Şimdi Ara

sahibinden.com 'dan sattığım ürün, karşı tarafa hasarlı ulaşmış. Ne yapmalıyım ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Kişiye gönderdiğim ürün bir notebook ekranıydı. Yani hassas bir parçaydı. göndermeden önce 2 kat balonlu naylon ile sardım, UPS kargoyu tercih ettim. Kargoda ürünün üzerine neredeyse her yerine dikkat kırılacak yazılı bant yapıştırılmasını söyledim ve yapıştırdılar. Kişiye ürünü gönderdim. Kendisi 12:16'da bana bugün şu şekilde bir mesaj atmış ;

" ekran geldi ama poşete koydugun için ezilmiş, taktım ortadan yukarıya kalın bir çizgi çıktı, ayrıca 18 tl kargo ödedim. iade edipte senide zor durumda bırakmak istemiyorum. fotolar koydum bir incele sendehttps://store.donanimhaber.com/e7/05/42/e70542df8ee7f32a794fd911ba9c5f48.jpghttps://store.donanimhaber.com/2b/c3/0e/2bc30ed3e34c5d1102f0fdf4837f0357.jpg "

acaba böyle bir durumda sonuç ne olur ? ne olması gerekir ? beni biraz aydınlatır mısınız ? Teşekkürler.

sahibinden.com 'dan sattığım ürün, karşı tarafa hasarlı ulaşmış. Ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 27 Temmuz 2015; 21:31:56 >

• sigorta yaptıtmadıysan gönderirken yapacak bir şey yok. etik olarak parayı iade etmen gerekir. ama kargo şirketi sigorta yaptıysa gidin görüşün
  • Sanırım kargo şirketinden herhangi bir talepte bulunabilir miyim demek istiyorsunuz. Malesef kargo şirketleri pakede sigorta vs. yaptırmadıysanız sorumluluk kabul etmiyorlar. Onun dışında, Sahibinden Güvenli E-Ticaret (GeT) ile sattıysanız, alıcı ürünü iade edip parasını geri alma hakkına yasal olarak sahip. Diğer türlü yani aracı olmadan, havale/kargo şeklinde ise iş sizin vicdanınıza kalmış. Ancak olayda sizin gibi hiç bir suçu olmayan karşı tarafı da mağdur etmemeniz tavsiyemdir.
  • fairstars kullanıcısına yanıt
    Evet, zaten alıcıdan bir şey talep etmek doğru olmaz. Kargoya da sigorta yaptırmadık, o zaman 70 lira çöpe gitti yapacak bir şey yok
  • Kesinlikle hocam, karşı tarafın da bir hatası yok. Dolandırılıyorsam da Allah'a bırakırım, görünüşte adam suçsuz. Kargo dan da bir şey talep edemiyoruz sanırım. Benim merak ettiğim o kadar üzerine dikkat kırılacak bandı yapıştırıldı onu nasıl kırmayı becerdiler.
  • Geçmil olsun ne diyelim... Sorunun cevabına gelirsek bir gün bir kargo şirketine gidip izlemeni tavsiye ediyorum :) kamyonu boşaltırken ve doldururken nasıl yapıyorlar izlemen gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FDCF59BE8

Kesinlikle hocam, karşı tarafın da bir hatası yok. Dolandırılıyorsam da Allah'a bırakırım, görünüşte adam suçsuz. Kargo dan da bir şey talep edemiyoruz sanırım. Benim merak ettiğim o kadar üzerine dikkat kırılacak bandı yapıştırıldı onu nasıl kırmayı becerdiler.
    tekirdağ rodosto yurtiçi kargo adamlar çalışmıyor kalanlarda ayrılacakmış şubede bir kavgaya denk geldim ağız dalaşıydı ama adamların elinde koliler birbirlerine dalacaktı az kalsın bu arada tekirdağ ikamet edipte yurtiçi kargo kullanan varsa bence yapmasın kargosuna yazık ! ayrıca getirmiyorlar gidip kendin alıyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfen_lied

tekirdağ rodosto yurtiçi kargo adamlar çalışmıyor kalanlarda ayrılacakmış şubede bir kavgaya denk geldim ağız dalaşıydı ama adamların elinde koliler birbirlerine dalacaktı az kalsın bu arada tekirdağ ikamet edipte yurtiçi kargo kullanan varsa bence yapmasın kargosuna yazık ! ayrıca getirmiyorlar gidip kendin alıyorsun

Alıntıları Göster
    bu geldi aklıma

Zonguldak 'ta 3 kere indirmelerine şahit oldum, 2 tane notebook almıştım. 2 sinde de güzel istiflemişlerdi. İzmir'e de şu an kullandığım notebook gelmişti, bunun da kolisi hasar görmemişti. Sonra ciddi firmalar bilen bilir reklam olsun diye demiyorum hep UPS ile çalışıyor.
    buna benzer bir durumu mng de gördüm
  • elfen_lied kullanıcısına yanıt
    O şube gidici Kargo almaya gelmemek için bizim buradakiler telefonları açmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcitalip

gitsede kurtulsak her fırsatta şikayet ediyorum bedavaya para kazanıyorlar allahından bulsunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfen_lied

quote:

gitsede kurtulsak her fırsatta şikayet ediyorum bedavaya para kazanıyorlar allahından bulsunlar

Alıntıları Göster
    Ortda bir kabayat varsa çok büyük bir kısmı size ait kırlıcak malzemeler özellikle ekran gibi hassas ve korumasız malzemeler baloncuklu poşete sarıp sert kutuya koyup köşebentlerden ekranı sabitleyip (strafor desteği gibi ) yapsaydınız birşey olmaz gibime geliyor , yurtdışından blackbery torch telefonuma ekran ve tokunmatik panel getirtmiştim aynen bu şekilde bana gelmişti hatta adamların sarı zarflarının içinde bile baloncuk naylon ile kaplı , ama şuda var kırılacağı varsada kırılıyor hocam çokta dert edip üzmeyin kendinizi

• quote:

Orijinalden alıntı: hanım eller

Ortda bir kabayat varsa çok büyük bir kısmı size ait kırlıcak malzemeler özellikle ekran gibi hassas ve korumasız malzemeler baloncuklu poşete sarıp sert kutuya koyup köşebentlerden ekranı sabitleyip (strafor desteği gibi ) yapsaydınız birşey olmaz gibime geliyor , yurtdışından blackbery torch telefonuma ekran ve tokunmatik panel getirtmiştim aynen bu şekilde bana gelmişti hatta adamların sarı zarflarının içinde bile baloncuk naylon ile kaplı , ama şuda var kırılacağı varsada kırılıyor hocam çokta dert edip üzmeyin kendinizi

Alıntıları Göster
    bundan 3 yıl önce ben de sanalpazar'dan satmıştım. İnce tahtadan kutu yaptım yine de kırmıştı kargo. Faturasız gönderi yapıyorsanız hiç kimsenin umurunda olmuyor.

• hanım eller H kullanıcısına yanıt
    Aynı tarif ettiğin gibi işte, 2 kat baloncuklu poşete sarmıştım ardından güzelce koli bandıyla bantlamıştım. kutuya koymadım ama üzerine baya sert bir şey düşmüş gibi görünüyor kutu bile olsa giderdi sanırım. Dediğiniz gibi olacağı varmış. :(
  • mustafaagungor kullanıcısına yanıt
    Faturalı olsa bile cam tarzı kırılabilecek şeylere yine de garanti vermiyorlar, PS3'ümü bundan 1-2 yıl önce kırdırmak + oyun yükletmek için istanbula yollamıştım yanında 500 gb hdd'imde vardı. Adam ps3 üm oraya gittiğinde üzerinin hep çizildiğini hdd'imin kutusunun da baya hasar gördüğünü söylemişti. Yani kargolara gerçekten güven olmuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FDCF59BE8

Faturalı olsa bile cam tarzı kırılabilecek şeylere yine de garanti vermiyorlar, PS3'ümü bundan 1-2 yıl önce kırdırmak + oyun yükletmek için istanbula yollamıştım yanında 500 gb hdd'imde vardı. Adam ps3 üm oraya gittiğinde üzerinin hep çizildiğini hdd'imin kutusunun da baya hasar gördüğünü söylemişti. Yani kargolara gerçekten güven olmuyor...
    Ben kutulu oyunları bile baloncuklu poşetle yolluyorum. Kargo bu belli olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reDsbLacKSK

Ben kutulu oyunları bile baloncuklu poşetle yolluyorum. Kargo bu belli olmaz.

Alıntıları Göster
    bu tarz ürünlere sigorta yapmak gerekli. Alıcıya ürünü teslim alıp 2 dk kargocuyu bekletmesini söyleseydiniz. Yanında açıp kontrol etseydi daha farklı olabilirdi. Ptt kargo ve yurtiçi kargo dışında diğerleri izin veriyor.

Geçmiş olsun diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reco.

bu tarz ürünlere sigorta yapmak gerekli. Alıcıya ürünü teslim alıp 2 dk kargocuyu bekletmesini söyleseydiniz. Yanında açıp kontrol etseydi daha farklı olabilirdi. Ptt kargo ve yurtiçi kargo dışında diğerleri izin veriyor.

Geçmiş olsun diyelim.

Alıntıları Göster
    ürün düzgün paketlenmediği için zaten sigorta geçersiz.böyle bir durumda sigorta ödemez. %100 kusur sizin , koliye koymaniz gerekti , istediğiniz kadar baloncuk yapın birşey fark etmez.geçmiş olsun...

• quote:

Kesinlikle hocam, karşı tarafın da bir hatası yok. Dolandırılıyorsam da Allah'a bırakırım, görünüşte adam suçsuz. Kargo dan da bir şey talep edemiyoruz sanırım. Benim merak ettiğim o kadar üzerine dikkat kırılacak bandı yapıştırıldı onu nasıl kırmayı becerdiler.

Geçen televizyon aldim ups ile geldi ve ekranı hasarlıydi aynı buna benzer şekilde tutanak tuttuk yenisini gönderdiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.