Şimdi Ara

Sağlıklı Besleniyorum. <28 Günlük Deney>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
4
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun süredir başlamayı planlıyordum. Ramazan neden ile erteledim bugün başlıyorum. Hem bir değişim olacak mı beraber görürüz istedim. Zaten kola- cips bir yıldır tüketmiyorum. Günde haftada 5-6 litre kola içiyor ve 15 paket cips yiyordum artık bir dur deme zamanı gelmişti. Baya kokusundan tadından cipsin kaç aylık olduğunu anlıyordum.. Şu an yapacağım şey rafine şekeri kesmek olacak. Su tüketiminde bir rutine gireceğim. Her gün bir- iki yumurta yiyeceğim. Her gün bir bardak su. 20 dakikalık bir yürüyüş ve 3 kg kaldıracağım. Meyve tüketimini artıracağım, kuruyemiş tüketimi artıracağım. 28 Temmuzda Samsuna gideceğim o zamana o kadar olan değişiklikleri editlerim.

    Şu an kilom 58.8, boyum 1,68 uzamaz zaten de yazayım dedim.

    Ruh halim genel olarak -uyku düzenim yok bunu söylemem lazım- hiç bir şey yapasım yok, hiç bir şey yapasım gelmiyor, her şeye üşeniyorum. Canım çok sıkılıyor. Aptal gibi hissediyorum. Depresifim. Çabuk sinirleniyorum, başım sık sık ağrıyor. Vücudum çabuk yağlanıyor. Her tarafım ağrıyor. İştahım genel de yok olsa da yiyince doymuyorum. Şu an aklıma gelen bunlar

    Öncelikle bilinçlenme amaçlı kimi kurtarsak fayda misali her gün tükettiğimiz ürünlerin zararlarından bahsedeceğim.

    RAFİNE ŞEKER

    En büyük düşman Rafine şeker, gözle görülen bakteri, tatlı görümlü uyuşturucu artık ne derseniz.
    “Gıdalara dışarıdan şeker eklemenin biyolojik açıdan hiçbir gerekliliği olmayıp tüketilmesi zaruri besin maddesi olarak kabul edilmemektedir”
    Prof. Dr. Canfeza Sezgin yani kısaca vücudumuzun şekere ihtiyacı yok.

    Şeker; un, yağ, ceviz, fıstık, kaymak gibi besinlerle karıştırılıp kalori değeri çok yüksek tatlılar yapılır. Şekerlemelerin esası da şekerdir. Tatlı ve şekerlemeler zevkle sevilerek yenir. Böylece kişi farkında olmadan harcadığından fazla kalori alır ve obeziteye neden olur.
    Obezite ise birçok hastalığa zemin hazırlar. Şekerin zehir etkisi yaratmaması için dengeli ve yerinde kullanılması gerekir. Yediğimiz ekmek ve diğer tahıl ürünleri de sindirildiğinde şekere çevrilir. Bu nedenle, insanın aslında şeker gereksinmesi yoktur.
    Yani hiç şeker tüketmesek de vücudumuz buna ihtiyaç duymaz. Şeker, vücudun istediği bir besin değil, gerektiğinde diğer gıdalardan kendisinin üretebildiği bir besindir.

    Şekerin zararları

    -Uzun vadede safra kanalı kanserine ve akciğer kanserine neden oluyor.
    - Vücutta kanser hücresi varsa bu hücreleri besliyor.
    - Depresyona, anksiyete bozukluklarına ve dalgınlığa neden oluyor. Hafif bir aptallık hissediyor veya zihinsel netlik hissedemiyorsanız, bunun sebebi önceki hafta içinde tükettiğiniz aşırı karbonhidrat olabilir. Henüz fazla yaşlanmamışken zayıf hafızaya ve alzheimera neden oluyor.
    - Diyabetin baş sorumlusu. Reaktif hipoglisemi ataklarına neden olup, olmadık yerlerde bayılmanıza sebep oluyor.
    - Aşırı kilo almanıza sebep oluyor ve kilo vermenizi gittikçe zorlaştırıyor. Sofradan aç kalksanız da kilo alıyorsunuz.
    - Damar tıkanıklığına sebep oluyor.
    - Kangren riskini artırıyor ve sinir sistemini tahrip ediyor.
    - Çocukların büyüme hormonlarının salgılanmasını engelliyor, tüm vücut hormonlarının dengesini bozuyor.
    - Konsantrasyon kaybına sebep olacağı için çocukların ders başarısını düşürüyor.
    - Dişlerin çürümesine neden olarak buna bağlı böbrek ve bağırsak iltihaplanmalarını getiriyor.
    - Migren hastalığına sebep oluyor ve sık sık baş ağrısı meydana getiriyor.
    - Vücudun savunma sistemini zayıflatıyor ve çeşitli virüslere karşı saldırıya açık hale getiriyor. Özellikle kış hastalıklarına davetiye çıkarıyor.
    - Ağızdaki bakterileri besler, diş çürüğüne neden olur.
    - Dopamin hormonunu etkileyerek bağımlılık yapar.

    Bu da Yale Üniversitesindeki araştırmacıların yazısı;

    Despite the endless health campaigns to encourage us to cut back, sugar still makes up a third of our calorie intake. This is deeply worrying, say experts, who are increasingly concerned that our bodies were not designed to take such a sugar overload, and fear it is contributing to many modern ills, including diabetes, heart disease and cancer.

    The problem is that sugar is highly addictive, as study after study has shown. Just last week researchers at Yale University revealed that dramatic falls in blood sugar, which occur after eating "bad" carbohydrates such as sweets and biscuits, affect the part of the brain controlling impulse. This leads to a loss of self control and a subsequent craving for more unhealthy, high-calorie foods.
    The researchers said this could help explain the burgeoning global obesity epidemic.

    Meanwhile, Robert Lustig, a leading US obesity expert, has gone further – he believes sugar is an addictive toxin and should be regulated in the same way as cigarettes.But as well as causing health problems, could an addiction to sugar be a sign of an underlying health condition? That's the suggestion being made by Dr Jacob Teitelbaum in his book, Beat Sugar Addiction Now! (Fairwinds Press). He describes sugar addiction as the "canary in the coal mine," saying it often points to an undiagnosed problem such as failing adrenal glands (which sit above the kidneys and pump out hormones) or even too much "bad" bacteria in the gut.

    Dr Teitelbaum has identified four types of sugar addiction. He says they are triggered by different causes, from hormonal changes to infections. According to the type that best describes you, he suggests a specific action plan to tackle the problem.

    Şekerin yaptığı bağımlılığın sigara ile eş değer olduğunu, obezitenin en büyük kaynağı olduğunu, beyindeki impluslara zarar verdiğini, kalp hastalıklarını davetiye çıkardığını söylüyor kısaca.

    Şeker yerine meyve tüketebilirsiniz. Günlük doğal şeker miktarı erkeklerde 30-35 gram kadınlarda 20 gramdır. Dikkat doğal şeker. Vücud rafine şeker ile doğal şekeri ayırt edemez. Ayrıca "That Sugar Film" izleyiniz, olanları gözle görünüz.

    SU

    Bu konuya fazla değinmeyeceğim herkesce biliniyor. Sadece faydaları ve ne kadar mucize bir içecek olduğundan bahsedeceğim. Aslında yüzlerce faydası var ama şuraya az bir şey koyalım. Günde 2 litre su içen bir insanım buna devam edip sadece haftada 2 kere bir bardak limonlu su içeceğim o kadar. Onunda faydalarını yazacağım.

    Bu arada minik bir test orta parmağınız başlangıcın avuçtan ayrılan ilk kısmını tutup eti çekin bırakın hemen yerine gelirse yeterli su tüketiyorsunuz demektir.

    1. Kahvaltıdan önce 1 ya da 2 bardak su içmek toksinlerden kurtulmak ve vücudumuzun ihtiyaç duymadığı maddelerin atılımını sağlamak için idealdir. Bu sayede, her günün başlangıcında su, metabolizmamızı hızlandırır ve hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur.
    2. Gece boyunca, vücudumuz hücrelerimizi tamir etmek ve kendini yenilemek için çalışır. Bu nedenle sabahları aç karnına bir bardak su içmek atık maddelerin idrar yoluyla atılmasını sağlayacağından çok faydalıdır.
    3. Aç karnına bir ya da birkaç bardak su içmek; alkol, tütün, kirlilik, kötü beslenme sonucunda vücudumuza giren zararlı maddelerin etkisini azaltmaya yardım eder.
    4. Su cildimizin en iyi dostlarından birisidir ve cilt sağlığı için çok faydalıdır. Aç karnına 2 bardak su içmek cildimizin esnekliğini ve gerginliğini korumasına yardımcı olur ve erken kırışıkların oluşmasını engeller. Cildi güzelleştirir.
    5. Sabahları su içmek, yaşamsal organlarımızın su ihtiyacını karşılar ve sağlıklı bir şekilde işlemelerine yardım eder.
    6. Aç karnına 2-3 bardak su içmek kilo vermeye yardımcı olur. Su, vücuttaki toksinleri atmak dışında yağ ve kalori yakımına da katkı da bulunur. Ayrıca, açlık hissini bastırarak gereksiz ve fazla yemenin önüne geçer.
    7. Sabahları su içmek lenf bezlerimizin ve bağırsak yolumuzun sağlığını koruyarak ve kortizol değerlerimizi kontrol etmemize yardımcı olarak bizi enfeksiyonlardan korur ve genel sağlığımıza katkıda bulunur.
    8. Aç karnına bir bardak ılık su içmek, güne enerjiyle başlamanın iyi bir yoludur. Sabahları karşılaşabileceğimiz uyku halini ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur.
    9. Kahvaltıdan önce su içmek, bağırsak hareketlerimizi canlandırarak kabızlığı önlemeye yardım eder.
    10. Vücut ısısını ayarlar.
    11. Eklemlere destek sağlar
    12. Kabızlığı engeller.

    Limonlu Su

    Sabahları bir bardak oda sıcaklığında suya, yarım limonun suyunu sıkarak içmek, sık sık verilen bir sağlık tavsiyesidir. Bu uygulama vücuda enerji verir, C vitamini, potasyum ve lif sağlar; ayrıca karaciğeri güçlendirir. Özellikle detoks programları sırasında karaciğeri temizlemek veya Diyet yaparken, tokluk hissi vermesi açısından limonlu su tüketilmesi tavsiyesini duyarız. Fazlası dişlere vee diş minesine zarar verir. Lİmon asidiktir.

    YUMMURTA ve SÜT

    Unutmayın her şeyin fazlası zarar, yumurtanında, sütünde, suyun da zararları vardır. Unutmayın dediğim gibi suyun bile zararı var.

    Her gün 2 yumurta yemenin faydaları

    -Beyniniz kolin koruması altına girer. Hafızayı güçlendirir.
    -Lütein sayesinde görme yetiniz korunur.
    -D vitamini kalsiyumun emilmesine yardımcı olur.
    -B vitamini karaciğeri, deriyi ve saçları korur.
    -Kalp ve damar hastalıkları riski azalır.
    -Kilo vermeye başlarsınız.
    -Kanser riskini azaltır.
    -Sağlıklı üremeye katkı sağlar.
    -Yaşlanma süreci yavaşlar.

    Sütün Faydaları

    -Büyümeyi ve gelişmeyi sağlayan süt, vücuda güç verir ve kemikleri sağlamlaştırır.
    -İnsanlarda kemik erimesini önlemeye yardımcıdır.
    -Mikropların neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücuda direnç verir.
    -Cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını engeller.
    -Beyin için oldukça faydalıdır ve beynin ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.
    -Vücudumuzda ödeme neden olan sıvıların toplanmasını engeller.
    -İshalin geçmesinde faydalıdır.
    -Mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir.
    -Saçın uzamasında önemli bir etkisi vardır.
    -Tırnakların sağlam bir şekilde uzaması için faydalıdır.
    -Diş çürümelerine oldukça iyi gelir.
    -Yağlı süte nazaran yağsız süt içmek kolestrolü olan hastalar için çok faydalıdır. Çünkü yağlı olmayan süt kolestrolü düşürür.
    -Tansiyonu olan hastalar için de süt içilmesi önerilmektedir. Çünkü süt tansiyonun düşmesinde etkilidir.
    -Kronik bronşitin olmasını engelleyen süt, ayrıca öksürüğe de iyi gelmektedir.
    -Sindirim sistemi ile problemi olan kişilerin mutlaka süt içmesi tavsiye edilir, süt sindirim sistemini düzenlemektedir.
    -Ülserin önlenmesinde de sütün faydası büyüktür.
    -Süt ayrıca önemli hastalıklardan olan kanserin de önlenmesine yardımcı olmaktadır.
    -Dokuların ve hücrelerin oluşumuna zemin hazırlar ve hızlandırır. Böylece vücudumuzda oluşan yaralar çok daha çabuk iyileşir. Hücreleri onarır ve güçlendirir.
    -Sütün içinde A, B, C, D, E ve K vitaminleri vardır ki bu vitaminler biz insanlar için hayati önem taşımaktadır.
    -Süt içen kişilerde bir çizik, bir yaralanma veya benzeri bir durumda kanın çok daha çabuk pıhtılaştığı bilinmektedir.
    -Süt ile kilo kontorlü sağlayabilirsiniz. Çoğu diyetlerde süt ve sütlü ürünler önerilmektedir. Bunun nedeni sütün mideye indikten sonra yaklaşık yarısının katı yiyecek olarak algınlanmasıdır. Bu sayede beyine “doydum” sinyeli gönderilmektedir. Bu da sütün diyetlerde oldukça tercih edilmesine neden olmaktadır.
    -Kasların güçlenmesinde faydalıdır.
    -Güzel ve deliksiz bir uyku uyumanıza yardımcı olmaktadır.

    YÜRÜYÜŞ

    Bunun hakkında yazı yazmayacağım, bu resim her şeyin özeti olduğunu düşünüyorum.

    Sağlıklı Besleniyorum. <28 Günlük Deney>








    Kaynaklar

    http://www.milliyet.com.tr/sekerin-zararlari-ve-seker-pembenar-detay-saglik-2189793/
    https://multiyasam.com/sekerin-zararlari/
    Habertürkwww.haberturk.com
    Bakın şeker vücudunuza neler yapıyor...
    http://www.haberturk.com/saglik/haber/1497027-sekerin-zararlari



    https://sagligabiradim.com/ac-karnina-su-icmenin-faydalari/
    www.trthaber.com
    Su içmenin inanılmaz faydaları, günde ne kadar su içilmeli?
    http://www.trthaber.com/haber/saglik/su-icmenin-inanilmaz-faydalari-gunde-ne-kadar-su-icilmeli-310340.html

    http://www.milliyet.com.tr/limonlu-su-icmenin-bilmediginiz-pembenar-detay-sagliklibeslenme-2399676/
    Onedio
    Her Gün 2 Yumurta Yemeye Başlayınca Vücudunuzda Neler Olacağını Biliyor musunuz?
    https://onedio.com/haber/gunde-2-yumurta-yemeye-baslayinca-vucudunuzda-neler-olur-biliyor-musunuz-773787

    shms-schlener.blogspot.com.tr
    Movement in the classroom!
    http://shms-schlener.blogspot.com.tr/p/movement-in-classroom.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 1 Temmuz 2017; 2:10:1 >







  • * * * *'dan bahsedeceğim (kopyala yapıştır)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ProJelly kullanıcısına yanıt
    Anlamadım hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşver ben öyle boş konuşurum hep, yeni mi başlayacaksın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suyu 2-3 litre yap hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam favorime ekledim, nasip olursa bir hafta sonra bende başlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kefir ve Vücut Geliştirme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet, başladım şu an @Projelly



    Hocam 2 litreyi aşıyorum zaten, televizyon izlerken, PC'de takılırken yanıma 1,5 Litre su alıp içiyorum. Gaza gelip başlayacak arkadaşlar için 2 Litre yazdım. Şimdi 3 Litre yazsam başlayacak arkadaş da 3 Litre ile başlar kabak bize patlamasın @trsoft

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaş kaç
  • Yahu karı kız konusu olsa uçmuştu konu ben sağlığınızı düşünüyorum, takan yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit: Hem uplamış olurum, bugün kıraathanede arkadaş ile dayanamadım, hava aşırı sıcak ve yemekten çıktık, hararet bastı. 9,4 gram şekerli soda içtim ve öğlen 1 gram şeker yedim.





    Bugünün bilançosu 10,4 gram şeker yani 2,5 küp şeker



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 2 Temmuz 2017; 3:8:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşver göm gitsin.
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Hocam göm göm göm nereye kadar, artık bir çeki düzen verme vakti geldi bence. Biraz doyumsuz bir insanım ben, günde 3 paket cips yiyen bir insandım kurtuldum allahtan. Kola zaten hiç içmedim 2 yıl falan haşır neşir oldum onunda bıraktım. 1 yıl önce. Sonra Sprite diye bir illete başladım onu da içmiyorum 2 haftadır. Nescafe girmiyorum bile, ders çalışırken 3-4 tane içiyordum. 2-3 aydır o da yok. Ayrıca ciddi anlamda bütçe mi de etkiliyor. Ayda 200-300₺ sırf gereksiz yiyeceklere harcama yapıyorumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şekeri bıraktım özellikle çaya 2-3 tane arıyordum bıraktım şeker atmıyorum 2-3 senedir.



    Kola aşırı içerdim şuan ki kilomu o kolaya borçluyum malesef. 87 kilo falanım şekeri bıraktım , nadir de olsa dondurma yiyorum arada şekeri ondan bir de meyveden alıyorum dondurma benim bagımlılığım. Cips çikolata kola vb bıraktım ama dondurma bırakamadık.



    Şeker ve yağlı şeyleri bıraktım yediklerime dikkat ediyorum 87 kiloyum 80 e insem yetecek sanırım.Beyaz ekmek dahi bıraktım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 3 tane atıyordum, 2'ye indirdim. Şu an ya bir tane ya da hiç (dışarda atıyorum 1 tane belki o da çünkü çok acı oluyor dışarda)



    Dondurma da kestim 3-4 gündür o da yok. Ama hocam şimdi bakıyorsun aşırı bir sıcak var hem canı çekiyor insanın hem ciddi anlamda serinletiyor. İnşallah 80'ne düşersiniz. Bende vücuda bir reset atmış olurum. Bu arada "That Sugar Film" kesinlikle izleyin ağzınıza bir daha sürmezsiniz şekeri.





    Ayrıca nickten dolayı yazdıklarınızı hep Lincoln'un sesinden okuyorum. Sizi ne zaman da görsem aklıma iri yarı, Hulk gibi bir adam aklıma geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkanİpek

    Bende 3 tane atıyordum, 2'ye indirdim. Şu an ya bir tane ya da hiç (dışarda atıyorum 1 tane belki o da çünkü çok acı oluyor dışarda)



    Dondurma da kestim 3-4 gündür o da yok. Ama hocam şimdi bakıyorsun aşırı bir sıcak var hem canı çekiyor insanın hem ciddi anlamda serinletiyor. İnşallah 80'ne düşersiniz. Bende vücuda bir reset atmış olurum. Bu arada "That Sugar Film" kesinlikle izleyin ağzınıza bir daha sürmezsiniz şekeri.





    Ayrıca nickten dolayı yazdıklarınızı hep Lincoln'un sesinden okuyorum. Sizi ne zaman da görsem aklıma iri yarı, Hulk gibi bir adam aklıma geliyor

    Hocam çaya şekersiz alıştır kendini dışarda acı uluyorsa açık çay iste ama şeker atma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biraz uplayalım





    Şeker yedim de bugün 20 gram 5 dene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beslenme vücudunuzun düzene girmesi ve sağlıklı olması için en önemli şeydir. Bunu bir de spor ve uyku ile desteklerseniz aldığınız verim 2 katına değil 5 katına çıkar desem yeridir. Saat 10.30 gibi yatıp 04.00'a kadar uyumak önemlidir mesela. Yahut haftada 3 veya 4 kez 1 km yüzmek size çok şey kazandırır.


    Ben de 19 yaşında bir gencim. 78 kilo 1.82 boyundayım. Eskiden yüzüyordum fakat sınav döneminden dolayı yüzmeyi bırakmak zorunda kaldım. Şimdi sınav dönemleri geçtiği için tekrardan sağlam bir beslenme düzenine ve spora başlama niyetindeyim. Bu konuyu gördüğüm iyi oldu. Favorilerime ekledim. Bu arada sizinle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabiliri. Memnun olurum.
  • Hocam her gün yürüyorum baya 1 km kesmiyor bugün 8km yürüdüm.

    Spor olarak 3 kg kaldırıyorum o kadarX

    Uyku düzeni yok dün 6'ya kadar oturdum Fifa oynadık arkadaşlar 11.30'da uyandım. şimdi saat 2:10 yatarım 3 gibi. 1 gibi kalkarım öyle yani



    Bende aynı yaştayım da boyum kilom keşke sizin gibi olsaydı. Bende memnun oldum hocam. Herhangi bilgi alışverişinde bende burdayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne durumdasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.