Şimdi Ara

Saç Egzaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
32.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar saç egzamasını kontrol altına almak gerçekten de kolay değil. ama bazı gıdaları tüketmediğinizde ve saç derisinin kurumasına izin vermediğinizde çok daha rahat oluyorsunuz.
    buradan da inceleyebilirsiniz.
    http://www.fiskosta.com/sac-egzamasi-kesin-cozum-zeytinyagi.html
  • Konuyu hortlatmış gibi oldum ama benimde fazlasıyla egzama sorunum vardı burun kenarlarım kulak altı ve arkalarında ve saç alın sınırında ense sınırında bunlar için tek çözüm nerisona c işe yaramazsa paranda(krem 8tl ve her eczanede var) boşa gitmiş olmaz ki %99 işe yarıcak bunu kkullanan arkadaşlarımda var müthiş bi krem düzenli olarak sürmelisin ilk günde 2(2 veya 3 gün) sonra günde 1(1 hafta) sonra 2 günde 1 yaptım ben krem dayanmayabilr, benim şuan egzama olan yerler bembeyaz oldu gerçekten işe yarıyor
  • EGZAMANIN KESİN ÇÖZÜMÜ !!! MUTLAKA OKUMANIZI TAVSİYE EDİYORUM !!!http://adf.ly/1bjAE8
  • Arkadaşlar, bende egzema olmasından şüpheleniyorum. 16 yaşındayım, saçlarım inanılmaz derece dökülüyor, ileri geri yapınca bile nerden baksanız 15-20 tel dökülüyor. saçlarım çok yağlı ve kaşıntılı. sizce egzema mıyım? öyleysem bu hastalık ciddi sorunlara yol açıyor mu kellik vs ve çözümü var mı?
  • Noo Pasaran N kullanıcısına yanıt
    Bana da momecon losyonunun verdiler de acaba sac dokuyormu ona gore kullanicam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samotth kullanıcısına yanıt
    Peki momecon losyonu sac dökülmesi yapiyormu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeyzey2024

    Bana da momecon losyonunun verdiler de acaba sac dokuyormu ona gore kullanicam
    Çok zor soru :D Çünkü, saçım dökülüyor mu ? Evet. Ancak, ailede saçı olan yok zaten. Irsi olarak dökülecek o saç, başka ihtimal yok benim için.

    Bu arada, Momecon diye bir losyon kullandığımı bile unutmuşum. Bu nasıl bir hortlatmadır arkadaş

    Son 2 yıldır Head&Shoulders Clinical Strength kullanıyordum. Ancak 6 ay önce Vichy Dercos'a başladım.

    Clinical Strength : kullandığım süre boyunca egzemayı %90 oranında azaltıyor ve hızlı sonuç veriyor. Ancak bırakırsam tekrar başlıyor egzema.
    Vichy Dercos : kullandığım süre boyunca egzemayı %75-80 oranında azaltıyor ve daha yavaş sonuç veriyor. Evet, bunda da şampuanı bıraktığım anda egzema tekrar başlıyor.

    Peki neden Head&Shoulders'tan Clinical Strength'e geçiş yaptın derseniz; her türlü bu şampuanları sürekli kullanacağımı farkettim. Ve bu nedenden dolayı, artık biraz işin maddi tarafını düşünmeye başladım. Vichy yarı fiyatına geliyor neredeyse..

    Yüzümde de egzema var. Yüzüm için ise yaklaşık 10 yıldır Betnovate krem kullanıyorum heralde. Nefret ediyorum kremden. Çünkü, yüzümde küçük-küçük yağ bezelerine benzer kabarcıklar oluşuyor. Sıkıyorsun, içinden krem çıkıyor !! Ancak, Betnovate kullanmadığımda yüzüm mutasyon geçiriyor resmen. Kortizonlu olması da cabası...




  • bende yaklaşık 17 senedir bu hatalık var . İlk 12 yaşımda başladı ama ben bunu 25 yaşıma kadar bir hastalık olduğunu bilmiyordum. 12 yaşımdayken İstanbul'da yaşıyordum o zaman başladı kafamın içinde kabuklar.Daha önce Antalya'da yaşıyordum ve böyle bir sorunum yoktu. İstanbul'dan bir kaç sene sonra ayrılıp Antalya'ya gittiğimde bu sorunum geçti.Çok nadiren kabuklar oluyordu kepek bile yapmadan geçiyordu.

    Bundan 2-3 sene önce bir arkadaşımın tavsiyesiyle saç bakımı olarak saçlarıma zeytinyağı sürüp yarım saat bekletiyordum .Bunu 2-3 hafta yaptıktan sonra saçımda inanılmaz kaşıntılar olmaya başladı .En son doktora gittim ve yağlı egzama yani Seboreik Dermait olduğunu söyledi .Bazı losyon ve kremleri düzenli-düzensiz kullandım etkili sonuçlar almadım .O tarihten itibaren inanılmaz şekilde kepek ve kaşıntım var.Yani saçınıza yağ mağ sürmeyin arkadaşlar bu hastalık yağla çoğalıyor ve önüne geçemiyorsunuz.

    Kış aylarında feci kepeklenme var , yaza doğru hafifliyor kışın tekrar azıyor. Kaşıma ve göğüs arama indi, kulaklarımın arkası da aynı şekilde kabuklanıyor.

    Benim dikkat ettiğim saç diplerini asla ıslak bırakmamak, bakım yağı gibi ürünleri saç uçlarıma uygulamak , Head & Shoulders ve Clear Men kullanmak.

    Bazı kişiler çay ağacı yağını şiddetle tavsiye ediyor. Ben kaşıma sürüyorum ve gerçekten geçirdi ama başlangıç aşamasında olduğu için etkili olmuş olabilir. Çay ağacı yağını seyreltmeden bildiğin bodozlama kaşınan ve kabuklanan yerlere uyguluyorum. Henüz sonuç alamadım alırsam mutlaka yazarım.
    Çay ağacı yağını seyreltmeden kullanmak tehlikeli olabilir , bana bir şey olmadı henüz ama herkesin cildi farklı reaksiyon gösterebilir ;kullanacak kişiler kendine göre tedbirli davransınlar lütfen.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.