Şimdi Ara

Sam Altman: Apple Vision Pro, iPhone'dan bu yana en etkileyici ikinci teknoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sam Altman: Apple Vision Pro, iPhone'dan bu yana en etkileyici ikinci teknoloji
    Apple Vision Pro, geçtiğimiz hafta Amerika’da satışa çıktı. Apple, karma gerçeklik gözlüğünü 3500 dolardan başlayan fiyatla satıyor. Apple’ın şu sıralar sosyal medyada en çok konuşulan cihazı hakkında bir yorum da OpenAI CEO’su Sam Altman’dan geldi. ChatGPT’nin yaratıcısı, Apple’ın yeni ürününü 2007’de iPhone’un çıkış yapmasından bu yana en etkileyici ikinci teknoloji olarak nitelendirdi.



    Ayrıca Bkz.VR gözlük tavsiyesi arayanlara en iyi sanal gerçeklik gözlükleri (2024)



    Apple Vision Pro, diğer karma gerçeklik gözlükleri gibi kullanıcıların gerçek dünyayla entegre olan dijital ortamla etkileşime girmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar, Vision Pro uygulamalarını gözleri ve parmaklarıyla, sesle kontrol edebiliyor. Apple’ın yeni teknolojisi ne kadar devrim niteliğinde tartışılır ancak Altman, Vision Pro’yu son 17 yılda çıkan en etkileyici ikinci cihaz olarak görüyor. En etkileyici teknolojinin ne olduğunu söylemese de tahmin etmek zor değil; muhtemelen ChatGPT.






    Sam Altman: Yapay zeka, dünyayı değiştirme yolunda ilerliyor



    Altman, daha önce yapay zekanın iPhone’un insanların cebine bilgisayar koymasından bu yana görülmemiş şekillerde dünyayı değiştirme yolunda ilerlediğini söylemişti. ChatGPT’nin sektörü ve günlük yaşamı etkilemeye başladığı zaten görülüyor. Altman’ın geliştiricilere ChatGPT’yi iş için süper akıllı kişisel asistana dönüştürmek istediğini söylediği de biliniyor. Altman, ChatGPT’nin yalnızca adından memnun değil.



    Bu arada Apple’ın Amerika’da şimdiye kadar 200.000’den fazla Apple Vision Pro satışı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. Vision Pro, baharda Çin’de de satışa çıkacak. 3500 dolar başlangıç fiyatıyla şu anda piyasadaki en pahalı VR gözlüklerden biri.




    Kaynak:https://www.businessinsider.com/sam-altman-vision-pro-2nd-most-impressive-tech-since-iphone-2024-2







  • Kamera>Ekran birleşimi iyi değil. İstenildiğinde çevreyi doğrudan görmek gerek.

    Ready Player One filmindeki gibi şeffaf ekran olsa etkileyici olurdu. Şuan iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı olmasa da benzerini daha ucuza birçok firma yapmışsa, nesi devrim anlayamadım.

  • Bence şuan için süper. İlerideki versiyonları nasıl olacak heyecanla bekliyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Almış parasını yapıyor reklamını :)



    10 senelik teknolojiyi elmadan çıkarınca; "oooooooooo, müthiş, mikemmel, buluş, icad, elma gel beni all"



    Allah her şirkete böyle bir kullanıcı kitlesi nasip etsin.

    Reklam ajansları sokakta 3-5 ergen gezdirdi diye herkes bi tapınma derdinde. Sanarsın cihazı elma icad etti :)

  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Olay icat etmek değil standardı belirlemek. Muadilleri bu cihazın seviyesinde değil. Daha haftası bile geçmeden yüzlerce uygulama çıktı. Çok değil birkaç ayda binleri bulacak ve mevcut yazılım desteğiyle tıpkı tablet piyasası gibi bu piyasanın da gerçek kullanıcı deneyimi sunan platformu olacak.

    Apple reklam için niye birilerine para ödesin? Apple’ın ürününü satmak için buna ihtiyacı yok. Zaten kemik bir kullanıcı kitlesi var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Elma neyin standardını belirlemiş de bu kadar övüyorsunuz. Ne farkı var herhangi bir vr'dan. Ana os sahibi bi zahmet çıksın o uygulamalar


    Arkadaş Meta'nın uygulama mağazası destekli işletim sistemi mi var. Veya diğer telefon üreticilerinin

    Burada Google benzer bir gözlük çıkartıp battığında haklısın, demek ki düzgün iş yapamamış dersin ki bu Google'ın aptallığı

    Burada övülecek şey yarattığı tüketici kitlesi. Abd'de öyle bir kitle var ki "Android mi o ıyyyyy, Android kullanana selam vermem" diyen beyinsiz bir kitle var. Gerçek bu şaka falan da değil :) İşte bu başarıdır, standartları belirliyor :) :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 12 Şubat 2024; 11:31:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Övmek değil ortadaki ekosistem ve destek gerçeğinden bahsediyorum.

    Meta’nın uygulama mağazası mı var deyip bunu savunmak nedir şaka mısın? Bir ürün çıkartıyorsan uygulama mağazası yapacaksın. Bu senin görevinken bunun olmamasını savunmak boş bir yorum olmuş. Uygulama mağazası ve işletim sistemi gibi ürünün ana desteğini hazırlamamış bir şirketin ürünü ile çıkar çıkmaz kendine has yazılım ve mağazasıyla çıkış yapan bir ürün aynı seviyede değildir. Dolayısıyla o iş öyle yapılmaz böyle yapılır deyip standardı belirleyen bir şirketin ürünü var karşımızda. Yakında Apple bu piyasayı alt üst edecek. Önemli olan çıkardığın ürüne destek sunmak ve arkasında durmaktır. Sen bunu yapmamış bir şirketi savunuyorsun farkında mısın? Facebook ve Instagram’dan milyarlarca insanın verisiyle milyarlarca dolar para kazanıp bir OS ve uygulama mağazası yapmıyorsan elbet bir gün biri gelir ve seni o piyasadan siler. Google da ana OS sahibi peki tabletler için ne yaptı? Hani Android’de tablete özel bir sürüm var mı? Uygulama var mı? Tablet piyasasının şu an için gerçek işletim sistemi iPadOS’tur. Google zahmet edip de tabletler için ayrı bir sürüm bile yapmadı. Uygulamalar desen telefonlar için yazılmış hepsi. Bu ana üreticinin zaten görevidir. Yapmayan bir örnek karşımızda var.

    O iğrenen kitlenin bir zamanlar Android kullandığını ve Samsung, HTC gibi markaları zirveye taşıdığını hatırlatırım. Ne oldu da o milyonlar şu an Apple’ı tercih ediyor? Bende iki Android ve bir iPhone var. Kullandıkça iOS’un kusursuzluğunu anlıyorsun. Daha dün başıma geldi. Android telefonumda YouTube’da bir videoya yorum bırakacaktım. Akşam olmuştu ve karanlık mod otomatik geçiş yapıyor. Tam yorum yazdığım sırada geçiş yaptı. Klavye dondu. Harflere basıyorum algılamıyor bildiğin uygulama gitti. iOS’ta hiç böyle saçmalıklar başıma gelmedi. Android’in bir ton ekmek yemesi gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    Yazılım ve görece küçük boyut gibi özelliklerdendir. Bu tarz donanımlara hakim daha detaylı malumat sahibi birisi bu cihazın - Altman'ın olumlu yorum düşeceği kadar etkileyici - olayı konusunda aydınlatabilir.


    Bir de şu var; Apple pazarlama işini çok iyi biliyor. Bir ürün piyasa sürdü mü - cihaz "en iyisi" olsun, olmasın - en iyisini sürdüğüne insanları hemen çok güzel ikna ediyor. Altman'da da büyülenen Apple'cı havası var. :d

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Yazılım konusunda zaten apple ın bir sıkıntısı olmayacaktır. Dünyanın en değerli şirketi diyoruz. Bu açıdan elbette fark oluşturacak. Sonuç olarak x firması 10 uygulama eklemişse, Apple ın 100 tane yapması beklenen bir şey.


    Yani VR teknolojisi o akdar da iyi bir teknoloji değil bence.


    Pazarlama kısmında zaten diyecek bir şey yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.