Şimdi Ara

Sağ gitarı sol ile çalmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Amatör olarak gitar çalıyorum ve maalesef ki solağım. Solak olmanın verdiği dezavantajla şöyle bir şey aklıma geldi. Amacım 7 telli elektro çalmak. Solak 7 tellilerin fiyatları maalesef şu anda alamayacağım kadar yüksek. Bir internet sitesinde gayet uygun fiyata 7 telli sağ gitar buldum. Tahmin edebileceğiniz gibi tellerin yerlerini değiştirip çalmak istiyorum. Fakat sadece bu değil. Asıl amacım, biliyorsunuz gitar çalarken sapın gövdeyle birleştiği yerde aşağıda kalan kısım son fretlere ulaşmak için daha oyuktur. Acaba diyorum sağ gitarın diğer az oyuk olan kısmını da aynı şekilde oysam diğer aksamlara zarar vermeden gitarı çalma açısından herhangi bir zarar olur mu? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Kontrol düğmelerinin üstte olacak olması benim açımdan sıkıntı değil. Teşekkürler..

• Ben de solağım sağ elimle pick'liyorum, zor değil. Eğer daha yeniysen alışman uzun sürmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kommancero

Ben de solağım sağ elimle pick'liyorum, zor değil. Eğer daha yeniysen alışman uzun sürmez.

Hocam ben solağım ama bazı işleri sol ile bazılarını sağ ile yapabiliyorum fakat gitar çalmak kesinlikle bunlardan değil maalesef, mecbur sol elle çalıyorum. Konuda bahsettiğim şekilde gitarı biraz oysam sıkıntı çıkmaz gibi geliyor ama du bakalım belki birisi net bilgiyi verebilir..
  • Sen yedi tel olayini cok yanlis anlamissin. Yedi teli genelde prolar calar. Yani sen ilk once normal solak gitar al uc dort sene sonra yedi telli daha iyi bir gitara gec

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger yeniysen bosver 7 telliyi. Gitari da oyma zaten yazik.
    Ben de solagim(her isimi sag el ile yaparim,enstrumanlarda sol,cok acayip) bir sure sag calmayi denedim baktim olmuyor sol ile devam ettim. İsin kotu tarafi su,sol elim perdelerde daha rahat,parmaklar daha cok aciliyor,parmaklar bagimsiz vs. sag elde boyle degil,orta yuzuk ve serce parmaklari birbirinden etkileniyor.senin konuyla pek alakasi yok ama yazasim geldi naapim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

Sen yedi tel olayini cok yanlis anlamissin. Yedi teli genelde prolar calar. Yani sen ilk once normal solak gitar al uc dort sene sonra yedi telli daha iyi bir gitara gec

Hocam gitarda yeni değilim, yaklaşık 4-5 senedir çalıyorum amatör olarak. Daha önce schecter jeff loomis 7 telli gitarım vardı satmıştım fakat artık o kadar paralara tekrar alamam. Benim için önemli olan bahsettiğim gibi oyma işlemi gitarın çalımına hayati etki eder mi?

• Ben o konuda o kadar bilgili degilim pek de anlamadim demek istedigini.konu acarsan yardimci olurlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiowas

quote:

Sen yedi tel olayini cok yanlis anlamissin. Yedi teli genelde prolar calar. Yani sen ilk once normal solak gitar al uc dort sene sonra yedi telli daha iyi bir gitara gec

Hocam gitarda yeni değilim, yaklaşık 4-5 senedir çalıyorum amatör olarak. Daha önce schecter jeff loomis 7 telli gitarım vardı satmıştım fakat artık o kadar paralara tekrar alamam. Benim için önemli olan bahsettiğim gibi oyma işlemi gitarın çalımına hayati etki eder mi?

Hocam öyle oyma işlemine kendiniz girişmeyin. Bi luthier den akıl alın yapılabilir mi ve yaparlarsa kaç liraya yaparlar onu ögrenin ayrıca telleri ters takmak da sapa sıkıntı yapabilir onu da sorup öğrenin sıkıntı olurmu diye

• quote:

Orijinalden alıntı: recko

quote:

Orijinalden alıntı: kaiowas

quote:

Hocam öyle oyma işlemine kendiniz girişmeyin. Bi luthier den akıl alın yapılabilir mi ve yaparlarsa kaç liraya yaparlar onu ögrenin ayrıca telleri ters takmak da sapa sıkıntı yapabilir onu da sorup öğrenin sıkıntı olurmu diye

Teşekkürler hocam dediklerinizi dikkate alacağım..

• Gitarı ters çevirdiğinizde eliniz potanslar ve switchin üstüne geleceğinden çalarken sıkıntı yaratma ihtimali çok yüksek... Bütçe ne kadar? 1500 TL'ye falan bulunur 7 Telli solak gitarlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 26 Ekim 2015; 11:54:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Gitarı ters çevirdiğinizde eliniz potanslar ve switchin üstüne geleceğinden çalarken sıkıntı yaratma ihtimali çok yüksek... Bütçe ne kadar? 1500 TL'ye falan bulunur 7 Telli solak gitarlar..

Yok hocam sıkıntı değil benim için. Daha önce çalmışlığım var sağlak gitarı öyle. Benim için tek önemli olan alt perdelere ulaşmak için yapacağım işlemin sese ve ya gitarın çalımına zararı olur mu yoksa pek bir şey farketmez mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiowas -- 26 Ekim 2015; 13:13:43 >
  • kaiowas kullanıcısına yanıt
    Çalım problem değilse gitara veya tona bi zararı olmaz... jimi hendrix o şekilde çalıyordu zaten...

Sağ gitarı sol ile çalmak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.