Şimdi Ara

SaGoPa KaJMeR ve CeZa..... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
17.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rap bidefa muzik deildir bana yazın bu sagopanın veya cezanın yaptıgı sarkıların sozlerini hangisinin doğru durust bi anlamı var. kendinizi kandırmaya devam edin
  • TEK BİR İHTİMAL VAR

Tozpembe masmavi fazla arama Herkesin bir derdi vardir ama tuz basma yarana Kanama geçici ancak hergün açilan yeni yara Insanoglunu komaya sokabilir Ha sevkat nerede dersen çok uzun zamandir ortalarda yok Merhametle birlikte yok oldular,gittiler Ve simdi mantik kaldi yalniz Savunmasiz Tutarsiz Acimasiz Kuralsiz al misal sana Bazi bilimadami ve profesörler Çarelerini bulamadiklari fakat kendi ürettikleri Mikroba viruslere panzehir icad edemediler Nedeni belli bence savasi seviyolar Hergün yeni ölüm makinesi icad edene ne diyelim? Allah kurtarsin onu böyle tutsak etmis bos düsünceden Kanina girmis ifritten vaktri dolmus kimlikten Feri sönmüs gözlerden Tek bir ihtimal var metafiziksel ihtilal Ölüme giden atardamar ne kadar insan ömrü var Kobay edilen tüm insanlar zehire reklam olacaklarKahramanliğiysa kahpeler yazacaklar ... Bosphorus Laboratuvarlarina yaptigim Kimyasal deneylerden çikan sonuçlara göre Kat etmeniz gereken yol bir kaç isikyili Insan parali egitimle ne kadar alim olabilir Bilmem ama bu gidiste Geri kafali adamlar çogalacak heralde bu memlekette Enseste yatkin bu adamlari kursuna dizmek normaldir Ama böylesine ter dökene saldirani Pitbull'lara isirtmak gerekli bence Memoli modelinde bir polis hayal edemedigim gibi Dogru konusaninda kazanacagini zannetmiyorum Ben hiç bir zaman için yo ! dikkat ! Neyse konuyu fazla dagitmadan nükleer Baslikli baris güvercinlerine karsi Gereken önlemleri simdiden almak gerekli dostlar Gençlerin UEFA kupasindan baska övünecekleri seyler olmali Hergün haberlerde ölümü duymamali sadece kötüyü görüp ona uymamali Tüm liriklerimde Dünya'dan bir parça Dünya'dan bir örnek bu benim dünyam Sana göre belki paçavra ancak Beni ilgilendiren tek sey mahkeme Beynimin sonucunu sunmak Sayisal tokat akici söylem lyrical eylem Iste mahkemem Tek bir ihtimal var metafiziksel ihtilal Ölüme giden atardamar ne kadar insan ömrü var Kobay edilen tüm insanlar zehire reklam olacaktir Kahramanligiysa kahpeler yazacaklar ... Tek bir ihtimal var - Metafiziksel ihtilal Her sonuçta çikabilir ve bu sonuna yaklasan dünya karsisina Tek bir ihtimal var,Tek bir ihtimal var, Kimine boynu kildan ince olani sevdirirken Dünya Kimini reklam etmis aleme Tek bir ihtimal var,Tek bir ihtimal var, Tek bir ihtimal var,Tek bir ihtimal var, Atilan her temelde yapilan her deneyde Alinan her nefeste gömülen her cenazede Tek bir ihtimal var,Tek bir ihtimal var

***********************************************************************************

SAVAŞ ÇOCUKLARI

Zaman kavrami kalmadi anlayis yok
    Savas her beyinde pozitif olasilik
    Dikkat et merhamet el verdi siddete
    Zimmetimde kaldi Rap,Ceza sinirdaki sosyete
    Hergün aci kader gömülü tarlalar yakti can aldi
    Can tatli ama kan akti
    Yandi kaç yürek Gömdü kaç kürek körpe can
    Özgürlük bitti mayinlarla
    Kimi dogdu bagdat ortasinda,kimi babylonda
    Kiminin saçi afro kimide hollywood´lu
    Orada mutlu ama sans ters gitti kimine
    Dogdu gözünü savasa açti
    Yasitlarindan farki yanlis zamanda
    Yanlis yerde buldu kendini
    Ailesini ölümcül ideoloji kurbanlarini bekler
    Tüfekler oyuncak mermiler misket mi
    Dondurma hayalde bombalar gerçek mi?
    Savas çocuklari suçlular gibi
    Hergün öldüler isiklarini yitirdiler
    Ayaklarini kaybettiler
    "Hürriyet protez olmaz" bunu ögrendiler ...

Gözyaslarinda fayda yok düsen her damla yagmur olsa
    Sel olur kötülük bogulur ates sogur
    Kan aglamakta olani göz görmez oldu
    Bak yüz çevirme yüzles kendinle
    Aci dolu kaç nesil resim çekti malzeme
    Olan insanoglu sogudu toprak oldu kalmadi ask
    Bulusma noktasi toplu mezarlar yananlar
    Anne karninda ketledilenler
    ohh.! Çeken kimse lanet.
    Seytanin yüzüne yansimis silüeti kahpe iblis
    Kramp girdi kalplere baris gitti tatile
    Meydansa kaldi katile katillere
    Çocuk hep agladi çocuklar hep ezildi
    oyuncaklari silah minik tas atan elleri
    Soguk nefesleri boguk bakti gözleri
    Neler gördü toyken aç yatti dünya tokken
    Mutlulugu azaldi çokken Kaçamadi batti hep diken
    Savas gülmenin hirsizi huzur bozan
    Alaybozan misali yankilar
    Hasreti körükleyen derdine dert ekleyen
    Tarihe kazinan utanç tablolari
    Henüz sarilmamis kanli savas yaralari
    Yaralardan herkes aldi hisse
    Hayalleri yok oldu kabusa dönüstü
    Bunlara sebep olan bir bilse nafile .
    Çocuklarin salincagi alev alev yandi
    Kül oldu umutlarla birlikte girdi toprak altina
    Milyonlarca mayin avini bekler
    Aci körükler yikilan evler kara bulutlar
    Yiten umutlar ölü vücutlar masum eller
    Karayelden estiler durdu körpe kalpler
    ´´Atom bombasiyla sakat dogan bedenler ödenemez bir bedel´´
    Çocuklar ölmesin savasta
    Savas denen sey biraz yavasla
    Adil ol hedefi dogru seç minik bedenleri yok etme
    Kaderi onlar çizmedi
    Yetti artik göz yasi onlar gülmeli

( Savasi yasayan , Savasta katledilen ve
    Zarar gören Tüm Çocuklar için ... )

*******************************************************************************

SOKAK SANATI

Degdimi boyun egdimi?
    -Ceza- geldimi basin göge erdimi?
    Haram lokmalari dizdiniz bogazda kalmasin itin
    Tatli dilin önemi yok bitin
    Sokaklardaki bu gerçegi çekene sor
    Çekene zor çekene kor alev
    Yandi gözler sabahlara kadar çalisan eller
    Evler ekmek bekler gecekondu ve viraneler
    As yedirememis bebegine üzgün anneler
    Onsekiz saat mesai Üç kurusta para
    Sabahlara kadar sokakta yapilan isporta
    El arabasiyla kit kanaat geçim
    Her türlü fatura dert hayat sert
    Kim ola mert Yoo!
    Siftahsiz bekleyisler,bacak yoran yokuslar
    Inisler,sokakta alin teriyle para beklemekteler
    Ek is çevirenler ev geçindirenler
    Sokak sanati bu begenmeyenler ...

Sokak bir armoni ayni seramoni
    Dinle sen dünyayi sanki yirtik ayakkabi
    Geceler çok kati kalmadi hiç tadi
    Gece gündüz mücadele iste sokak sanati

Bosu bosuna kosma
    Hosuna gitti kus-Bakisi bakmak
    yaklas tasina sadik olana asina terini katana
    Savasi yaklas ta seyret
    Sokaktaki mücadele benzemez seninkine
    Nerede kaldi el emegi göz nuru alin teri?
    Agrimakta beli sirta çuval,yasida elli
    Nasirlanmis elleri helal kazanmis bu besbelli
    Sirtlan akbaba çakal gibi les yiyen
    Hazira konmak isteyen emek sömüren
    Hortum eden-Dualar hemen gebermesi için
    Simitçinin çöpcünün vesaire vesaire
    Sokaktaki sanatçi ödül almaz
    Hak eder ve kazanir
    Kit kanaat olsada ya Sabir ya Sabir
    Döküldü terler her zaman sapir sapir
    Karda olsa gene soguk terler bosalir

Kaç taksici canindan oldu para için
    Kani donmus sifirin altinda beyinler yüzünden
    Bu kadar kolay mi
    Kimi için bu olay mi
    Keyfi tikir olan acaba bunlari duyarmi?
    Kahpeler kahpe zihniyetleriyle içimizdeler
    Sabahlara kadar yirtinircasina çalisap ezilen
    Evine bir lokma ekmek götüren Herkez
    Sanatçidir benim için sokak içinde
    Dikkat edin saygi gösterin iyi seyredin
    Düsünün ve takdir edin
    Ödüllendirin : Sokak sanati bu inkar etmeyin
    Ezeli ve ebedi sanattir bu red etmeyin

*************************************************************************************

işte bunlar anlatılıyo yettimi yetmediyse daha koyabilirim.......

• BUZ DAGLARI

Faydalan yalan dolanla kandiransan
    Buz daglarinda mahsur kaldi insan
    Sen yalan son anda kurtulursun 'al' san
    Yürekte körelir eger kalpazan misali dostsan

Tokken kimse gelmez akla
    Parani sakla kimisi takmis aklini Mona Lisa
    Simdi bak yasli gözle.Hayal mi pizza?
    Hayati karartmaya yeter sadece bir imza
    Problemler sanki egzama gibi büyür ve yayilir topluma
    Darilir insan oglu bayilir.Dagitilir koyun gibi
    Sayilir insan ama çok geç ayilir
    Bölünür ikiye ayrilir dikkat et! yo!
    Kimine sefkat 3 boyutlu
    Kimine gösteris nasip olur
    Kiminin parasi boldur ama boynuzlari da öyle
    Kimisi domuzun eline vererek kazanacak bu dostlugu
    Kimisi sehire gömülecek bu kalabaliga

Kadere ters baksam.yo dereyim aksam
    Bozuluverir o aksam ve atesi yaksam
    Bir korsan olsam tek gözle aglasam
    FatalRhym! keske tüm kötü gözü daglasam
    Yo! Ben bir lyrikal pandomimci
    O sen pespaye bos bir inci
    Yo anlama sen gözle is bitirici
    Çok itici var be sende yanima gelme
    Çünkü ben bi bitirici (Ah!)
    Vaadedilen her güzel seyde
    Her özel seyde dogruluk payi azaldi
    Insanoglu iyice azdi 'ensest iliski'
    Hayvana tecavüz ayibi iyice artti
    Köleligi çikartana bir lanet okudu sair
    Sair örnek verebilirdim ben geçmise dair
    Mazi benzemekte sanki kana bulanmis bahir
    Zaman ne getirecektir acaba söyleyin bu ahir
    Silah üreten emekli profesör
    Insanligi seyrederken emekli maasini
    Rahatça yer mi?
    Atilan her mermi yaziliyor günah kitabina
    Söyle alim insan sence bunlara deger mi?

Genelde görülen hersey sahtedir
    Sanma kahvedir 40 yil hatiri olan
    Ancak içi zehir dolu
    Post duvarda asili kaldi
    Canini aldi avci
    Gün geçti artti sanci azalmadi
    Zengininde fakirinde gerçek dostu yoktur
    Varsa da çok azdir
    Pay edilen her parsada bir göz vardir
    Yasam kimine göre bir pazardir
    Ancak kimine göre hileli bir zardir

Faydalanan köpek misali havlayansan
    Buz daglarinda aklim eridi
    Insan sen yalan dolanla isinirsin
    Aslan ve bende lanet okurum iste
    'Cehennemde yansan!'

*******************************************************************************
    MED-CEZİR

Sair olmak isteyen bir gezgin Yasama hevesi kalmamis bir bezgin Vezirganin onde gideni zengin Rengi kalmamis ki kiminin Engin denizde lodosa yakalanan bir gemicinin Yasami hep çetin , metanetin de siniri var beyim Kimisinin mutlulugu bir resim , kimisinin ki 4 mevsim Kelebegin ömrüne bedel bir gelecegin Getirecek hediyesi nedir ki ? Bilemedim ... Vay haline elekte elenenin Hayata aglamakli baslayan bu insanoglu gördü gelecegi 1 Dilim ekmegin sonunda bedelininde alinacak olmasi gibi, Düsünenin,Düseninde dostu olmamis ki batanin olsun .. Müttefik de belli degil ittifak da Mutlak mücadele,kazanmak,zafere kosmak .. Yenilince aglamak - Yenmek için hile yapmak Her sonuçta pay kapmak dünya kurali olmus, Tastan bozma kalplerse hep kanla dolmus ... Kanadimi kirdilar uçamadim anne Savasa soktular kosturdum Kalbini açamayan herkezin aklina Egriyi dogruyu ben soktum Sonbaharda dökülen yapraktim, Ilkbaharda geri geldim ben Aileme dostuma selamlar olsun Gökkusagindaki bir rengim ben Kanadimi kirdilar uçamadim anne Savasa soktular kosturdum Kalbini açamayan herkezin aklina Egriyi dogruyu ben soktum Sonbaharda dökülen yapraktim, Ilkbaharda geri geldim ben Aileme dostuma selamlar olsun Yagmur sonrasi günesim ben.. Zamanda yolculuk beyinde mesgul edebilir Fakat objektif olmaz, Zarari yoktur yarari olmadigi gibi Benliginde kaybedilen hersey Benliginde kaybedilen hersey Hesap masasinda olabilir yalnizken Utanma aç kalbini gir topluma Göster haydi kendini ve ´Buradayim´ de ! Savasi kaybetme yürüme geriye dönme Bak ve ileriye ilerle, Hisset delige düsme , Dönme deliye Karaya boyanan adamin boynuna ilmegide geçiren de Cellata Bi çare lanet - Hayalet olana dek Beklemek mi gerek acep ? Çarki dönmemis ki felegin gözünün yasina baksin Gözümün yasini alsin , Kanimi canimi alsin ancak canimi yakmasin Azap çeken gönüllere,Kül olan tüm kalplere Yagmur yagsin Kalp daglayan tüm eller kalpleriyle daglansin Kalp karalayanlar yansin Kanadimi kirdilar uçamadim anne Savasa soktular kosturdum Kalbini açamayan herkezin aklina Egriyi dogruyu ben soktum Sonbaharda dökülen yapraktim, Ilkbaharda geri geldim ben Aileme dostuma selamlar olsun Gökkusagindaki bir rengim ben Kanadimi kirdilar uçamadim anne Savasa soktular kosturdum Kalbini açamayan herkezin aklina Egriyi dogruyu ben soktum Sonbaharda dökülen yapraktim, Ilkbaharda geri geldim ben Aileme dostuma selamlar olsun Yagmur sonrasi günesim ben.. Kosturmak bos durmaktan iyidir Bos durmak bos kosmaktan yararli Hos tutmak , gönlü yas tutmaktan çok zormus Yaslanmak her dökülen yapragin arkasindan aglamak gibidir Hayat denen hele emeklilik seçim degildir Kadere baglidir yazgidir Hayat ince bir çizgi , narin bir çalgidir Yüzlerce yil emek veren insanin Hasat zamani ölü tohumlaramidir? Hergüne yeni umumtlarla açilan gözler Yalanlarla aglatilan gözler Dolanlarla aldatilan gözler Bir güzel sözle güler Akitilan her damla ter yokolusu engeller Negatif degillerse art niyetli degillerse Eger bu böyle devam eder ... Diledigim hersey olmuyor, Çabalar bazen çok nafile Nargilenin dumanina benzer hayallerim Sadece beni zehirler ve uçup gider Kafileler gibidir insanlar Bazen seni seyreder giderler Herkez kendine paha biçmis Kendine karsiliksiz bir çek Emeklerim dostluktan yana , Ama olmuyor ! Anneme sordum niçin böyle ??? Ama baktim o da agliyor ...

önyargılı davranmayıp okursan anlarsın şarkıların içindeki ifadeleri...

• Parani sakla kimisi takmis aklini Mona Lisa
    Simdi bak yasli gözle.Hayal mi pizza?

uzun uzun sarki sozleri bos bos cocukca sozler. onemli olan en kucuk cumlede en buyuk manayi vermektir

Strange Love

There'll be times
    When my crimes
    Will seem almost unforgivable
    I give in to sin
    Because you have to make this life liveable
    But when you think I've had enough
    From your sea of love
    I'll take more than another riverfull
    And I'll make it all worthwhile
    I'll make your heart smile
    Strangelove
    Strange highs and strange lows
    Strangelove
    That's how my love goes
    Strangelove
    Will you give it to me
    Will you take the pain
    I will give to you
    Again and again
    And will you return it
    There'll be days
    When I'll stray
    I may appear to be
    Constantly out of reach
    I give in to sin
    Because I like to practise what I preach
    I'm not trying to say
    I'll have it all my way
    I'm always willing to learn
    When you've got something to teach
    And I'll make it all worthwhile
    I'll make your heart smile
    Pain will you return it
    I'll say it again -- pain
    Pain will you return it
    I won't say it again
    I give in
    Again and again
    I give in
    Will you give it to me
    I give in
    I'll say it again
    I give in
    I give in
    Again and again
    I give in
    That's how my love goes
    I give in
    I'll say it again
    I give in

• Silahsız Kuvvet - 2001

Ceza]
    Bir kurşun kaleme benzer hayat, tek eksik silgidir anla. İnsanlar kendileri yazmakta zannetmekte. Dünyanın gönlünü almak çok zordur, öldürmek bir intihardır, aldatmaksa intizardır, kandırmaksa hep zarardır. Hep siyahtır Fatalrhymer. Represent; gezegenime sahip olamadım ama yeraltı benim olsun. Yıldızlar hep yanımdalar, düşmanlar hep yanıldılar, düşmanlar hep yarıldılar. 77´den beri hergün ölümü görmekten bıktım ben, herkes bir kere ölsün, ölmeyecek olan ölümü de görsün, herkes bir kere gülsün, varoluşun temeli sarsıldı dikkat; çıkarcılar taaruzda, yalancılar zafere çok yakınlar, ekmek aslanın ağzındaysa sular benim kalbimde!

[Sahtiyan]
    Rap´te melankoli Sahtiyan, geceleri uyku girmez gözlerime underground´da kim var diye düşünürüm her gece, yaptığım en kötü şarkı götünüzü tavana vurduracak düzeyde, Arap çöllerinin derinliklerinde bulunur, alçak duvarları neredeyse sayısız asırların kumlarıyla saklanmış halde. Çökmekte olan dilsiz ve adsız Türkçe rap´i Ali Cengiz oyunlarına getirenleri esefle kınama görevinde. Arkadan Bizans oyunları çeviren %90 salak Türk halkı, belki de Aziz Nesin haklıydı. Gerçek kurmacadan daha tuhaftı. Olmayan sorunları yaratan anandı, hiçbir büyücü beni kandıramadı, taşınabilir gurur koruyucu, taşınabilir yalan dedektörü, oklittüs kuramlar, boş bakış açısı, satılık ruhlar, toplumsal yarılış cabası, sabah 6 ayazında, rap yarım adasında, Afgan dağlarında, Amerikan t-shirt ü giymiyor diye vurulan çocuklara, taşakları olan teyzelere rap yaptıranlara, günde bir kere Sahtiyan tok karınlara. Mistik çağlarda ölüm de ölür sok bunu kafana.

[Sagopa Kajmer]
    Aşar kim ki dağları farz-ı misal; gücünü has eden normları, sorunları beşbini aşmış züğürtün nalları, kanları akıtan caninin kılıcı, mikrofonun efendileri boğazın kara sularından bulanık bakıcı, rakıcı; bir büyük içmişcesine kafacı, rap ile kasıcı, polimetrik lirikal kulak kabartıcı sen olsan ben kemirgen yırtıcı, micro-s-check-ik-mic-ro-check-ti pimi bosphoritik üç MC dev aynasından büyüteci güneşe çevirdi. İnsanlığın düşmanı rap ile çivilendi, mimlendi, körün problemleri çözüme erdi. Ermiş lirikal pen ve ben yeraltı güneşiyle eridi, Halil´imin sülasyonu uçurumdan intikamını har eyledi.

Sagopa Kajmer - Maskeli Balo

Nesine göre ki kıymetin değeri, yüreğin çömelir eğilir boynun, değeri biçilir kenara atılır, kıymetin de çıkarı varsa çıkarı yerinde dilenir, her duada tanrı bin nazarladı, ve bendim her nazarda pay kapandım zarlarım düşeşti, eşti madem bu matem bedeldi tanrı her dem, bu deprem çökertti onca yonca bunca yıkıcı darbe harbe motive etti gözümün önüne serdi derdi ferdi çıkarın önemi sardı vardı her temelde tek emel. Yalancı dostu aldı karaya verdi name, herkes maske takmış, suratı sarkmış, yüzünü asmış, kaç kurtul falının kahramanı şeytan, bulamacın içindeki tüm rhymelar isyanda. Ve değerin değeri kalmamış, ve her yarışta çıkarın adımı önde, adımı koyarım, adımı saklarım derinde. Adımız hangi kelime, anamız nerede hangi cehennemde yanıyor? Yanımız hep mi boştu? Kanımız kardeş de oldu neyse.

Yanıma aldım kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalıkta görünen herkesin adı yabancı, herkes kendi maskesiyle dolaşır oldu yanıbaşımda, tanımaz oldum yüzleri ve keşkelerle avunur oldum. Düşlerimde gördüğüm yüzün birinde düşünür oldum, onca maske gözümün içine bakıyor sorgularcasına, ve burası hep yabancı, hep yalancı doldu, çıkmak istiyorum artık dışarı, bırakın gideyim kendimi alıp.

Yaratan beni dünya arenasına soktuğunda tektim, her nefesi soluduğumda Yektim bu ücralarda ben beni mi kaybettim, ve düşman kelimesinin anlamını arkadaş sıfatını taşıyanlardan öğrendim. İnsan, insanlığın hocası durumunda eli maşalı. Hergün başka derslerde karşımda bambaşka bir hoca abide, her sınavda farklı notlar almanın piskolojisine adım attığımda sanırım ilk okuldaydım, yani çocuktum, yola çıkmış yeni yolcuydum, ben bu yolda çok mola verdim, muhabbete daldım, yolumu uzattım. Çok sima tanıdım, ima aldım yüzleri aklıma kazıdım, adı anıldığında işte dostum dedim, adım anıldığında tanımam dedi taktı maskesini yüzünü çevirdi ve sildi kalıcı tüm izleri, geri getiremediği zaman eskide kalan anı defterini, her sayfada düştü maskesi. Şimdilerde gözümün içine bakan herkes çıkar peşinde takma ifadeler ardına gizlenmiş tüm fesatlar, hesaplar egoist sevgilerinde saklı rüyalarının sayılarını maskelerinde gizlenmiş tüm yüz hatları. Bir zaman selamladı bu adamı ve adamını bulamadı.

Yanıma aldım kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalıkta görünen herkesin adı yabancı, herkes kendi maskesiyle dolaşır oldu yanıbaşımda, tanımaz oldum yüzleri ve keşkelerle avunur oldum. Düşlerimde gördüğüm yüzüm benim mi? düşünür oldum, onca maske gözümün içine bakıyor sorgularcasına, ve burası hep yabancı, hep yalancı doldu, çıkmak istiyorum artık dışarı, bırakın gideyim kendimi alıp.

Sagopa Kajmer - Manzumu Mazlum Dinledi

VERSE 1
    Karma çevre kozmopolit, fiiller kozmopolitik, seçilmiş elçilerdik buraya nakledildik hepimiz, bir elin nesiyiz. Emre dayalı yamalı jön hayatlar içerisinde itaatin emanetindeyiz biz, biz kimiz? Zilimizi birisi çalar ve adımızı sesleniriz bir elin nesiyiz. Sıradan işler için beklediğim o sıralı kuyruklar kaç can aldı? Emekli bitkin halde çok emekledi ve ambülans yetişemedi ve vahime kritik terkedildik, trafik laçka olsa dahi, ölümler karizmatik bak bey amca!... Adıma dikkat et!... Şakam yok!... Rap ilmine hicivi Tanrı ekledi ve Sagonun dili hiç sekmedi, ermedim, yeşermeyen bir çiçeğim, ülkemin saraylarında kaç beyinsiz izledim, komikti sözleri, yapay mitingleri kağıda bağlı kalarak halka seslenişleri ,egzotik vaatlerinde bir gramsız gerçeği

KORO
    Ey dilim yardım et bu şarkı uzun!...
    Sırtımdaki yaralar da, bedenim üstünde buzun
    Ve kaymakta son yokuşu ve acı verir bedenime hızla tuzun yakar onca eşilen deşiklerimi
    Gölgesi dağlara kazındı ruzun manzumu mazlum dinledi.

VERSE 2
    Vekili kendini asamamışların dokunulmaz abideleri, tonlarca ses telinin işlevsizliği, yatakta inleyen nağmeleri, yürütülemeyen işlerin sonunda yürüye bilir mi ileri cennetim? Merak etme ben sana kenetim!... Bu yaşıma kadar o sandığa bir reyimle girmedim. İnsanı insan yapan düşünce, hür demokratik bir sahne, burası ülke, ben vatandaş, düşünebilirim pek tabii ki. Dilime morfin etki etmez, kalemim sinsi, suçlu ellerim. Ben rap’erken boşalırım, sizi teperken yokuşa çıkarım (küheylan!...)Dilim sert, rapim mert o kadar.

Sagopa Kajmer - Karikatür Komedya

Cihanda kaybolan yıllarım ve içine düştüğüm feci günahlarım, sakladığım sevaplarımla yaşadım. Faciaların bedelleriyle ağladım, ben anladım, karikatür komedya koydum adını buranın. Deneyiminle deneyi bir denek misin Sago? Gırtlağında halata bağlı sen binek misin Sago? Rüzgârın hızıyla savrulur sözün elaleme. Onların şamarlarında ezilen bir sinek misin Sago? Rap dölüyle üreyen her satır karamsarhanenin dili, Sagopa yaşlı bir çocuktu zaten yıllar öncesi. Aknelerime dokunamazdım, kan gölü olurdu suratım, lisede aynadan kaçardım, yorgan altı ağlardım. Ben parayla geç tanıştım, çok güzeldi aşık olamadım, yine de vardı kalbini çaldığı dostlarım. Ben onunla "merhaba" sohbetinde kaldım, yüz göz olamadım, aldattığı dostlarımda merabalaşırım. Yağmalanmış her taraf ve hibme olmuş ber taraf, kadim bedenler işgüzar seçil ve seç civarlarında tek mi kaldı Kajmeran? Dudaklarımda bal yok, oysa tek dilekti mutluluk.

Sönen mumun emanetiydi gözüme sanki karanlık, dönen şu dünya sanki taş ve biz içinde çorbalık. Katıksız iyiyi bulana dek mi sürecek tek devamlılık? Beddua, kötüyü servis edene sordum. Biz doğarken dargındık. Hoş seda duyun sabah bir martı uçurun gökyüzünden, hediye edilen günlerinde bir duacı ol uluya anlaşılmadan kapanmasın, o gözlerin sulanmasın darbeler yesen de yüreğine affetmek en asil intikam. Varsa bir duvar dayan, yoksa bir duvar yarat, karanlık olduğunda mumdan bir güneş yarat, kanatların kırılmasın, umutların nicesi 24 karat. Belki talan olan o manzaran tedavi acizi. Ya belki kalanı hür tutan ümit tebessümünde yaralı kim bilir? Sen sefilse duygular, ömrün yarısı yalpalar, zamanda doğar o anlar ya da bir anda yok olurlar. Kalleş olsa dahi bir an için o yadigâr dostlar, etme ses ve affet, bir gülücük haşlar. Gözlerinde damla yaş var. Bir hüsran aldı can hicranla kanar.

Sagopa Kajmer - Analiz

VERSE 1
    Kralın elleri nasır ve yelleri soğuk günün ve belleri kırık dünün ve gözleri donuk çocuk ve selleri yıkar evim, duvarlarım buruk içim ve pilleri bitik kalplerin yönleri kayıp ara. Yıllatılmış senelerin nöbetçileri değil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun gırtlağını ben kestim, katil oldum şirretinden müebbetim hürriyete!...Bu kül tablası kaçıncı kez yattı sigara altına?, söyle her nefeste kaç adım yanaştım tahtıma? Neferin nefesi manevi ve her maneviyatta cesareti sakladın ve cebine tıktın. Bıkıktın, halden anlamazlar ordusuyla aynı yere tıkıktın ah!... Sancılarına karşı sen yıkıktın, hep bakıktın akibetine dürbünle, sürgüne kakıktın, analiz her bedende ayrı ruhtu,sen kayıptın!... Evvelindir mahremin ve örtü örttüm üstüne ve Tanrı, sanrı çekti gözüne bir kalemde gelecek ekti. Körpe kalbim zorba düştü, torba doldu bin yalanla kin üşüştü, din bozuldu, hin doluydu tin hududu bin bıçakla harp yaşandı, sin gömüldü in içine, yaramı tuzla sıvadı her melek ve bin (sagopa)çile, gözümün içine iğneler batırdı bu felek. Analiz ettim her günahta bir kelek, not aldım (red) not edildi, özrü diledim reddedildi, yaşadım yanıldım resmedildi, günahın payını buldum.

KORO
    Analiz ettim kimler arkasında kinler ve inlerin karanlığında güneşi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarının bugünden çıkarı ne?
    Ve analiz ettim her duada gerçeğin bir payını buldum, kudretinde puslu kişilik ayarları ve düşene tekme atan o insan kayıpları, çıkara dayalı, pahalı zamanın harcanışı. Bugünün yarından çıkarı ne?

Anlamaktı zor olan ki kolaya kaçmak alınmaktı herşeye. Ben aslı buldum, yaslı kalbin paslı kör durumda ilacı oldum. Hep kiracı kaldım verilen her değerde hancı durdum, yıkılan her güvende yolcu düştüm, üşüdüm yalnızlarda, yıldırımla karaya düştüm,sancı buldum, yankılandı bin acımda her sesim ve analiz ettim. Kimsesizdi ruhum ki; kimsesizdi, kimsesizler hilesizdi tüm görüntüler ve her seferde gerçeğin bir payını buldum. Yorgun oldum, sorgum bitti, durdum baktım yağma etti Tanrı tüm ganimetleri, riya rüyalar anlatıldı gereği yoktu. Martavalla avunan oldu insanoğlu, çukura gömdü arzularını, tüm günahlarıyla onure etti. Ayak yürür,atar yürek, zaman çatar gömer kürek ve her bilek düşer yere. Okka yüzlüm yara bere, korku bir tüfek ufak tefek, felekse avcı gözü pek, analiz ettim,sen tek,hep yek!...

• sadece acıyorum insallah çok çabuk büyüyüp kaçırdığınız şeylere daha çabuk ulaşırsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: helloween

sadece acıyorum insallah çok çabuk büyüyüp kaçırdığınız şeylere daha çabuk ulaşırsınız

salak la bu...olumm sen git pop dinlee.şirinler dinle .popçular s.t.r.n. g.d.n. bunu dinle sen pop dinle konu hep aynı olsun aşk...pop şarkılarının %99 u aşkla ilgili bea...ya git kardesh işine sen ya..

• Sagopayla cezanın şarkı sözleri hemen kendini belli ediyor... Ceza çocuğun dediği kadar boş yazıyor
  • Sagopayla cezanın şarkı sözleri hemen kendini belli ediyor... Ceza çocuğun dediği kadar boş yazıyor

bak spiegel kardeş ne guzel yazmiş

harbi cocuksunuz ya ne diyim bide küfür ediyo adama bak.. sizle hic muhattap olmamak lazim kufurbazlar!

git depeche mode - sister of night veya david bowie - rebel rebel dinle ve sanat gör sanat valla bunlar velet ya

bidaha yazmicam buraya bunlarla konusmak kabahat bide küfür ediyolar tüüü ayıp azına biber sürecem ha!!!

• quote:

Sagopayla cezanın şarkı sözleri hemen kendini belli ediyor... Ceza çocuğun dediği kadar boş yazıyor

bak spiegel kardeş ne guzel yazmiş

harbi cocuksunuz ya ne diyim bide küfür ediyo adama bak.. sizle hic muhattap olmamak lazim kufurbazlar!

git depeche mode - sister of night veya david bowie - rebel rebel dinle ve sanat gör sanat valla bunlar velet ya

bidaha yazmicam buraya bunlarla konusmak kabahat bide küfür ediyolar tüüü ayıp azına biber sürecem ha!!!

biz küfürbaz gizemli rapçiyi 26 arifesi yorgun bekçiyiz sen entel misin yahuu.... şaka şaka neese biz çocuğuz ve we re the best fuck of the rest diyyozz..hadi bAşbAş.....

• dayanamadım yazacam ama bidahada yazmıyacam..

GeRiZeKaLı ApTaL PoKeMoN !
  • quote:

dayanamadım yazacam ama bidahada yazmıyacam..

GeRiZeKaLı ApTaL PoKeMoN !

yanlız çocuk diyon da asıl çocuk sensin ha.......pokemon i*nesi.......burasıı sagopanın mekanı laflarına dikkat et s.....a......a.....
  • Böyle konuşursanız moderatorler burayı kapatır... Benden uyarması
  • bide benim yukarıda dediğimlaf çarpıltılmış... Ben ceza adam gibi yazamıyor demek istedim
  • AKİNCETİN REPİN DİREĞİ TABİKİ SAGO CEZA FELAN HEP UN SAYESİNDE ÜNLÜ OLDU O GÖTÜ BOKLU CEZA KİM OLUYO SAGO REPDE BİR NUMARA GAYETTE KİBAR BİRİSİ SAGOYA MİLLET NELER SÖYLÜO SAGO AYIP ETMİŞLER DİO AMA CEZA O KOCAMAN KI+++ YIRTIO SAGOPA KİBAR VE KENDİSİ İSTANBUL FARS DİLİ VE EDEBİYATI MEZUNU
  • sagokey kimin fakeisin? ne durmadan mezar kazıyorsun..
  • ewet haklısınız ama bide cezada eylülde yeni albüm çıkartıyo = yerli plaka
  • CEZA SAGO
  • @sansarSalvo
    Daha dikkatli yazmanızı tavsiye ederim. Mesajınız silinmiştir...
  • abicim rap dediğin hızlı ve bi okadar da anlam dolu olmalı bence hem ceza hızlı sölüyo anlamıoz ne demek ki ne saçma mantık bu hızlı sölüosa ceza 10 kere dinliceksin gene anlamıosan bi 10 daha taaa ki demlenip o kıvama ve olgunluğa erişinceye dek işte o zaman olayın tadı çıkar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.