Şimdi Ara

SaGoPa KaJMeR ve CeZa..... (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
17.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Nisyan

gelelim rap müziğe... bilgisayardan gelen sesler.. bir parmağınla bas ver.. öbür parmağınla tını.. tek bir tonla hızlı hızlı cümlelerle şarkı söle.. al sana müzik.. bu müzikse ben müzik dinlemiyorum arkadaş :):) nerde bunun sanat değeri? nerde canlı olarak telli çalgı çalan bir insan, davul, keman, vs enstürümanlar.. sadece bilgisayardan gelen sesler.. hangisi canlı kayıt çekilmiş enstrümanların acaba rap parçalarında... rap konserlerinde canlı olan bi enstürüman var mı? makinelerden başka?

İşte bu ya... Sonuna kadar arkandayım hacu
    Elalem 1-2 enstrüman çalabilmek için yırtınsın, en iyi şekilde çalabilmek için yemeden içmeden çalışsın, ama gel görki 2-3 kendini bilmez eleman laf kalabalığı yapınca müzik yapmış oluyor. Büyük haksızlık bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: kutay0

ceza sagopadan önce çıktı bunu da bilin!!!!
    Ceza önce 95 yılında bloody ismiyle bi grup kurdu içinde yabancılar vardı..95 de bol pantolon falan giyince ordakilerle kavga falan etmişler.arkadaşının burnu kırılmış sonra da işte hep undergroundda battle falan yapmış.98-99 yıllarında fuchs la tanışmış.yeraltı operasyonunda çıkmış sonrada devam etmiş işte..
    SAGOPA ORTALIKTA YOKKEN CEZA KENDİNİ RAP'E VERMİŞ!

kendi röportajıdandır mix dergisinde

@spiegel
    vasiyet klibini kral tv ye CEZA koydu demi??

size bişe daha söyliyim;
    benim arkadaşım var (27 yaşında)
    bi gün bi rap fest. yapalım dediler ve bazı underground rapcileri çağırdılar sonra da hadi bi çılgınlık olsun sagopayı çağıralım demişler..
    kaç para istediğini sormuşlar..cevap:
    1000$ + Gidiş&Dönüş uçak parası + OTel Masrafları..

ceza:(biliyosunuzki sahto dj funky c de geliyo)
    1100$..

KİM PARAGÖZ???????????

Vasiyet klibi sago askerdeyken çekiliyor.! Klibi bir reklam şirketi çekio ve kral tv ye verilior.! tabi sagodan izin alınarak.! ceza mı koydurdu.?

peki bşi daha sago yokken ceza vardı diorsunuz..! cezanın ilk albümü medcezir in prodüktörü kim.? SAGO..! albümün tüm müzikleri kime ait.? SAGO

ceza nerden yükselip buraya qeldiğini iyi bilmeli.! paragöz demişiniz sagoya.! sago yaptığı işte en tepeye bedava mı ulaşacak.? burası türkiye bedava olması kolay mı.? adamın masrafları ortada..! boş yorumlar yapmayın boşuna önce bi araştırınn.!

• quote:

Orjinalden alıntı: yakuza893

quote:

Orjinalden alıntı: Nisyan

gelelim rap müziğe... bilgisayardan gelen sesler.. bir parmağınla bas ver.. öbür parmağınla tını.. tek bir tonla hızlı hızlı cümlelerle şarkı söle.. al sana müzik.. bu müzikse ben müzik dinlemiyorum arkadaş :):) nerde bunun sanat değeri? nerde canlı olarak telli çalgı çalan bir insan, davul, keman, vs enstürümanlar.. sadece bilgisayardan gelen sesler.. hangisi canlı kayıt çekilmiş enstrümanların acaba rap parçalarında... rap konserlerinde canlı olan bi enstürüman var mı? makinelerden başka?

İşte bu ya... Sonuna kadar arkandayım hacu
    Elalem 1-2 enstrüman çalabilmek için yırtınsın, en iyi şekilde çalabilmek için yemeden içmeden çalışsın, ama gel görki 2-3 kendini bilmez eleman laf kalabalığı yapınca müzik yapmış oluyor. Büyük haksızlık bence.

arkadaşlarımm..! o parmaklarla o işleri yapmanın kolay olduğunu zannediyorsunuz herhalde.? buyrun sizde yapın o zaman.? o strach leri yapmanın kolay olduğunu zannediyorsunuz herhalde.! tek bir tonla hızlı cümleler sölüor diorsunuz.! sagonun sözlere biras dikkat edersiniz..! şarkının derinlerine indiğiniz zaman ne kadar anlamlı olduğunu göreceksinizz.!!

• quote:

Orjinalden alıntı: anqelistic

arkadaşlarımm..! o parmaklarla o işleri yapmanın kolay olduğunu zannediyorsunuz herhalde.? buyrun sizde yapın o zaman.? o strach leri yapmanın kolay olduğunu zannediyorsunuz herhalde.! tek bir tonla hızlı cümleler sölüor diorsunuz.! sagonun sözlere biras dikkat edersiniz..! şarkının derinlerine indiğiniz zaman ne kadar anlamlı olduğunu göreceksinizz.!!

Peki sen saniyede 10 nota çalmak ne kadar zor biliyormusun?
    Sağ elini yarım saniye içinde yaklaşık 50 cmlik bir mesafeyi nokta hatası yapmayacak şekilde hareket ettirmesi?
    Bunun dışında bateriyi bir taraftan, bas gitarı bir yandan dinlemeye, senin çaldığını da ona göre uydurmanın ne kadar zor olduğunu? Ve bunları yaparken solo atmanın ne kadar zor olduğunu ?
    Strach mi neymiş o alet öyle. Nota bilgisi bile gerektirmeyen birşey nasıl zor olabilir ?
    Şarkı sözlerine yorum getiremem. O konuda haklı olabilirsin. Ama dediğin kadar anlamlı sözlerse açıkçası yazık olmuş, böylesi güzel sözler bence anlamlı müziklerle zenginleştirilebilirdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: yakuza893

quote:

Orjinalden alıntı: anqelistic

Peki sen saniyede 10 nota çalmak ne kadar zor biliyormusun?
    Sağ elini yarım saniye içinde yaklaşık 50 cmlik bir mesafeyi nokta hatası yapmayacak şekilde hareket ettirmesi?
    Bunun dışında bateriyi bir taraftan, bas gitarı bir yandan dinlemeye, senin çaldığını da ona göre uydurmanın ne kadar zor olduğunu? Ve bunları yaparken solo atmanın ne kadar zor olduğunu ?
    Strach mi neymiş o alet öyle. Nota bilgisi bile gerektirmeyen birşey nasıl zor olabilir ?
    Şarkı sözlerine yorum getiremem. O konuda haklı olabilirsin. Ama dediğin kadar anlamlı sözlerse açıkçası yazık olmuş, böylesi güzel sözler bence anlamlı müziklerle zenginleştirilebilirdi.

diğer müzik aletlerine lafım yok hepsini çalmak zor.! bşi demedim onlara.! o aletin adı strach deil.! strach aradaki geçişler.! bir plakla onları yapmak kolay iş deil onu sölemek istiyorum.! her müziğin bir sanat değeri var.! o dediğim anlamlı sözlerle çok güsel müziklerle zengişleştirilmiş.! Benim dediğim anlamlı sözler ztn Sago, Kolera, Mozole, Laedri, Zet, Savaş, MT ve Derin Darbede var.! dierlerinin yaptıkları sadece küfür atmak.! rap diss atmak deildir.!

rap in açılımı..! [R]ythm [A]and [P]oem ritim ve şiir dir bunuda unutmayın.!

• ozamn bu konusan arkadaslar dj tiesto vs.. gıbı kısılere de laf soyluyor elektronık muzıge laf atıyorlar
    sagopa türk dili edebiyatı ve farsca bunları okumus ve unıversteden mezun olmustur yanı yazdıgı sozler basıt degıl. dınleyın ve gorun
  • sago'nun sözleri tabi ki basit diil.. sago nun bazı sözleri harbi on numara.. cezanın da bazı şarkılarında harika sözler var.. onlara bişi dediğim(iz) yok..

yalnız yapılan parçalar , müzik değil... hoş, güzel dinlenilesi şeyler.. AMA SANAT DEĞİL...
    Evet kendine göre bi zorluğu vardır rap parçası yapmanın.. ama asla bi metal, havy rock parçası gibi günlerce uğraşıp, intro çıkarma, nota geçişleri, ritim ayarları, enstrüman uyumları, genel hava belirlenmesi kadar zor olamaz... hatta %10 u kadar bile zor olamaz...

her neyse dj tiesto ya gelelim.. DİNLEMEM.. BU ADAMI MÜZİK YAPIYO DİYE DİNLEMEM.. O DA TUŞLARLA MÜZİK YAPIYO AKLINCA.. DIP TIS DIP TIS.. YERİM ÖYLE MÜZİĞİ... :)

güzel olan rap sözleri dışında rapçilerin birbirleri arasındaki konuşma tarzı hoşuma gitmiyo...

sagopa kajmer'in mezun olduğu bölümden mezun olan başka insanlar yok mu?... türkiyede her bölüm bitiren biri süper mi? sago güzel söz yazıyorsa bu kendi yeteneğinden kaynaklanıyodur.. mezun olduğu bölümün de katkısı olmuştur şüphesiz ama her zaman kendi yeteneğiyle yapmıştır o sözleri.. ben öyle bölümlerden mezun olup da iki cümleyi bir araya getiremeyen adamlar biliyorum... mezun olduğu bölümün o kadar da önemi yok.. yeteneği olduktan sonra... ki sago da da söz yazma yeteneği var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nisyan -- 27 Haziran 2007; 18:50:19 >

• sag rap in en kaln ansiklopedisi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.