Şimdi Ara

Sacede kyk ile şehirdışında okunabilir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: marslan1999

Bu sene içerisinde kyk yurdu, yemek, ulaşım ve telefon gibi en minimum durumda dahi olması gereken şeyler 600₺'nin üzerinde tutuyordu, haftasonu evime dönmeme rağmen bunun aşağısı imkansıza yakın.
    resmen karamsarlıklara boğuldum.camide felan uyusam yemekler içinde aş evlerine felan gitsem
  • quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

resmen karamsarlıklara boğuldum.camide felan uyusam yemekler içinde aş evlerine felan gitsem

Alıntıları Göster
    Eğer düzgün bir şekilde okumak istiyorsan hele ki büyükşehirlerde -aile yanında olmadığı sürece- aylık 700 den aşağısı pek mümkün değil, biraz da eğlence dersen veya alkol, tütün eklersin üst limit yok.

KYK yurdu çıkmazsa en eğlenceli kısım başlıyor, İstanbul'da 9500₺ den aşağı yurt bulamadım geçen sene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

Eğer düzgün bir şekilde okumak istiyorsan hele ki büyükşehirlerde -aile yanında olmadığı sürece- aylık 700 den aşağısı pek mümkün değil, biraz da eğlence dersen veya alkol, tütün eklersin üst limit yok.

KYK yurdu çıkmazsa en eğlenceli kısım başlıyor, İstanbul'da 9500₺ den aşağı yurt bulamadım geçen sene

Alıntıları Göster
    yahu kyk yurdu niye çıkmıyor böyle bir saçmalıkmı olur elim ayağım titriyor yav

• KYK çıkarsa okursun ama kitap falan alırsan sıkıntı

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

KYK çıkarsa okursun ama kitap falan alırsan sıkıntı
    peki diyelim kyk çıkmadı.özel yurtta felan kalma durumumda yok.ozaman ne yapacağım?
  • iletişimin iyiyse ortaokul öğrencilerine falan özel ders vermeyi dene
  • Dostum bende 2 sene öncesinden maddi sebeplerden çalışmak zorundaydım gidemedim. Şimdi kendime iyi miktarda para biriktirdim ve bu sene kısmetse gidiyorum şehir dışına. Ailemin durumu da şuan iyi. Sana tavsiyem gittiğin yerde çalış, 1 ay çalış paranı al sıkıldın mı başka yere bak, yeter ki gitmek istediğin yer ufak bi şehir olmasın ki iş bulma sıkıntısı çekmeyesin.

Ben gidince param olmasına rağmen yine çalışacağım. İkinci öğretim yazıp gündüzleri düzenli de olmasa günlük - haftasonuluk - işleri kovalarım. Kendini yurda kapatıp acaba son 40 lira 3 gün yeter mi diye düşünmektense, 5 liranı harca git iş ara dışarıda.
  • kpss girip ikinci öğretim okuyabilirsin 2500 falan gelirin olur 4 sene öyle gidersin.
    özel ders verebilirsin iletişimin vs iyiyse.
    çalışabilirsin haftasonları ve akşamları falan komilik garsonluk vs. çok yer bulursun veya çalışan arkadaşların mutlaka olur part-time iş rahat bulursun aylık 700-800 gelirin olur en az.
    derslerin not ort. yüksek tutarsan ve iyi bi ünideysen daha sonra rektörlüğe durumu açarak yardım isteyebilirsin.
    bulunduğun şehirdeki iktidar partisinin gençlik kollarına üye olup kendini sevdirirsen daha sonra parti başkanlarından partiye üye olan iş adamlarının sana burs vermesini isteyebilirsin (gerçekten veren çok var denendi çalışıyor).
    bilg. müh. vs okuyorsan internetten para kazanmanın yollarını araştıracak çok vaktin olur.
    vücudunu geliştirdikten sonra antrenörlük yapabilirsin(ancak çok ileri seviye profesyonel olmayanlar çok az kazanıyor sanada tahminen 500 falan verirler aylık)/(besyö falan okursan tam maaş veriyorlar vücut seviyene göre online pt falan yapabilirsin).
    ikinci senende erasmus yapıp alm. gibi bi ülkeyi tutturursan iltica edebilir veya kaldığın süre boyunca sadece para biriktirmeye odaklanırsın. erasmus hibesi 600euro+part time çalışma1000euro+ayriyetten türklerin yanında kaçak çalışabilirsin çok fazla türk var600euro falan da böyle gelir (bu şekilde bir senede 100bin biriktiren kuzenim var).
    su satabilirsin en son çarelerden biri olarak sıcak bir şehirde bimden aldığın suları satarsın gerçekten bu da işe yarıyor max4-5 saatte min 50-60 kazanırsın tabi yaşça büyük olduğun için sattığın herkese kısaca derdini anlatacak bi jenerik bulman lazım.
    kosgeb kredi verirse kosgebden kredi çekebilirsin daha sonra nasıl işlediğini tam bilmiyorum ama çok fazla kişiye verdiler.
    şuan için aklıma gelen bunlar var daha geldikçe yazarım
    ayrıca ailenin maddi durumu kötüyse rahat burs ve yurt çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackboard99

kpss girip ikinci öğretim okuyabilirsin 2500 falan gelirin olur 4 sene öyle gidersin.
    özel ders verebilirsin iletişimin vs iyiyse.
    çalışabilirsin haftasonları ve akşamları falan komilik garsonluk vs. çok yer bulursun veya çalışan arkadaşların mutlaka olur part-time iş rahat bulursun aylık 700-800 gelirin olur en az.
    derslerin not ort. yüksek tutarsan ve iyi bi ünideysen daha sonra rektörlüğe durumu açarak yardım isteyebilirsin.
    bulunduğun şehirdeki iktidar partisinin gençlik kollarına üye olup kendini sevdirirsen daha sonra parti başkanlarından partiye üye olan iş adamlarının sana burs vermesini isteyebilirsin (gerçekten veren çok var denendi çalışıyor).
    bilg. müh. vs okuyorsan internetten para kazanmanın yollarını araştıracak çok vaktin olur.
    vücudunu geliştirdikten sonra antrenörlük yapabilirsin(ancak çok ileri seviye profesyonel olmayanlar çok az kazanıyor sanada tahminen 500 falan verirler aylık)/(besyö falan okursan tam maaş veriyorlar vücut seviyene göre online pt falan yapabilirsin).
    ikinci senende erasmus yapıp alm. gibi bi ülkeyi tutturursan iltica edebilir veya kaldığın süre boyunca sadece para biriktirmeye odaklanırsın. erasmus hibesi 600euro+part time çalışma1000euro+ayriyetten türklerin yanında kaçak çalışabilirsin çok fazla türk var600euro falan da böyle gelir (bu şekilde bir senede 100bin biriktiren kuzenim var).
    su satabilirsin en son çarelerden biri olarak sıcak bir şehirde bimden aldığın suları satarsın gerçekten bu da işe yarıyor max4-5 saatte min 50-60 kazanırsın tabi yaşça büyük olduğun için sattığın herkese kısaca derdini anlatacak bi jenerik bulman lazım.
    kosgeb kredi verirse kosgebden kredi çekebilirsin daha sonra nasıl işlediğini tam bilmiyorum ama çok fazla kişiye verdiler.
    şuan için aklıma gelen bunlar var daha geldikçe yazarım
    ayrıca ailenin maddi durumu kötüyse rahat burs ve yurt çıkar.
    hocam kpss derken ortaöğretim kpssyimi kastediyorsunuz? baktım ordan atanma 3 milyonla 151 gibi çok düşük bir olasılık.

diğer verdiğiniz bilgilerde zaten iş bulursam hemen calısıcam ama iş bulamama korkusu var.bakalım sonuclar bi açıklansın sıralama nasıl olcak ona göre hangi şehirleri yazıcam felan netleşince bakıcam.

ama şuan çok karamsarım be

• 600ort maliyeti vardır 270lira yurt geri kalan da senin harcayacagin paran

• halaycibasi kullanıcısına yanıt
    Ben aile yanımda okuyorum Istanbulda sosyal hayatım sıfır giderim sadece yemek ve yol.

Aylık yapiyorum akbili 85 lira.

Yaklaşık 30 lira filan yemeğe gidiyor.

Kitap almıyorum genelde arkadaşlardan otlanıyorum.

Kyk olsa 275 lira yurt ücreti ekle ama KYK çıkmazsa sıkıntı arkadaşlarim baya para ödüyor

• Aile 700 lira gönderse yeter mi? +500 lira kredi almama gerek var mı?
  • Kalacak yer hariçse yeter ama her şey dahil yetmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 470 lira kyk yatar. 160 lirası kyk yurduna gider. Geriye 310 tl kaliyor. Yurt yemekleri güzel ve doyurucu, akşam yemeğine para vermeyeceksin. Sabah ise 5-10 liralık hakkin olur yurt kantininden kahvaltilik alabilirsin. Yani yemeğe para gitmeyecek. Üniversitenin spor salonuna yazılırsın yıllık 180 lira. aylık 15 lira yapar. 295 tl kaldı. Kendime protein tozu, bar falan alacagim dersen burdan harcarsin. Arada sağlam yemek yersin. Haftada bir dışarıda çıkarsın, 2 çay içip oyun oynarsin.

Ama daha yol parası var, kitap parası var, fotokopi parası var. Aylık ekstra 200 lira daha lazım. Hsonu çalışırsan eğer ordan karsilarsin. Ama kyk yurdu cikmazsa geçmiş olsun. Geçinmen imkansiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biraz zor geçinirsin hocam çünkü (Kyk) 250 civarı yurt ücreti oluyor. bir de yurdun okula yakın değilse yol parası çıkıyor yurdun yemekleri olarak da yemek parasını aşmadan yiyebilirsin biz de yumurta 60 kuruştu, lor peyniri yoktu bizde normal peynir 80 kuruştu devletin karşıladığı kahvaltı ücreti de 3.5 tl Akşam 7.5 tl bir pilav birde ana yemek(tavuklu bir şey illa ki oluyor) ve ayran alınca tam 7.5 tl tutuyordu. Yemeklerin lezzeti güzel değildi bizim yurt da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankMorris10 -- 9 Temmuz 2018; 14:49:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sozelciyks

Kalacak yer hariçse yeter ama her şey dahil yetmez
    kyk yurdu dahil. O zaman kredi de almak lazım.
  • Arkadaşlar babası memur olup burs kredi ya da yurt çıkan var mı? Kesinlikle 3 üde çıkmaz diyolar ne derece doğru bilgilendirir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BURKİNYO

Arkadaşlar babası memur olup burs kredi ya da yurt çıkan var mı? Kesinlikle 3 üde çıkmaz diyolar ne derece doğru bilgilendirir misiniz?
    yok artık kredi çıkmama olasılığıda mı var? ozaman ben direk öleyim daha iyi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.