Yaklaşık 6 yıldır saçım aşırı şekilde dökülüyor. Bir yıldır saçıma masaj yapıyorum ve scalp kan dolaşımını hızlandırmak için başımı yataktan aşağı sarkıtıyorum. Sonuç olarak şakaklarda incelen ufak saçlar tekrar saç formuna kavuştu ve dökülme sadece 2-3 tel o da banyodan sonra saçımı kutularken. Bunun dışında her gün 1 saat koşuyorum ve yağlı yemeklerden ve ekmekten uzak duruyorum. Saç dökülmesi her ne kadar genetik olsada. Bunu bir şekilde yavaşlatıp durdurabilirsiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Saçı dökülenler tecrübe ve tavsiye konusu.

-
-
doktorun verdiği ilaçlar var hocam kafana fıs fıs diye sıkıyorsun kan dolaşımı hızlanıp saçlar gürleşiyor.
-
Saçı dökülenlere tek tavsiye veririm. Gidin dermatolojiye incelesin eğer derse ki mevsimsel dökülme veya aşırı kepeklenme car curt ilaç verir önerisini söyler. Bi kaç ay sonra toparlarsın. Eğer derse ki bu hormonal bir dökülme ve genetiğinizde var bu durumda şu yolu izleyin: kafama takıyormuyum: o zaman psikoloğa git ve durumu anlat. Kafaya takmıyomuyum: haytına devam et spor yap kitap oku sosyalleş.
Şunu belirtmeliyim genç yaşta özellikle 18-23 yaş aralığında saçı dökülemler var onların kafaya takmaları doğal. Ama gelmişsin 25-30 yaşlarına çevrendeki erkeklere bak dökülen de var dökülmeyen de bu iş genetik ve hormonal.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 3 tel saçınmı dökülüyor? Banyoda bide, benim saçlarım sağlam benimkiler bile banyoda en az 50 60 tel döküyo
Banyodan sonra 20 30 tel dökülüyor, 2 tel saçının dökülmesi imkansız
Masaj cidden faydalı, bir ara yapıyordum düzenli. Masaj bittikten sonra Saç derisinin nefes aldıgını hissediyorsun adeta, sanki mentollü bir şampuanla yıkamışsın gibi ferahlıyor ve rahat hissettiriyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam saç dökülmesi benim o kadar psikolojimi bozdu ki anlatamam (18 yaşındayken seyreldi şuan 21 baya gidik saçlar). Erken yaşta ayrı bir koyuyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yaşım 20 ve 4 sene öncesine göre bayağı seyreldi. Vuruyorum sürekli 3 numaraya hem daha oturaklı duruyo yüzüm ön plana çıkıyo hem de seyrek saçlarımı en ufak harekette düzeltmeye çalışmıyorum. Genetik ve hormonal saç dökülmelerinin uzun vadede çaresi yoktur. Dökülmeler bittiğinde kellik oturduğunda saç ekimi dilan yaparsın ama onun içinde ense ve kulak üstü köklerinin sağlam olması gerekiyor.
Yaş 25 bende bayağı dökülüyordu kafama haftada 2 kere sızma zeytinyağı sürdüm 1 saat beklettim saçlarımda sonra şampuanla yıkadım oldukça azaldı. Sabah kalktığımda bazen yastıkta ve yatakta 20-30 tel saç olurdu zeytinyağından sonra azaldı. Ama sürmedikçe tekrar dökülen teller artıyor
-
benim saç uzun baya omzuma kadar geliyor fakat çok dökülüyor banyoda ya da tararken bir avuç dolusu saç , genetik de bir şey yok peder 52 yaşında saçı uzun bağlıyor normal mi benim sizce
-
günlük 100 tele kadar dökülme normal diyorlar ama bence normal değil. Düzenli olarak saçlarını kontrol et. Şuan saçların uzun olduğu için seyrelen yerler göze batmaz. Bu arada saçların ince telli ve seyrek ise büyük ihtimal dökülür. İnce telli saçlar iyi beslenemiyor kökleride zayıf oluyor genelde.
Yaşım 22 ama 17 yaşımdan beri dökülüyor hatta 18 yaşımdayken duştan çıktığımda saçımı kuruturken lavaboya 100den fazla tel düşüyordu. Birkaç farklı doktora gittim muayene 30 saniye bile sürmeden genetik diyip önündeki anlaşmalı olduğunu düşündüğüm firmalardan birkaç ilaç veya sprey işaretleyip bunları kullan diyip göndermişlerdi. Arada bir saçlarım güçlensin diye bakım yağları kullanıyordum değişim görmediğim(gerçi kısa süre bakım yaptım) için bıraktım. Ancak hem şakaklar açıldı hem de aşırı derecede seyrekleşti. Genç yaşlarda başladığı için aşırı kafama takıyorum. Genetik mi ondan bile şüpheliyim saç erim arada kırmızı renk oluyor ve saç diplerim sivilce gibi duruyor. İlk dökülmeye başladığından beri var bu durum ancak doktorlar bir şey demediği için normal herhalde diyordum. Geçen gördüm folikülit olduğunu anladım. Çok fazla saçım döküldü ne yapıcam bilmiyorum. Tek şansım biraz daha döküldüğünde ektirmek galiba.
-
Bende de seyrelme başladı. 27 yaşındayım. İnternette bir iki göz gezdirdim. Dermaroller, besleyici saça iyi gelen yağlar ile bakım, stresten uzak durmak, şampuan seçimi, sarımsak gibi yöntemler buldum. Elimi saçıma attığımda hep elime birkaç tel geliyordu. Şampuanımı, beslenme şeklimi değiştirdim. Spora başladım ve saçları kısalttım. Kepek dışında dökülme neredeyse durdu. Haftada bir besleyici yağ karışımı sürüyorum, masaj yapıyorum iyi geliyor.
-
hocam genelde maalesef Türkiye’de bunla ilgili klinikler ve detaylı araştırmalar yok doktorların geneli dediğiniz şekilde 30 saniye bakıp yolluyor. Anlattığınıza bakılırsa saç derinizin altında iltihaplanma var orada biriken iltihaplar sivilce yapıyor. Sacimindoktoru forumu var orada gayet geniş makaleler var biraz araştırırsanız belki bir çözüm yolu bulursunuz. Bir de saç dökülmeye başlayınca genelde kafa derisi incelmeye başlıyor çünkü kan dolaşımı güçsüzleştiği için dökülüyor. Tepe bölgesi ense ve kulak üstleri genelde kalın be iyi besleniyor önemli olan tepe bölgesinide beslemek. Bunun işin masaj vs iyi bir yöntem ve egzersiz yapmak çok yararlı. Vaktiniz varsa günde 1 saat koşsanız bile iyidir.
Aynı yaştayız sevindim hocam durdura bilmenize bun yanında doğal başka tedaviler de aramak lazım uzun yollar korumak için. Ama şuan için masaj ve egzersiz bile tek başına durdurmaya yeriyor.
Saç ekimi yaptıran çoğu kişi saçları tekrar kaybediyor ve çoğu insan çim adam gibi geziyor açıkçası önermiyorum.
Hocam benim b12 eksiğim vardı sonra kaldı öyle belki başka vitamin eksiklikleri de varsa o da yol açmış olabilir bilmiyorum. Vitaminleri en kısa zamanda kontrol ettireceğim bunun yanında birisi daha demiş dermaroller işe yarar mı acaba ?
-
Minoksil kullanıyorum ve gerçekten baya işe yarıyor
-
Dermaroller nasıl etki eder? Dermaroller kollajen uyarım tedavisi sağlar. Cildinizde mikro iğneciklerle kanallar açılır. Bunları vücut yaralanma olarak algılar ve yara iyileşmesi oluşturmak üzere büyüme faktörleri salgılanır. Ama şöyle birşey var dermoroller'ı çok uzun alır veya deriye fazla pastırırsan hazar verebilirsin sadece kızarması yeter kanatmaya gerek yok.
Benzer içerikler
- mayıs ayında antalya"da denize girilir mi
- kredi kartı borcunu ödediğim halde borç gözüküyor
- paxera cipralex farkı
- pttavm dolandırıcılığı
- hindi eti hormonlu olur mu
- penis nakli
- 5g nedir zararları
- telegram indirim
- huawei boykot mu
- ets2 türkiye haritası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X