Şimdi Ara

SADECE CIVIC HATCHBACK VE TYPE S (398. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.858
Cevap
94
Favori
761.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lpg kaynaklı olduğunu nasıl anladın peki ? Sürekli lpgcilere gidiyorsun ?
  • Arkadaşlar hepinize selamlar. Bugün aranıza bende katılmış bulunmaktayım. İlk honda marka arabamı satın aldım. Bundan önce E46 3.30 cabrio vardı. Nasip olursa çocuğum olacağı için malum tek kapı problem olurdu. Bizde 4 kapıya terfi ettik.
    Ama inanın şu zamana gelene kadar hangi arabalara baktım belli değil. Neredeyse bütün modellere göz gezdirdim, testler yorumlar, forumdaki arkadaşlara sorular. Ama tabi herşey nasip kısmet.
    İlk izlenimlerim şöyle. Arabanın içi çok ferah. Oturma pozisyonu güzel. Kalite hissi orta düzeyde. Motor 1.8 olmasının hakkını veriyor.
    Şanzımanla alakalı birkaç olumsuz yorum okumuştum. Ama kesinlikle katılmıyorum. Diğer standart klasik otomatik şanzımanlar gibi ağır değil. Evet onlar kadar konforlu değil ama kesinlikle değişmem. Hızlanmada ve yakıt tüketiminde bence çok önde. E malum F1 tipi de olunca deyme keyfime
    İlk izlenimlerim bunlar. Yeni alacak arkadaşlara da belki bir yardımım dokunur bu yazı.
    Bu arada yakıy tüketimi forumda yazıldığı gibi.(Köprü trafiği 8.6lt ortalama)
    Bu arada @supremum abimize de çok teşekkür ederim. Biraz başını ağrıttım şu zamana kadar. Sağolsun üşenmeden ne sorduysam cevapladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhoi -- 6 Mayıs 2014; 23:15:42 >

• Aracı satmaktan vazgeçmiş sahibi :) kısmet diyelim,başka bi araç var 2008 model kapı sacı alt çıtası değişmiş iki parçada boyası var... 35000 lira istiyor sorgulamada 5 bin lira hasar çıkıyor ayrı ayrı nedersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasar için tanesi 8.000 tl üzeri olmamak kaydıyla isterse 15 tane olsun önemsemem. Eğer işlem yetkili serviste yapıldıysa ben önemsemezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gekren

Hasar için tanesi 8.000 tl üzeri olmamak kaydıyla isterse 15 tane olsun önemsemem. Eğer işlem yetkili serviste yapıldıysa ben önemsemezdim.

Dostum sana sonuna kadar katılıyorum bu boya takıntısı nerden çıktı bilmiyorum ama hakkaten gitgide ilginç bir hâl alıyor

• Arkadaşlar ön kaputda çok taş izim var arabam 5 yaşında siyah alındığından beri polisaj yapılmamış sadece geçen sene eski sahibi auto kingde boya parlatmamı ne yapılmış oda cilalayıp göndermişlerdir diye düşünüyorum, kendim cila, srp vs. yapıyorum ama istanbulda hafta sonu bu işi amatörün üstü profesyonele yakın yapabilen ücreti mukabilinde yapabilecek bi arkadaş var mı ? sonax vb yerlere gitmek istemiyorum. Birde bu ay aracın bakımı yapılması gerekiyor araç 35,000 km de yağ olarak 5-30 mu 0-30 koymak gerekir yağı kendim alıp özel servisime yaptıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhoi

Arkadaşlar hepinize selamlar. Bugün aranıza bende katılmış bulunmaktayım. İlk honda marka arabamı satın aldım. Bundan önce E46 3.30 cabrio vardı. Nasip olursa çocuğum olacağı için malum tek kapı problem olurdu. Bizde 4 kapıya terfi ettik.
    Ama inanın şu zamana gelene kadar hangi arabalara baktım belli değil. Neredeyse bütün modellere göz gezdirdim, testler yorumlar, forumdaki arkadaşlara sorular. Ama tabi herşey nasip kısmet.
    İlk izlenimlerim şöyle. Arabanın içi çok ferah. Oturma pozisyonu güzel. Kalite hissi orta düzeyde. Motor 1.8 olmasının hakkını veriyor.
    Şanzımanla alakalı birkaç olumsuz yorum okumuştum. Ama kesinlikle katılmıyorum. Diğer standart klasik otomatik şanzımanlar gibi ağır değil. Evet onlar kadar konforlu değil ama kesinlikle değişmem. Hızlanmada ve yakıt tüketiminde bence çok önde. E malum F1 tipi de olunca deyme keyfime
    İlk izlenimlerim bunlar. Yeni alacak arkadaşlara da belki bir yardımım dokunur bu yazı.
    Bu arada yakıy tüketimi forumda yazıldığı gibi.(Köprü trafiği 8.6lt ortalama)
    Bu arada @supremum abimize de çok teşekkür ederim. Biraz başını ağrıttım şu zamana kadar. Sağolsun üşenmeden ne sorduysam cevapladı.

Muharrem hayırlı uğurlu olsun , kazasız belasız diyelim.

Forum gayet canlıdır..

Sorularınızda/sorunlarınızda Hondadaşların olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: farukakgun

Arkadaşlar ön kaputda çok taş izim var arabam 5 yaşında siyah alındığından beri polisaj yapılmamış sadece geçen sene eski sahibi auto kingde boya parlatmamı ne yapılmış oda cilalayıp göndermişlerdir diye düşünüyorum, kendim cila, srp vs. yapıyorum ama istanbulda hafta sonu bu işi amatörün üstü profesyonele yakın yapabilen ücreti mukabilinde yapabilecek bi arkadaş var mı ? sonax vb yerlere gitmek istemiyorum. Birde bu ay aracın bakımı yapılması gerekiyor araç 35,000 km de yağ olarak 5-30 mu 0-30 koymak gerekir yağı kendim alıp özel servisime yaptıracağım.

o taş izlerini bir de bana sor. milletteki takıntı olmasa komple boyatasım geliyor.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar ön kaputda çok taş izim var arabam 5 yaşında siyah alındığından beri polisaj yapılmamış sadece geçen sene eski sahibi auto kingde boya parlatmamı ne yapılmış oda cilalayıp göndermişlerdir diye düşünüyorum, kendim cila, srp vs. yapıyorum ama istanbulda hafta sonu bu işi amatörün üstü profesyonele yakın yapabilen ücreti mukabilinde yapabilecek bi arkadaş var mı ? sonax vb yerlere gitmek istemiyorum. Birde bu ay aracın bakımı yapılması gerekiyor araç 35,000 km de yağ olarak 5-30 mu 0-30 koymak gerekir yağı kendim alıp özel servisime yaptıracağım.

o taş izlerini bir de bana sor. milletteki takıntı olmasa komple boyatasım geliyor.

Hocam güneş belli bi açıyla vurunca acayip belli oluyor, rötüş yaptım ama araç şampuanım rötüş boyasını söküyor 2-3 yıkamadan sonra yine çıkıyor ortaya, boyayla çakmak gazını karıştırıp kaputa sürülen bi uygulama var çok güzel kapanıyor ama yapacak vaktim ve yerim yok, arabanın torpidoya bile cila sürerken site otaparkında millet acayip bakıyor :) zaten hanım bi yandan :) eşşeğe biner gibi binersen herkes normal karşılıyor ama en ufak temizlik bakım vs. yap millet öcü görmüş gibi şaşırıyor :) Aklıma bu işi hobi olarak profesyonelce yapan birinden yardım almak geldi malzeme parası vs. neyse vermek kaydıyla.

• gekren kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun var birde hödük insanlarımız kapılarını açarken arabalara vurmasa çok süper olucak.
  • Bendede aynı sorun var , artık kafama takmıyorum.

ön kaputu ciddi ciddi boyatcaktım , kaportacım vazgeçirdi. Boyayanı yok sakın ha dedi yabancı memleketde bu sorun değil fakat türkiyede bu sorun maalesef dedi.

rötuş ile ilgili bir ürün aldım yurtdışından, onu yaptım . Sonrasında nasıol uygulayınca süper oldu.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam güneş belli bi açıyla vurunca acayip belli oluyor, rötüş yaptım ama araç şampuanım rötüş boyasını söküyor 2-3 yıkamadan sonra yine çıkıyor ortaya, boyayla çakmak gazını karıştırıp kaputa sürülen bi uygulama var çok güzel kapanıyor ama yapacak vaktim ve yerim yok, arabanın torpidoya bile cila sürerken site otaparkında millet acayip bakıyor :) zaten hanım bi yandan :) eşşeğe biner gibi binersen herkes normal karşılıyor ama en ufak temizlik bakım vs. yap millet öcü görmüş gibi şaşırıyor :) Aklıma bu işi hobi olarak profesyonelce yapan birinden yardım almak geldi malzeme parası vs. neyse vermek kaydıyla.

benim de yer sorunum var. arabayı nereye bulursam oraya parkediyorum. kadıköyün hali ortada. polisaj falan olsa neler yaparım neler ancak yok. hanım bir yandan olayı aynen bende de var. sabahın 6:30 unda kalkıyorum haftasonu yıkatıyorum sonra çekiyorum bir kenara wax koruma işini yapıyorum. elimde rötuş boyası var. bir tane taş deliğinde deneyeceğim. sonra beğenirsem diğerlerine yaparım.

• quote:

quote:

quote:

Rotus oncesi alkol vb temizleyici bir urunle kaportayi guzelce silerseniz boya daha iyi tutunuyor. En iyisi rotus ve ardindan su zimparasi ve pasta cila.
    En kolayi ise CD kalemi. Saka gibi ilk etapta farkedeceksiniz ama aradan 3-5 gun gecince cok buyuk oranda tas izleri yok olmus olacak.

• kaput filmi şart...
  • carmentality kullanıcısına yanıt
    Tekrar tesekkur ederim hocam.
    Bugun temizlige verdim aracimi. Pasta cila sartti. Onceki sahibi aracin bakimi disinda pek bisey yapmamis gibi duruyor.
    Yalniz onceki sahibi hakan abi muhtesem bir insan. Benim araci devralmam biraz sorunlu oldu. 3 defa notere gittik. Kimliklerimizi degistirdik, hatta hakan abi adres kaydini tekrar yapmak zorunda kaldi.. Ha bir kerede trafige gittik onuda es gecmeyeyim.
    Simdilik aklimdaki ilk sey ekran takmak. Onceki aracta vardi insan ariyor. Alisinca eksikligini hissediyorsunuz.
    Bakalim yarin alicam aracimi. Bakimada girecegi icin izlenimlerimi yazarim.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

quote:

quote:

Rotus oncesi alkol vb temizleyici bir urunle kaportayi guzelce silerseniz boya daha iyi tutunuyor. En iyisi rotus ve ardindan su zimparasi ve pasta cila.
    En kolayi ise CD kalemi. Saka gibi ilk etapta farkedeceksiniz ama aradan 3-5 gun gecince cok buyuk oranda tas izleri yok olmus olacak.

Hocam cd kalemi derken?
    Ilk defa duyuyorum da bu keceli kalem gibi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: muhoi

Tekrar tesekkur ederim hocam.
    Bugun temizlige verdim aracimi. Pasta cila sartti. Onceki sahibi aracin bakimi disinda pek bisey yapmamis gibi duruyor.
    Yalniz onceki sahibi hakan abi muhtesem bir insan. Benim araci devralmam biraz sorunlu oldu. 3 defa notere gittik. Kimliklerimizi degistirdik, hatta hakan abi adres kaydini tekrar yapmak zorunda kaldi.. Ha bir kerede trafige gittik onuda es gecmeyeyim.
    Simdilik aklimdaki ilk sey ekran takmak. Onceki aracta vardi insan ariyor. Alisinca eksikligini hissediyorsunuz.
    Bakalim yarin alicam aracimi. Bakimada girecegi icin izlenimlerimi yazarim.

Ekran çok değiştiriyor aracı. Hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cree20

Bende de aynı sorun var birde hödük insanlarımız kapılarını açarken arabalara vurmasa çok süper olucak.

Daha önceki arabam siyahtı. Taş izinden geçilmiyordu resmen. Sağ kapıda da 4-5 tane kapalı otoparkta kapıyı TAK diye vuranlardan kaynaklanan izler... Siyah arabada izler çok belli olduğu için arabamı gri seçtim. :)
  • Arkadaşlar arabam 1.4 33 bin de 2009 model 0-30 Mobil tam sentetik yağ koyabilirmiyim ?

• quote:

Arkadaşlar arabam 1.4 33 bin de 2009 model 0-30 Mobil tam sentetik yağ koyabilirmiyim ?

Hocam ben 5-30 Mobil koydum diye hatırlıyorum bağajda yedek vardı baktığımda söylerim.
  • 
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.