Özellikle bazı ergenler, gençler ben bilime inanıyorum, bilimin açıklayamadığı hiçbir şeye inanmam gibi yanılgılara kapılıyorlar. Bu tür bir düşüncesi olan kişi bilimin ne olduğunu bilmiyordur. Bilim insan ürünüdür. Bilimi yapan da insandır. İnsan ürünü olduğu için hataya açıktır. Aynı zamanda insan aklıyla sınırlıdır. Örneğin 1800'lerde John Dalton isimli bilim adamı atom bölünemez demiştir. Ama biz bugün biliyoruz ki atom bölünebilir. Adamın söylediği şey bilimsel bir bilgiydi. Bilim camiasında bu bilgi yaklaşık 200 yıl boyunca geçerliliğini korumuştur. Ama 1900'lerde atomun bölünebileceği ortaya çıkmıştır. Sonuçta bilim yanılmıştır. Böyle yüzlerce, binlerce örnek var. Bilim yanılabilir, değişebilir, gelişebilir. Tabi bu bilimi önemsiz hale getirmez. Bilim insanlık için oldukça faydalıdır. Benim kastettiğim anlaşılıyordur herhalde. |
Sadece Bilime İnanmak Yanılgıdır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Alıntı
metni:Özellikle bazı ergenler, gençler ben bilime inanıyorum, bilimin açıklayamadığı hiçbir şeye inanmam gibi yanılgılara kapılıyorlar. Onların demek istediği aslında şu:"Bilimin içine yerleştirilmiş Naturalizm inancının açıklayamadığı hiçbir şeye inanmam". Okullarda naturalizm diktesinin sonucu olarak böyle kafası karışık nesiller çıkıyor ortaya maalesef. Aslında yapılması gereken fen derslerini objektif olarak 2 yönlü anlatmak, seçimi insanlara bırakmak. Bu şekilde naturalizm dogmasına maruz kalıyorlar gençler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuasar.p -- 16 Temmuz 2021; 12:12:16 >
-
-
suc iklimde mi yoksa insanda mi
biz bize yeteriz baskasina gerek yok.
ve sanirim onlar bunu biliyor.
http://m.gazetevatan.com/meteoroloji-den-olaganustu-uyari-harita-ile-paylasildi-boyles-1401664-gundem/
resminizi cekip duzeltip internete atmaya teknoloji diyorsunuz dünya ölüyor her yaz daha sıcak olacak hani teknolojiniz nerede kurtarın kendinizi de görelim....
sadece insansiniz o kadar
allah kendini üstün sananları sevmez.
ölmeden 1 saniye önce selfisi gülümse çekiyorum.
teknolojiden daha güçlü bir şey vardır ona da bilinç derler işte o her insanda bulunmaz yani çogunda bulunmaz sizi ancak o güç kurtarır..takıyorsanız tabii
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 16 Temmuz 2021; 22:18:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bilimle uğraşanlar yeri geldiğinde daha fazla inanç a sarılıyorlar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X