Arkadaşlar bizim abi kavga etti bende kavga anında ordaydım bizim abi dayak yedi ve cocuk mahkemelik oldu banada kagıt geldi şu tarihte mahkeme var ama ben gitmek istemiyorum cünkü karşı taraf belalı benim ne yapmam lazım şahitliğimi tanıklığımı sildirmek istiyorum mahkemeye gitmek istemiyorum. |
Mahkemede Şahitlik Sildirme
Mahkemede şahitlik yapmak istemiyorsanız veya verdiğiniz şahitlikten vazgeçmek istiyorsanız, kanunlar çerçevesinde belirli haklarınız bulunmaktadır.
Mahkemede şahitlik sildirme talebinde bulunmak için, ilgili mahkemeye yazılı bir mahkemede şahitlik sildirme dilekçesi sunmanız gerekmektedir. Dilekçenizde, şahitlik yapmaktan neden vazgeçmek istediğinizi açıkça belirtmelisiniz.
Talebiniz mahkeme tarafından değerlendirilecektir. Mahkeme, şahitlik yapmaktan vazgeçme talebinizi kabul edebilir veya reddedebilir. Talebinizin kabul edilmesi için, geçerli bir nedeninizin bulunması gerekmektedir. Örneğin;
- Kendinizi veya yakınlarınızı tehlikeye atacak olması
- Gizli bilgilerin açıklanmasına neden olması
- Mesleki sırları ihlal etmesi
- Dini inançlarınıza aykırı olması
Dilekçeniz kabul edilirse, mahkeme sizi tanık olmaktan muaf tutacaktır. Bu durumda, mahkemeye gelerek şahitlik yapmak zorunda kalmayacaksınız.
Ancak, mahkeme talebinizi reddederse, belirtilen tarih ve saatte mahkemede hazır bulunarak şahitlik yapmak zorundasınız. Aksi takdirde, hakkında zorla getirme kararı verilebilir ve hatta para cezasına çarptırılabilirsiniz.
Eğer mahkemede şahitlik yapmak istemiyorum diyorsanız, yukarıda belirtilen prosedürleri takip etmeniz ve geçerli bir nedeninizin olduğundan emin olmanız gerekmektedir.