Şimdi Ara

sakarya elek-elektronik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selamlar sakarya elek-elektronik müh yeni kazanmıs olarak aranızdayım bana bu bölüm ve üniversite ile ilgili tüyuolar ve bilgi verirmisiniz

• bende Sakaryayı 2 sene önce Kütahyanın hemen üstüne yazmıştım Kütahya geldi :(

o gün işlediklerini hergün AKSATMADAN 2 saat çalış tamamdır.
  • ben sakarya üniv 3. sınıfa yeni geçtim . Sakarya yı pek sevmem . Üniversite kampüsü esentepede . Anlayacağın bir tepenin üstünde . okula yakın değilsen ulaşım zor. devlet yurdunda kalabilirsin . Ev tutacam dersen serdivan tarafından tutabilirsin ....

Bölümün 1. sınıf dersleri kolaydır. Derslere giripte son gece sınavına çalışıp geçemeyeceğin ders olmaz herhalde . İyi hocalarda var kötü hocalar da .
    1.sınıf hocaları genelde iyidir .

Lineer cebir derslerine sakın geç kalma, önlere oturma . Hocası çok iyi aynı zamanda biraz kıldır.Hep öne oturan adamlara takılır . Sakın onla sidik yarıştırma . Azeri dir.

matematik dersinin hocası iyidir. dersi dinle çalış , güzel not al.

kimya hocaları değil her sene her dönem değişir.o yüzden bişey diyemem.

Bil.destekli teknik resim(Autocad) dersine gelen hocalarda değişir .geçen sene gelen adam çok kılmış. çok kişi kötü not aldı . eğer gene aynısı gelirse quiz ve ödevlere çok dikkat etmen gerek.

fizik dersine gelen adam bölüm başkanı oldu yeni . Dersi , sınavları bi tuhaftır . Sınav sorularını hep temel fizik kitabından sorar . hangi soruları sorduğu benden başka kimse de yok.

sonuç olarak şunu unutmaki her zaman çalışan kazanır. Bunu şunun için söylüyorum , bazı tipler vardır burda ,her sene 1 ya da 2 tane çıkar . derslerden başarısız olunca ben burayı beğenmedim derler sonra da bidaha öss falan..

sınav soruları , ders notları bulabildiğimiz ölçüde yardımcı olurum .

mail adresim fatihozer@msn.com .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roadrunner -- 24 Ağustos 2005, 10:02:06 >

• cooktesekkür ederim ederim ayrıca memnun oldum insallah oraya gelince görüsürüz daha detaylı bilgi alırım
  • ok. gorusmek üzere .
  • http://www.3eclub.com

http://www.3eclub.com/eeclub2005/3eclubcomv2003/anasayfa.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi everybady -- 24 Ağustos 2005, 16:31:29 >
  • başka bu bölümle ilgsi olan arkadaşları bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrik-Elektronik Müh.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ha birde şunu söylemeyi unutmayayım , paralı ingilizce hazırlık var bi şeye yaramaz . gitmeni tavsiye etmiyorum.
    ingilizce muafiyet sınavı var . galiba 70 alırsan sınavdan ingilizceden muaf oluyorsun ama ingilizce olan bazı dersleri de almak zorunda kalıyorsun. ingilizce verilen dersleri vermek türkçe derslere göre daha zor. Ama 50 ile 70 arası alırsan ingilizceden muaf oluyorsun , ingilizce verilen dersleri almak zorunda kalmıyorsun.

eğer sınava girmezsen yabancı dil(ingilizce) dersini almak zorunda kalırsın. bu ders not ortalamanı etkilemez. sınavları da kolaydır.

birde temel bilgisayar diye bi ders var. onunda muafiyet sınavı var . mutlaka bu sınava gir.sınav çok kolay. dersi almak zorunda kalırsan başına büyük bela alırsın. o dersin hocası değişti . derste millete c gösteriyor. sakın ha ,olsun ben bişeyler öğrenirim en azından deme , bişey öğrenemezsin. dersten geçen sene üç beş kişi geçti .dersin ortalaması 100 üzerinden 5 ti ..(hocanın ismi gürsel düzenli)Gıcığın biridir.

dersi alırsan çok yazık olur anlayacağın .

bu sınavların tarihlerini almayı unutma anlayacağın

• quote:

Orjinalden alıntı: roadrunner

Ha birde şunu söylemeyi unutmayayım , paralı ingilizce hazırlık var bi şeye yaramaz . gitmeni tavsiye etmiyorum.
    ingilizce muafiyet sınavı var . galiba 70 alırsan sınavdan ingilizceden muaf oluyorsun ama ingilizce olan bazı dersleri de almak zorunda kalıyorsun. ingilizce verilen dersleri vermek türkçe derslere göre daha zor. Ama 50 ile 70 arası alırsan ingilizceden muaf oluyorsun , ingilizce verilen dersleri almak zorunda kalmıyorsun.

eğer sınava girmezsen yabancı dil(ingilizce) dersini almak zorunda kalırsın. bu ders not ortalamanı etkilemez. sınavları da kolaydır.

birde temel bilgisayar diye bi ders var. onunda muafiyet sınavı var . mutlaka bu sınava gir.sınav çok kolay. dersi almak zorunda kalırsan başına büyük bela alırsın. o dersin hocası değişti . derste millete c gösteriyor. sakın ha ,olsun ben bişeyler öğrenirim en azından deme , bişey öğrenemezsin. dersten geçen sene üç beş kişi geçti .dersin ortalaması 100 üzerinden 5 ti ..(hocanın ismi gürsel düzenli)Gıcığın biridir.

dersi alırsan çok yazık olur anlayacağın .

bu sınavların tarihlerini almayı unutma anlayacağın

bu yazının çoğuna katılıyorum ama, bir kaç yerini değiştireyim.. bir kere okula yeni girecek öğrencilere bir tavsye hocalar hakkında sakın haa eskilerin söylediği şeyleri kaale almayın.. Gürsel ben oradayken asistandı elektronik derslerini ve mikroişlemci dersini veriyor sanırsam şu anda, İtü de doktorasını yaptı , bu adamdan evet geçmek zor denebilir ama bence geçmek zor değil yatarak geçmek zor onun dersinden düzgün çalışırsan emin ol faydalı olur.. bir sınıfta 5 kişi anca bir desten geçiyorsa o sınıfta bir sorun vardır bence....

• muhtemelen mezun olduğunuza göre abim sayılırsınız , şu an okulda olmadığınıza göre nasıl olduğunu bildiğim hocalar hakkında yorum yapmanız yersiz olur. Ve demişsiniz ki "öğrencilere bir tavsye hocalar hakkında sakın haa eskilerin söylediği şeyleri kaale almayın.. " .
    bu söylediğiniz şey , siz de bir eski öğrenci olduğunuza göre nasıl tutarlı olabilir?

Ki bu hocanın bunu 1.sınıfta yaptığını söylüyorum .gürsel hocanın asıl dersleri 3 te başlıyor. Tutupta 1. sınıfın 1. döneminde sadece basit bilgisayar bilgilerinin gösterilmesi gereken bir derste millete C gösteriyorsa
    o sınıfta değil o hocada bir acayiplik vardır.

Benim amacım sadece bu kardeşimize yardımcı olmaktı, söylediklerimi ister kale alır ister almaz .
  • elektrik elektronik mühendisliğine giriş dersini kim veriyor mustafa turanmı mehmet bayrakmı? bu adamlardan A alarak geçebilirsiniz ama birşey öğrenemezsiniz.. O dersin normal hocası Uğur Arifoğluydu ama sınıfta herkez kalınca hocayı değiştirdiler hatta dersi kaldırdılar.. Umarım bu C hakkındaki görüşleriniz mezun olunca değişmez.. C,mikroişlemci,devre analizi, elektronik, dijital, işaret işleme, haberleşme, bu dersleri düzgün olarak almadan mezun olunca ne kadar az şey öğrendiğinizi kendiniz tecrübe etmeden anlamanız dileğiyle. İşaret ,işleme dersindeki Cabir Vuralada yada Haldun Abdullaha, .Uğur Arifoğluna, Ayhan ÖZDEMİR,Sadettin Aksoy (her ne kadar tripleride olsa) sırf derslerinden zor gecildigi içinde derslerini alma dersin..

arkadaşa sormak lazım, yatarak bölümmü bitirmek istiyorsun yoksa bitirince mühendismi olmak istiyorsun diye ondan sonra hoca tercihlerini yaparız...

Benim hocalar hakkındaki yorumları kaale alma derken demek istedigim şey her hocanın anlatım tarzı farklıdır , bunların tarzları dolayısı ile senle benle uyuşmamaış olabilirler fakat yeni birisnin onla uyuşmuyacağı anlamına gelmez. bu yüzden söylenen leri kaale alma dedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi everybady -- 1 Eylül 2005, 10:09:34 >

• abicim gereksiz laflar bunlar. birbirimize sırf cevap vermek için yazmayalım .
    derslerini almadığım için yazdığın diğer hocaları tanımıyorum ama uğur arifoğlu çok kalite bir insandır .
    yukarda yazdım ama tekrar yazayım , 1.sınıfın ilk döneminde bilgisayardan çakmayan öğrencilere temel bilgileri vermek için açılan derste (üstelik 2.dönem C++ dersi var) C göstermenin ne anlamı var.

Lütfen şahsıma yapacağınız tavsiyeleri de özel mesaj yoluyla iletin.
  • abiler cook tesekkür ederim ben 4-5 eylül gibi kayıda gelecem derslerde 19 eylülde baslıyormus galiba bana hocalardan nasıl ders alınır nereye basvurulur bu bilg. sınavına ne zaman ve nasıl girilr bi anlatırsan memnun olurum roadrunner kardes zaten ösym den sonuc bel gelmedi yarın büyük ihtimalle ankaraya gidecem sakaryaya gelince mutlaka görüselim
  • msn varsa ver , daha rahat haberleşiriz.
  • moralini bozmak gibi olmasın ama sakaryadan 2003 yılında mezun oldum ve marmarada master yaparken şöyle düşündüm"işte şimdi bir üniversitede okuyorum"...
    özellikle siyasi görüşlerini okula taşıyan ve adam kayıran şerefsiz hocalara dikkat et..
    bi de ders aralarında koluna girip "arkadaşım bi dakka gel senle konuşucaz" diyip "o top sakalını kes yoksa karışmayız" diye seni uyaran kanı bozuklara da dikkat et..
    oranın halkı biraz tuhaftır..öğrenciyi pek sevmezler..meyvanın çürüğü sebzenin bozuğu hep sana verilir..
    ev sahipleri sana potansiyel ırz düşmanı gibi davranır..hatta eve "annen bile giremez" denir..
    sen efendi uslu otursan bile bigün bi bakmışsın apartmanda kovulman için imza toplanıyor..
    üstelik herkesten de fazla kira verirsin..
    insanları ahlaksızdır..lafa gelince namus bekçisi olurlar ama senin yanındaki kıza da yapmadıklarını bırakmazlar..oranın en işlek caddesinde (çark caddesi) saat 9 dan sonra bir kız yürürse kulaklarını kapamak zorunda kalır..esnafıda ahlaksızdır..kazık atmaya kalkar..
    şehirde herhangi bi alt yapı bekleme..ilk yağmurda sel basar..yağmur yamasa tozdan ölürsün..
    okulun manzarasından başka bir artısı yok bence..okulu bitirince kurban kesiceğimi söylemiştim..
    bu ay kesiyorum..

• bende isterdim ytu marmara ama 343 puanla anca burası yinede sagol roadrunner abicim msn technologist99@hotmail.com maillerini bekliyorum her zaman bil basında olamıyorum kusura bakma
  • Secco24 efendi ne guzel yazmissin ya, bir Elektrik Muhendisinden beklenmeyecek derecede bir yazi. Bana soylermisin Turkiye'nin hangi sehrinde meyvanin iyisi ogrenciye verilmis. Ben Adapazarliyim ve simdi sen bana ahlaksiz mi diyorsun? Sen once kendi yasadigin sehirdeki insanlarin ne kadar ahlakli oldugunu iyice bir arastir istersen. Adapazarinda ilk yagmurda sel bastigini ilk defa duyuyorum. Sel bastigini cok gordum ama ilkinde olmasi cok enteresan. Hem sel bassa bile bu gercek anlamda bir sel basma degildir, arabalar su altinda kalmaz, yada insanlar sularda bogulmaz. Ayrica bu sel basma olayi belki iki senede bir olur yada olmaz.

Ogrencilere kiraya verme olayina gelince, cok iyi hatirliyorum evimizi ogrencilere kiraya vermistik ve evdeki dosemeleri yakmislardi isinmak icin. Duvarlara siirler yazmislardi. Haklisin insanlar ev konusunda biraz daha yumusak olmalilar ama dedigim gibi gecmisteki tecrubeler...

Bende o universitede hemde senin okudugun bolumde okudum ve muhtemelen sen baslarken ben mezun oldum. Ikinci ve ucuncu sinifta hep top sakalliydim ama kimse kolumdan tutup onlari kes yoksa karismayiz demedi bana. Bu sana denk gelmis, senin yasadigin sehirde boyle birsey olamaz mi???

Bence sen insanlari degerlendirirken biraz daha ahlakli olmalisin ki digerleri senin ahlak merteben hakkinda kolayca fikir sahibi olmasinlar. Sakarya Universitesi olmasaydi, acikta kalsaydin ya da bir sene daha universite sinavina girseydin daha mi guzel olurdu???

Turkiye'deki Universitelerin birbirinden cok farki yok. Okudugun bolume gore cok sey degisiyor. Tavsiyem diplomana iyi bak ve insanlar hakkinda ilari geri konusma.

Simdi diger arkadaslara sesleniyorum, idealleriniz dogrultusunda hareket edin, Sakarya Universitesi'nin sadece sizi ideallerinize tasiyan bir basamak oldugunu unutmayin. Amacinizdan sasarsaniz, degil kolunuzdan tutulmak, yaka paca alinip goturulebilirsinizde. Bu dunyanin her yerinde boyle ne sadece Adapazari ne Turkiye ne de Almanya'da.

Marmara Universitesi'ndeki Yuksek Lisans'inda sana basarilar dilerim!.. Secco24

gurhan

• sakarya üniversitesi herseye ragmen güzel.amacın okulu bitirip diploma almak zaten bunu sakın unutma.yoksa okulu uzatman cok kolay olacaktır.ama inan dersler cogu kişinin anlattıgı kadar zor degil.evet zorlu hocalar var, yapacagın sey dersleri takip etmek.ödev quiz yoklama kacırmamaya calısmak.yoksa benim gibi gereksiz yere okulu uzatırsın.tavsiyeler bunlar.iyi calış uzatma 4 senede bitir.daha fazlasına degmez.
    bu arada sakarya da güzel bir yer.eglenmeyi biliyorsan her yer güzeldir.
    basarılar.
  • Evet arkadasa katiliyorum. Dedigi gibi Sakarya Universitesi bitirilmesi cok zor olan bir universite degil. Derslerine calistigin taktirde gayet guzel biter. Hicbir hocanin derste siyasi seyler konustugunu da duymadim. Ugur Arifoglu cok kaliteli bir hocadir, gecmek cok kolay degildir ondan ama muhendislikle alakali cok sey ogrenirsin. Osman Cerezci super bir insandir. Manyetik alan teorisi ve fizik derslerine giriyordu biz okurken. Sozunu etmeden gecemeyecim. Rahmetli matematik hocamiz Eyup Sabri Turker, mukemmel bir hoca ve karaktedi. Depremde kaybettik Allah rahmet eylesin.
  • dogru benimde düsüncem de bu zaten insallah tavsiyeleriniz dogrultusunda güzel bi mühendıs olarak cıkarım tesekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.