Şimdi Ara

Saçı dökülenler , kalitesiz ürün kurbanı olmayın !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
2.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu konuyu belki birilerine yararı olur diye açtım. Burda herkes belli bir yaş aralııgında ve yaşımızın gereği saçlarımıza şekil veriyoruz , saç yapmadan bakkala gitmiyor çoğumuz. Ben yıllardır saç şekillendirici wax ve spreyler kullanıyorum. Son 1 yıldır inanılmaz dökülme ve kepek , kaşıntı başlamıştı saçlarımda.

Bugüne kadar hep 5-10 tllik şekillendiricler kullandım , şampuana hiç önem vermedim o an markette hangisi varsa yada ucuzsa onu aldım 1 ay ipek şampuan 1 ay hacı şakir 1 ay elidor vs. Daha sonra merak ettim eğer wax yüzünden dökülseydi şuan futbolcuların hepsinin kel olması lazımdı ama mesela ronaldo , hayvan gibi saçı var.

Bunun sebebi kullandıkları şeylerin en iyilerini kullanmaları. 1 hafta önce gittim Schwarzkopf'un Osis marka waxını aldım , bir de yine schwarzkopftan 3D MENSİON marka wax aldım. Tony Guy saç spreyi aldım , ve uzun araştırmalarım sonucu şampuan olarak da Head&Shoulder mentollü aldım.

1 Haftadır kaşıntı bitti tamamen. Neredeyse duvara sürterek kaşıdıgım kafam artık hiç kaşıntı falan yapmıyor. Kepek tahminen %50 oranında azaldı. Toz parçası gibi kocaman düşen kepekler artık ara sıra minik tuz taneleri kadar görülüyor. Ve en önemlisi elimi her attıgımda 10-20 tane gelen saç telleri artık dökülmeyi kesti.

Hele ki kafamı yıkarken köpüklüyken elime öyle saç geliyordu ki simsiyah oluyordu elim. Artık 1 yada 5 arası saç geliyor elime sayabiliyorum yani.

Size tavsiyem , eğer şekillendirici illa kullanacagım diyorsanız , ucuza kaçıp 10 liralık Axe , Fonex gibi markaları kullanmayın. Zaten size 5-10 tlye satılabilen bir ürünün maliyeti ne kadardır ki bu kadar ucuza satılıyor bir düşünün. Atık hayvan yağları koyuluyor o ürünlerin içine , dikkat edin kafanız yağ içinde kalır o ürünleri sürdükten 2-3 saat sonra.

Bu iş üzerine çalışan dünyada kendini ispatlamış firmaları seçin. Amacım reklam değil , schwazkopf bir örnek , açın araştırma yapın ünlüler vs. hangi ürünleri kullanıyor diye. 50 lira verin gerekiyorsa wax için. Özellikle morfose spreylerden uzak durun. Kesinlikle kafanıza değdirmeyin o şeyi.

Gidin tony guy falan filan kaliteli markalardan alın ürünlerinizi. Şampuan olarak da sakın ne olursa kullanırım diye düşünmeyin. ARaştırın kendinize iyi gelebileceğini düşündüğünüz bir ürün bulun saçınızın tipini ve sorunlarını da hesaba katarak. O şampuandan şaşmayın. Benim tavsiyem clear yada head shoulders. İkisi de kalitedir.

Bitkisel diye satılan şampuanları sakın yemeyin. Ben yves rocher'ın bitkisel yeşil kutu şampuanını kullandım saçlarımın içine etti , derimi kuruttu saçlarımı dökmeye başladı. Neymiş yanında ayrıca yumuşatıcı serum almak gerekmiş. Para tuzağı yani. Bir de TRESAN'dan uzak durun. Kimyasal olabilir clear headandshoulders falan ama sonuçta onu laboruvarlarda test ediyorlar , çatır çatır saç dökecek olsa bu markalar dünyaca bilinmezdi yıllardır.

Saçı wax dökmez , saçı ucuz ürün döker arkadaşlar aklınızda bulunsun. Saçınız için harcadıgınız paraya acımayın.

• Bende clear man saç döküyor.Elidor kullaniyorum şuan o dökmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları 10 sene önce yazsana birader şimdi saç kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Techonup

Bende clear man saç döküyor.Elidor kullaniyorum şuan o dökmüyor.

Dostum şampuan dışında başka bir etken olma ihtimali var mı saçını döken ? İyi bir araştırma yapsaydın. Ayrıca arkadaşlar en ufak bir sorunda DERMATOLOG'a gitmekten çekinmeyin , üşenmeyin. Para mara vermiyorsunuz zaten , 2 saatinizi ayırıp gidin dermatologlarda sıra da olmaz çok. Anlatın böyle böyle diye. Kepek dersiniz seboroik dermatit çıkar belli olmaz.
  • Saç dökülmesi tamamen genetik bişey.Elinize gelen saçlar saç dökülmesinden sayılmıyor.Saç dökülmesi demek, dht nin saç foliküllerine zarar vermesi demektir.

• Saçlarım dökülüyor ama rahatsız değilim. Erkeklik hormonu fazla salgılanan erkeklerin erken dökülüyor diyoğlar.
  • sls ve silikonlu şampuan kullanmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sadece Saçı Dökülenler
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechR

Saç dökülmesi tamamen genetik bişey.Elinize gelen saçlar saç dökülmesinden sayılmıyor.Saç dökülmesi demek, dht nin saç foliküllerine zarar vermesi demektir.

Saç faktörlerle dökülmez sadece. 5 kutu ucuz wax alın şu 2.5 tlye satılan sector waxlardan , bir de 4-5 tllik sprey alın morfose falan. 1 yıl boyunca kullanın. Şampuan olarak da tresan kullanın. 1 yıl sonunda kepek-kaşıntı-saç dökülmesi kombosuna merhaba. Benim bahsettiğim genetik faktörlerin dışındaki dökülmeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain.America

quote:

Dostum şampuan dışında başka bir etken olma ihtimali var mı saçını döken ? İyi bir araştırma yapsaydın. Ayrıca arkadaşlar en ufak bir sorunda DERMATOLOG'a gitmekten çekinmeyin , üşenmeyin. Para mara vermiyorsunuz zaten , 2 saatinizi ayırıp gidin dermatologlarda sıra da olmaz çok. Anlatın böyle böyle diye. Kepek dersiniz seboroik dermatit çıkar belli olmaz.

Sivilce ilaci kullandim.Onun yüzünden döküldü bi süre.Şuan banyo yapinca 5-6 tel anca cikiyor ama clear man kullansam gene bi 25 tel cikar.

• Ben şampuan kullanmıyorum. Saç şekillendirici de kullanmıyorum. Kullanırsam belli bir yaştan sonra saçım dökülür kimyasal sonuçta.
  • quote:

bendede elidor döküyor head shoulders dökmüyor
  • Tresan kullanıyorum, dökülmeyi gözle görülür şekilde azalttı sende aynı etkiyi göstermemiş olabilir.
  • 200 sene evvel bunların hiçbiri yokkende saç dökülmesi vardı , genetik bu işler bendede var.Belki biraz hızlandırır o kadar
  •  Saçı dökülenler , kalitesiz ürün kurbanı olmayın !

+ Bunlara ek olarak argan yağı da kullanıyorum.
  • 1.5 yıldır berbere gitmedim kendi halinde uzuyolar şampuan olarak sadece gliss kullanıyorum bakım kremiyle birlikte gayet sağlıklılar

lys ye girmeden önce yokluktan h&s yeşil olnanından kullanmıştım sacımın değdiği her yerde sivilce çıkmıştı ve hiç dökülmeyen saçım o sınav günü bir bir kitapcığa dökülmüştü.

o günden beri glissden şaşmadım memnunum
  • Teşekkürler iyi oldu bu konu. Loreal Elseve Arginine Direnç + Bioxcin kullanıyorum gene dökülüyor.
  • Kalitesiz ürün kurbanı olmayın demiş market kimyasalı şampuan önermiş.
  •  Saçı dökülenler , kalitesiz ürün kurbanı olmayın !

4 yılı bitirdik bu elemanlarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 24 Ağustos 2015; 20:25:11 >
  • saçların dökülecekse 18 yaşında bile kabak olursun senin durumun farklı bence. saç dökülmeni kullandığın ürünlere bağlamışsın bırakırsam ya da değiştirirsem dökülmez diye kendini avutuyorsun. döküleceği varsa dökülecektir. ne yaparsan yap dökülür. hiçbir şey yapma yine dökülür. öyle jöleyle şampuanla alakası yok. mesela ben tüm yirmili yaşlarımı kafama bakkalda satılan dandik jöleleri sürerek geçirdim şu an yanlarda çok az bir açılma dışında ki iyi bir saç kesimiyle belli olmuyor hiçbir dökülme yok. o açılma da 19 23 yaş arasında oldu ve o zamandan beri 1 milimetre daha ilerlemedi. saçım dökülmesin diye hiçbir şey yapmadım ilaç şampuan hiçbir ürün kullanmadım. o kadar bir açılma zaten yirmi yaşını geçmiş yüzde 80 erkekte oluyor. ayrıca babam onu tanıdığımdan beri ampul gibi keldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 29 Mart 2017; 18:55:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.