Şimdi Ara

sadece,ntfs,hdd,dos,ekranı format.xp.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saygı değer arkadaşlar kaç kere yazıldı çizildi demeyin, yazılan çizilenlerin hiç biri derde deva olmadı ! şimdi kısaca açıklıyorum benim 40 gb hdd 2 partition c: ve d: şimdi ben c ye format çekmek istiyorum bunu xp cd sinden yaparsam c:ye kurmama mani oluyor d: ye yükle diyor vaz geçiyorum c:'yi sil diyorum silmiyor c: ye yüklüyor ama üstüne ,birde bakıyorum c: de 14gb alanımı hapsetmiş
    (hdd bolluğumu var ne münasebet) yani elimde başlangıç disketi olmadıgından yada 98 cd si olmadıgından c: yi tamamen silemiyorum halbuki silip o bölümü sıfırlayıp xp kurup 20gb alanıda kullanmak istiyorum şimdi sizden istediğim xp nasıl kurulur DEĞİL çünki onu yapabiliyorum ben SADECE ntfs dosya sistemi kurulu bir bölümün,dos ekranına düşerek şu efsane kelimeyi nasıl yazabilirim diyorum ( FORMAT C: ) cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar.
    HA BU ARADA BENİM PROGRAM EKLE KALDIR BÖLÜMÜNÜN HİÇ BİR YERİNDE '' başlangıç disketi oluştur'' DİYE BİR ŞEY YAZMIYOR
    bunu arkadaşlar karıştıyor galiba bu 98 sisteminde olsa gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustimuti -- 29 Eylül 2004, 0:13:45 >







  • xp cd sindenden kurulumu iyi takip et c ye kurabilr ntfs format atabilir veye fat32 format atabilrsin
    xp kurmayı biliyorum demissin ama kurulum baslangıcını tam bilmiyorsun
  • +1 ...


    fat32 ye çevir öle kur
    win.i kurduktan sonra bi komutla sorunsuz ntfs yapabilirsin eğer istersen ...
  • Arkadaşlar yanlış anlamayın c ye kurmuyor demiyorum c deki bir önceki sürümü silmiyor üstüne kuruyor diyorum 14 gb alanımı hapsediyor diyorum.formatlı tertemiz c istiyorum yaniiiii.
  • daha geçen kurdum c:ye xp
    önce 98 yüklüydü c ve d
    xp cd sini taktım ntfs olarak biçimle dedim
    sonra da xp kurulumu
    bence bir sorun yok
    xp cd sini taktıktan sonraki aşamaları dikkatli takip et
  • Bölümlerin hepsi ntfs mi..?
  • Eğer bölüm ntfs ise dosta bu bölümleri göremezsin. En kolayı ntfs tabanlı bir sistemde kendi harddiskini takarak işlem yapmak..
  • birde şunu dene kardeş ben çok defa böyle yaptım.xp cd ile başlat pc yi ve kurtarma konsolu için r ye basın yazısını görünce bas r ye.kurtarma konsoluna girdiğinde sana yönetici parolası falan soracak ben orayı 1 e basıp enterla geçiyorum .eğer kurulumda parola verdiysen onu girersin oraya.ondan sonra format c:
    bu işlemi sayısız defa yaptım eğer takıldığın yer olursa yaz buraya
  • eğer önemli bir yedeğin yoksa xp cd si ile tekrar tüm bölümleri kaldır tekrar oluştur.sorun kalkar
  • Bir de ntfs98 diye bir program var. Bu program ile ntfs partitionları fat tabanında biçimlendirilmemiş olarak gösteriyor..
  • Arkadaşım Açılışı CD boot üzerinden yap yönergeleri takip et ESC tuşu ile geri geleceksin (İkinci adımda) ozaman tamamen siliyor ve formatlıyor.Yani C 'ye tamamen NTFS format atıyor XP.
  • aradaşlar her iki partitionda ntfs birde ben bu sistemde hiç dos ekranını göremiyorumki dediklerinizini yapayayım!!!!!!
  • nasıl yani dos ekranını göremiyorsun anakartın full screen logosumu var?anlıyamadım açıkça anlatırsan belki yardımcı olabilirim
  • xp home veya prof cd si boot etmiyor biliyorsunuz yani sadece kuruluma müsade ediyor kur da nereye kurarsan kur gibi sen şimdi kurmak değil de dos ta girip format çekmek istedin onu xp cd si ile yapman mümkün değil o sana adres gösteriyor c'ye kur yada d'ye gibi böyle oluncada eski sürümü silmene müsade etmiyor üstüne kuruyorsun bu yoldan gidersen benim 14gb alanım hdd de hapsoluyor bende xp sd si kurulumuna bağlı kalmadan her hangi bir partitionuma format çekip cd yi boş hdd bölümüne çekmek istiyorum ama işte bunun için dos ekranını açmam lazım ama nasıl onun peşindeyim lütfen bu kadar binbaşı general var bu sitede lütfen yardım biraz.
  • arkadasım lutfen xp kurulumda yonergeleri iyi takip et bak DRNECİP ARKADASIM SANA acıklamıs guzelcene c de kurulu windowsun uzerine format atıp temiz windows kurmaman imkansız bunları yaparsan
  • Hallettim arkadaşlar biostan cdroom destegi ile açınca her istediğimi yaptım. kafa yoran,cevap yazan, emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
  • sen nerdeymişsinki uğraştırdın bu kadar milleti.desene cd den başalamıyorki benim pc.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ewelfener

    sen nerdeymişsinki uğraştırdın bu kadar milleti.desene cd den başalamıyorki benim pc.


    Al bendende o kadar kızınca kızıon diyolar
  • Bende xp nin yönlendirmesine takip ederek NTFS olarak sürücüleri biçimledirip kurdum.Şimdi beni düşündüren fdisk nasıl yapılır birde tekrar fat 32 ye nasıl çevrilir onu merak ediyorum.Benim uzmanlık dalı uydu sistemleri pc konusundan pek anlamam.Bu konuda bilgi ve tercübelerini paylaşmak isteyen arkadaşlarımız vardır
  • Arkadaşlar kusura kalmayın bir format için taaa bios a kadar gidip uğraşılacağını akıl edemedim.bu arada anlaşıldığı gibi ben bu konuda biraz eksiğim.mesela bir sorun daha var kafamı kucalayan ne zaman kurulumdaki onarma konsoluna gitsem işte ''r ye bas win kurtar diyorya '' o ne dir ne işe yarar birde orda şifre soruyor o şifreyi bir türlü bilemedim kaldıki sisteme ben şifrede koymadım ne yazsam nafile '' geçerli komut değil ''gibi bi şeyler söylüyor. saygılar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.