Şimdi Ara

Sadece oyun (World of Warcraft) için kasa değerlendirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize iyi günler, sağdan soldan okuyarak araştırarak bir kasa toparladım aklımca ve bu kasanın oyun için özellikle de WoW için ideal olup olmadığını bir de sizlere danışayım dedim. Amacım ultra grafik ayarlarında sorunsuzca, takılmadan, kaymak gibi oynayabilmek. Hepinize ilginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

DİPNOT: WoW özellikle İŞLEMCİ ve RAM'e yüklenen bir oyundur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 31 Ağustos 2010; 2:52:29 >

• Güncel
  • AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci
    ASUS M4A88TD-M AMD 880G/SB850 AM3 DDR3 1333MHz VGA&DVI Anakart
    KINGSTON 4GB DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT Ram (KVR1333D3N9K2/4G)
    GIGABYTE GTX 460 GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
    SEAGATE 500GB 16MB SATA2 Barracuda 7200.12 Harddisk
    AEROCOOL VS-9 550W MidT ATX SİYAH KASA
    Toplam:1287TL ( Vatan )
  • Teşekkür ederim fakat komple değişik bir sistem yazmışsın böyle olunca işin içinden çıkılmıyor yav durmadan yeni parçalar ekleniyor farklı farklı .. Benim yazdığım sistem üzerinden değerlendirme yaparsan(ız) sevinirim
  • bende hd5770 alma.arkadaşım aldı hiç memnun kalmadı.cod4 te son çözünürlükte sisin içine girince fps taban yapıyo :S

gtx 460 tam bir fiyat performans ekran kartı.sitede videolarıda mevcut.
    işlemci konusunda birşey diyemem karar senin intel yada amd kafana göre alırsın.ama bence 3000 tl den az paran varsa amd sistem kur.çünkü daha ucuza daha kaliteli ürünleri var.bende x6 1090T var çok memnunum.

işlemciyi x4 955 te alabilirsin.buradaki uzmanlar en az 5 sene gideri var diyo :D

ramler sistemde çokta etkili olmuyo.arkadaşın dediği ramler işini fazlasıyla görür.
  • Oyunu oynayacağın monitörün büyüklüğünü ve çözünürlüğünü söylersen daha kesin bir cevap verebiliriz. Bende daha sadece WoW amaçlı bilgisayar kurdum. Ekran kartım gelince,izlenimlerimi yazarım. (HD 5750)
  • Monitörüm 22'' ve 1650x1080 çözünürlükte fakat HDMI giriş mevcut.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up
  • Anti-aliasingi full acıcaksan 5770 yetmez shadowu biraz kısıp gtx 460la daha cok zevk alırsın hem wowdan sıkıldıgında arada değisik oyunları daha iyi kalite oynarsın
  • AMD Phenom II X6 1055T 3.3 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci
    ASUS M4A87TD/USB3, AMD 870G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3
    HI-LEVEL 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM (SOGUTUCULU)
    SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm
    MSI GTX 460 N460GTX Cyclone 1GD5/OC, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 725/3600
    DARK Evo 550W Fatal1ty 80Plus Güç Kaynaklı, 5 Kırmızı LED Fanlı, Full Siyah, Şeffaf Yan Panelli ATX Oyuncu Kasası

NAKİT / HAVALE (TL) : 1.610,81 TL

Fiyat Belirtmediğin için senin topladığına yakın bir fiyat çıkarmaya çalıstım.

Seninkiyle farkları

İşlemci 6 çekirdekli(sendeki 4 çekirdek)
    Anakart daha güncel ve USB3.0, SataII gibi teknolojileri destekliyor.
    Ekran kartı 5770'den çok çok çok daha üstün

Kasa bu bilgisayar için fazlasıyla yeterli. 750W biraz fazla gelir. Zaten Fatality testlerde 650W veriyor.

Cataclysm ile oyun grafiklerini biraz daha abartıcaklarını dusunursek eğer 5770 FULL ayar için biraz yetersiz gelebilir. GTX 460 daha ideal olucaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 31 Ağustos 2010; 8:59:13 >

• Öncelikle fod ve t3; çok teşekkür ederim
    Hemen şöyle başlayayım amd x6 için şu tip yorumlar okudum:
    6 çekirdeği destekleyen grafik tasarımları, photoshop, video edit programları daha yeni yeni meydana çıkıyormuş. Oyunlarda henüz bir olay yokmuş 6 çekirdekle ilgili; ancak ileride çıkacak oyunlar yüksek ihtimal 6 çekirdek destekli olacağından geleceğe yatırım olarak x6 alınabilir fakat şu an buna gerek yok diyorlar bende sadece wow oynadığım için 4 çekirdeğin yeteceğini yani i5 750/760'ın uygun olduğunu düşünüyorum.

Dün akşam forumda gezerken bir arkadaşın verdiği linkte iki işlemciyi seçip belirlediğin kategoride karşılaştırma yapabiliyordun hangisi daha üstün diye. Şansıma World of Warcraft testi de yapılmıştı genel değerlendirmede. Ben de hem x6 hem x4 950/965'i i5 750 ile karşılaştırdım ve i5 750 diğer iki işlemciye WoW değerlendirmesinde bir hayli üstünlük sağlamış olarak gördüm. Bu da içimdeki işlemci çelişkisini bitirdi diyebilirim (AMD vs Intel).

Ekran kartına gelince araştırdım ve 5770'in yetersiz olduğunu gördüm ama gtx460 yerine hd 5850 düşünmüştüm. HD 5850 ve GTX460 arasında bir kıyaslama yapmak gerekirse durum ne olur bilgilendirirseniz çok sevinirim, saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 31 Ağustos 2010; 13:33:47 >

• i5 750 bazı oyunlarda x6 ve x4'lere üstünlük sağlayabiliyor ama işlemcinin oyuna etkisi çok fazla olmadığı için F/P oranı daha yüksek olduğı için genelde AMD işlemciler tercih edilir. O link burayada atarsanız bende incelemek isterin. Genelde WoW testi pek yapmazlar. Ben farkın sizin düsündünüz kadar fazla olucağını düsünmüyorum.

5850 ve 460'a gelirsek, iki kartta WoW için fazlasıyla yeterli. 5850 tabiki 460'dan daha iyi bir ekran kartı ama en ucuz 5850'nin 550 TL civarı ve en ucuz 460'in ise 450tl civarı olduğunu düsünürsek burda senin bütcen devreye giriyor. 2 ekran kartınıda gönül rahatlığıyla alabilirsin.
  • Çok sağol t3, HD 5850 ve GTX 460 arasında kafamı eseni alırım o zaman

** LINK **

İşte karşılaştırma linki burada. WoW karşılaştırma sonuçları listenin en altında. Dediğim gibi diğer kıyaslamalarda x6 önde, hatta genele bakınca x6 yine önde; fakat WoW değerlendirmesinde bariz bir üstünlükle i5 öne çıkıyor benim de ilgi alanım sadece WoW olduğundan direk atladım

• x4 965: 74 FPS i5 750: 92FPS FARK: 18FPS

x4 965: 300TL i5 750: 400TL FARK: 100TL

x4 965 anakart: 190TL i5 750 Anakart: 230TL FARK: 40TL

x4 Toplam Fiyat: 490 TL i5 750 Toplam Fiyat: 630TL

Biri sana 630TL'ye gelicek, diğeri 490TL'ye. Ve aralarında sadece 18FPS fark edicek. Hani biri 20 fps, diğeri 38 fps olsaydı bu farkı verebilirdin ama 74fps'yi 92 yapmak için 140TL'ye değermi orası tartışılır.....

Tabi karar yinede senin. 2 işlemcide wow için fazlasıyla yeterli ama AMD daha güncel olması, ileriye dönük olması(intel 1156 soket işlemci üretmiyecek. İşlemci güncellemek istediğinde yeni işlemci bulamıyacaksın) ve F/P oranıyla daha avantajlı.
  • Hmmm ben şey olarak düşündüm; zamanla ısınınca vs performans kaybı olunca bu değerler biraz düşecek ve belki de AMD istediğim yeterliliği sağlayamayacak.

Örneklemek gerekirse; benim rahat ettiğim fps 50 olsun. Zamanla AMD 40 45 seviyelerine gerileyince INTEL yine de 55 civarlarında olacak (olur mu olmaz mı bilgim yok, tamamen yüzeysel düşündüm) ve bir adım önde olacak. Aradaki fiyat farkı uzun sürede performans farkı yaratıcaksa düşünmem veririm; çünkü ben bu pc'yi aldıktan sonra daha da uğraşmam ne upgrade ne bir şey. 2-3 yıl daha oynar, okulu bitirir, pc ve wow ilişkim biter diye düşünüyorum.

Açıkçası 2-3 gündür kafayı sıyırdım. Çokça AMD sistemler öneriliyor hatta ve hatta %99 AMD sistemler öneriliyor. Nedeni de "F/P"- " intel i5 ile hemen hemen aynı performansı gösterir ama daha ucuz deniliyor" az bir fark olsa da anlaşılıyor ki i5 ve türevleri amd x4'ten daha iyi sadece ucuz ve yakın performans sergiliyor. Hal böyle olunca ve ben de 4 yıldır aynı pc ile wow oynayıp artık "Yeter, bıktım şu fps-takılma-kasılma sorunlarından, low grafik ayarlarından" dediğimden almışken çokça rahat bir şekilde, full grafik ayarlarında oynayabileceğim bir sistem toplamak istiyorum.

Kesin i5 alacağım demiyorum; fakat AMD sistem tam anlamıyla benim isteğimi karşılar mı emin değilim. Bunun çelişkisini çokça yaşadım açıkçası. Çok da iddia edici ya da emin olacak düşüncelere sahip olamıyorum çünkü sizler kadar donanımın alt paragraflarına hakim değilim. Hep ordan burdan okuyarak gaza geliyorum bu da doğal olarak bir süre sonra kararsızlığa yol açıyor.

O zaman AMD X4 işlemcili, asus ma'lı bir anakartlı sistem benim i5'li ve p7p55d anakartlı sistemimden iyi olmasa da ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK yakın bir performansa sahiptir ve bunu temin ederim diyorsan o zaman işime gelir maliyeti düşük tutmak ama dersen ki AMD sistem daha ucuz fakat +200tl vermeyi göze alırsan hiç düşünme intelli sistemi al, o zaman INTEL'i seçerim.

Amma dolmuşum hee

• wow öyle abartılcak bi sistem istemiyor 1920x1200 aklına gelebilecek ne varsa açık :) (olmuyanlarıda nvidia kontrol panalinden fullüyorum ) 168fps en yüksek en düşük 121 gördüm 295 le 275 le oyunu açtığımda ki (öteki pcı slotum 8x de çalışıyor) 100 le 60 fps arası gezıyor aynı ayarlarda ee 460 da aşa yukarı 275 den iyi olduğuna göre arkadaşların dediği x6lı amd ve 460 lı sistemi al keyfine bak
  • Elemriel

AMD x4-x6'da INTEL i5 750'de(i5 serisinden sadece 750) çok iyi işlemciler. Uzun kullanımda ısınır, performansı düser gibi bir durum söz konusu değil. Soğutması iyi bir kasa ile ikiside serin çalısıyor. AMD'nin daha çok önerilmesindeki sebeb üst düzey performansı değil zaten. Seninde belirtiğin gibi F/P oranının INTEL'e oranla daha iyi olması. Kimse 3 liralık performansa 5 lira vermek istemediği için AMD öneriliyor. Bütce kısıtlı değilse 2 işlemciyide alabilirsin.İkiside seni üzmicektir. Ama illa i5 alıcam diye diğer bileşenlerden kısıcaksan INTEL'e hiç bulaşmamak gerek.
  • Olay budur o zaman, yeter artık ... Umuyorum ki her daim 45-60 fps aralığında oynarım full+full ayarlarda

• Aynen olay budur GTX460 olarak düşünürsen de:

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
    ASUS M4A87TD/USB3, AMD 870G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3
    KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM DUAL KIT
    SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ)
    ZOTAC GTX 460, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 775/3600
    DARK Evo 550W Fatal1ty 80Plus Güç Kaynaklı, 5 Kırmızı LED Fanlı, Full Siyah, Şeffaf Yan Panelli ATX Oyuncu Kasası

Harddisk olarak bu ürün daha performanslı ve 750 GB ile arasında dağlar kadar fiyat farkı bulunmamakta, F/P olarak daha başarılı olur. HI-LEVEL RAMler ile sorun yaşanabiliyor, Kingston alman daha iyi olacaktır. Aynı şekilde aralarında çok fazla fark yok. Yukarda yazdığım sistem 1.585 TL tutuyor.

• Teşekkürler _SeRHat_

HI-Level'da sorun çıkabilirse Kingston yaparız sorun değil de şeyi merak ettim bu CL7-8-9 ya da 1333-1600Mhz çok ince farklar mı yoksa pek takılıncak şeyler değiller mi ?

Ekran kartı olarak da HIS HD 5850 daha cazip geliyor açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 31 Ağustos 2010; 18:30:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.