Şimdi Ara

Sac derimdeki egzama sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit-1: Çok fazla forumdas gerek konu uzerinde, gerekse ozel mesaj yoluyla vichy dercos(yesil) urununun ise yaradigini soylemis. Bende bu urunu deneyecegim, denedikten sonra editlerim. Herkese onerilerinden dolayi cok tesekkur ederim, artik sosyal hayatima etki edecek kadar buyuk bir sorun benim icin umarim cozum bulabilirim.

    Dostlar sac derimde egzama var herseyi denedim, internette okumadigim makale gezmedigim konu neredeyse kalmadi. Bu sorunu yasayip cozen varmi? Birde sorunuma ek egzama kafamda belli oluyor bu yuzden saclarimi kestiremiyorum bu konuda ne tavsiye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-975393588 -- 17 Haziran 2018; 21:4:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Beslenmenden şekeri ve yagı çıkar



    Ketoral şsmpuan kullan



    1 ayda finiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimdede sacimda sedef hastaligi vardi beyaz kepek gibi dokuluyordu kip kirmiziydi berbere bile gidemiyordum birsuru losyon,krem,hap kullandim 3.sene sonunda doktor igneye gecirdi beni enbrel diye bir igne onu kullanmaya basladim gecti suan haftada 2 kez kendim vuruyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Batasalic losyon 50 ml kutu içerisinde içeriğinde salisilik asit var senin ilacın o

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amroth. kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için sağolun, dikkate alacağım. Şükür şekeri çıkardım sayılır hayatımdan ama yağı da çıkarınca yemek kalmıyor geri :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-975393588 -- 16 Haziran 2018; 21:46:7 >
  • mahmutt159 M kullanıcısına yanıt
    Aynen bende berbere gidemiyorum Gitsem bile kafamda bulunan egzama çok ön plana çıkıyor. Faydasını gördünüz mü hocam artık berbere gidebiliyor musunuz? Teşekkür ederim tavsiyeniz için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-975393588 -- 16 Haziran 2018; 21:59:29 >
  • hanci86 kullanıcısına yanıt
    İnceleyeceğim hocam çok sağolun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-975393588 -- 16 Haziran 2018; 21:47:31 >
  • Doktora gittiğimde Ketoral şampuan ve Saltar,Dermovate ve Momecon gibi losyonlar verdiler.Şuan Vichy dercos şampuan kullanıyorum.O da internette çok övülen bir şampuan.Onun dışında doktora gitsen stres yapma diyecekler ama ona yapacak pek bir şey yok.
  • TheSpiRiT kullanıcısına yanıt
    En az 7-8 kere doktora gittim, önünde komisyon alacağı dandik ilaçları bana tavsiye ediyorlar(özel veya devlet hepsinde) veya stres yapma vs. diyorlar hocam. Böylede kabullenmek istemiyorum. Allah yardımcımız olsun.
  • Amroth. kullanıcısına yanıt
    Kepek için kullandim.Hiç etki etmedi.Aksine saçımı çok sertleştirdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğer seboraik dermatit ise inanılmaz şanslısın. İnançlı biriysen sabaha kadar dua et. Yıllar sonra ilk defa giriyorum konu dışına

    https://www.turuncukasa.com/vichy-dercos-kepek-karsiti-sampuan-normal-yagli-saclar-390ml-47050

    Seboraik dermatitimi 3-4 yıkamanın ardından tamamen geçirdi. Daha önceleri siyah tişört giyemiyordum döküntüler nedeniyle. Farklı ilaçlar kullandım, saçlarımı döktüler. Sürekli bunu kullanıyorum artık 3-4 yıldır. Mevsim geçişlerinde artıyor, ona henüz çözüm bulamadım. Fakat 2-3 günlük geçişler olduğu için artık rahatsız etmiyor.




  • kabuk şeklinde mi hocam?
  • JustKneel kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin en kisa zamanda deniyor olacagim. Birkac sorum var musaitseniz; bende kabuk atmalari oluyor onlari kaziyincada sac dokulmesi oluyor, bunu ortadan kaldirirmi sizce? Ve disaridan gorunecek egzamayi gorunmeyecek hale sokuyormu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen, sac derimde kabuk seklinde olusuyor. Onlari kaziyincada(kasintidan) sac deriyle beraber kalkiyor 2-3 tel. Allah kimseye vermesin su hastaligi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende var, tavsiyem bir dermatologa görünmeniz. Her ilaç her insanda aynı etkiyi göstermez. Tavsiye ile ilaç kullanmayın derim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle doktora gidiyorsun.Kalın kabukların kalkması lazım.Seboreik illet bir hastalıktır.Katran veya zeytinyağı içerikli karışımlar tarzında reçete yazan bazı doktorlar var.Sen cildiyecine söylersen o bilir.Kafandaki kabukları yumuşatıp(doktorun yazdığı karışımlar ile) onları tarakla hafif hafif temizlemen lazım.İnternet çöplük gibi her türlü bilgi var.Cildiyecine düzgünce anlat kullandıklarının bir etkisi olmadığını işe yaramadığını söyle.Geçmiş olsun hocam.
  • Bendede vardı yaklaşık 2 3 yıl sürdü 19 20 yaşlarında bir başladı 23 yaşında bitti.

    Böyle sivilce gibi olur kabuk kabuk yastığa dökülür kafan sürekli kaşınır falan berbat bir şey sana tek tavsiyem



    Ketoral o bu şu kullanma tek kullanacağın kükürtlü sabun olsun ben 6 ay kullandım bunu hiçbir şey kalmadı kafamda ama kükürtlü sabunu da eczaneden al bazen çakmaları oluyor onlar fayda etmez gerçek sabun olduğuna emin ol. Bir de sirkeyle desteklersen 3 4 ay gibi bir sürede geçer maximum 6 ay..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanci86

    Batasalic losyon 50 ml kutu içerisinde içeriğinde salisilik asit var senin ilacın o
    Bu ilaci kullandim gecici olarak faydali ancak kalici etkisini goremedim. Ilaci birakinca tekrar hastalık devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle doktora gitme sadece geçici çözümler sunar. 5 yıldır koltukaltımda egzema vardı ölümüne kaşınıp yara oluyodu. Her gidişimde kortizonlu losyon verip gönderdi. Sürdüğüm zamanlar çok rahat sürmediğim zamanlarda acı çekiyodum. Sonra egzemanın aslında hayat tarzıyla alakalı olduğunu öğrendim. Ne mi yaptım? Beslenmemi düzelttim, egzersiz yapmaya başladım ve sonuç: egzema geçti Sınav dönemlerinde geri nüksediyo; yani strese dikkat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeytinyagının içine ceviz ez cevizi iyce ez karıştırbirtane limon sık icine birtane içine bıldırcın yumurtası kır karıştır bu gocagarı ilacıdır köyde birisi böyle yaptı ha sonra sacına yedirerek çal 1 saat bekle sonra durula
    gecmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafettinn -- 17 Haziran 2018; 1:20:49 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.