F2.8 - 3200 Asa

Fotoğrafı çekme yönteminden ziyade, bizim ülkemizde, Türkiye'de Samanyolu Galaksisi'nin örnekteki gibi merkezini nerelerden görebiliriz ve fotoğrafını çekebiliriz?

Lütfen bilenler bilgilerini paylaşsın.

• takip
  • @ Hardcore_Gamer

forum.donanimhaber.com/m_44124086/tm.htm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek bir soru işareti kalmayacak şekilde buna dair nat-geo belgesellerini takip etmiştim ama şu an hiçbir şey hatırlamıyorum. Radyo dalgalarını falan kullanıyorlardı sanırsam. Şitin fak insan ömrü dediğin kısacık bir şey bari bu süre içindekileri harfiyen kaydedebilecek bir beynimiz olsaydı ya. Ama yok, illa ki onda da tasarruflu olacaksın, işine yarayanı öğreneceksin.
  • resmedilişini bilemem ama kızılötesi ışınlar uzaydan özel cihazlarla toplanıyor ve yapıları hakkında bilgi ediniliyor

http://www.astronomidiyari.com/?p=3651

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 4 Aralık 2012; 5:34:22 >
  • konu dışında böyle bilgili arkdaaşları görünce mutlu oluyorum.
  • hesap makinesiyle cekmisler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.