Şimdi Ara

Sadece fotograf baskısı için yazıcı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
10.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sadece fotograf basmak için bir yazıcı tavsiyesi istiyorum.
    Çocuklara tablet vs almadım ve almakta istemiyorum, bunun yerine güzel bir yazıcı alıp evde fotograf çıkarmalarını düşündüm. Senelerdir çekilmiş birçok fotograf var, hem fotograflar dijital ortamdan kurtulmuş olur hem çocuklar vakit geçirirsin hemde hanımla bizede eğlence çıkmış olur diye düşündüm.
    Kriterlere gelince;
    Resim kalitesi iyi olmalıki çıkardıktan sonra içimize sinmediği için atmak zorunda kalmayalım.
    A4 boyutuna kadar baskı yapsa yeter.
    Kartuşları doldurabilmemiz önemli, çünkü epey baskı alacağız kartuş değişimine yüksek meblaglar vermek istemem (tabi doldurulan kartuşlarla kalite nasıl olur onuda bilmiyorum)
    Bütçe 700-800 e kadar olabilir, fakat daha uygun fiyatlara kaliteli baskı yapan yazıcı varsa olmaz demem.

Bu konuda epey bilgisizim, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Canon Selphy CP910 tavsiye ederim.

100TL'ye 100 kağıt ve basacak kadar baskı kaseti alınıyor. 1 foto 1 TL maliyet, yazıcı hariç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegriM

Canon Selphy CP910 tavsiye ederim.

100TL'ye 100 kağıt ve basacak kadar baskı kaseti alınıyor. 1 foto 1 TL maliyet, yazıcı hariç.

Hocam epey kararsızlıktan sonra Epson l365 aldım. Yanında orjinal mürekkep tankı olması ve Orjinal mürekkeplerinin uygun fiyata bulunması seçim sebebim oldu. Umarım işimi görür

• Hayırlı olsun nasıl L365 fotoğraf kalitesi nasıl renk dolgusu ? çok koyu çıkardığını duymuştum ? belki kağıt ile alakalıdır. Benimde L365 alma niyetim var A4 ile pek işim yok yüzde 90 fotoğraf basıcam fotoğraf kalitesi dışarıda büyük fotoğraf stüdyolarındaki gibi kaliteli mi acaba ? Brother T500W ve L365 arasında kaldım bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasit019

Hayırlı olsun nasıl L365 fotoğraf kalitesi nasıl renk dolgusu ? çok koyu çıkardığını duymuştum ? belki kağıt ile alakalıdır. Benimde L365 alma niyetim var A4 ile pek işim yok yüzde 90 fotoğraf basıcam fotoğraf kalitesi dışarıda büyük fotoğraf stüdyolarındaki gibi kaliteli mi acaba ? Brother T500W ve L365 arasında kaldım bende.

Hocam sağolun, daha önce butür işlerle uğramadığım için kalite hakkında fazla birşey söylemem zor. Zaten daha çok fazla resim çıktısıda alamadım. Ama stüdyoda çıkartılmış aynı resimlerle karlılaştırdığımda stüdyo resimleri bariz daha kaliteli. Renkler ise stüdyo baskıya göre biraz daha koyu. Mesela mutfakta çekilmiş bir resmin hem stüdyo hem printer baskısı var. Mutfak fayansları stüdyo baskısında sarıya yakın printer baskısında turuncuya yakın. İşin ilginç yanı ise gerçek renk tam ikisinin arası. Aslında printer baskısıda gayet iyi ve resimler gerçekçi ama stüdyo kağıdı üzerindeki parlaklığı printer baskısında bulamıyorsunuz. Bunda resim kağıdı ve baskı tekniğininde çok farklı olmasının etkisi büyük.
    Not: rovi 300 gram ipek ve parlak farklı 2 kağıt aldım, parlak olanı daha fazla beğendim. Unutmadan söyleyeyim çektiğiniz resimlerin kaliteside çok önemli.

• Ekteki resme bakıcak olursanız resim çok koyu renklere sahip aslında öyle değil fakat çıktı çok koyu konstrast çok yoğun bu şekilde mi çıktılar alıyorsunuz ? Sadece fotograf baskısı için yazıcı tavsiyesi
  • quote:

Ekteki resme bakıcak olursanız resim çok koyu renklere sahip aslında öyle değil fakat çıktı çok koyu konstrast çok yoğun bu şekilde mi çıktılar alıyorsunuz ? Sadece fotograf baskısı için yazıcı tavsiyesi

Koyu kırmızı ve mora yakın tonların bulunduğu yerler biraz koyu çıkıyor ama resimdeki kadar değil. Tabi resmi cep telefonuyla çekmişsiniz yanıltıcı olabilir.

Ayrıca güzel bir resim basma programıyla daha iyi sonuçlar verir diye düşünüyorum.

Siz söylemeseydiniz ben bastığım resimlerdeki koyu tonları farketmetecektim bile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Poster İçin Yazıcı Tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim bu resim bir düğünde profosyonel bir makina ile çekildi ama tonlar çok koyu nedense.... Buradan bütün gözlemlerinizi anlatırsanız çok sevinirim önemli gelişmeleri çünkü 2 hafta içersinde bende alacağım bir tane :) umarım faydalı olur.
  • epson L800 altındaki modeller orta kalite fotoğraf baskısı verir.
  • Peki Brother t500w hakkında bilginiz var mı ? Orto kalite iş görürmü peki albüm yapmak için. Orta kaliteden kastınız nedir bilmiyorum.
  • Epson stylus photos 1500w al diyeceğim ama oda artık üretilmiyor
    Epson artık kendi doldurulabilir tanklı makinalar üretiyor bende araştırma içindeyim l800 üstü modellere bakmak lazım

• @ozbayram Hocam L365 nasıl memnunmusunuz fotoğraf kalitesinden ?
  • rasit019 kullanıcısına yanıt
    orta kalitede fotoya cok yakından bakınca noktaları görebilirsin ama biraz mesafeli bakarsan sorun olmaz. profesyonel makinalarda asla nokta göremezsin. albüm yapılırmı dersen evet yapılır eğer pimpirikli değilsen. bence makina cıktısını eline alıp bakmadan bu sorunun cevabı zor kimisi begenir kimisi begenmez göreceli bir durum.
  • quote:

@ozbayram Hocam L365 nasıl memnunmusunuz fotoğraf kalitesinden ?

Hocam ilk birkaç gün foto çıkarttım sonra işlerim sebebiyle fazla uğraşmadım. Çıkarılan resmin kalitesinde fotoğrafın kalitesinin önemi çok büyük. Çıkarttığım resimlere bakıyorum gerçekten güzel ama sonra stüdyo baskısı resimlere bakınca çokta iyi değilmiş diyorum. Albüme koyduğumuz zamanda güzel gözüküyor. Diğer arkadaşın söylediği noktaların görülüp görülmediğine dikkat etmedim ama bakar tekrar haber veririm.
    Şuan yazıcı alacak olsam sanırım gene aynısını alırım. Canon gibi yazıcılar resim konusunda daha iyi olsada orjinal mürekkepleri yok. Muadil mürekkeplerde ise birçok sorundan bahsediliyor, bunların en can sıkıcısı ise zamanla renklerin solması ve uçup gitmesi. Zamanla renkler gidip resimler kullanılamaz duruma geleceğine çok kaliteli olmayıp mevcut durumunu koruması daha mantıklı. Bu arada profesyonel kaliteyle çekilmiş birkaç resim çıkardım. Çıktılar mükemmele yakın.

• Çıkarttığım 30-40 resme baktım nokta veya piksel göremedim, görebilen varsa helal olsun derim.
    İstersen şunu yapabiliriz. Maille bana bir resim at bende çıktı alıp sana postalayım. Ben sana pm den mail adresi atarım. Sende adres ver. Kalitesi işine yararmı sen karar ver.

• Valla çok iyi olur asıl istediğim buydu çekindiğimden söyliyemiyordum hemen göndereceğim size mail olarak. Adres neyidi bu arada ?
  • quote:

Valla çok iyi olur asıl istediğim buydu çekindiğimden söyliyemiyordum hemen göndereceğim size mail olarak. Adres neyidi bu arada ?

PM atmıştım. Mesaj kutunuza bakın

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    makine hayırlı uğurlu olsun pek çok işinizi yapabileceğiniz güzel bir tercih.

ancak adı orjinal diye epson 4 renk mürekkeplerin solma direncine güvenmeyin pek çok muadil claria mürekkepten daha düşük solma direnci olan mürekkeplerdir. epson 6 renk mürekkepler solma konusunda daha dirençli olan mürekkeplerdir ki onlar bile eski 801-791-481 kartuşların içindeki claria mürekkebin yanndan bile geçemez ama tabi 4 renk orj. mürekkebten çok daha iyiler tabi velhasıl Albümde saklayın resimlerinizi orj. kullanıyorum bişey olmaz derseniz hayal kırıklığına uğrarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme

makine hayırlı uğurlu olsun pek çok işinizi yapabileceğiniz güzel bir tercih.

ancak adı orjinal diye epson 4 renk mürekkeplerin solma direncine güvenmeyin pek çok muadil claria mürekkepten daha düşük solma direnci olan mürekkeplerdir. epson 6 renk mürekkepler solma konusunda daha dirençli olan mürekkeplerdir ki onlar bile eski 801-791-481 kartuşların içindeki claria mürekkebin yanndan bile geçemez ama tabi 4 renk orj. mürekkebten çok daha iyiler tabi velhasıl Albümde saklayın resimlerinizi orj. kullanıyorum bişey olmaz derseniz hayal kırıklığına uğrarsınız

Teşekkür ederim hocam albümde saklayacağım.

• hocam iyi yazmissinizda fiyatlar biraz pahali geldi canonda var 100 liraya denesem mi. her eve lazim bunlardan artik.bide kartus fiyatlarida onemli .doldurmada olmazki foto bascaz demi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.