SAKIN HAYIRLISI OLSUN DEME: İyi akşamlar yerine "hayırlı akşamlar" diyenler var mesela. Ya da "hayırlı olsun" diyenler var. Halbuki sözcüğün arapça doğrusu 'hayr'dır. Bunu ('evet'in karşılığı olan) 'hayır' şeklinde söylemek olumsuz dilekte bulunmak oluyor. Sözler büyüdür. ![]() SAKIN HAYIRLISI OLSUN DEME HAYIR EVET KELİMESİNİN KARŞITI BİR KELİMEDİR VE NEGATİFTİR
HAYR KELİME ANLAMI FAYDALI İYİ DEMEKTİR.
HAYR KELİMESİ DİR DOĞRU OLAN. KURAN DA 176 YERDE GEÇER VE FREKANSI ÇOK YÜKSEK BİR ALLAH KELAMIDIR.
ALLAH EVLADIN HAYR OLANINI NASİP ETSİN VEYA VERSİN
ALLAH EVİN HAYR OLANINI NASİP ETSİN VEYA VERSİN
ALLAH YOLCULUĞUNU HAYR EYLESİN
ARKADAŞININ ÇOCUĞUMU OLSUN HAYR OLSUN ÇOK MUTLU OLDUM
ARKADAŞIN ARABAMI ALDI HAYR OLSUN GÜLE GÜLE BİN
ARKADAŞIN ÜNİVERSİTEMİ KAZANDI HAYR OLSUN BAŞARILAR DİLERİM GİBİ https://www.youtube.com/watch?si=2ZvujfitSxB-ykBd&v=ov1zBD0Ulo0&feature=youtu.be |
Sakın 'hayırlısı olsun' deme! (Video'lu)

-
-
fark etmez bizim kültürümüze öyle geçmişse sorun yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Videoyu dikkatlice dinledikten sonra, tekrar yorum beklerim.
-
Biyerinizden element uydurmayın.
-
Seviyenizi forum kalitesine yükseltmeniz mümkün olabilir mi?
Arapça anlamına itiraz yok zaten.
Videoyu izlediniz mi?
-
Evetlisi olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkçe'ye nasıl yerleştiği önemli değil. Önemli olan sözcüğün enerji etkisi. Bu etkiyi sözcüğü bozarak olumsuza çevirmiş oluyoruz.
- - -
Videonun altındaki yazılardan alıntı:
SAKIN HAYIRLISI OLSUN DEME HAYIR EVET KELİMESİNİN KARŞITI BİR KELİMEDİR VE NEGATİFTİR
HAYR KELİME ANLAMI FAYDALI İYİ DEMEKTİR.
HAYR KELİMESİ DİR DOĞRU OLAN. KURAN DA 176 YERDE GEÇER VE FREKANSI ÇOK YÜKSEK BİR ALLAH KELAMIDIR.
ALLAH EVLADIN HAYR OLANINI NASİP ETSİN VEYA VERSİN
ALLAH EVİN HAYR OLANINI NASİP ETSİN VEYA VERSİN
ALLAH YOLCULUĞUNU HAYR EYLESİN
ARKADAŞININ ÇOCUĞUMU OLSUN HAYR OLSUN ÇOK MUTLU OLDUM
ARKADAŞIN ARABAMI ALDI HAYR OLSUN GÜLE GÜLE BİN
ARKADAŞIN ÜNİVERSİTEMİ KAZANDI HAYR OLSUN BAŞARILAR DİLERİM GİBİ
- - -
Lütfen videoyu izlemeden eleştirel yorum girmeyin. Çünkü daha Kuran'ı okumadan, içindekilerden haberdar olmadan Kuran'ı savunanlar ya da eleştirenler gibi olursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 9 Ocak 2025; 12:30:18 >
-
Bu biraz edebiyat kanka ya ben o yükü kaldırabileceğime inanıyorum o yüzden hayırlısı olsun
Arapça'dan bahseden kim. Türkçe sözlükteki karşılığı bu. Hayır kelimesi, "iyi" ve "yararlı olan" anlamına geliyor. Türkçe'de "hayr" diye bir kelime yok, sizin bahsettiğiniz "hayır" kelimesi. Seviyenizi "eş sesli" kelimeleri anlayabilecek bir yere çekerseniz konuyu da anlayabileceksiniz.
Videoyu da izlemedim, vaktim değerli, böyle saçma işlere harcayamam.
Edit: Baktım şimdi, eş sesli kelimeler ilkokul üçüncü sınıf konusuymuş. Kaça gidiyorsun sen?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 9 Ocak 2025; 12:44:2 > -
Kendine saygısı olan biri tanımadığı kişilerle, özellikle de tartışıyorsa, senli benli konuşmaz.
Eş sesli kelime, farklı anlama geldiği için, diğerinin yerine kullanılması doğru olmaz. Dile yanlış yerleşmiş olması bir şey değiştirmez. Sanırım eş sesli kelimeleri incelemişsiniz ama anlamların farklı olduğunu anlamamışsınız.
-
Numeroloji ilmine de ilginjz var mi? Cok değişik sayı kombinasyonlari var. Hayata olumlu etki ediyor
Üstünkörü ilgilenmişliğim var numeroloji ile. Melis Aygen'in bu konudaki iki kitabını almıştım ama sıra gelip de okuyamadım halen. :)
Grabovoi sayılarıyla da ilgilenmişliğim var ama işe yaramadaki nedensellik bağını kuramadığım için faydası olması konusunda kesin bir hükme varabilmiş değilim. Reddetmiş de değilim. Çünkü bilemeyeceğin bir şeyi reddetmek de doğru değil.
-
Çok önemli. Bikac kombinasyon kullaniyorum bir süredir. Kış hem görünmüyor. Kollar dizili
Bir de saçını dolunayda kestir unutmadan
Anlamların farklı olmadığını anlayamayan sizsiniz.
Ben "hayırlı akşamlar" dediğim zaman kullandığım "hayır" kelimesinin "evetin zıttı" olmadığını biliyorum. Siz aksini iddia ediyorsunuz.
Neyse, hayatta bol şans size. Bildiğiniz gibi yapın. "hayrlı akşamlar" demek istiyorsanız öyle deyin, biz de arkanızdan gülelim. Hoşçakalın! (burada size çakal demedim, yanlış anlamayın bunu da he mi)
-
Sanırım sizi anlamakta zorluk çekiyorum.
Dediklerinizi mantık çerçevesi içinde açıklarsanız, daha iyi değerlendirebilirim. :)
-
Yüce yaratan da "kulum, hayırlı olsun de dese de dünyanın kaç bucak olduğunu göstersem" diye pusuda bekliyor sanki. Hani o "söylemediklerimizi, göğüs kafesemizden geçenleri de bilen"di?
"Ameller , niyetlere göredir"
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ya abi şöyle şeylere inanlar cidden var mı yok kelimenin enerjisi varmış yok hayır deme enerjisi şöyleymiş buna inananlara elimde satılık köprü var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
zeka testi bu. ama sürüyle insan var bu saçmalıklara inanan.
en komiği de "daha dinlemedin önce dinle beni sonra cevap ver" demeleri. ağızlarına kürekle vurasım geliyo.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- gerçek hacker
- en güzel kaçak çay hangisi
- sivex losyon kullananların yorumları
- hastane wifi şifreleri
- astigmat gözlüğe alışma süresi
- prompt mühendisliği nedir
- penis nakli
- ets2 türkiye haritası
- en ilginç rekorlar
- dc açıldı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X