Şimdi Ara

SADECE BİLİGİLENME....!!!!Cryptoworks nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• bir şifreleme cesidi
  • Philips firmasının ürettiği şifreli digital yayınlarda kullanılan
    bir algoritma.
  • dijitallerde kaç çeşidi var
  • Çesidi yok.Yani öyle via2,seca2 gibi bir veya ikinci sürümü yok.
    Sadece Cyrptoworks'dır.Bir ,ikisi yok anlıyacağın.
  • nodar kardeşim sende baya bilgilisin bu konularda...
    feed yüzünden attığın fırçayı unutmadım...

• quote:

Orjinalden alıntı: ArMiGaTe

nodar kardeşim sende baya bilgilisin bu konularda...
    feed yüzünden attığın fırçayı unutmadım...

Fırça değil.Özür dilerim!!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• ya Arkadaşlar böyle olmadı...Daha deteylı anlatılmasını beklerdim..Bu kadarını kulaktan dolma herkes biliyor zaten.Ne bilim hangi platformlar bu şifreleme sistemini kullanıyorlar? ayrıca bu şifreleme sistemini kırmak neden imkansız?
  • O tarafını bilsek herhalde burada sabahdan akşama kadar multi,polsatdır.
    falan konuşmazdık.Sen cw sisteminin mantığını soruyorsun.Onu philipsde
    çalışan o meşhur dört kişilik yazılım ekibine sorman gerekir.Bizim gibi garibanlar
    olayın mantığını bilseydi.Her ay abo parası ödemezdi.Sadece kartın üzerindeki
    chipin üç aşamalı olduğunu söyliyebilirim.1-2 bölüm;provider+users 3.bölüm
    algoya ait gerisini üreticiye sorman lazım.
  • ya Dostum işin açıkcası bi arkadaş vardı nette sktystar2 kullanıyordu ve bana meşhur bir kanalı kırıp izlediğini söyledi,ben ilk önce inanmadım fakat görüntüleri yolluyunca şaşırdım gerçektende izliyordu.sordum bir ara anlatırım dedi o gün bugündür nete girmiyo..Her neyse sykstar2 ile böyle (cryptoworks) yayınları izlemek mümkünmü?
  • Hoşgörülü olduğunu umuyorum.O arkadaşın seninle dalga geçmiş.
    Bizede böyle çok söyliyen oldu.Ama iş ispata geldiği zaman binbir türlü
    yalan dolan,mazeret.. vs,yani ilk senin başına gelmiyor.Şifresiz bir ana
    denk gelmiş olabilir.Başka bir yerden resimleri bulmuş olabilir.Birinden
    emanet abo kart almış olabilir.
    Ben bunu defalarca söyledim.İspat edene onmilyar gayme nakit.Merakımdan değil tabii,O tür
    sahtekarları ancak bu şekilde sıkıştırabilirsin.
    Yani ben palavralarını bu şekilde ortaya çıkarabiliyorum.
  • Arkadaşım madem ki sordun anlatayım,

Arkadaşların dediği gibi Cryptoworks Philips firmasının geliştirdiği bir şifreleme sistemidir, bu şifreleme sistemi şimdiye kadar pek başarılı şekilde hack edilebilmiş değil, zaman zaman autoblocker yapan arabirimlerle sadece orjinal cihaz ve receiverlarda aboneliği olmayan şifreli kanalar izlenebildi.

Bu şifreleme sistemini genellikle doğu avrupa, almanya ve türkiyedeki yayıncı kuruluşlar kullanılıyor, şifreleme sistemi aynı olmasına rağmen smart kartların versiyonları değiştirilerek ve son olarak da "read only" yazılamaz kartların Ver. 3 lerin bir kısmı ve Ver. 4 kartların yayıncı kuruluşlar tarafından kullanılması ile autoblocker olayının da sonu gelmiş oldu.

Son yıllarda penta kart adında bir smart kart modeli üretildi bu kart cryptoworks smart kartlarına yakın özellikler gösteren bir karttır zaman içinde sistem değiştikçe bu kartların da versiyonları yükseltildi ve bu anda bazı yayınlar penta kartlara yüklenen yazılımlarla izlenebilmekte. Ancak olay şu ki bu hem çok verimli değil hem de astarı yüzünden pahalıya geliyor.

Bir arkadaşımız bilgisayarda cryptoworks şifreleme sisteminin izlenebildiğini yazmış, bu kesinlikle doğru olmakla beraber, bir phoenix interface, orjinal kart sayesinde siz de bilgisayarda bu yayını yasal olarak izleyebilirsiniz, ADSL bağlantınız varsa başkaları ile de rahatça bu yayınları paylaşabilirsiniz ama bunların yasal olup olmadığı konusunu hukuki açıdan incelemek gerek diye düşünüyorum. Ayrıntı vs sormassanız iyi olur forumlar bunun için uygun olmayabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: sgerrard

bir phoenix interface, orjinal kart sayesinde siz de bilgisayarda bu yayını yasal olarak izleyebilirsiniz, ADSL bağlantınız varsa başkaları ile de rahatça bu yayınları paylaşabilirsiniz ama bunların yasal olup olmadığı konusunu hukuki açıdan incelemek gerek diye düşünüyorum. Ayrıntı vs sormassanız iyi olur forumlar bunun için uygun olmayabilir.

Soruyu soran arkadaş pc izleniyor derken illegal izlemeyi sormuş.Senin anlattığın ise abo ları
    ilgilendiren kısmı.Phoenix,cwcamemu olayı yasal bir olaydır.Cardsharing olayına ise forumun kurallarını
    zorlamaması açısından girmedim bile..Başka bir başlıkta bu konuyla ilgili eren ahmet demişiz zaten..
    Sınırsız oluyor.Beni jandarmabaşı sananlar bu tiyoda benden olsun..
    Ayrıca bende oraya takılırım üç seneden beri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 27 Mayıs 2005, 22:51:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.