Şimdi Ara

sakın mazda almayın ,neden mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
2
Favori
12.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar gayet normal bir hizmet veriyorlar...Böyle ülkeye böyle hizmet...
  • AO A kullanıcısına yanıt
    hocam bir an ordaki şahsı kendimin yerine koydum, asgari ücret veya beyaz yakalıların veya ücretli çalışanların veya memurların veya işçilerin vs. kim olduğu önemli değil, şirket var ve işini yapmayan veya eksik yapan başka insanlar var, ama tepedeki gözönüne batıyor, servis memnuniyetinden para alan ben duymadım, muhtemelen adam da satış veya pazarlamadadır(yani pek de savunmam ve sevmem şahsen, extra para alırlar ama ilgilenmezler sanırım çok iyi bilmiyorum ama müşterilerin genel zaten şikayetidir, satış bitti iş bitti, ama şirket üst yönetimin en değerli adamlarıdır haklı olarak tabiki para getiren olunca, ama işin enteresanı, adamın nerdeyse tüm özel hayatı hiç sevmediği belki de işte mecburen çalışıyor, yetmiyor adamın bi de geçmişi internete düşüyor, ordaki profesyonel işler yüzünden 2 tane araç almış (kendince haklıdır mutlaka) ve bunu da ben savunmak zorunda kalıyorum, ne kadar enteresan... özetle sadece biraz farklı açılardan bakmak gerek diye belirttim, kırdıysam affola...2 araç ben de mazda dan alsam tüm satışlarının %1 ine tekabül ediyor zaten :) ben de böyle konu açardım kimse kusura bakmasın. Konuyu açan arkadaş da beni affetsin, biraz sert yazdım...

• Bizde de var mazda 2 . Kaporta Aksamı sıkıntı. Yok yani. Mazda 3 bi nebze
  • Mazda Türkiye de tavsiye aracıdır...
    Her 10 kişiden 8 tanesi çevresine Mazda tavsiye eder, ama kendisi kullanmaz/almaz...

Mazda nın da zaten Türkiye de herhangi bir agresif satış hedefi satış stratejisi bulunmamaktadır.
    Çorba kaynayacak kadar para kazanayım yeter felsefesi ile araç satıyor Mazda Türkiye..

Satış az olduğu için, satılan araçların bir çoğunun da yetkili servis yerine özel servisleri tercih etmesinden showroom lar sattığı aracı alt katındaki yetkili servise geri getiremiyor... Böylece servis kazancı da düşüyor...

Subaru da mazda gibidir, ancak onların kemikleşmiş bir müşteri kitlesi var, adam Forester alıyor 5 sene biniyor , gidip bayiye takasa girip yine forester alıyor örneğin... Ancak mazda da böyle bir durum yok. Mazda 3 alıp 5 sene binip yenisi gelince değiştiren yok denecek kadar azdır..

• Mazda kendi ülkesinde bile tutulan bir model değil normal bir durum.
  • Mazda'nın Ankara'da yetkili servisi 1 tanedir herhalde en fazla onun da yerini bilmiyorum ben mesela.

Kaldı ki bu Mazda'lar da klima kompressör sorunu kronik galiba, bir iki Mazda sahibi tanıdık var onların da başına geldi.

Mazda = işe yaramaz Türkiye şartlarında, resmen baş ağrısı muhatabın yok çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Mazda Türkiye de tavsiye aracıdır...
    Her 10 kişiden 8 tanesi çevresine Mazda tavsiye eder, ama kendisi kullanmaz/almaz...

Mazda nın da zaten Türkiye de herhangi bir agresif satış hedefi satış stratejisi bulunmamaktadır.
    Çorba kaynayacak kadar para kazanayım yeter felsefesi ile araç satıyor Mazda Türkiye..

Satış az olduğu için, satılan araçların bir çoğunun da yetkili servis yerine özel servisleri tercih etmesinden showroom lar sattığı aracı alt katındaki yetkili servise geri getiremiyor... Böylece servis kazancı da düşüyor...

Subaru da mazda gibidir, ancak onların kemikleşmiş bir müşteri kitlesi var, adam Forester alıyor 5 sene biniyor , gidip bayiye takasa girip yine forester alıyor örneğin... Ancak mazda da böyle bir durum yok. Mazda 3 alıp 5 sene binip yenisi gelince değiştiren yok denecek kadar azdır..

Subaru kalite ve Türkiye'de ki yaygınlık bakımından Mazda'nın içinden geçer.

• Bir marka ancak bu kadar yerin dibine sokulurdu. Mazda 3 sahibiyim en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Tekrar araç alacak olsam tekrar Mazda alırım daha mazda nın kapunu açmamış adamlar gelip 'parçası yok ağbi yaa' demesinler.
  • aşırı pahalı parçaları ve tedarik edilemeyen lojistik süreçleri..
    parça durumuna raf yerine pc den sistemden bakıp birşeyler ileten dükkanı boş..bir iki ufak parça harici bir şey yok..

bu ülke ve pazarını satış yerine sadece olmak adına kullanan..

servis yetersizliği ve pahalılığı ile liderliği kaptırmayan japon araçlarını yemin etmemekle beraber

almama kanatindeyim...honda,toyota mazda vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan627

Bir marka ancak bu kadar yerin dibine sokulurdu. Mazda 3 sahibiyim en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Tekrar araç alacak olsam tekrar Mazda alırım daha mazda nın kapunu açmamış adamlar gelip 'parçası yok ağbi yaa' demesinler.

Kaç model senin araç ?
  • cx5 alma arefesinde idik...
  • Mazda kullanıcısı olarak söylüyorum denilen kadar sorunsuz bir marka değil. Ancak yeniden araç alacak olsam mazdayı düşünmeden edemem, hatta mazda 3'e turbo benzinli bir motor getirsin diğer markaları kesinlikle düşünmem. Burada mazda kullanmayanlar sallayıp dursunlar, kullananlar mazda'dan vazgeçemezler.
  • mazda kullanmayanlar burada işkembeden sallamışlar.. farklı zamanlarda 3 adet mazda kullandım.. şu anda mazda3 skyactiv 1 yıllık kullanıcısıyım.. motor kaputunu silecek suyu harici açmadım.. mazda yetkili servisleri musluoğu ve yeni otomotive gitmişliğim vardır.. Hiç bahsettiğiniz servis sıkıntılarını yaşamadım. ilgi alaka 10 numaradır.. mazda geçen sene merkezin belirlediği ve showroom ve servis kriterlerine uymayan tüm bayiliklerini iptal etmeye başladı.. yetkili bayi azlığı birazda bundan kaynaklanıyor..
    pahalı dedikleri servise 4 ay önce 30bin bakımına 470 TL verdim.. 6 aylık bakım zorunluluğu (kağıt üzerinde olmasına rağmen) bulunmuyor.. aracı ilk aldığımda arızalı olan cam modülü Belçikadan 5 günde geldi ve takıldı..

Bundan sonra alacağım araç yine kesinlikle mazda olacaktır..ben bütün bu önyargılara rağmen sürüş zevki, konfor, yakıt ekonomisi ve en önemlisi güvenlik ve sağlamlık için bu markadan asla vazgeçmem..hele kisakın mazda almayın ,neden mi? makyajlı kasalar (3,6,CX5) efsane olmuşlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: oprema

mazda kullanmayanlar burada işkembeden sallamışlar.. farklı zamanlarda 3 adet mazda kullandım.. şu anda mazda3 skyactiv 1 yıllık kullanıcısıyım.. motor kaputunu silecek suyu harici açmadım.. mazda yetkili servisleri musluoğu ve yeni otomotive gitmişliğim vardır.. Hiç bahsettiğiniz servis sıkıntılarını yaşamadım. ilgi alaka 10 numaradır.. mazda geçen sene merkezin belirlediği ve showroom ve servis kriterlerine uymayan tüm bayiliklerini iptal etmeye başladı.. yetkili bayi azlığı birazda bundan kaynaklanıyor..
    pahalı dedikleri servise 4 ay önce 30bin bakımına 470 TL verdim.. 6 aylık bakım zorunluluğu (kağıt üzerinde olmasına rağmen) bulunmuyor.. aracı ilk aldığımda arızalı olan cam modülü Belçikadan 5 günde geldi ve takıldı..

Bundan sonra alacağım araç yine kesinlikle mazda olacaktır..ben bütün bu önyargılara rağmen sürüş zevki, konfor, yakıt ekonomisi ve en önemlisi güvenlik ve sağlamlık için bu markadan asla vazgeçmem..hele kisakın mazda almayın ,neden mi? makyajlı kasalar (3,6,CX5) efsane olmuşlar..

hocam merhaba

CX5 alma arefesindeyiz, aracı kuzenime alacağız.

Araç 2013 model, 4x4 otomatik, 2.0 skyactive. Bu araç ve motor ile ilgili görüşleri merak ediyorum. ayrıca Sahiplerinin bir araya geldiği bir platform var mı ?

• Mazda kullanmayanlar lafına içerledim, yazıyorum.

2004 Mazda 3, 2009 Mazda 3 ve 2010 Mazda 3 Mps kullandım. Arada 2011 Mazda 6'yı da kullandım kısa bir süre.

Almak deseniz yine 2017 Mazda 3 alma arifesindeyim. Hayatının çoğunda Mazda kullanmış ve hatta kullanacak biri olarak Mazda Türkiye'yi eleştirme hakkına da sahibim.

Servis kalitesi yerlerde, parça tedariki sorunlu, bakımlar ucuz ama parçaları yine pahalılaşmaya başladı. Araçlar el yakıyor, bayiler araç satamıyor. Bayiler mecburen inanılmaz indirimler yapıyor buna karşılık Nurkan bey ne yapıyor? Koca bir hiç.

Mazda alınır mı, alınır ama parası olan alır. Yeni müşteri çekmek, satışı arttırmak ve eski müşterileri küstürmemek lazım. O da bu şartlarda mümkün değil.

Yılda bin tane araç satmak başarı değildir. Hindistan 'ın çöp arabalarını kendim getireyim, alacak bin kişi bulurum zaten.

• Bende Ankarada S&k otomotive gidiyorum hiç problem yaşamadım, hatta fazlasıyla memnunum hizmetten. 6 ay bakım zorunlu değil dediler, bagajdaki lastik tamir kitini kaybettim 1 haftada geldi yurtdışından. Sürekli ufak tefek jestler yapıyorlar, çoğu markada 600-700tl'den aşağı çıkmayan yıllık bakım burada 400ü geçmiyor.

Araçların fiyatları fazla yüksek, bende tavsiye etmiyorum, hatta bu forumdaki bir kere de etmedim orası ayrı konu ama bu konu forumdaki bebelik tayfasının markaya sallaması olmuş biraz. Arabayı yolda görmeyip de burada sallayan bebecik vardır yukarıda, servisle falan zaten alakası yok. Biride Subaru kalitesinin Mazda ile alakası yok yazmış bababa, Subaru en çok sorun çıkaran japon markasıdır hatta bunu markanın kendi fanları bile bilir kabul eder. Açın reliability raporlarına sıralamalara kalite kıyaslarına bakın. Birşey yazarken klavyeye önünüzü dönün arkanızı değil, sallamayın.

Birde Honda Toyota alın demekle olmuyor, pazardan domates almıyoruz. Parçası servisi bilmemne diye Corolla alacak halimiz yok, yaşlandık ama daha ölmedik. Arabayı alırken de şimdiki Civic hb turbo falan yoktu, olsaydı onu alırdım bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 14 Temmuz 2017; 10:3:25 >

• Markaları ilahlaştırmaya dokunulmaz kılmaya gerek yok, bu markalar bizim ne babamızın nede ülkemizin markası, .t gibi çalışıp kazandığımız paraları gömdüğümüz makianlar. Eğer sıkıntı varsa sıkıntı var diye yazalımki hem satanlar hem alanlar ders alsın, çöp ün üstünü kağıt ile örterek kokmasını engelleyebilirmiyiz.
  • Olay mazda degilde malesef servislerin profesyonel olmamasindan kaynaklaniyor aslinda mazdayi suclamamaknlazim. Mazda yillik satis kotasini zaten 5-6 ayda dolduran bir firma turkiyeyi onemsemiyor. Zaten motor hacmine gire vergi alan %200 vergi koyan bi ukkeyi ben olsam bende onemsemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belash

Mazda kullanmayanlar lafına içerledim, yazıyorum.

2004 Mazda 3, 2009 Mazda 3 ve 2010 Mazda 3 Mps kullandım. Arada 2011 Mazda 6'yı da kullandım kısa bir süre.

Almak deseniz yine 2017 Mazda 3 alma arifesindeyim. Hayatının çoğunda Mazda kullanmış ve hatta kullanacak biri olarak Mazda Türkiye'yi eleştirme hakkına da sahibim.

Servis kalitesi yerlerde, parça tedariki sorunlu, bakımlar ucuz ama parçaları yine pahalılaşmaya başladı. Araçlar el yakıyor, bayiler araç satamıyor. Bayiler mecburen inanılmaz indirimler yapıyor buna karşılık Nurkan bey ne yapıyor? Koca bir hiç.

Mazda alınır mı, alınır ama parası olan alır. Yeni müşteri çekmek, satışı arttırmak ve eski müşterileri küstürmemek lazım. O da bu şartlarda mümkün değil.

Yılda bin tane araç satmak başarı değildir. Hindistan 'ın çöp arabalarını kendim getireyim, alacak bin kişi bulurum zaten.

Bu nurkan bey servisin sahibimi?

• Allahtan bu forumda araba konusunu yiyip yutmuş kişiler var. O araba alınmaz ,bu araba çöp, öbürü teneke.... adam parasını vermiş almış kimene. Zaten alan adam bu riskleri göze alıp almış aracını bütçesi ona yetmiştir, canını onu istemiştir keyif alan kişinin. Bende bu durumları bilerek 2015 mazda 3 aldım sıfır olarak şuan iş dolayısıyla satacak gibiyim ama yine alma durumum olursa mazda 3 parayı biraz daha bulabilirsem mazda 6.

Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.