arkadaslar iyi gunler oncelikle. acil diyet yapmam lazim. goruntu degil saglik icin. 15 kilo fazlam var. cok terliyorum bazen tıkanıyorum yururken ve bel agrilari basladi. diyet sitelerinde yazilan diyetlere uyamiyorum. yok kibrit kutusu kadar peynir yok avuc ici kadar bilmem ne. oglen ızgara et. aksam 2 kasık bilmem ne otu. size yazayim varsa tavsiyeniz yazın.
-hafta içileri sabah kahvaltım bir süt simit bir nescafe 3ü 1arada. hafta sonları duzgun bi kahvaltı ederim. yumurtadır peynirdir reçeldir. oglenleri genelde toplam hepsi beraber 1 bucuk porsiyona denk gelecek çorba ana yemek salata yada tatlı yada meyve. yemekhanede ne çıkarsa. akşam evde yemek çok ekmek yemem zaten. -ana sorunum çok fazla abur cubur. ve dışardayken meyve ye sebze ye falan demeyin. yiyebilsem zaten meyve hastasıyımdır asla yememezlik etmem. -iştahımın kesilmesi lazım. onun için bişeyler önerebilirmisiniz? -çoğu zaman dışarda olduğum için bazen dışardan fast food tarzı yiyorum. yapacak bi alternatif gozukmuyor. -çok hızlı yemek yerim. neden bilmiyorum ama. -yemek yerken her lokmanın ardına su yada meşrubat içerim. sıcak soguk farketmez. -akşamları yatmadan once bi bardak yarım yağlı süt içerim.
yaşam stili bu yönde. bana tavsiye edebileceğiniz yöntem varmıdır? ciddi yorumlar beklenmektedir. diyetisyene git demeyin gittim. verdigi diyet listesiyle 2 ayda anca 2 kilo verebildim. benim yedigimden daha fazla yediriyordu. 2 saatte bir. yapamam öyle uygun değil benim için. dedigim gibi gunde 3 kere yemek yerim başka da yiyemem. teşekkür ederim şimdiden
Benzer sorunlar bende de var. Tavsiyem yavaş yemeye gayret et. Dışardayken fast food yerine ev yemeği yapan lokantaları tercih et. Geçmiş olsun.
Saglik sorunlari basladi demissin;
Yapacagin ilk is spor olmali. Spor yapinca bir kere dik durusun, bel agrilarina birebir. Vucut metaboblizmasini duzenlersin, aktiflesirsin, terleme oranin duser, vucudun normal kilosuna doner vsvs, say say bitmez. Eger sadece diyet yaparsan, hicbir saglik sorunun duzelmez, cokda fazla yarari olmaz, cunku kisa surede geri alirsin.
önce gidip güzel bir spor salonuna yazıl sonra da (spor salonundaki hocalar yapmazsa) gidip bir diyetisyene başvur ve kendine bir beslenme programı yaptır. böylece sağlıklı ve dengeli bir şekilde spor vermiş olursun
2 ayda 2 kilo çok komik bir rakam. Burada berkide sana en iyi tavsiye verebilecek kişi benimdir. çünkü bende senin gibi rahatsızlıklar yaşamaya tam başlamıştım ki zayıflama kararı aldım. 4 yıl önce 1 ayda 10 kilo vermiştim. Zayıflamanın hayatında çok fazla getirisi olacaktır. hem fiziksel olarak hemde ruhsal olarak.
Zayıflama maceramı anlatıyım. İlk başta şunu unutmayacaksın bunlar temel kurallardır;
1- Diyetisyen eşliğindeki zayıflamalar yalandır, tamamen para tuzağıdır 1 ayda anca seni 0,5 gram eritir. amaçları hastayı yıllar boyunca uzun dönemlerde zayıflatmak buradan para kazanmaktır. Diyetisyenlere güvenmeyeceksin. Bununla ilgili çok anım oldu.
2- Sen diğer insanlar gibi değilsin, bunu kabulleneceksin. Bazal metabolizman yavaş. Az enerji harcıyorsun. Vede herkezin bazal metabolizması farklıdır. Kişiye özeldir. genetiktir.(Benim zayıflama metadumla ben 10 kilo verdiysem, sen berkide 15-20 kilo vericeksin)
3- En önemlisi kendini zayıflama konusunda inandıracaksın. Dirayetli olacaksın. Hiç bir zaman caymayacaksın. 5 gün boyunca şu kadar kilo verdim bugün ipin ucunu kaçırıyım. demiyeceksin. 1 kere zayıfladığın zaman artık ölene kadar yediklerine dikkat edeceksin. çünkü insan verdiği kiloyu çok çabuk alıyor. bütün emeklerin boşa gider.
4- Tartı aletin olacak. komşuda filan değil. senin evinde olacak vede sabah kalkar kalmaz ilk işin tartılmak olucak.
Gelelim macerama, ben doğuştan şişmandım. Şişman insanlar direkman söylüyorum bi nevi özürlü, sakat insanlardır çünkü diğer insanların yaptığı bazı şeyleri siz yapamıyorsunuz. atlıyamıyorsunuz, koşamıyorsunuz, kız arkdaşınız olmuyor sakat mualemesi görüp dalga geçiliyorsunuz vs.vs.vs.vs...
Sizin berki yaşınız büyüktür ama beni küçümsemeyin. ben lise1 re geçerken zayıfladım. Şimdi ise ünivesitedeyim. Lise1're geçiyordum, boyum 1.50 kilom ise 80 idi. doktorlar bana ölümcül obezsin diyorlardı. Yine tam bu zamanlar zayıflamaya başladım.
Benim can yoldaşım bir arkdaşım vardı. Kendisi hiç durmaz hep dışarı çıkmak gezmek vede beni zorla gezdirmek isterdi. Ben Ankara keçiörende yaşıyordum. Yaşadığımız yerde Aqua park havuzu, 15-20km lik bir koşu parkuru vede halka açık ücretsiz spor aletleri vardı.
Sabahleyin kalkar ekmek arası peynir, domates yapıp(çeyrek ekmek) bol bolda su içerek midemi doldurur benim arkdaşla sabahın 10'nunda ya basket oynamaya giderdik okulun bahçesine, yada futbol. 12'ye kadar oynardık. Daha sonra eve gelir biraz dinlenir, mayolarımızı alır saat 1 de açılan havuza giderdik. Vede saat 1den 5'e kadar havuzda hiç durmadan yüzerdik. Saat 5 olduğunda havuzdan çıkar pastaneden 1 adet poğaca alıp yiyerek eve gelirdik. Yorgun argın olurdum ama amacım zayıflamak olduğu için durmaz klasik kültür fizik hareketleri yapardım. ilk başlarda hiç mekik çekemezken 1 ay sonra tam 100 adete kadar mekik çekmeye başladım. Burada bu hareketleri yapmanda çok önemlidir. bunlar senin vücudunu şekle sokan şeyler. mekik, şınav vede dambıl yaparak vücudumu şekle sokuyordum. Saat oluyordu akşam 8. biz yine durmuyorduk vede o bahsettiğim koşu parkurunun vede spor aletlerinin olduğu yere gidiyorduk(Atatürk parkı, botanik parka) akşam 8 den 11're kadar orlarda koşuyor hopluyor zıplıyor aletlere biniyorduk.
1 ay boyunca ağustos sıçağında bu yukardakileri yaptıktan sonra boyum 1.65 kilom ise 70 oldu. ama vicudum kaslandığı için(mekik şınav vs.) kilom 65 gibi görünüyordu. Dış görünüşüm tamamen değişmişti. yüzüm değişmişti, sokakta beni tanıyamıyorlardı.En güzel yanıda bu onca emekten sonra hayatın değişiyor.
Pozitif etkileri; Kızlar yüzüme bakmasken lise 1 de 2 kızdan çıkma teklifi aldım. Kendimi daha hafif, rahatlamış hissediyordum Daha sosyal bir insana dönüştüm İnsanların bana karşı bakışları değişti, bana bakarken surat asmıyor, gülüyorlardı İstediğim giysiyi giyebiliyordum Artık horlamıyordum Oturarak değil, yatarak uyuyordum Kendimi mutlu hissediyorum, yeniden dünyaya gelmiş gibiydim.
Son olarak şunu söyleyeyim. Bu benim zayıflamam, sizin kendi sağlık probelemleriniz vardır bu programa uymaya bilir hiç bir mesuliyet kabul etmem.
Zayıflamak zordur ama zayıfladığın kiloyu geri almamak daha zordur.
@moribito. diyetisyene gittim diye yazdım okumamışsın galiba. @eminbaba2 Cevabın için çok sağol. ama dediklerin biraz zor. bu kadar boş zamanım yok. yazdığım gibi yiyebileceklerim belli.
Aktardan Mate yaprağı Funda Yaprağı Biberiye Yeşil Çay Tarçın aldım. içine evden az zencefil ve kekik ekledim kaynattım. çok tok tutuyor. internette 3 ayda 20 kilo verebilirsiniz yazıyor. sabah simit peynir kahve içtim 3e kadar bişey yemedim. gerçekten inanılmaz karışım.
quote:
Orijinalden alıntı: this is haylaz style
@moribito. diyetisyene gittim diye yazdım okumamışsın galiba. @eminbaba2 Cevabın için çok sağol. ama dediklerin biraz zor. bu kadar boş zamanım yok. yazdığım gibi yiyebileceklerim belli.
Aktardan Mate yaprağı Funda Yaprağı Biberiye Yeşil Çay Tarçın aldım. içine evden az zencefil ve kekik ekledim kaynattım. çok tok tutuyor. internette 3 ayda 20 kilo verebilirsiniz yazıyor. sabah simit peynir kahve içtim 3e kadar bişey yemedim. gerçekten inanılmaz karışım.
Dostum yazini okudum, benim dedigim saglikli kilo vermenin ve fiziksel agrilari dusurmenin anahtari spordur. 3 ogun yag orani dusuk besinler tercih ederekten, vede haftada 4 gun spor yaparaktan, istedigin hedefe ulasirsin. Gunde 10-12 saat calisip, gece 21:00 sonra spora giden insanlar var. Bu noktanda aradigin yontemin adina azim diyoruz biz. Yediklerine gelince; Cips, kola, hamur isi, abur-cubu ne varsa cikar menunden, saat 21:00`den sonra kesinlikle yeme.