Şimdi Ara

Safe Mode Patch 1.0.10 Resimli Anlatı(JOOMLA) Güvenli Mod Açık hesaplarda yama kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARkadaşlar bu elbetteki joomlada en önemli olaylardan birisi bi sitede çok detaylı anlatmışlar alıntı yaptım bazı yerlerinede ekleme yaptım size sundum Joomlacılar bayılacak

Joomla Güvenli Mod Yaması Kurulumu

Merhaba arkadaşlar,
    Bildiğiniz üzere joomla 1.0 versiyonları ne yazık ki güvenli mod (safe mode) desteklememektedir. “Pranab Dhar” tarafından hazırlanan SafeJoomla eklentisi ile joomlayı güvenli modda çalıştırabilecek hale getireceğiz.

Bu eklenti nedir, ne işe yarar?

Bu eklenti, yönetim paneline, FTP desteği(php ftp modülü sayesinde) koymanızı, bu FTP desteği sayesinde güvenli modun açık olduğu sunucularda bileşen, modül, mambot ve tema kurmanızı sağlar.

Ne kadar güvenlidir?

Güvenli mod(safe mode) adı üstünde php’nin güvenli bir modda çalışmasını, php kullanılarak yapılabilecek potansiyel “hack” eylemlerini engellemeye yönelik bir php güvenlik seçeneğidir.
    Güvenli modda, sunucuya dosya yazma işlemleri gibi birtakım gerekli işlemler PHP tarafından engellenir.

SafeJoomla eklentisini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Çünkü SafeJoomla asla ve asla PHP’yi by-pass edecek bir girişimde bulunmaz. Sadece sitenize web üzerinden FTP ile bağlanarak gerekli dosyaları(bileşen, modül vs.) yüklemenize yardımcı olur.

Bu kadar önbilgiden sonra kuruluma geçebiliriz:

Öncelikle sunucumuzda güvenli mod açık olup olmadığını bilmemiz gerekir. Kurulum esnasında ilk aşamada “Güvenli Mod AÇIK “ olarak görüyorsak:

Safe Mode Patch 1.0.10 Resimli Anlatı(JOOMLA) Güvenli Mod Açık hesaplarda yama kullanımı

Yukarıda verilen örnekte güvenli mod’un açık olduğu bir sunucu esas alınmıştır. Başlangıçta localhost’da denenmiştir. Daha sonra kayyo.com sunucusuna geçilmiştir.

Güvenli modun açık olduğu bir sunucuda genel olarak bir dosya yüklemeye çalıştığınızda aşağıdaki gibi bir hata almanız sözkonusu olur:

Bu kadar joomla güvenli mod önbilgisinden sonra esas kuruluma geçelim.

http://forge.joomla.org/sf/frs/do/viewRelease/projects.safejoomla/frs.safejoomla_1_0_10.safejoomla1_0_10
    Adresinden SafeJoomla 1.0.10’u indirmekle başlayabiliriz kuruluma.
    Öncelikle SafeJoomla1.0.10.zip ‘i bilgisayarımızda herhangi bir yere ayıklayalım(unzip).

Ayıklama işleminden sonra, SafeJoomla1_1_.0.10 dizinini inceleyelim:

Gördüğünüz üzere, içinde administrator diye bir dizinimiz mevcut. Bizim bütün işimiz bu dizinle olacaktır. Bu dizini olduğu gibi joomlanın administrator dizininin üstüne yazdıracağız.
    Lütfen administrator dizinini FTP kanalıyla daha önceden kurmuş olduğunuz joomlanın olduğu dizine yükleyin. DİKKAT: Sakın eski administrator dizinini silmeyin
    Örnek:

Bu işlem ile yolun yarısına gelmiş bulunmaktayız.

Kaba ayarlardan sonra şimdi “ince” ayarlar kısmına geçiyoruz:

Joomlamızın yönetici menüsüne giriyoruz,
    Site -> Genel Ayarlar kısmından, sunucu sekmesini seçiyoruz:

Dosya izinleri kısmına gelip, CHMOD new files to: seçeneğini seçip, bütün kutucukları seçip 0777 yaptığımızdan emin oluyoruz.
    Aynı işlemi Klasör izinleri içinde uyguluyoruz ve onunda 0777 olduğundan emin oluyoruz.

Daha sonra kaydediyoruz ve aynı pencereye tekrar gelip, yine hepsinin 0777 olduğundan emin olup, yanlarındaki “Apply to existing files” seçeneklerini seçip kaydediyoruz tekrar.
    Bu işlemi hem dosya izinleri, hemde klasör izinleri için uyguladığınızdan emin olmalısınız. Aksi takdirde problem yaşayabilirsiniz.

Dosyaların yazma izinlerini ayarladıktan sonra, bileşen, modül, tema kurma sayfasına geçiyoruz:

Yukarıda örnekte gösterilen bileşen yükleme sayfasıdır. Bileşen yüklemek için,
    Use FTP Assist’i muhakkak seçmelisiniz.
    User Name kısmına ftp kullanıcı adınız,
    Password kısmına ftp şifrenizi ve host kısmına da sitenizin ftp adresini yazmalısınız!

Bunu yaptıktan sonra, aşağı kısma geçip (Upload Package File), normal bileşen yükler gibi yükleyin bileşeninizi.

Aynı şeyleri modül yüklerken, ve tema yüklerken de yapın. Not bileşen yükleme kısmında tema yüklemeye çalışmayın

Böylece kurulumu bitirmiş olduk, FTP Assist yardımıyla artık paketlerinizi(bileşen, modül, mambot ve tema) yükleyebilirsiniz.

Kendi kurduğum birkaç bileşenden örnek vermek istiyorum:

Bilinen Problemler:

1. Failed to move uploaded file to the /media directory

Bu hatayla çok sık karşılaşma ihtimaliniz var. Bu hatayla karşılaştığınız zaman, Site -> Genel Ayarlar -> Sunucu kısmına gelip dosya oluşturulması kısmında Apply to existing files’ı seçin.

Buna rağmen aynı hatayı alıyorsanız, o bileşeni kurmaktan vazgeçin.

2. Path ile ilgili problemler olabilir.

Bununla ilgili önemli bir açıklama yapmam gerek, varsayıyorum ki elimizde bir bileşen var. Adı da mjturkiye abc bileşeni, ve mjturkiye.zip dosyasında kayıtlı. Mjturkiye.zip dosyasını açtığınızda direk karşınıza içerdiği dosyalar çıkmalıdır. Xml, vs vs.
    Ancak mjturkiye.zip’i açtığınızda önce mjturkiye diye bir dizine giriyorsanız olmayacaktır. Bileşen yüklenemeyecektir. Çünkü güvenli mod buna izin vermemektedir.
    Onun için kuracağınız tema, bileşen, modül ve mambot top level directory , yani en üst düzeyde bulunmalıdır. Anlamayanlar için örnek

Yukarıda gördüğünüz üzere, zip dosyasının içeriğine baktığımızda direk içeriğini görüyoruz. Bütün tema, mambot, bileşen ve modüller bu şekilde olmalıdır. Aksi halde olmaz, çalışmaz.

Sorun çıkaran bileşenler:

2 gün boyunca test ettiğim bileşenler arasında problem çıkaranlar:

Joomlaexplorer: Güvenli mod ile ne yazık ki çalışmıyor.

OpenSef: Yüklenmede problem oluşturmadı, gayet güzel çalıştı ancak kayyo.com sağolsun .htaccess dosyası ve rewrite kullanmamıza izin vermediği için, tam olarak test edilemedi. Ancak teorik olarak çalışması kesin

Chmod 777 yapmamızın sebebi kayyo.comda bir dosyanın veya dizinin yazılabilir olması için 777 yapılması gerektiği içindir. Eğer hostunuz chmod 755'de bile yazma desteği veriyorsa, Site -> Genel Ayarlar -> Sunucu kısmındaki işlemleri yapmanıza gerek yok. Bu fikire localhostta deneyip onayladığım için vardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malatyaspor44 -- 10 Kasım 2006; 19:16:07 >

• sorması ayıp, bana ait bir yazıyı, benim sitedeki resimlerimi kullanarak "alıntı yaptım" diyerek nasıl kullanıyorsunuz?

İzin almamanız evvela bu yazının alıntı değil, çalıntı olduğunu gösterir.
    Lütfen resimleri kendi bilgisayarınıza yükleyin, daha sonra başka bir yere gönderin, ya da bandwidthim için para verin. Ben siz kullanasınız diye bandwidthe para ödemiyorum.

Saygılarımla,
  • Kusura bakma kardeş mjturkiye.net de yayınlamışlar bende burda lazım olur diye koydum zaten bnm olmadığını belirtmek amacıyla alıntıdır yazdım hemen resimleri başka yere uploadlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malatyaspor44 -- 10 Kasım 2006; 18:59:31 >
  • thanks.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS 1.6 Güncel Komutlar...(ADMİN)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.