Şimdi Ara

Sakal çıkmaya başlayınca boy uzaması duruyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
74.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sakal çıkmaya başladığı zaman boy uzaması durduğu söyleniyor pek aklıma yatmasa da olabileceğinden şüphelendim . Acaba böyle bir şey var mı yoksa hurafe mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakal Çıkınca Boy Uzaması Durur Mu?

Halk arasında yaygın olan bir inanış, sakal çıkmasının boy uzamasını durdurduğu yönündedir. Ancak bu inanış bilimsel gerçeklerle desteklenmemektedir.

İnsan boyu, genetik faktörler, beslenme, fiziksel aktivite ve hormonal değişiklikler de dahil olmak üzere çok sayıda faktörden etkilenir. Sakal çıkması, ergenliğin başlamasıyla birlikte meydana gelen hormonal değişikliklerden biridir. Ergenlik döneminde, büyüme hormonu (GH) salgılanması da artar ve bu da boy uzamasını destekler.

Bu nedenle, sakal çıkmasının boy uzamasını durdurduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Aksine, sakal çıkması, ergenlik döneminin devam ettiğinin ve boy uzamasının hala mümkün olduğunun bir işaretidir.

Boy uzamanızın durmasıyla ilgili endişeleriniz varsa, bir doktora danışmak en iyisidir. Boy uzamasını etkileyebilecek altta yatan tıbbi durumları ekarte etmenize yardımcı olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet bende öyle duymuştum
  • yok öyle bişey 20-25 yaşına kadar boy uzamaya devam eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 18 Ağustos 2009; 0:09:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: daywalker148

Evet bende öyle duymuştum
    olurmu öyle şey yaa bilimsel bir açıklama yapılmadıkça böyle birşeye inanmam !
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih_h

yok öyle bişey 20-25 yaşına kadar boy uzamaya devam eder
    Sanmıyorum,
    Erkeklerde boy uzaması 20-22 yaşına kadar gittiği söylenir,

Sakal 17-18 yaşında çıkarsa nasıl 2-3 yıl daha boy uzar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih_h

yok öyle bişey 20-25 yaşına kadar boy uzamaya devam eder
    Ben 2-3 cm daha giderim sanıyordum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmc 12

olurmu öyle şey yaa bilimsel bir açıklama yapılmadıkça böyle birşeye inanmam !

Alıntıları Göster
    tabi sakalı gür bi şekilde çıkıpda uzayan kimse görmedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sakallarım ne zaman çıkar
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whiskey

Ben 2-3 cm daha giderim sanıyordum...

Alıntıları Göster
    onu bende duymuştum ve dua etmiştim doğru olması için
  • quote:

Orijinalden alıntı: t_mac55

Alıntıları Göster
    Lise1den beri sakalım var boyumda uzuyo pek uzun değilim ama öyle bişey yok 1,76
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chirico

Lise1den beri sakalım var boyumda uzuyo pek uzun değilim ama öyle bişey yok 1,76

Alıntıları Göster
    Pekala, şöyle anlatayım, ekim de 22 yaşında olucam, doğal olarak sakal aldı başını da gitti uzun süredir.. Ve geçen sene 1.89 iken, 1.91 oldum, geçmişte basket oynamama rağmen son 3-4 yıldır oynamıyorum siz düşünün...
    Ve bi kaç şey daha eklemek isterim, genellikle bu konulara değinen arkadaşların yaşlarının benden küçük olduğunu varsayarak; kardeşlerim, benim şahsi kanaatim bu konuya fazla takılmayan,
    Bizi bazen kontrol eden bir aile dostu sayılabilecek doktorumuz var, kendisiyle zaman zaman sohbet etme fırsatı da buluyorum, kendisi bu konunun genetikle çok alakalı olduğunu (zaten sizde biliyosunuz) ve genellikle şartlar uygun olduğu takdirde erkelerde 23-24 yaşına kadar sürebileceğini belirtirdi.
    Beslenmenize dikkat edin, basket oynamak ciddi anlamda işe yarayabilir, ama unutmayın ki, vücudu kontrol eden genlerde, uzamak kodlanmamışsa; bu şekilde,
    ayrıca bence hele günümüzde (dikkat ederseniz çoğu çiftde bile, bayanlar uzun olabiliyor, sadece bir örnek olarak söylüyorum:)) boy artık sizin için pek problem olmamalı :)
    saygılar,

edit, anlatım bozukluğu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBullet -- 18 Ağustos 2009; 0:37:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBullet

Pekala, şöyle anlatayım, ekim de 22 yaşında olucam, doğal olarak sakal aldı başını da gitti uzun süredir.. Ve geçen sene 1.89 iken, 1.91 oldum, geçmişte basket oynamama rağmen son 3-4 yıldır oynamıyorum siz düşünün...
    Ve bi kaç şey daha eklemek isterim, genellikle bu konulara değinen arkadaşların yaşlarının benden küçük olduğunu varsayarak; kardeşlerim, benim şahsi kanaatim bu konuya fazla takılmayan,
    Bizi bazen kontrol eden bir aile dostu sayılabilecek doktorumuz var, kendisiyle zaman zaman sohbet etme fırsatı da buluyorum, kendisi bu konunun genetikle çok alakalı olduğunu (zaten sizde biliyosunuz) ve genellikle şartlar uygun olduğu takdirde erkelerde 23-24 yaşına kadar sürebileceğini belirtirdi.
    Beslenmenize dikkat edin, basket oynamak ciddi anlamda işe yarayabilir, ama unutmayın ki, vücudu kontrol eden genlerde, uzamak kodlanmamışsa; bu şekilde,
    ayrıca bence hele günümüzde (dikkat ederseniz çoğu çiftde bile, bayanlar uzun olabiliyor, sadece bir örnek olarak söylüyorum:)) boy artık sizin için pek problem olmamalı :)
    saygılar,

Alıntıları Göster
    saçmalık.15 yaşımda köpük ve jilatle traş olmaya başladım.o zamanlar boyum 1,70 civarı felandı heralde.şimdi ise 1.90a yakın...

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBullet

saygılar,

Alıntıları Göster
    benim boy 15 cm de kaldı yaş 18 sakal çıkalı çok oldu ormanda uzarmı daha 1-2 cm

• quote:

Orijinalden alıntı: Khán

saçmalık.15 yaşımda köpük ve jilatle traş olmaya başladım.o zamanlar boyum 1,70 civarı felandı heralde.şimdi ise 1.90a yakın...

15 yaşından sonra 20 cm mi uzadın ? Ergenliğe geç girmişsin o vakit ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: t_mac55

Alıntıları Göster
    Bildigim kadarıyla sakal tüy ve kıllarda protein oldugundan boy uzamasına yavaşlama etkisi yapabilir ama uzamaz diye birşey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancher

quote:

1.70 derken 1.75 felan demak istedim.10 cm civarı uzadım yani...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sancher

quote:

1.70 derken 1.75 felan demak istedim.10 cm civarı uzadım yani...

Alıntıları Göster
    Şehir efsaneleri bunlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Nelet1

benim boy 15 cm de kaldı yaş 18 sakal çıkalı çok oldu ormanda uzarmı daha 1-2 cm

Ormanda Boyunu Ne Yaparak Uzattırıcan .
    Hara Kiri Yaptırcan Herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: FİT GYM

quote:

Alıntıları Göster
    ahah lise hazırlık başladıgında kesmeye başladım sakalları ozaman boyum 175lerdeydi şimdi üni. hazırlık okuycam boy 1.88 sakal sınırsız... gözümümn altından bile çıkçak nerdeyse

• quote:

Orijinalden alıntı: KeNaN-AsLaN

quote:

agaç kovuklarına sürtcem
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KeNaN-AsLaN

quote:

agaç kovuklarına sürtcem

Alıntıları Göster
    ben 16 yasında 1.76 falandım sakal yoktu 17 yasında 182 falan oldum gene sakal yoktu bu sene saglam idmanlar geçirdim baya iyi calıstım beslenmeme uykuma dikkat ettim 1.89 oldum 18 yasındayım ayrıca kuvvetlendim genelde derler boy uzayınca kuvvet artmaz diye ama kuvvette %200 dolaylarında süper ötesi artış var sakal mı ? sakal hala yok

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.