ikisi arasında kaldım yorum yapar mısınız |
sakarya endüstri m. ( iö ) vs omü endüstri m.

-
-
.
-
omüden işsiz Sakarya'dan bir ihtimal
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
omü için neden öyle dediniz
-
samsunluyum ve saü ie'de okuyorum. ceng istiyordum omü ceng geliyordu gitmek istemedim. samsun sakaryadan bin kat daha güzel bir şehir bunu belirtmem gerek. samsun'u tercih edersen daha iyi bir üniversite hayatı yaşayabilirsin ancak eğitiminin öyle olduğunu zannetmiyorum.
ha sakaryada'da eğitimden bir şey bekleme pek. ben 3'e geçtim fena değil ancak daha iyisi olabilirdi hocalar bazen deli ediyor saçma sapan kararlar alarak. ancak bu sıralamalarda tercih edilebilecek bir üniversite olduğunu düşünüyorum birçok üniversitenin eğitimi çöp çünkü top 5-10 harici.
mezunlardan pek işsiz kalan görmüyorum ben. bizim okulda umde diye bir uygulama var son sene 1 dönem okul seni fabrikalara atıyor. oralardan iş teklifi alanlar oluyor vs iş hemen hemen herkes buluyor gibi. bu uygulamada endüstri dönem başı 50-60 kişi firmalara gönderirken makine ee gibi bölümler 10-15 kişi yolluyor gitme şansı da oldukça yüksek yani.
-
benim aslında kafamda omü vardı. bu ara çevremden çok duymaya başladım sakarya'ya da bak diye. top 5-10 üni harici geriye kalan üniversitelerde hocaların farkı çok etki yapar mı? mesela sakarya hocaları daha iyi gözüküyor anladığım kadarıyla fakat fark ne kadar çoktur? samsun sakaryadan çok daha imkanlı değil midir? bir üniversite yazarken sadece hocalara mı bakmak gerekir? tamam sakaryanın hocaları daha iyi fakat geriye kalan her şeyde samsun daha ön planda. bu yüzden çok kararsız kaldım. ayrıca sakarya ikinci öğretim. cidden ne yapacağımı bilemedim ama samsun yazma hissim daha baskın geliyor
-
Hocam tanıdığım için soruyorum; esogü ie hakkında bilginiz varsa saü ie yerine daha iyi bir tercih mi olur, bu sıralamalarda hangi ie tercih edilmeli sizce? Saü ie nin kadrosu oldukça iyi gözüküyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam saü'yü biraz araştırdım. üniversite kalitesinden ziyade üniversite içi siyasi görüşler, dinsel görüşleri ile nam salmış resmen ekşiye biraz göz atınız özellikle 2021'den sonraki entyrlere. bir de bir tweet dizisi bırakıyorum güncel 18 mayıs 2022'de atılmış.
-
-
Kardeşim bu elemanlar odtüde bile var okulu kötü yapar mı
berkelyum ile saüde bulusma
lan vardır da bu kadar yoğun var mıdır? internette araştırdığımda saü de bu tür olayların olduğu bir sürü haber var. aynısını odtü için arattığımda haber dahi bulamadım
-
oke
-
sadece hocalara değil sektöre yakınlık olarak da bakmalısın. sakarya kocaeli sanayi bölgesi ve istanbula yakın olduklarından her türlü sektöre de yakınlar samsun'da sanayi denilen bir şey yok. burası sektöre yakın olduğundan buradaki hocalar da sektöre yakın ve bunun faydasını görenler var ben göremedim henüz.
sakarya şehir olarak yobaz üniversite olarak akçı bir okul evet hatta 9-18 mayıs arasında leş gibi bir festival yaptılar öğrenciler arasında biz akfest diyoruz bilal erdoğan bile geldi okula. ancak bunlarla ilgili olmadığın sürece sorun yok çevremdeki hemen hemen herkes muhalif ve okulun böyle olmasından hiç hoşnut değil. fotoğrafını attığın tayfa 1 milyon sıralamayla okula gelen tayfadan.
ikinci öğretimin birinci öğretimden hiçbir farkı yok hocaların çoğu ikinci öğretimin birinci öğretim dersine girmesine veya tersine izin veriyor vs sadece harç ödüyorsun başka bir fark yok.
okulun erasmus imkanları da bu sıralamalardaki okullara göre oldukça fazla. bizim bölümde toplam 33 tane erasmus kontenjanı vardı maalesef hocalarımız tercihlerden 1 gün önce 4 tane üniversiteyle anlaşmayı iptal edip 13 kontenjanı silmiş olmasına rağmen hala fazla kontenjanımız var. geçen sene 24-25 kişi hibeli olarak gitti seneyeyse 18 kişi hibeli olarak gidecek bana da çıktı daha iyi bir ülkeye gidebilmek için seneye bıraktım. bu kadar kontenjanı bu sıralamalarda bulamazsın zamanında fazla araştırmıştım.
samsun'un sadece şehir olarak ön planda olduğunu söyleyebilirim başka hiçbir artısı olduğunu zannetmiyorum.
-
aynı zamanda bu sıralamadaki üniversitelerden odtü'nün anarşist öğrenci profilini vs bekleyemezsin. benim hayalim odtü idi hala içimde ukte kaldı orada okuyamamak ancak kabulleniyorsun bir süre sonra.
-
Hocam esogü ie hakkında hiçbir bilgim yok bana esogü ie'de geliyordu ben marmara bölgesi olsun diye saü'yü tercih etmiştim. Erasmus imkanı olarak vs değerlendirdiğimde saü daha avantajlı geliyordu ve bence hala öyle. Üniversite hayatımı daha iyi yaşamak için esogüyü tercih edebilirdim sadece. Eskişehirli arkadaşlarım sakarya'ya lanet okuyor :)))
-
Sakarya'da mühendislik okunur abi fazla tereddüt etme sana da yakınsa yaz gitsin
Şehir olarak insanlarının kalitesi olarak omü
Mezunlarının bulunduğu yer, sektöre yakınlık olarak Sakarya
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sektör önemli sektör. Tam ortasında olacaksın Sakarya'da
Kocaeli sakaryaya göre daha mı iyidir endüstri müh için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- apotemi zor mu
- eskiden lise kaç yıldı
- elit karma video çözüm
- 90 tyt 70 ayt kaç bin
- heyecandan uyuyamamak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X