Şimdi Ara

Sadece ios ve androide oyun geliştirilerek hayat sürdürülebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da olduğu gibi freelance bir şekilde sadece ios ve androide oyun yazarak ve belli bir popülerliğe erişmiş oyunlardan sonra sadece bu işle uğraşılarak hayat geçindirilebilir mi ? Bu aklıma belki çok uçuk bir olacak ama google play de ücretli oyunlara bakarken geldi.Örnek olarak limbo öncesinde pc de çok tutmuş oyundu sonra iosa sonra androide geldi.Android de 14,29 tl ye en az 100bin adet satmış.Bu olabilecek en iyi örnek.Ben indirimleri felan hesaba katmadım en ideal olarak 14,29 x 100.000 = 1.429.000 tl yapıyor.Bu para aylık 5000tl maaş alan birinin 23 yıllık maaşı demek yaklaşık.Vergiler,kesintiler felan desek en kötününde kötüsü 10 yıl götürür normal birini.Bu dediğim gibi en iyi sonuçlardan biri ben oyun geliştirmeye başladım hayatım kurtuldu demiyorum.Aklımda birkaç soru var ama.

1.Madem böyle büyük paralar dönüyorsa neden okulda bir taraflarımı yırtıyorum başka uğraşlar için ?
    2.O zaman bilgisayar mühendislerinin hepsi bu oyun işine girer herkes parayı kırardı ? Benim kaçırdığım bir nokta mı var ? Yoksa piyasa yeni olduğu için insanların pek bilgisi yok mu konu hakkında ?

• Universitelerin amaci para kazandirmak degil, seni istedigin alana yonlendirecek temel donanimla donatmak.
    Sadece universite mufredatini ogrenerek hayatini gecirerek Android Projesi bile olusturamazsin bir IDE'de belki de. Okulun amaci bu degil cunku.
    Ama sorunun cevabi ever, sirf bunun uzerine kurulu sirketler var. Fakat bir sekilde populer bir oyun gelistirdiysen bunun icin pazarlama, reklam , profesyonel tasarimci vb ihtiyaclardan dolayi sirketlesme yoluna gitmen gerekecek, yoksa para kaybedeceksin. ( Kazanabilecegin paradan oldugun icin )
    Basarili oyun sayisi / Yapilan oyun sayisi = Cok ufak bir rakam. Piyasada cok ciddi rekabet var. Bu sebeple herkes bu ise girmek istemiyor, ya da rekabetci seviyede hakim olmadiklari icin piyasaya girmiyorlar. Markette pasta buyuukse , markete giris-cikis serbestse, o pasta cok hizli sekilde yeni giren insanlar icin cok ufak bir pay sunmaya baslar, sebep bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Universitelerin amaci para kazandirmak degil, seni istedigin alana yonlendirecek temel donanimla donatmak.
    Sadece universite mufredatini ogrenerek hayatini gecirerek Android Projesi bile olusturamazsin bir IDE'de belki de. Okulun amaci bu degil cunku.
    Ama sorunun cevabi ever, sirf bunun uzerine kurulu sirketler var. Fakat bir sekilde populer bir oyun gelistirdiysen bunun icin pazarlama, reklam , profesyonel tasarimci vb ihtiyaclardan dolayi sirketlesme yoluna gitmen gerekecek, yoksa para kaybedeceksin. ( Kazanabilecegin paradan oldugun icin )
    Basarili oyun sayisi / Yapilan oyun sayisi = Cok ufak bir rakam. Piyasada cok ciddi rekabet var. Bu sebeple herkes bu ise girmek istemiyor, ya da rekabetci seviyede hakim olmadiklari icin piyasaya girmiyorlar. Markette pasta buyuukse , markete giris-cikis serbestse, o pasta cok hizli sekilde yeni giren insanlar icin cok ufak bir pay sunmaya baslar, sebep bu.

Teşekkürler cevap için.Bu işin heyecanıyla biraz gaza gelmiş olabilirim aslında Öncelikle bu piyasada büyük para alan herkes şirketleşmiş midir ? Supercell,gameloft,king vs bunlar herkesin bildiği büyük ve oyunlarıda belli bir şekile oturmuş şirketler.Ama herkes böyle değil diye düşünüyorum google playde.Hatırladığım kadarıyla traffic racer adlı oyunun yapımcısı tek kişiydi ve oyunuda şuan kötü bir yerde değil.Oyunu ilk koyduğunda da reklamla uğraştığını düşünmüyorum çünkü(araştırmadım yanlış bir şey söylemek istemiyorum)Şimdi yeni bir oyun çıkarsa sırf yapımcı o olduğu için millet uygulamayı deneyebilir.Kısacası iyi bir uygulamanın sonraki uygulamalara reklam olup şirketleşmeye başlamadan tek başına hayatı devam ettirmeye yardımcı olmaz mı ?

• Tabi ki sirketlesmek zorunda degil. Ama surekli olarak oyunu populer tutmak tek basina altindan kalkmasi zor bir olay. Flappy Bird ornegi gibi cok para kazandiran fakat bir sure sonra unutulan bir seyler yaparak ciddi paralar kazanabilirsin. Ama cocuklarinin ozel okul parasi cikar mi ? : ) Bunun icin uretmeye, daha da iyisini uretmeye devam etmek zorundasin. Kapitalizmin kurali, buyumeyen kuculuyordur : )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.