Şimdi Ara

Sahte 100 lira kakaladılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler babam az önce geldi sahte 100 lira kakalamışlar ne yapabiliriz?

Para resmen orjinalden farksız ışığı arkaya alıp bakınca atatürk resmi çıkıyor felan ama sadece parayı ele aldığınızda orjinal olmadığını anlıyorsunuz gibi birşey oluyor yani para resmen pürüzsüz a4 kağıdında bile olmayan bir pürüzsüzlük var? Yeni basım felan mı acaba? Ama büyük ihtimal sahte ne yapabiliriz?

http://imageshack.us/photo/my-images/542/23112011920.jpg/

• Gidin değiştirin. Tabi kibar olmayın, bazen hayvana hayvanca karşılık vermek en doğrusudur.
  • Sağ üstteki 100 rakamını elinizle yoklayın, kabartı hissetmezseniz sahtedir.

Sol üstteki TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI yazısını yoklayın, kabartı yoksa sahtedir.
  • Bana da sahte 20 lira vermişlerdi farkında değildim.Yemek yedikten sonra parayı verdim adam bana yırtıp attırma bu parayı dedi atarlı atarlı bende noluyor dedim dedi sahte bu kalpazana benzer bi halim mi var dedim yumuşadı sonradan anladı bilerek vermediğimi.Ama ben o parayı yırtıp atmak zorunda kalmıştım renkleri falan gitmişti
  • Gerçek para pürüzsüz olmaz ki nasıl anlamamış baban? Sol üstteki TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI yazısı kabartmadır gerçek parada. Bundan sonra dikkat edersiniz. Bir de büyük paraları (50-100-200 TL) elinize aldığınızda kemer şaklatır gibi şaklatın. Sesinden de anlarsınız. Biraz da esnaflık tecrübesi gerekiyor tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Sağ üstteki 100 rakamını elinizle yoklayın, kabartı hissetmezseniz sahtedir.

Sol üstteki TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI yazısını yoklayın, kabartı yoksa sahtedir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI kısmında hafif kabartı var fakat sağ üstteki 100 rakamında yok ama gerçekten acayip derecede benzetmişler bütün ışığa doğru tutup görünen her resim birebir aynı...
  • gerçek o para dostum. yeni diye sahte sandın galiba. atatürkün üstündeki cekete bak tırtık varsa tırnağınla yokla gerçektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100.000 TL para değil
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WienerBlut.

Beyler babam az önce geldi sahte 100 lira kakalamışlar ne yapabiliriz?

Para resmen orjinalden farksız ışığı arkaya alıp bakınca atatürk resmi çıkıyor felan ama sadece parayı ele aldığınızda orjinal olmadığını anlıyorsunuz gibi birşey oluyor yani para resmen pürüzsüz a4 kağıdında bile olmayan bir pürüzsüzlük var? Yeni basım felan mı acaba? Ama büyük ihtimal sahte ne yapabiliriz?

http://imageshack.us/photo/my-images/542/23112011920.jpg/

ya 40 tl olsaydı

http://forum.donanimhaber.com/m_52738147/tm.htm

• sende başkasına kakala 100 lirayı
  • atmye yatırmayı dene almazsa sahtedir
  • ATM'den karta yatırmaya çalış, yatırabilirsen problem yok.

Edit : Saniye farkıyla yazmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 23 Kasım 2011; 20:56:05 >
  • Babam kredi kartını yatırırken farketmiş atm almamış..
  • quote:

quote:

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI kısmında hafif kabartı var fakat sağ üstteki 100 rakamında yok ama gerçekten acayip derecede benzetmişler bütün ışığa doğru tutup görünen her resim birebir aynı...

En sağdaki dikey şeritli kısmı tırnağınızla kazıyın. Eğer ki tırnağınıza yaldızlar yapışıyorsa, geçmiş olsun.

Başkasına vermeyi denemeyin bile, başınıza ciddi bela alırsınız.
  • dostum demin söyledim birdaha söylüyorum atatürkün ceket kısmına bak tırtık varsa sorun yok ve sağ üstteki 100 yazısı kabarık ise aynı şekilde sorun yoktur. bu dediklerim var da parayı beğenmediysen 20 tl ye alabilirim
  • Atamız gülüyo la bunda direk
  • quote:

quote:

quote:

En sağdaki dikey şeritli kısmı tırnağınızla kazıyın. Eğer ki tırnağınıza yaldızlar yapışıyorsa, geçmiş olsun.

Başkasına vermeyi denemeyin bile, başınıza ciddi bela alırsınız.

Maalesef çok hafif bile olsa tırnağımda siyah iz kalıyor..

• bence para gerçek konu fake :D
  • Para kesinlikle sahte şu durumda.
  • Ankara içi 39 tl işler benden
  • sahteyse ben almam geçmiş olsun. bende kendimi paradan anlar sanıyodum meğer yanılıyomuşum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.