Şimdi Ara

Sac derimdeki egzama sorunum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • egzama cildin aşırı kuruduğu ve çok kaşınmasına sebep olan hastalıktır.

bunun son dönemde artmasının sebepleri genelde değişen çevresel koşullar ve alışkanlıklardır. kullanılan sabun, şampuan, deterjan vb ürünler, giyilen sentetik vb kumaşlar, aşırı sıcak nemli havalar ve özellikle yenilen yiyeceklerdir.

kullandığımız ve yediğimiz çoğu şey artık doğal olmadığı için vücudumuz bununla başa çıkamıyor. vücudun en dışında yer alan derimizi kurutarak kendince tepkisini ortaya koyuyor. sonra neden cildim kuruyor neden bu kadar kaşınıyorum diye düşünüyoruz.

önce yediklerinizi kontrol etmeniz gerekiyor. genelde farkında olmadan yedikleriniz bünyenize dokunuyor belki de bir besin alerjisi durumu vardır. daha sonra yaşam standartlarınızda yer alan alışkanlıklarınızı gözden geçirin. vücudunuzu saf suyla yıkayın ve bol bol nemlendirin.

Ekşisözlükten alıntı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Softto diye bir şampuan var egz yaşıyor üstünde en ucuz şampuan bu hava aldıracaksın güneş teması olmayacak haftada 2 kez şampuan kullanacaksınız vs.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustKneel

Eğer seboraik dermatit ise inanılmaz şanslısın. İnançlı biriysen sabaha kadar dua et. Yıllar sonra ilk defa giriyorum konu dışına

https://www.turuncukasa.com/vichy-dercos-kepek-karsiti-sampuan-normal-yagli-saclar-390ml-47050

Seboraik dermatitimi 3-4 yıkamanın ardından tamamen geçirdi. Daha önceleri siyah tişört giyemiyordum döküntüler nedeniyle. Farklı ilaçlar kullandım, saçlarımı döktüler. Sürekli bunu kullanıyorum artık 3-4 yıldır. Mevsim geçişlerinde artıyor, ona henüz çözüm bulamadım. Fakat 2-3 günlük geçişler olduğu için artık rahatsız etmiyor.
    +1

Ben de aynı şikayetlerle dermatoloğa gitmiştim. Bir kaç ilaç ve bu şampuanı önermişti. İlaçların pek fayda etmediğini bildiğimden hiç kullanmadım ama bu şampuan çok kısa sürede bende de etkili oldu. 4-5 yıldır başka şampuan kullanmıyorum. Şu an bir şikayetim yok. Yine doktora gidin tabi ama pahalı da olsa bu şampuanı tercih etmenizi tavsiye ederim. (İlaç gibi bir şey değil, kaliteli bir şampuan olarak düşünün. Daha az zararlı kimyasal barındıran bir formülü var yani. Bence hiç sorunu olmayan insanlar da günlük yaşantısında böyle bir şampuan kullanmalı zaten.)

• Bende de var. Yıllardır geçmiyor. Çok yakışıklıymışız gibi bir de üstüne saçlarımızı da alıyorsun tanrım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salih uçan -- 17 Haziran 2018; 2:8:17 >
  • Bendede kıl kökü iltihabı var. Arka tarafım seyreldi bile. Çok moralimi bozuyor. Ağrısı sızlamadı da cabası, birde ensemde şişlik yapıyor. Çok yere gittim, ilgilenen olmadı.

• seboroik dermatit olması lazım onun adı ya. kesin bir tedavisi yok. konazol diye bir medikal şampuan var. önce sık sık şampuan değiştir hocam hangisi iyi geliyor sana onu bi bul. Sonra da konazolla beraber kullan. Bitecek diye bir şey yok ama minimuma indirebilirsin.

Ayrıca stres dönemlerinde vs. artan bir durum.
  • Arkadaslarda soylemis vichy dercos yesil kapak gercekten iyi geliyor. Kesinlikle denemelisin

• çözüm head n shoulders clinical strength, geçmiş olsun
  • İlacı 3 hafta kullanıp bırakacaksınız

• Amroth. kullanıcısına yanıt
    bence şeker ve yağ değil de

hayatından şeker ve karbonhidratları (başta un) çıkartmak lazım.

protein ve yağa yüklen.

onun haricinde stresten uzaklaşmaya çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: em2018

bence şeker ve yağ değil de

hayatından şeker ve karbonhidratları (başta un) çıkartmak lazım.

protein ve yağa yüklen.

onun haricinde stresten uzaklaşmaya çalış.
    Yagın fazlasıda iyi degil çok fazla omega6 yag asiti içeriyor bitkisel yaglar, bu seferde omega 3:6 dengesizliği oluyor buda inflamasyona neden oluyor. bu sebotit dermotitde vucutda oluşan bu inflamasyonların dışa vurulmuş hali.

Protein ve kaliteli karbonhidratlı, bol sebzeli, minimum yaglı beslenme, omega3 takviyesi kullanma, d3 ve çinko takviyesi kullanma bu rahatsızlıkta işe yarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 17 Haziran 2018; 15:25:57 >
  • denize gidebiliyorsan bol bol yüz,yaz-kış git baya faydası oluyormuş tuzlu suyun.
  • SSsiz acmayin su konulari be

• 6 yıl önce aynı konuyu foruma ben açmıştım. Tanımadığım bir arkadaş özel mesaj attı.

Vichy dercos diye bir şampuan var, kutusu yeşil-beyaz kendisi sarı. Çok umutsuz aldım delirmek üzereydim 6 yıldır saçımdan ne 1 kepek tanesi düştü ne de bir kuruluk var. Öyle ani ve doğru etkisi oldu ki 6 yıldır şampuan değiştirmedim ve egzama nasıl bir şeydi hatırlamıyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-975393588

Aynen, sac derimde kabuk seklinde olusuyor. Onlari kaziyincada(kasintidan) sac deriyle beraber kalkiyor 2-3 tel. Allah kimseye vermesin su hastaligi
    Ducray delual ks ve elution takim halinde satiliyor. Bu ikisi bendeki kabuklanmayi yok etti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genesis. kullanıcısına yanıt
    Kabuklanma sorununuz varmiydi ve bu sorunu gecirdimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: JustKneel

Eğer seboraik dermatit ise inanılmaz şanslısın. İnançlı biriysen sabaha kadar dua et. Yıllar sonra ilk defa giriyorum konu dışına

https://www.turuncukasa.com/vichy-dercos-kepek-karsiti-sampuan-normal-yagli-saclar-390ml-47050

Seboraik dermatitimi 3-4 yıkamanın ardından tamamen geçirdi. Daha önceleri siyah tişört giyemiyordum döküntüler nedeniyle. Farklı ilaçlar kullandım, saçlarımı döktüler. Sürekli bunu kullanıyorum artık 3-4 yıldır. Mevsim geçişlerinde artıyor, ona henüz çözüm bulamadım. Fakat 2-3 günlük geçişler olduğu için artık rahatsız etmiyor.
    Turuncukasa
    Vichy Anti-Pelliculaire Normal ve Yağlı Saçlar İçin Şampuan 200 ml. | www.turuncukasa.com
    https://www.turuncukasa.com/vichy-dercos-anti-pell-kepek-sampuani-normal-ve-yagli-saclar-200-ml-371

Bu ikisi aynı şampuan mı? Herkes yeşil kapak demiş, sorayım dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-975393588

Aynen, sac derimde kabuk seklinde olusuyor. Onlari kaziyincada(kasintidan) sac deriyle beraber kalkiyor 2-3 tel. Allah kimseye vermesin su hastaligi
    Bende de vardı 6-7 yıl önce. Gerçi hala var da şampuanı değiştirirsem çıkıyor ortaya. Bende de böyle sarımsı büyük kepekler şeklinde oluyordu ve kaldırınca altta kızarık deri oluyordu ve biraz sıcak olduğunda veya terlediğimde uyuz gibi kaşıntı tutuyordu. Dışarıda da kaşıyamıyorsun öyle deli gibi.

Günün birinde bir eczacı prozinc şampuan tavsiye etti. Kuru saçlar için olanından aldım. Acayip kuru beni saçlar bir ay yıkamıyım yağlanmaz.

Sac derimdeki egzama sorunum

Mutlaka dene bir eczaneden alıp. İyi gelirse de n11 de kampanyalı üçlü paketleri var ucuza geliyor.

• ilk ketolral kullandım 1 2 ay iyi gitti ama sonra tekrar azınca ducraye geçtim biraz pahalı ama 0 kepek suan
  • Benimde saçımda sivilce var sanırım uzun zamandır geçmiyor sanırım egzama değil bana tavsiye edeceğiniz şampuan var mıdır acaba
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.