İyi günler, yardım eden veya edemeyen herkese şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarı toplayalı yaklaşık 1 yıl oldu başlarda herşey sorunsuz ilerliyor bilgisayar gayet performanslı çalışıyordu fakat son zamanlarda bilgisayar açılırken siyah ekranda kalıyor ve kimi zaman defalarca yeniden başlat butonuna basmak zorunda kalıyordum. Sorunlar gittikçe artmaya başladı bilgisayar performansında düşüş meydana geldi Advanced system care yaptığımda disk birleştire geldiği zaman program donuyordu birşey indirdiğim veya kesip yapıştırdığım zaman yenile demeden taşıdığım veya indirdiğim dosya mevcut pencerede belirmiyordu. Bu sorunlar kimi zaman düzeliyordu kendi kendine bende kasayı açmıyordum yani daha önceki bilgisayarımı yaktığım için artıkuğraşmak istemiyordum bir dostum bu sorunu gördüğünde sata kablosundandır dedi kasayı açtım sata kablusunu çıkarıp taktım şuan bilgisayar eski performansına döndü ve sorunlar aniden yok oldu. Bu değiştirdiğim 2 sata kablosu buda böyle yapıyor acaba en sağlam sata kablosu hangisidir veya başka alternetif bulunuyor mu.
bir yılda hiç format atmamışsınız sanırım sistemi formatla bi sonucu buraya yaz
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
bir yılda hiç format atmamışsınız sanırım sistemi formatla bi sonucu buraya yaz
2 ay önce format attım daha önce bu sorun olduğunda xp'de bile denedim bilgisayarı fakat sorunda bir düzelme olmadı sistemle alakalı değil ona eminim donanımsal bir sorun hocam bu. Şuan format atma şansım yok bilgisayarda çalışmalarım var mümkün değil yani. Ama 2 ay önce format atıldı ve sistem şuan sağlıklı çalışıyor yani sata'yı çıkarıp taktıktan sonra bir süre sonra sorun yine patlak verir ben satayı sorun patlak vermeden önce değiştirmek istiyorum.
Selam SATA 2 kablolar için size tavsiyem tümleşik olanlardan almanız olacaktır. Örneğin aşağıdaki resimdeki gibi..
Bunları hem takıp çıkartmak kolaydır, hem de kablolar biri birlerine destek olduklarından çıkma, gevşeme veya kontak sorunları olmayacaktır. Ucuzlarından da uzak durun lütfen.. Kolay gelsin ve Regaib kandiliniz kutlu olsun..
Sata kablosu zamanla yerinden oynayabilir, ya da yıpranabilir. Donanımsal bir arızaya sebep verme olasılığı düşüktür ancak bahsi geçen sorunları yaşatabilir. 1-2 tane yedek alabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
Selam SATA 2 kablolar için size tavsiyem tümleşik olanlardan almanız olacaktır. Örneğin aşağıdaki resimdeki gibi..
Bunları hem takıp çıkartmak kolaydır, hem de kablolar biri birlerine destek olduklarından çıkma, gevşeme veya kontak sorunları olmayacaktır. Ucuzlarından da uzak durun lütfen.. Kolay gelsin ve Regaib kandiliniz kutlu olsun..
Sağolun sizinde regaip kandiliniz kutlu olsun. Bunu nerden nasıl temin edebiliriz bilgisayarcıya gitsen ne diyecez almak için. Marka olarak önerebileceğiniz varmı.
quote:
Orijinalden alıntı: wRei Sağolun sizinde regaip kandiliniz kutlu olsun. Bunu nerden nasıl temin edebiliriz bilgisayarcıya gitsen ne diyecez almak için. Marka olarak önerebileceğiniz varmı.
Selam Bilgisayarcıya tümleşik kablo diye söyleyin veya data ve besleme kablosu birleşik olacak deyin(slimline). Her yerde bulumuyor bu kablolar. İsterseniz gittigidiyor.com dan aşağıdaki kabloyu sipariş verebilirsiniz. Kolay gelsin..
Orijinalden alıntı: wRei Sağolun sizinde regaip kandiliniz kutlu olsun. Bunu nerden nasıl temin edebiliriz bilgisayarcıya gitsen ne diyecez almak için. Marka olarak önerebileceğiniz varmı.
Selam Bilgisayarcıya tümleşik kablo diye söyleyin veya data ve besleme kablosu birleşik olacak deyin(slimline). Her yerde bulumuyor bu kablolar. İsterseniz gittigidiyor.com dan aşağıdaki kabloyu sipariş verebilirsiniz. Kolay gelsin..