Şimdi Ara

Sakarya çiftetellisi nasıl oynanır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda ablamın düğünü var.Bu düğün tabikii çok özel.Onun haricinde benim için çok farklı bir anlamı daha var.Az biraz alkol alıp deyim yerindeyse döktürmek istiyorum.

Yanlız söyle bir problem var Daha önce hiç düğünlerde çıkıp oynamadım.Hatta doğru düzgün düğünlere bile gitmişliğim yok.Bu işin prensipleri nedir nasıl oynanır bilmiyorum."İçinden geldiğin gibi oyna" dediğinizi duyar gibiyim.Ama çıkıpta sap gibi ruhsuz oynamak istemiyorum.

Nedir nasıl öğrenilir bu ? Aha şöyle oynanır diyebiliceğiniz bir video var mı ? Belki biraz onlardan esinlenebilirim.Yöre sakarya.Dolayısıyla Sakarya çiftettelisi ağırlıklı olacak.

Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakarya Çiftetellisi Nasıl Oynanır?

Sakarya Çiftetellisi, kültürel heritage'ımızın zengin bir parçası olup, genellikle düğünler ve diğer özel günlerde oynanan, Türkiye'nin kuzeybatısında yer alan Sakarya yöresine özgü bir halk oyunudur.

Adımlar:

1. Adım: Ayakta dururken, kollarını beline koy ve sağ ayağını kaldırıp sağa doğru bir adım at.
    2. Adım: Sağ ayağını öne doğru bir adım atarken sol ayağını da sağ ayağının önüne getir ve sağ ayağının üzerine ağırlığını ver.
    3. Adım: Sol ayağını öne doğru bir adım atarken sağ ayağını da sol ayağının önüne getir ve sol ayağının üzerine ağırlığını ver.
    4. Adım: Bu adımları sağ ve sol ayaklarını değiştirerek tekrar et.

El Hareketleri:

• Kollarını beline koy ve dirseklerini hafifçe bük.
    • Ellerini birbirine vurarak ritmi tut.
    • Zaman zaman kollarını havaya kaldırabilir veya birbirine doğru sallayabilirsin.

Müzik:

Sakarya Çiftetellisi müziği, 9/8'lik bir ritimle çalınır ve genellikle klarnet, davul ve zurnanın eşliğinde icra edilir.

İpuçları:

• Müzik ritmine ayak uydurmaya çalış.
    • Adımlarını net ve belirgin bir şekilde yap.
    • El hareketlerini abartılı tutma.
    • Pratik yapmak mükemmelleşmenin anahtarıdır.
    • Eğlenmeyi ve kültürel heritage'ın bir parçası olmanın tadını çıkarmayı unutma.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eskişehir’de Nerden Düşer
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.