Şimdi Ara

Saç uzatmak ve taç takmak ? [SS'ler geldi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
25.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bazı adamların bakıyorum saçları 3-4 cm ama pat diye geriye yatırıyor kalıyor saçlar öyle geride. Ama benim 6-7 cm oldu saçlar artık kısa saçtan çıktı uzun saç aşamasına geçiyor ama geriye yatmıyor arkadaş Sizce ne yapsam saç bandıyla mı dursam evde geriye yatırıp alışır mı öyle ?

Not : Yan yatır diyecekler lütfen girmesin konuya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andy Dufrense -- 17 Ağustos 2011; 6:32:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saç Uzatırken Taç Takmak: Zararlı mı, Faydalı mı?

Saç uzatma yolculuğunda olanlar, saçlarına ek hacim ve uzunluk kazandırmak için taç takmayı düşünebilirler. Ancak saç uzatırken taç takmanın faydaları ve riskleri konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir.

Taç Takmanın Saç Sağlığına Etkileri

Bazıları, taç takmanın saç köklerine baskı uygulayarak saç dökülmesine neden olabileceğini öne sürmektedir. Ancak bilimsel çalışmalar bu iddiayı destekleyecek yeterli kanıt sunmamaktadır. Uygun şekilde takıldığında taçların saç dökülmesine neden olmadığı kabul edilmektedir.

Taç Takmanın Saç Uzatmaya Etkileri

Taç takmak, saç tellerine geçici olarak mekanik gerilim uygulayabilir. Bu gerilim, saç köklerini uyararak saç büyümesini teşvik edebilir. Ancak bu etkinin uzun vadeli olmadığı ve saç uzamasını önemli ölçüde etkilemediği unutulmamalıdır.

Erkekler İçin Taç Takma

Erkekler de saçlarını uzatmak için taç kullanabilirler. Gevşek bir şekilde takıldığında ve saç köklerine aşırı baskı uygulamadığında taçlar erkekler için güvenlidir. Kısa saçlı erkekler, daha küçük, daha hafif taçlar tercih etmelidir.

Taç Takarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Taç takarken şu hususlara dikkat etmelisin:

• Taç, saç köklerine aşırı baskı uygulamamalıdır.
    • Taçlar, temiz ve hijyenik olmalıdır.
    • Taçlar, uzun süre takılmamalıdır.
    • Taç çıkardıktan sonra saçların fırçalanması, mekanik gerilimi gidermek için önemlidir.

Sonuç

Taç takmak, saç uzatırken geçici bir çözüm olabilir. Uygun şekilde takıldığında saç dökülmesine neden olmaz ve saç büyümesini destekleyebilir. Ancak uzun vadeli saç uzatma çözümleri için diğer yöntemlerin araştırılması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yok mu saçı uzun olan , önerisi olan falan
  • okudum sonuna geldim şimdi çıkıyorum konudan
  • Benim durum da ayni. Biraz daha uzasın belki o zaman yatar diye düşünüyorum ama her an kafam atıp kestirebilirim de sacları
  • benimde yatmıyor geriye taç takıyorum .
  • saçın uzunluğu değil cinsi önemli ince telli olması lazım saçlarının senın saçlar kesin gür fırça gibidir bide utanmadan onları geri yatırmaya çalışıyorsundur
  •  Saç uzatmak ve taç takmak ?  [SS'ler geldi]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yana yatır
  • e yan yatır sende
  • Yan yatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I need $

saçın uzunluğu değil cinsi önemli ince telli olması lazım saçlarının senın saçlar kesin gür fırça gibidir bide utanmadan onları geri yatırmaya çalışıyorsundur

Aynen dediğin gibi hocam. Çok gür. Ve de köpek tüyü gibi.

@ruoja taç etkili olur mu hocam ? Ve de takmak için çok mu uzun olması lazım saçın ? Evde bir tane tel taç vardı kız şeysi. Taktım da saçları salıyor hemen böyl sıkı değil

• benim saçlarım ince telli, çok seyrek, ama yine geriye yatmıyor. bence doğuştan gelen bişe. tabi bu bencesi işin emin değilim
  • Seyrek saçlı olmak vardı ha bire ara makas attırmak zorundayız.
  • Elini jöle kutusuna daldır ve saçlarına ipeksi bir dokunuş yap

Saç uzatmak ve taç takmak ?  [SS'ler geldi]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whimsical

benim saçlarım ince telli, çok seyrek, ama yine geriye yatmıyor. bence doğuştan gelen bişe. tabi bu bencesi işin emin değilim

aynı saç bende var geriye rahat yatıyo
  • Jöle ile yapınca da çok parlıyor fotoğraflarda falan ve iğrenç duruyor
  • saçını yıkarken geriye doğru ayrıca kuruturken de geriye doğru kurut

olmadı ıslat saçını geriye yatır o şekilde bere yada bayan çorabı tak
  • quote:

Orijinalden alıntı: JojoMix

quote:

benim saçlarım ince telli, çok seyrek, ama yine geriye yatmıyor. bence doğuştan gelen bişe. tabi bu bencesi işin emin değilim

benim saçımın alnımda bittiği yerde değişik bişe var saçlarım dönüyor orda yerçekimine garip bi meydan okuyor. Benliğini koruma çabasında. o yüzden yatmıyor bende.

anlatamadım biliyorum ama saçımın doğuştan gelen özelliğindne kaynaklanıyor. Zaten kafamın üstünde 3 tane saçların dönme yerinden var. normalde 1 bilemedin 2 tane olur. bende tam 3 tane var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JojoMix

quote:

benim saçımın alnımda bittiği yerde değişik bişe var saçlarım dönüyor orda yerçekimine garip bi meydan okuyor. Benliğini koruma çabasında. o yüzden yatmıyor bende.

anlatamadım biliyorum ama saçımın doğuştan gelen özelliğindne kaynaklanıyor. Zaten kafamın üstünde 3 tane saçların dönme yerinden var. normalde 1 bilemedin 2 tane olur. bende tam 3 tane var.

ben senin söylediğini onaylamıştım zaten ek olarak kendi saçımı örnek gösterdim yani , kafaya göre değişiyo diye

• İnce çorap falan geçirmeyin . Evde hırsız gibi dolanmayın .

Dedemden gördüğüm yöntem : Dedem sürekli kafasında takke ile dolaşır , abdest aldıktan sonra tamamını geriye doğru yatırarak takar kafasına . zaten yıllardır yapa yapa saçlar artık alışmış . Sizde duştan yada kafanızı yıkadıktan sonra tamamını geriye yapıştırıp şapka , takke ile dolaşabilirsiniz .

Uzun süre saçınız geriye yatık kaldıktan sonra öne doğru yatırırsanız saç kökleriniz biraz acıyabilir , normaldir .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.