Şimdi Ara

Sakınılan göze çöp mü batar her daim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar öncelikle.Düşündükçe canımı sıkan bi durumdan size bahsetmek istiyorum.Bundan 4 yıl önce 92 model bi şahin aldık.Sürmeyi onda öğrendim,benim de ilk göz ağrım olduğu için çok üstüne titredim.Herhangi bi parçası eskise bozulmaya fırsat vermeden gider değiştiririm,sürekli temizlerim vs.Ama artık acaba bende mi bi sorun var diye sorguluyorum kendimi.Bi abimde eski model bi kartal var,resimde de görülüyor zaten ne kadar bakımlı olduğu.Arabaya en son geçen sene Nisan gibi marş yapmış bi de daha dün marş yaptı gaz yok diye gitmiş benzin almış falan.Benim gaz biter giderim benzin alırım bas bas akü biter.Giderim takviye ederim birinden gene çalışmaz beni uğraştırır falan.Soğukta çalışmaz araba iktirir vurdururuz falan genelde rezillik yani.Bu kartalın aküsü de en son ben aldım bir iki hafta önce takviye için zayıflamıştı baya onun akü.Abi dün gitmiş benzin almış demekki hemen çalıştı.Araba ne hikmetse hep tek marşta çalışıyo zaten.Benim de bütün ateşleme sistemi yeni onu da söyliyeyimİlgilenmesek hiç kaputu açmasak daha mı iyi olur diye düşünmekteyim.Sizin düşüncelerinizi de almak istedim.

Bu benim arabanın motoru;

Bu da kartalın motoru;

• akü iyi değilmiş mahmut.başka bi sebep bulamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

akü iyi değilmiş mahmut.başka bi sebep bulamadım...

Ya onunkine ne demeli ?
  • istediğim arabayı bulamadım,bi arkadas 92 şahin var diyor.çelik cantlı.
    ne dersiniz alayımmı?ne kadar eder acaba 92 şahin.kullanıcı olarak yolda bırakırmı bizi?

edit; konuyla alakasız oldu ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecett -- 30 Ekim 2011; 19:33:10 >

• son aldığım sıfır aracı öncekilerle aynı kaderi paylaşmasın diyerek taş atıklarına karşı en kalın ve kaliteli folyo ile komple kaput, ön tampon ve yan çamurluklar dahil de olacak şekilde kaplattım

2600km'de olan araca öyle bir taş geldi ki hem o korumayı delip kaputun astarına kadar indi, hemde aracın camında iz oluştu

sakınan göze illa ki çöp batar
  • Belki kullanım alışkanlıklarınız kartalın sahibiyle farklıdır.. Sürekli kısa mesafelerde kullanıyorsanız soğuk motor buji kirletiyor olabilir.. Çalışmama konusunda aklıma ilk bu geldi..
  • Aynen öyle arkadaşım..Sadece yapacağın yağı suyu koy devam et haftada bir iki yıka yeter .Yok falanmış yok filenmiş yok şuradan biraz ses gelmiş inan ki boş.Hep uğraşıyon hem kafana takıyon işinden oluyon....Sadece gerektiği zamanlarda yerinde müdahaleler yeter de artar bile....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araca sizin aldiginiz onceki sahibi iyi bakmamis olabilir sonucta rodajindan surus tarzina motoru yipratan zorlayan biri olabilir eski sahibi.
  • malesef hepımızın basına gelıyor bu olaylar benım aracı aldım alalı başımdan gecenlerın bırazını yazım otobüs araç park halındeyken arka tampona çarpıp kırdı çöp kamyonu evımın onundekı sokakdan donemedı bınanın otoparkının gırısıne bı dallama park etmıstı otoparka koyamadım çöp kamyonu sağ tarafı boydan boya çizdi gözüm gibi baktıgım aracımı acemı surucu ark ıma emanet ettım evının onundekı bahce kapısına çarptı annem tamponun sol tarafını otoparkdan çıkarken duvara vurdu babam gözünün önündekı otopark bariyeribi görmedi ön tamponu kırdı bu arada bu olaydan sonra babamın sağ gözünün %95 kör oldugunu öğrenmıs olduk her şerde bi hayır varmıs tavana kuş sıçtı izi kaldı sonax izi çıkarcam diye tavandakı boyayı iyicene çizdi rengi açıldı resmen yağmurlu havada camı açtım yanmdan hızla geçen araç çamurlu suyu arabanın içine yolladı yanı anlayacagın aracı alıp pres makınasında ezdırsem daha iyidi :D

• Akü şarz olmuyor olabilir , değerleri ölçtür derim,
    benzin geç geliyorsa benzin otomatiğinde sorun olabilir onada baktır :)
  • Cok sakınan göze herdaim çöp batar.
    Hayatın her anı zaten stres ile doluyken birde arabaya kafa takarsak bu iş olmaz.
    Koyver gitsin demiyorum ama bu dünyada biraz daha rahat olmak lazım...
  • Malesef sakındığın göze çöp batıyor hep , hele hele otomobil konusunda denedim yüzde yüz çalışıyor.
  • Aynen öyle kardeşim fazla korumayacaksın arabanı içinden sevginle koruyacaksın onu
  • Doğrudur; üstünde fazla durmayacaksın..
  • bende ne zamandır hep bu konuyu açmayı düşünüyordum. 2005 yılında 0 km nissan almera almıştık. araba kullanmayıda onda ögrenmiştim. Keretanın en ufak soronununda bile o gün uyku girmezdi gözüme. hele arabayı yıkayınca yanında oturup izlemek isterdim. Eve çıksam bile balkona geçer bakardım . Ancak araba park halinde durdugu yerde yüzlerce arabanın içinde (bizim park yeri çok kalabalıktır) bi tane aptal herif geldi bizi buldu ve arabaının önünü dagıttı. 4 arabaya daha çarpmıştı ama tek yürüyemeyecek halde olan bizim nissandı. Kaskodan yaptırdık felan neyse. Sonrada babamgil uzun yola giderken lastik patlamış. istetmeyi takmış. (istetme ince) araba ince lastigin üzerindeyken öbür lastikte patlamış ve direksiyon hakimiyetini kaybitmiş. Sonuç: araba pert . Zaten o günden sonra bidaha da göremedim nissanı. Sahbindende çok aradım acaba satıldımı flean diye ama bulamadım nissan gittikten sonra 2004 model 110 binde Siyah , içi bej - ahşap döşeme bi tane full corolla sol aldık. ama kahretsinki bunu aldıgımız asker abide çok güzel bakmış arabaya . her baktıgımda gene içim gidiyo. ama bu sefer kendimi tutuyorum

• Biraz da şans işi heralde ilgilenmesem bu sefer de bakımsızlıktan çürüyüp gider.Diyorum işte adam en son geçen sene Nisanda gaz bitmiş bi çekmi şevin önüne bikaç gün önce bi daha marş yaptı işte.
  • bizim 7 bin km.deki araçta pert olmuştu.gerçekten sakınan göze çöp batıyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.