Saç dökülmesini engelleyen/azaltan herhangi bir ürün veya şampuan öneriniz var mı? Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir? Engellemek için neler yapabiliriz? Bu şekilde dökülmeye devam ederse birkaç seneye kalmaz kafamda saç kalmayacak! Elimi saçıma ne kadar atarsam atayım her defasında bir veya birkaç tel köküyle beraber geliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Relusion
Saç dökülmesini engelleyen/azaltan herhangi bir ürün veya şampuan öneriniz var mı? Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir? Engellemek için neler yapabiliriz? Bu şekilde dökülmeye devam ederse birkaç seneye kalmaz kafamda saç kalmayacak! Elimi saçıma ne kadar atarsam atayım her defasında bir veya birkaç tel köküyle beraber geliyor.
Arkadaşım benimde aynı. felaket derecede döküldü saçım. şu son 1.5 -2 senedir. 45-50 gündür bioxcin sampuan ve serumunu kullanıyorum. dökülme bayagı azaldı. ama daha da fazla faydası olacagını zannetmiyorum. yani yeniden saç çıkarma gibi... yinede bi dene istersen. ama dökülmeyi gercekten durdurdu. tabii bırakınca nasıl olur bende bilmiyorum...
revivogen en iyisi diyorlar...
5 yıldır dökülüyor benim de. Çok yöntem denedim, Bioxcin ampüllerine boş yere o kadar para verdim. Kafa derisi üzerinden yapılan müdaheleler boşuna. Bu sebepten, solüsyon ve şampuanlardan çok şey beklemeyin. Saçlarınızın dökülmesinin sebebi harhangi bir sağlık sorunu da olabilir; önce bir doktora gitmekte fayda var. Genetik de olabilir; bu durumda Finasteride içeren haplar kullanabilirsiniz. Mesela Propecia veya Proscar... Proscar, 5 mg Finasteride içerir ve fiyatı 30 ytl. Saçın tutunmasını zayıflatan DHT hormonunu yeterli miktarda çökertmek için 1 mg Finasteride kafi gelmekte. Daha fazla Finasteride, daha çok çökertmez. Bu yüzden Proscar'ı 4 eşit parçaya bölerek kullanabilirsiniz. Ayrıca bu ilaçla birlikte 22 mg çinko içeren " Solgar Zinc Picolinate (23 ytl)" ve bir multivitamin de kullanabilirsiniz. Ben son 1 haftadır Proscar'ı ve bu söylediğim hapları kullanıyorum, şampuan olarak da Sebamed ve Nizoral'i tercih ettim. Bir süre kullanalım bakalım, inşallah bu kombinasyon işe yarar. Bunları kullanarak çok iyi sonuç elde etmiş birinin resimlerini görmüştüm, o yüzden ben de ümit ederek kullanmaya başladım.
Aşağıda verdiğim linkte de saç sorunları ile ilgili birçok ayrıntıya ulaşabilirsiniz. http://www.folikul.com/ (sitede geçici bir sorun var galiba, şu an ulaşamıyorum)
benimde saçlarım alabildiğine gidiyoraz önce annem ve dayı oğlu gördü o saclar senden mı cıktı dedı dedim evet şoka girdiler kaldıki o normalde çıkan sacımın ceyregı kadardı
sinir hapı kullandıgım dönemde saç dökülmesi problemım en aza ınmıştı kullanmıyorum suan ve eskısı gıbı cok fazla dökülüyo ne yapacam ben ya
bioxin filan var ama yapabilcek bişey yok saç dökülmesi genetik galiba
Önlerden bayağa seyrek benimde. Çok fazlada dert etmemek lazım, gidecek olan gidiyor gene. Ben iyice seyrediğinden ektiririm diyorum. Böyle bir imkan var, kullanılabilir.
Eğer ırsi ise zevk almaya bakın derim.Benimde saçım dökülüyor. Ben suçu babamın üzerine attım.
Ben revigen şampuan kulanıyorum.Saç dökmesini az da olsa önledi.Ama çok fazla değil. Saçlarımın yağlanmasını kesiyor.her ay 30 ytl bayılmak çok koyuyor o ayrı bir konu.
öncelikle bir doktora görünmenizi tavsiye ederim. Dökülmenin pek çok sebebi var. Önce sebebi öğrenip ona göre çareler aramalısınız (tecrübeme dayanarak söylüyorum)
Saç dökülmei sorunu oğlumda var.Yaklaşık 1.5 aydır tavsiye üzerine Çamterebentin denilen ve aktarlarda satılan bir madde ile şampuanını karıştırdı saçlarını 2 günde bir onunla yıkıyor.bu süre içerisinde saçlardaki dökülme bitti gibi.Dökülmüş yerlerden de saçlar çıkıyor gibi.Deneyin.Pahalı bir şeyde değil .küçük şişelerde satılıyor 1 şişesine 4 lira verdik.Bu madde ilaç yapımında da kullanılıyormuş.sakıncalı birşey değil.
benim merak ettigim konu cansızlıktan vb çevre faktörlerinden dolayı yani genetik olmayan nedenlerden dolayı dökülen saçlar tekrar çıkıyormu.
minoxidil kullan profesorler saç sorununa bi çare bulana kadar çünkü minoxidil bırakılınca tekrar dökülmeye başlıyor tüm ilaçlarda olduğu gibi
bioxcinin yagli saclar olanini kullaniyorum ama nerdeyse 24 saatte tekrar saci yaglandiriyor hem dokulmeyi onleyen hemde yaglanmayi onleyen bi sampuan var mi
saç dökülmesi çok yaygınlaştı valla.benim de baya dökülüyor.yaş 22.askere gidip gelince kel kalacaz herhalde.bi kazıttırayım diyorum annem eve almam diyor.
çeşitli nedenlerden dolayı dökülebiliyor mesela benim saçlarım kendimi zorladığım ve sıkıntıya girdiğim zaman dökülüyor son olarak diyete girdim 7-8 kilo verdim ama saçlarımda döküldü bunun sebebini sordum vitaminsiz kalmış olabilirsin belki ondandır dediler ama değil biliyorum en son üniversite sınavlarına hazırlanırkende saçların bayağı bir kısmını bırakmıştım..
saç dökülmesinin çok fazla nedeni var stressiz yaşamak çok önemli. Vitamin eksikliğide olabilir. bir cilt doktoruna gitmekte fayda var.
Mori
kullanıcısına yanıt
Arkadaşlar ana rahminden ayrıldığımdan beri bu sorunla cebelleşiyorum bir türlü buna çare bulamadım gerek tıp yöntemleri gerekde alternatif tıbba başvurdum ama nafile en son uyguladığım yöntem tam kıl keselerinin olduğu yere su vermekti hafif filizlenir gibi oldu ama o da çok sürmedi eğer gerçekten bi yöntem bilen varsa sölesin çünkü gerçekten çok rahatsız hissediyorum kendimi arkadaşların bana taktığı peruk lakabını artık bitirmek istiyorum help me amk !!
quote:
Orijinalden alıntı: V2
saç dökülmesinin çok fazla nedeni var stressiz yaşamak çok önemli. Vitamin eksikliğide olabilir. bir cilt doktoruna gitmekte fayda var.