Şimdi Ara

sahibinden ' de dolandırıcılık olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugun itibari ile 2 araba gözüme çarptı

2006 model c4 ve 2006 opel astra farklı ıllerdelerdi. fiyatları 17.500 ve 18.500 aradım ıkısıde arabalarında hıc bır sey olmaıgını kefil olduklarını soledıler.

tamam dedım hemen yola cıkıp 3 saat sonra orda olacagımı soyledım fakat benden banka hesaplarına 250 TL kapora parası ıstedıler. dedım 3 saat sonra ordayım vs dedım ama ılla 250 TL ıstedıler.( 2 ayrı arac sahıbıde )

satıcıların ıllerınde bulunan kuzenımı aradım ve arabaya bakmasını ıstedım.Telefon ettım kuzenım 30DK sonra orda gelıcek arabayı kuzenım alıcak dedım . Bana yıne aynı sekılde 250 TL yatırmadan arabayı gostermem dedı.

dıger kısıde aynı seyı soyledı. aracın plakasını sordum solemek ıstedı 35 plaka dedı. ılandakı resımlere baktıgımda plaka 16 ıdı

sahibinden ilan numaraları 52972229 ve 52969791 ' dır bilginize .

• verdiginiz ilan numaralari aktif gorunmuyor, ilanlar silinmis olabilir.
    ikinci el araba almak zaten riskli bir is, nasil kullanildigini bilmedigin basindan ne gectigini sadece belli sartlar altinda ogrenebildigin bir araba aliyorsun, bir de boyle mide bulandirici istekler oluyor. guven olayi zedelendigi icin ben olsam hic zaman kaybetmeden bu secenekleri elerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranavalo -- 29 Haziran 2011; 12:32:18 >
  • ilanlarla ilgili siteye mail gönderdim

daha sonradan kara listeye alınmış
  • o ilanları sahte olduğu bastan belli...o numaraları dırek polıse bıldırın bence...benım basımdan da oyle bır olay gecmıstı..kayserıdeyız..20 tl verın kapora demıslerdı en son:) yanı adamlar dupe duz dolandırıcı..ne alsam kardır mantıgıyla calısıyorlar...dıkkat edın...arabayı gorerek alın sakın ha sakın kapora vermeyın ve bu kısılerı polıse bıldırın
  • geçen aynı araç için iki farklı kişinin ilan açtığını gördüm hem de ilanlar alt alta idi
  • bugunde ben , yaklasık 1 ay once 2006 polo için bursaya gitmiştim. gitmededen once konusmamız kazası degısenı vs vs varsa sole oraya geldıgınde dedıklerınden farklı bısey cıkmasın dıye soledımıstım.Adam bı bagajda lokal boya demıstı. ama araba pertten cıkma cıktı komple boya vs vs .

bugun ılan koymus yıne te allahım..
  • ikinci el araba satarken yetkili servisten alınan eksperizi şart koşacak devlet ya da vatandaş. yoksa bu işler çözülmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • satmak birdert almak bir dert bende arabayı satarken babamı kırk kere tembihledim parayı gidin bankadan birlikte çekin yada yatırın diye adam 20binliranın 3000 tlsini sahte verse arada anlamazsın. zor işler en iyisi havaleyle satmak ama bu seferde alıcı işkilleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: chronoide

ikinci el araba satarken yetkili servisten alınan eksperizi şart koşacak devlet ya da vatandaş. yoksa bu işler çözülmez.

ben kendi adıma ekspertiz yaptırmadan almam ama o da %100 kesin bilgi vermiyor ki
    daha önce arabamı satarken 2 farklı alıcı ile 3 farklı Opel yetkili servisine gitti arabam
    üçünde de birbirinden farklı ekspertiz raporu verildi
    pardon düzeltmem lazım, ekspertiz raporu da vermiyorlar ki
    "iş emri" açılıyor, araç muayene/bakımdan geçmiş gibi yapıp şurasında şu var bu var filan gibisine bi liste veriyorlar
    birçok yetkili servis artık ekspertiz raporu vermiyor
    sonradan farklı birşey çıkarsa mahkemelik olmayalım diye
    yetkili servis bile kaçıyorsa o sorumluluktan kim verecek bu hizmeti?
    artık 2. el almak da satmak da büyük dert

• yaklaşık bir 5 ay önce 100 lira kapora yolladım adamlara.para öylece gitti.Yaşamış olduğum bu tecrübeden sonra araba nasıl alınır tamamiyle öğrendiğim kanısındayım sizlerede yapılacak işlemleri kısaca anlatayım...

1_ İlk önce yapmanız gereken aracın plakasını e-devlet sisteminden sorgulatmanız , arabanın tescil tarihi yeniyse o arabadan uzak durun ya alıp satıcıdır yada arabanın bir sıkıntısı vardır alırken farkedememiştir..

2_ Alacağınız arabanın kaza durumunu öğrenmek için plakasını tramer sisteminden faydalanarak sorgulatın (aracın plakasını telefonunuzdan 5664'e mesaj atıyorsunuz)...

3_ Her hususta anlaştığınızı varsayıyorum aracı ilk etapta tanıdığınız bir ustaya götürün , sonrasında servise giderek satıcı'nın dediği gibiyse alın..

4_ Sahibinde.com'da cuma günleri ilana verilen fiyatı çok uygun olan araçlara yaklaşmayın ((tecrübeyle sabittir.)) kesinlikle kapora yollamayın.....

cuma günü ilana giren bir adama 100 lira attım...Beni kesinlikle üç kağıda getiremezler diyordum ama öyle değilmiş adamlar çok profesyonel...

Resimsiz olan ilanları bence direk eleyin.Hangi çağda yaşıyoruz köydeki dayılarda bile kemeralı cep var artık çok mu zor resim çekmek..Hadi anlamıyor diyelim bu işlerden etrafında kimse olmaz mıresim çekip internete koyacak................Ayrıca resimlere dikkat edin eğerki içini çekmediyse sadece dıştan çektiyse başkasının arabasının resimlerini çekmiş olabilir.kapısı felan açık içtende resmi çekilmiş araçları alın..Eğer bu dediklerimi uygularsanız dolandırılma ihtimaliniz baya bir zayıf....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.