Şimdi Ara

SAKARYA BİLGİSAYAR MÜH. OKUYAN VAR MI ? OKUNUR MU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
4
Favori
7.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sakarya bilgisayar sıralamasına göre çok iyi gözüktü bana. kampüsü, eğitimi, erasmus imkanları vs...

Okuyan varsa yardımcı olabilir mi ?

• up
  • Bilişim Sistemleri Müh okuyan varsa da yazabilir mi benimde soracaklarım var
  • Eğitim gayet kaliteli , hocalar sürekli ödev veriyor hiç boş bırakmıyor.

Şuan 2.sınıf olan arkadaşım böyle diyor.
  • 2pac. kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mimarlık hala okunur mu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgim yok ama şöyle bir araştırayım dedim, endüstri mühendisleriyle aynı binada olduğunu gördüm bilgisayar mühendislerinin. Endüstri mühendisliği kızların çoğunlukta olduğu tek mühendislik, yani eğitim hayatın cıvıl cıvıl geçebilir.

Onun haricinde yeni açılan üniversitelere göre her türlü daha iyidir, 25 yıl olmuş açılalı. CV'de tek başına ooo Sakarya dedirtmez ama kendin de dersleri iyi tutup, öğretilenleri iyi öğrenip kampüs aktivitelerine falan katılırsan gayet iyi bir geleceğin olabilir. Yani özetle okunur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Bilgim yok ama şöyle bir araştırayım dedim, endüstri mühendisleriyle aynı binada olduğunu gördüm bilgisayar mühendislerinin. Endüstri mühendisliği kızların çoğunlukta olduğu tek mühendislik, yani eğitim hayatın cıvıl cıvıl geçebilir.

Onun haricinde yeni açılan üniversitelere göre her türlü daha iyidir, 25 yıl olmuş açılalı. CV'de tek başına ooo Sakarya dedirtmez ama kendin de dersleri iyi tutup, öğretilenleri iyi öğrenip kampüs aktivitelerine falan katılırsan gayet iyi bir geleceğin olabilir. Yani özetle okunur bence.
    teşekkürler hocam. peki ingilizce olmaması ne kadar dezavantaj yaratır ? hazırlık eğitiminin de pek iyi olduğunu düşünmüyorum.

erasmus falan yaparak bir nebze geliştirebiliriz belki ama benim hedefim lisans sonrasında yurtdışında master/doktora olduğu için toefl gibi bir sınavdan yüksek puan alacak kadar öğrenmem gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

teşekkürler hocam. peki ingilizce olmaması ne kadar dezavantaj yaratır ? hazırlık eğitiminin de pek iyi olduğunu düşünmüyorum.

erasmus falan yaparak bir nebze geliştirebiliriz belki ama benim hedefim lisans sonrasında yurtdışında master/doktora olduğu için toefl gibi bir sınavdan yüksek puan alacak kadar öğrenmem gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Dünya'nın sonu olmamakla birlikte mühendislik eğitiminin ingilizce olmamasını doğru bulmuyorum, çünkü hem gelecekte iş ararken her yer ingilizce isteyecek, hem de mühendislik büyük ölçüde araştırma gerektiriyor, ve Türkçe araştırmalar aşırı derecede yetersiz. Yeri gelecek kafandaki bir soruyu cevaplamak için google'da farklı farklı şekilde aramalar yapacaksın, yüzlerce sayfa inceleyeceksin, zaman gelecek kendin soru sorman gerekecek. Ben mezun oluyorum önümüzdeki ay, şimdiye kadar 2 kere Türkçe arama yapmışımdır acaba böyle ne çıkacak diye, ve ikisinde de elim boş döndüm, çünkü internette herkes ama herkes ingilizce konuşuyor. Hintliler, pakistanlılar kim varsa soru/cevapları hep ingilizce. İngilizce yerine Türkçe konuştuğun an kendini çok çok daha küçük bir kitleyle limitliyorsun online ortamlarda.

Asla okunmaz demiyorum, ama eninde sonunda ingilizce öğrenmek zorundasın, ingilizce bilmemek bir seçenek değil günümüzde.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    siz hangi okuldasınız hocam ? ingilizceyi hazırlıkta mı hallettiniz ?
  • erasmus imkanlarını sıralamaya katma.Her üniversite benim erasmus imkanlarım süper diyor zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    yok hocam kendim araştırdım. polonyadaki her üniversiteyle anlaşması var nerdeyse
  • quote:

siz hangi okuldasınız hocam ? ingilizceyi hazırlıkta mı hallettiniz ?
    Ben Koç'tayım ama hazırlığı atlamıştım, çok fazla dizi, manga, online oyun, forumlar derken baya ingilizce biliyordum liseden. Konuşma konusunda çok iyi değildim sadece, pratiğim fazla yoktu, ama okulda hocalarla vs konuştukça o kısım da gelişti.

Ama ingilizcesi baya kötü olup, hazırlık okuyup iyi çalışarak baya geliştiren arkadaşlarım var, öyle aşırı zor iş değil yani.
    çok güzel hocam. mezun olunca planınız nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karayelpoyraz

Bilişim Sistemleri Müh okuyan varsa da yazabilir mi benimde soracaklarım var
    Sakarya değil fakat Atılım'da okuyorum ISE.
  • Ben çok araştırdım. Öncelikle @Yirikalische adlı arkadaş yanlış bilgi vermiş. Daha doğrusu eski bilgi vermiş. Eskiden Endüstri ile aynı binadayken yakınlarda kendi binasına kavuştu. O binada şu an iki bölüm var sadece. Biri Bilgisayar Mühendisliği diğeri de Bilişim Sistemleri Mühendisliği. Ayrıca Ford, Toyota ve Kuveyt Türk'ün yazılım ofisleri var. Kısacası çok güzel okul ve sıralaması çok düşük.

Artıları

- Çift anadal imknaı
    - Ford ve Toyota yazılım ofislerinde asgari ücrete part time çalışma imkanı (Mülakatla öğrenci alıyorlar tabii.)
    - Hoca sayısı fazla
    - Sektöre yönelik eğitim veriyorlar
    - Sektörde bilinen okul. Mezunları güzel yerlere gelmiş.
    - Emin değilim ama devamsızlık alınmıyormuş. Bu yüzden derse sadece kayıtlı öğrencilerin %30'u geliyormuş. Bu nedenle sıyrılmak kolay.

Eksileri

- İngilizce eğitimi yok
    - Sakarya ortamı cidden berbatmış. Ülkücüler, kantin basanlar falan filan
    - Çok fazla öğrenci alıyor
    - İkinci öğretimi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 17 Mayıs 2018; 15:29:46 >

------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:42:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

çok güzel hocam. mezun olunca planınız nedir ?
    Çoğu arkadaş yüksek lisans yapmaya yurt dışına gidiyor, ama ben, en azından şimdilik, sıkıldım açıkçası okumaktan. İş başvurusu yaptım hoşuma giden bir Türk firmasına, bu pazartesi görüşmeye gidiyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.