Şimdi Ara

Sağlık Bakanı açıkladı: Elektronik sigara tamamen yasaklanıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
4.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni yasama yılına başlaması dolayısıyla verilen resepsiyona katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigara yasaklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca "Sigarayla ilgili yeni bir çalışma var. Kapalı alan tanımını şekillendiriyoruz. En iyi alanların sigara içenlere ayrıldığını, sigara içmeyenlere daha geride alanların verildiğini biliyoruz. İstismar edildiğini görüyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme ve yeni bir tanımlama geliyor" dedi.

     

    Ayrıca Bkz.Tübitak’ın geliştirdiği lazer silahı kabul testlerini geçti
    Yarı açık ve kapalı alanların istismar edildiğini vurgulayan Sağlık Bakanı, yarı açılır-kapanır sistemi de kapalı tanımlayan ama açık alanı da nasıl bir alan olması gerektiğini netleştiren bir yaklaşım olacağını belirtti. Ayrıca vatandaşın da katılımını sağlamak üzere, fahri sigara denetçiliği geliyor. Ceza kesip-kesemeyecekleri üzerinde, cezalar da dahil olmak üzere detaylı bir çalışma yürütülüyor.

     


    Elektronik sigara ülkeye dahi giremeyecek


    Fahrettin Koca, özellikle de elektronik sigara konusunda sert bir yasağın yolda olduğunu söyleyerek "Nargilede de bir tütün ürünü aynı kapsamda ele alıyoruz. Elektronik sigara, ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek. Üzerinde yasal düzenleme çalışması yapıyoruz. Meclise gelecek. Kapalı ve açık alan tanımı yönetmelikle yapılabilecek bir düzenleme, ama kanunla yapılabilecek birkaç düzenlememiz de olacak. Elektronik sigaranın yasaklanması gibi" ifadelerini kullandı.







  • Devletin sigaradan aldığı vergi düşüyor ondan dolayı yasaklıyoruz deseler %100 hak veririm. Bu açıklamayla resmen dalga geçmişler. Okullarda öğretmenler-öğrenciler fosur fosur sigara içiyor. Öğretmen tuvalette, kuytu köşede sigara içiyor. Öğrencide aynı şekilde. Evimin yanında meslek lisesi var. Okul çıkışlarında sigara dumanından kaldırımda yürünmüyor.18 yaş altının sigaraya ulaşımı çok kolay. Çoğu ufak market sigara satıyor. Kapalı mekanda sigara yasağına hiç gelmeyeyim uygulayan kalmadı. Denetleme olacaksa 1-2 saat kullandırtmıyorlar sonra kaldığı yerden devam.
    İstedikleri kadar yasaklasınlar likit için kullanılar nbase vg pg aroma gıda vs birçok sektörde kullanılıyor. Atomizer i yapmak bir torna tezgahına bakar modu yapmak çok basit çipsiz mekanik modları üretmek ciplileri yasaklaman için elektronik sektörünü komple ülkeye girişini yasaklaman lazım pamuk sektörünü nasıl yasaklayacaksın komedi gibi yapamayacaklar yasaklayamayacaklar vergi alamadıkları için kuduruyorlar. Her yıl Sigara yüzünden ölen 7 milyon kişi var dünyada git onu yasakla neredeyse sigara yararlı demeye başlayacaklar artık.

    Hiç birşey yapamazsam 5 mod 5 ato yığınla tel pamuk stoklarım en fazla 2000 tl tutar likitlerimi zaten kendim yapıyorum beni yasaklayamazsın bana engel koyamazsın bana sigara içirtemezsin benden vergi alamazzzsın eyyy devletttt.
    elektronik sigarayı amerikada içine yabancı madde koyup ölenler için yasaklıyorsan şu bonzai falan filan normal sigaranın içine koyulmuyor mu? ovvvv bu hiç aklınıza geldimi beyin jimlastiği yapalım bakalım çoğu madde sigarayla beraber tüketilmiyor mu?sigaranın içine yada ucuna koyulmuyor mu? nerde gerekcen hani nerde ban ispatla ya dünyada satılan en iyi marka likiti en güvenli coil ve pamuğu getir en güvenli pili getir (ki bu en güvenli dediklerimi elektronik sigara içenler biliyor ve yüzde 80 ni en kalitelilerini kullanıyor merdiven altı ürün almıyor alanlar ise maddi gücü daha az olduğu için alıyor bu bile sigaradan daha zararsızdır diyor ki öylede merdiven altı likitteki zehir bile normal sigaradan 50 kat az ve zehir dediğim katran arsenik ( fare zehri) değil ha bunlar normal sigarada bulunuyor e sigarada doğal olmayan hani yiyeceklerde eser miktarda denir ya o seviyede yabancı madde diyeli ona zehir diyorum aradaki oranı bi düşünmeniz lazım e sigara daha zararlı diyen azımı bozamıcam deneyimsiz bilinçsiz araştırmadan konuşan resmi sonuç gösteremeyen konuşanlar ismini nasıl koyuyorsanız artık.bu araştıran ve kendinde test edip doktor sonuçlarını youtube da yayınlayanlar ceza aldı gerceği bilmesini istemiyorlar insanların yazıklar olsun içinizde vicdan yok insanlar bilinçleniyor nikotinin bagımlı yaptıgını biliyor neden zehirle birlikte alayım nikotini diyiyor.kafeinden farkı yok nikotinin ha şimdide marlboro e sigara yaptı ama tütünlü neymiş yakmıyormuşta buharını çıkarıyormuş tütünün noldu marlboro olmadı demi elektronik akımına yetişemedin demi baska çaren yok zaten yasaklat insanları düşünmüş olsan nikotini başka yoldan vücudumuza almamız için yöntemlerin olurdu ama olurmu ya en kolay ve masafsız yolu al tütünü ucuzdan çiftçiden sar kagıt arasına paketle 20 20 paketleki aldıgın ucuz tütünün masrafının paketine gittiğini düşündür insanlara kiloyla al 20 gramını 20 tl ye sat ohhhh piyasada paket sigarayı aratmayacak tütünler var bandrollü onları nasıl yasaklayacaklar acaba merak etmiyor değilim bide o tütünleri paketleyip satmalarıda yasak dimi tütüncülerin bi bizim ülke değilki bütün dünya uyuyor
  • Şu anki yasayı uygulasaydınız zaten yeni bir düzenlemeye gerek kalmayacaktı.

  • Bakan işi bilmiyor koy %80 vergiyi devam et yahu , niye böyle bir şey yapmışlar ki.

  • Sağlık bakanı insan sağlığı hususunda bu denli
    hassasiyet gösteriyorsa tütün üretim ve satışınıda
    yasaklasın maksat insan sağlığını korumak değilmi

  • Sağlık Bakanlığı kamu işletmelerindeki denetimleri
    formaliteden ibaret öyleki diyelim kamu çalışanı bir
    şikayette bulunduğu vakit o şikayet önce o kamu
    işletmesinin bağlı olduğu genel müdürlük lütfeder
    izin verirse denetlenebiliyor.

  • Devletin sigaradan aldığı vergi düşüyor ondan dolayı yasaklıyoruz deseler %100 hak veririm. Bu açıklamayla resmen dalga geçmişler. Okullarda öğretmenler-öğrenciler fosur fosur sigara içiyor. Öğretmen tuvalette, kuytu köşede sigara içiyor. Öğrencide aynı şekilde. Evimin yanında meslek lisesi var. Okul çıkışlarında sigara dumanından kaldırımda yürünmüyor.18 yaş altının sigaraya ulaşımı çok kolay. Çoğu ufak market sigara satıyor. Kapalı mekanda sigara yasağına hiç gelmeyeyim uygulayan kalmadı. Denetleme olacaksa 1-2 saat kullandırtmıyorlar sonra kaldığı yerden devam.

  • Iyi yapiyorlarmis diyesim geldi nedense

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu fahri sigara denetçiliğini bana verseler tek başıma ülkedeki bütçe açığını kapatırım.

  • Haber verdiği iyi oldu madem yasaklanacak son siparişi partiyi yüksek geçelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vergi alamayınca yasak oluyor desek.

  • Bu hükümeti kimse götüremedi ama sigaradan giderler dayı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seks yapma sayısına da karışacaklar yakında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amerika sağlık kuruluşları ne hikmetse son zamanlarda e sigara gizemli çiğer hastalığı yapıyor diye haber çıkartıyor. Ne hikmetse ülkenin bazı eyaletlerinde esrar bile serbest. Gelelim bizim ülkeye sigarayı serbest bırakıp e sigarayı yasaklamanın mantığı ne? sigara içenler bir nebze bu cihaz ile sigarayı bırakıyorlardı. Ayrıca ben yüz kişi tanırım en adi e sigara içip taş gibi olan! Sanki amerikada lobiler normal sigaradan daha kötü diye reklam yapıyorlar gibime geldi. Sonra sigarayı bırak diye reklam yapıyorlar ama zerre çözüm yolu sunan yok., ben söyleyeyim sigarayı bırakmak çok zor hele stresli iseniz, 10 ay oldu bırakalı zaman zaman al bi paket keyfine bak diyor şeytan :)

  • iyi alanı sigara içenlere mi veriyorlar dedi o sen kapalı alanda sigara içemezsin dersen kafenin açık olan bölümünde sigara içirtilir dimi açık havada cafede güzel olan alandır bunu nasıl değiştirecekler bilmiyorum bu arada elektronik sigaranın yasaklanmasının tek sebebi var diğer sebepleri olsaydı normal sigarada tamamen yasaklanırdı geri kalan tek sebep iseee geliyorrrrrrrrrrrrrrrrr vergi :) bu kadar mıngır için başka açıklama yok bu arada gercekten üst kalite elektronik cihaz ve likit kullanan sigara kullanandan daha az zarar görüyor zarar görenler merdiven altı yada içinefarklı bir kimysal karıştırandır.şuan her ülke likit üretimine denetim koymaya çalışıyormuş gbi gözüksede aslında tütün baronlarının ilaç sektörünle çalıştığını kansere ilaç tiryakiye sigara olarak ortak amaç için uraştıklarını bilsede bende vergimi alıyorum ya kötümü sen zehirle sende kanserlilere bak hem siz kazanın hemde ben ohhh .oooo hayır elektronik mi tütünsüz nikotin mi
    tütün baronları:nikotin için sigara içmeyecekler mi?
    sağlık ilaç sektörü:ne akciger kanseri azalacak bize ihtiyaç kalmayacak
    devlet:şimdi biyerlerden alamadığmız vergileri sigaraya yansıtıyorduk bu hiç iyi olmadı





  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    3. cü senem elektronik sigaraya başlayalı nezaman 1 ay 2 ay da bir sigara içsem ilk başlamışım gbi ne naletmiş şu sigara diyorum.fakat elektroniği içerken ne bunu diyorum nede sigara içtiğim o yıllardaki gbi nefes darlığı merdiven çıkma problemi diğer problemleri saymak istemiyorum (siz anladınız ) elektronik sigarada bunlardan kurtuldum ayriyetten cigerlerimde su toplamasını bırak kurutuyor ve gereğinden fazla su içirtiyor belki susuz kalırsam elektronik sigara içmeyebilirim:)

  • Queen Hentai Q kullanıcısına yanıt
    sigara zaten onu düşürüyor :)

  • joven kullanıcısına yanıt
    Olsaydı çoktan yasaklanırdı. Şu an en karlı iş kaçak sigara, içki satışı ve kumar oynatmak herhalde.

  • Tek Adam halkı asgari ücrete mahkum ettiği için her gün sigara içen bir kişi toplamda aylık 450 TL para veriyorsa 450 TL cebimizde kalmasını istiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik sigara ile dertleri ne anlamadım ben elektronik sigara ile bıraktım sigarayı, ve kondisyonum eskiye göre inanılmaz iyi, kardeşim yılda 7 milyon insanı öldüren sigara, e-sigara degıl sizin bu düşmanlıgınız milletin sağlığı için degıl kendi cebini için, hoş ben elektronik sigarayı da yakında bırakmayı düşünüyorum da benim durumumda olmayan cok fazla kişi var, yazık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.