Şimdi Ara

Sagopa Kajmer Gerçeği # Bir Eroinman?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
5.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sagopa Kajmer. Hepimizin bildiği bir isim. Ve hepimiz şarkılarını mutlaka dinlemişizdir.
    Ve aslında herkes tek bir ortak noktada buluştu;
    "Anlatılmak isteneni farklı ve derin bi biçimde telafuz etmek"
    Adamın bazı şarkılarında gerçekten "Adam harbiden yazmış" dememek elde değil.
    Peki bu "muamma" sözler?! Dahada derinlere indiğimizde bu sözleri aslında nasıl yazdığını anlayabiliyoruz.
    Birçoğumuz aslında şarkılarının büyük bir çoğunluğunu "Allah'a" yazdığı anlamını çıkartıyor.
    Evet şarkılarında bu tarz şeyler mevcut, fakat tamamı değil!
    Bi insanı anlayabilmek için, onun psikolojisini anlayabilmek gerekli.
    Buda ancak "onunla aynı kafayı yaşayarak" mümkün olabilir.
    Böylece daha iyi anlayabiliriz karşımızdakini ( kim olursa olsun )

En basitinden, derinlere doğru inerek örnekler vermek istiyorum.
    Sagopa Kajmer - Düşersem Yanarım
    http://www.youtube.com/watch?v=3ySbnoIyIc4
    Şarkının bi kısmında; "Yediğim darbelerle sığındım Rabb'ba, 365 gün 52 berbat hafta" "Ölmek üzere olan dünyada bir ölümlü yaşar mahlası Kaf-Kef, Dualarım vesvas-ı hannas'ı eder def. " Gördüğümüz gibi bu sözlerin içinde "Allaha sığınmak, Şeytandan uzaklaşmak" gibi anlamlar çıkıyor.
    Peki aslında tam olarak ne'den kaçıp Allaha sığınıyor ?
    "İncecik ip üzerine koca ayaklar bindi, Nefsim içine sindi. Kirpiklerim titremekte korkularımdan, düşersem yanarım" Sıraat köprüsünden bahsettiği apaçık ortada. Sıraat köprüsünün "kıl kadar ince, ve bir o kadarda keskin" olduğu söylenirdi hep.
    "O kadar içime sindim ki Vinç getirsem kalkmaz başım" < Bu cümleye dikkat. Uyuşturucu kullanan bir insanın durumunu özetlemeye yeten bi cümle.
    İkna edici gelmedi öyle değil mi ?
    Peki devam edelim;
    Videonun 1.55: saniyesinde dikkatinizi çeken birşey olmadı değil mi ?
    Eğer kaliteli bi kulaklığınız varsa takmanızı tavsiye ederim, birde öyle dinleyin.
    "İç çekmekten . . ." derken arka fondan bir "çekme" sesi geliyor. Dikkatlice dinleyin. O sesin aslında "iç çekme" sesi olmadığını anlayacaksınız.
    Klbini izlerken Sagopa' nın gözlerine iyi bakın. Aslında gözleri herşeyi anlatmaya yetiyor. Ne kadar derin anlamlar taşıyan bi bakışı var klipde değil mi ?

Sagopa Kajmer - İnsafa Gel
    http://www.youtube.com/watch?v=FcaDMFNqnrw
    Sözlerine bir bakalım ; "Dinen yağmurdan kalan küçük su birikintilerinden geçerken.. Yansımalarımı gördüm,
    Bana sarılmak istedi çamurlu görüntüm. Tektim ve ürktüm, konuşurken sürçtüm kalk be ruhum iki büklüm"
    Uyuşturucunun en büyük etkileri ; "Zaman, kişi ve mekan kavramlarının anlamını yitirmesi ve koca bir boşluk olması. Farklı bi dünyaya geçişin gerçekleşmesi.. Tarifi zordur"
    Bu cümlelere baktığımızda görüyoruz ki Sagopa gayet güzel tarif etmiş
    "İşte an geldi . . İşte o an; Vazgeçer Akrep, Durur Yelkovan . . . Bin konuşamadım, tutunacak güvenli bi dal bulamadım. Gel insafa. Söylenecek sözüm yok, gel insafa . ."
    - Hangi an' dan bahsediyor?
    Gerçek anlamını bilmeden dinleyen herkes "ölümden" bahsettiğini düşünecektir büyük ihtimal.
    "O an' ı " tarif ediyor bakın; "Vazgeçer Akrep, Durur Yelkovan" yukarda dediğm lafı hatırlayın. "Kişi, zaman ve mekan kavramları anlamını yitirir, ortadan kalkar" Akrep ve Yelkovanın durması bu durumu en iyi özetleyen cümle.
    "Konuşamadım, tutunacak güvenli bi dal bulamadım, söylenecek sözüm yok"
    Yaşadığı "o an' ı " anlatıyor. < Uyuşturucu kullanımı sonrası kişinin büyü bir boşluğa düşmesi, konuşamaması, -güvenli bi dal bulamaması- Duyguların ve düşüncelerin evrim geçirdi "Diğer Dünyaya Geçiş" ( Uyuşturucu bünyeye enjekte edildikten sonraki dönem )
    Ve aynı şarkıda geçen diğer sözler; " Bazı anlar bazıları seni senden daha iyi anlar. Ama çoğu zaman seni sen gibi anlamayanlar var... "
    Yukarda bahsettiğim şey. "Anlamak". . .
    "Diğer dostum son yediği kazıktan sonra hiç konuşmadı
    Derler ya ağzını bıçak açmadı,
    Diğer dostum Hakk'a karşı geldi beli bir daha doğrulmadı "
    Bu kısımdada Allah'a sığınmanın olduğunu görüyoruz. Peki tam olarak ne'den dolayı Allaha sığınıyor ?

Sagopa Kajmer - Bas Damarlarıma Sızlasın
    http://www.youtube.com/watch?v=--x7JPe1SWs
    Şarkının sözlerine bi bakalım; "Bas damarlarıma sızlasın, Azami hırsımın desteği olmasa hasmın hücumlarına. Çare arar bulamaz yere öylece yığılır maskot "
    1- Bas damarlarıma sızlasın. Tam olarak neyi kastediyor ?
    2- "Azami hırs" derken kastettiği şey nedir ?
    3- Hasmın hücümlarına çare arayıp bulamamak derken neyi kastediyor?
    4- Yere öylece yığılmak . .
    3+ "Hasmın hücumları" < üzerine gelen 'tehlikeli durum, zarar verici durum' Çare arayıp bulamamak<
    2+ Azami Hırs = Hırs limiti. Hırs<dünyada başımıza gelen olaylar sonucu ortaya çıkan 'soyut' bir 'duygu'. Ve bunun en aza indirgenmesi.
    Peki bu nasıl mümkün olur ? İnsan duygularını kontrol altında nasıl tutabilir? Cevapı yukardada söylediğim gibi; Uyuşturucu sayesinde.
    "Uyuşturucunun bünyeye girmesi -farklı boyuta, diğer dünyaya, beynimizde yarattığımız boşluğa- geçiş ve duygularımızı, düşüncelerimizi "kontrol altında tutmak, istediğimiz zaman uzaklaştırabilmek"
    Şimdi sondan geriye gelelim; Azami hırsımın "desteği olmasa" hasmın, hücumlarına çare arar bulamaz, yere öylece yığılır. Yani azami hırsının desteği sayesinde yere yığılmıyor. Bütün bunları gözönüne alarak 1. soruyu cevaplayabiliriz; 1- "Damarlara basılan şey; Eroin"
    Şarkının diğer bir cümleside;
    "Rabbın nefesi rüzgar olmuş ben onunla sonsuza eserim. " Burdada Allah'a sığınmak var gördüğünüz gibi. Allahı anmak..

Bu karmaşık ruh hali, yaşanması ve içinden kurtulması gerçekten güçtür. Uyuşturucunun (Farklı bir dünyanın) etkisi altında olduğunu bilmek ve bu etkiden Allaha sığınmak. İki zıt kutupları aynı anda yaşamak. Uyuşturucu kullanıp; Allaha sığınmak.
    Peki "Uyuşturucudan kurtulmak için mi" Allaha sığınıyor. Yoksa; "Tribe girdiği için mi ?"
    Buda apayrı bi konuya götürüyor bizi tabi, kafamızda farklı soru işaretleri ile beraber.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadim kardes, adam eroinman mi onu soyle sen.
  • bu kadar da sallanmaz
    YUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHH diyorum sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-D-Luffy -- 3 Mart 2013; 14:33:49 >
  • Yıl olmuş 2013 Türkiye'de hala rap şaçmalığı dinleniyor mu Allahaşkına? Hem adam eroinmanse sana ne- bana ne? O çok sevdiğim Pink Floyd, Megadeth, Metallica'da her türlü uyuşturucu, alkol, grupie ne varsa yapmış zamanında. Umurumda mı? Zerre kadar değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pp_pp

okumadim kardes, adam eroinman mi onu soyle sen.

+1
  • Adam asrın saçmalama rekorunu kırmış acil bir doktora gözük durum vahim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sagopa Kajmer Bendeki Sen
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir çok şarkısında daha var böyle anlamlar.
    Onlarıda detaylı olarak inceleyeceğim.
    Bunların başında gelen şarkı

Sagopa Kajmer - Bir Kulaç Daha Atsam Karadayım
    http://www.youtube.com/watch?v=EE3sPlvreGU

"Bir kulaç daha atsam karadayım,
    Ben hiç böyle bir denize dalmadım,
    Üzerimde pantolonum artı ayakkabılarım,
    Ha gayret!
    Bir sene fırtına üzerimde dolunay,
    Gün yüzü asmış, dalgalar boyum aşmış,
    Nefesime gücü bahşet Mevlâ,
    Bir kulaç daha atsam olur evelallah.

Benim bu bahsettiğim o derinlik hiçbir denizde yok,
    Benim yumruklarımın içi boş, korkma yakmaz canını.
    Allah seni ensen gibi dümdüz etmeden geri dön hemen, "

Bahsettiği "Hiçbir denizde olmayan derinliğin" ne olduğunu göstereceğim.
    Şimdi dışarı çıkmam gerekiyor, geldiğimde bu topicde kaldığım yerden devam edeceğim.
    Konuyla ilgilenen arkadaşlar ben gelene kadar bu şarkıyı ve diğer şarkılarını dinlerse daha iyi anlar.
    Ve + olarak bakmamı istediğiniz şarkısı varsa yazabilirsiniz. "Vesselam"

• Dinleyen kaldı mı bu adami

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dua et bu konuyu biri sagopaya twitlemesin yoksa dava açar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batarya Records

dua et bu konuyu biri sagopaya twitlemesin yoksa dava açar.

• konu mohaç meydani gibi olur dursun mesajim

• quote:

• bu şekilde giden bir playlist'im var, sonra cohen geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onz -- 3 Mart 2013; 14:45:02 >

• Özet pls
  • quote:

eşeğin aklına karpuz kabuğunu getir sonra...,:D twitlesemmi napsam :P

• Adamın geçmişi malum, lakin dünü günün hükmünde yargılamak doğru değil, tabutta rövaşatta atmış birisi kendisi, tebrik ederim onu.
  • Bu konuyu tweetlememem için banka hesabıma 300.000 Tl yatırıcaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnc07

quote:

eşeğin aklına karpuz kabuğunu getir sonra...,:D twitlesemmi napsam :P

valla ben olacakları söyledim arkadaş sagopaya fena iğneleyici sözler sarf etmiş sagopayı severim albumlerını alırım ama eskisi kadar sık dinlemem ama saygım sonsuzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

Yıl olmuş 2013 Türkiye'de hala rap şaçmalığı dinleniyor mu Allahaşkına? Hem adam eroinmanse sana ne- bana ne? O çok sevdiğim Pink Floyd, Megadeth, Metallica'da her türlü uyuşturucu, alkol, grupie ne varsa yapmış zamanında. Umurumda mı? Zerre kadar değil.

Rap yeni dinlenilmeye başlıyor açıkcası
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.