Şimdi Ara

Sahindinden.com özelliklerinde hazır ilan sitesi scripti almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sahindinden.com özelliklerinde hazır ilan sitesi scripti almak istiyorum. İleride değişiklik yapılabilir şekilde geliştirilebilir bir script olmalı tavsiyelerinizi bekliyorum.

• "ilerde ben siteyi 20 sunucuya yaymak istersem sorun yaşar mıyım?" deyin:
    - o zaman scripti ona göre ayarlarız diyorlarsa uzak durun
    - evet derlerse fiyat sorun. Uygunsa alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webci274 -- 17 Ağustos 2012; 20:04:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webci274

"ilerde ben siteyi 20 sunucuya yaymak istersem sorun yaşar mıyım?" deyin:

Vereceği cevap olumluysa bundan nasıl emin olabilirim?

İnternet ortamında istediğim özelliklerde veya yakın özelliklerde bir kaç tane gördüm

mesela biriside bu sitede satılıkhttp://forum.donanimhaber.com/m_56678891/tm.htm

tavsiyeniz üzerine lindeki scripti 20 sunucuya yaymak istemem durumunu sordum cevap bekliyorum.

Bu script hakkındaki görüşünüz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: fxlarge

quote:

İnternet ortamında istediğim özelliklerde veya yakın özelliklerde bir kaç tane gördüm

mesela biriside bu sitede satılıkhttp://forum.donanimhaber.com/m_56678891/tm.htm

tavsiyeniz üzerine lindeki scripti 20 sunucuya yaymak istemem durumunu sordum cevap bekliyorum.

görüş belirtmek yerine birkaç önemli noktayı vereyim.
    -resimler ayrı alan adlarına yüklenebilmeli
    -saniyede kaç sayfa servis edebileceği önemli
    -arama altyapısında ne kullandıkları önemli(sphinx, solr...)
    -açık kaynak teknolojileri ne kadar kullandığı önemli(memcached, redis...)
    -temanın resimlerinin tek resimde toplanması çok önemli(css sprite)
    projenin büyüklüğü çok önemli. Bununla başlamak isterseniz resimlerin ayrı alan adlarına yüklenmesini sağlamanız site yükünü hafifletecektir. Başlangıçta hepsi tek makinede olabilir ama resimlerin ayrı noktalara yüklenmesi önemli.
    -başlangıç için yeterli olabilir ama ilerde istatistik tutmak vs isterseniz bu işe uzun uzun vakit ayrıcal ekibe ihtiyacınız olacak.

• gerçekten kapsamlı bir iş. iyi araştırmak lazım. arkadaşların tavsiyelerine dikkat edin üstad.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fxlarge

quote:

görüş belirtmek yerine birkaç önemli noktayı vereyim.
    -resimler ayrı alan adlarına yüklenebilmeli
    -saniyede kaç sayfa servis edebileceği önemli
    -arama altyapısında ne kullandıkları önemli(sphinx, solr...)
    -açık kaynak teknolojileri ne kadar kullandığı önemli(memcached, redis...)
    -temanın resimlerinin tek resimde toplanması çok önemli(css sprite)
    projenin büyüklüğü çok önemli. Bununla başlamak isterseniz resimlerin ayrı alan adlarına yüklenmesini sağlamanız site yükünü hafifletecektir. Başlangıçta hepsi tek makinede olabilir ama resimlerin ayrı noktalara yüklenmesi önemli.
    -başlangıç için yeterli olabilir ama ilerde istatistik tutmak vs isterseniz bu işe uzun uzun vakit ayrıcal ekibe ihtiyacınız olacak.

Bu detayların hiç birini bilmiyorum.. var dense emin olamam..

tavsiye edeceğiniz script varmı diye sormamın sebebi buydu..

• ne bileyim. Ilk adımda arayüzde önemli. O verdiğiniz örneği alabilirsiniz.
    Sunucuyu vs iyi araştırıp alın olmazsa fikir danışın.
    Resimler konusu önemli. Mesela sahibinden.com a bakın resimler başka alan adlarında... Yine de ilk adım için tercih edilebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şunu da ekleyeyim, sahibinden ve gittigidiyor com aynı zamanda yer sağlayıcı (hosting) belgesine de sahipler. Sanırım o resimleri ve ilanları host etmek için bu tarz bir çözüme gidiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roosevelt

Şunu da ekleyeyim, sahibinden ve gittigidiyor com aynı zamanda yer sağlayıcı (hosting) belgesine de sahipler. Sanırım o resimleri ve ilanları host etmek için bu tarz bir çözüme gidiyorlar.

onun sebebi hiçbir ismin altında ezilmemek.
    Yani sitenin altına:
    "bilmemnehosting'de barındırılmaktadır" yazmamak, sorulduğunda bunu belirtmek zorunda kalmamak için yapılır.

• yukarıda verdiğinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_56678891/tm.htm adresindeki scriptlerin hemen hemen aynısıhttp://vebze.com adresinde satışa sunulmakta.. bunlar aynı ordaki fiyatlar daha farklı.. bu sitelerde sanal pos uygulaması mevcut değil bunu olması güvenlik açısından ciddi sorunlar neden olabilirdi.. bu siteleri kullanmak başka ne tür sorunlara yol açabilir.. bilgisi görüşü olana arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum
  • "ilerde ben siteyi 20 sunucuya yaymak istersem sorun yaşar mıyım?" deyin:

Hocam bu ne demek 20 sunucu nedir?

Ve host işi benim kafama takılan sahibinden.com gibi sitelerin nasıl host kullandıkları?

yani açıkcası ben yaşadığım şehir ile ilgili bir şey yapmayı düşündüm.Ama ilan sitesi olacağı için resim vb materyalleri de bulunduracağı için içinde host kafama takılan!Ayrıca 10 gb trafik demiş?Trafik galiba gelen bilgi miydi?

Aydılatın bizleri!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabuncu

Hocam bu ne demek 20 sunucu nedir?

Ve host işi benim kafama takılan sahibinden.com gibi sitelerin nasıl host kullandıkları?

yani açıkcası ben yaşadığım şehir ile ilgili bir şey yapmayı düşündüm.Ama ilan sitesi olacağı için resim vb materyalleri de bulunduracağı için içinde host kafama takılan!Ayrıca 10 gb trafik demiş?Trafik galiba gelen bilgi miydi?

Aydılatın bizleri!!!

Merhaba.
    Trafik sunucudan giden ve sunucuya gelen verilerin hepsidir. Örneğin siteye resim yüklerseniz trafiğe eklenir vs...
    Sunucu artırmak şöyle:
    Dosya miktarı artınca tek sunucu hepsine yetişemeyebilir. Bunun için dosya1.alanadi.com dosya2.alanadi.com gibi dosyalar sunuculara dağıtılırsa iyi olur(başlangıç için şart değil).
    Trafik için resim büyüklüğü önemli, başlangıç için yetebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webci274 -- 9 Ekim 2012; 0:59:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.