Şimdi Ara

Sabit disk üretim sıkıntısı kapıda olabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
8.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seagate ile WD ayvayı yediler gözüküyor.

Özellikle de Nikon firması DSLR pazarında ne yapacak bakalım. Zira adamların üretimlerinin %90'ını oluşturan fabrikaları sular altında kalmış.

Yapılacak tek şey bu süreç geçesiye kadar sabit diskimizin /lerimizin bozulmaması için dua etmek.

EK: İşin bir de dolaylı yoldan etkilenecekler kısmı var. HD fiyatlarının böylesine uçması, PC satışlarını da etkileyebilir gözüküyor.

EK: Vatanbilgisayar sabit disk bölümü kaldırmış durumda!

Sabit disk üretim sıkıntısı kapıda olabilir

Sabit disk üretim sıkıntısı kapıda olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 11 Kasım 2011; 11:46:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

EK: Vatanbilgisayar sabit disk bölümü kaldırmış durumda!

bunu yazmak için girdim. neyse artık.
  • yeni disk almayıp arşivi sileceğiz sanırım artık
  • Samsung bundan etkilenmediyse neden piyasada Samsung HDD ilk önce tükendi...
  • Fiyatlar öyle böyle değil , zaten alınacak olsa da adamakıllı olanı yok. Çok zamansız oldu , tamda pc toplayacaktım.
  • ben 2 tb sata3 7200 rpm harddiski 157 tl ye aldım vatandan internet siparişini iptal etmişler mal gelmedi kredi kartı kendi ismime değilm iş diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyaydin

ben 2 tb sata3 7200 rpm harddiski 157 tl ye aldım vatandan internet siparişini iptal etmişler mal gelmedi kredi kartı kendi ismime değilm iş diye

Ben 3 Defa Sipariş verdim Vatan'dan Hepsi Harici Disk Hepsi de farklı kimselerin Kredi kartı Hatta 3-D siz bile sipariş verdim 1-2 gün içinde elimdeydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsalix -- 13 Kasım 2011; 23:38:09 >
  • depodan 33 dolara aldığım 500 gb disk şuanda 88 dolar gözüküyor.. samsungun fabrikası etkilenmedi ama nedense onunda fiyatı aynı.. adamların işi gücü milleti soymak hiç disk gelmese anlarım ama gelmeye devam edeni neden artırıyorsun be arkadaş.
  • Arkadaşlar sıkıntı kapıda falan değil tamamen içeri girmiş durumda. Ofis için pc toplamaya çalışıyorum, hdd'lerin fiyatları kopmuş durumda. Newegg'e girdim 1tblik seagatenin abd satış fiyatını öğrenmek için ve yorumlara bakayim dedim. Arkadaşın biri den 59 dolara aldım şimdi fiyatını 149 dolar görünce iki kez baktım diye yazmış. Valla ne diyeceğimi bilemiyorum. Beklesem olmaz.

Maalesef arkdaşalar seagate ve western bu işin yüzde doksanını elinde bulundurduğundan diğer firmaların ürünlerinin yüksek olması bana bu işi bu iki şirkete fason olarak yaptırdıklarını getiriyor.
  • biz ucuzlasın diye beklerken şimdi ateş pahası oldu.

2 sene önce 500gb 2,5" WD 99TL almıştım dartyden.
  • Arkadaşlar tahminen ne kadar süre sonra fiyatlar düşer?
  • çoğu yer harddisk satışını kısıtlamış durumda. vatan sadece hard disk almak isteyenlere satış yapmıyor sadece sistem toplamak için diğer parçaları da alıyorsanız hard disk de satıyor mesela. ayrıca geçen yıl 95 lira civarı aldıgım 500gb seagate harddiski 177+kdv ile aldım 2 katın da uzerınde bir artış olmuş. işlemciler de nazaran daha dusuk olsa da bir artış var. sistem toplamak ve yenilemek için çok ters bir zaman. harici disklerin fiyatları sabit disklerden daha ucuza geliyor :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavador

ya ya anlatılan herşeye inanmak insana özgü bişi olsa gerek, üretim sıkıntısı varsa az kazanacaklar, fiyatları pahalılandırma için bahane sunuyorlarsa yine az kazanacaklar cünkü talep düşücek

talepteki düşüş hızı fiyat artış hızından daha az olacağı için öyle başa baş bi denge olmadığından yine az kazanacaklar diye bi durum söz konusu değil. sabit diskler pclerin olmazsa olmazı olduğundan talep esneklikleride 0 a yakındır talep düşmez yani herkes almaya mecbur bi yerde..

yine olan kullanıcıya oluyor. tam sistemi yenilemişim hiç birini test edemeden sabit disk fiyatlarının uçukluğu yüzünden aldığım ürünler daha kutularında duruyor . umarım en kısa zamanda üretim sıkıntısı hallolur.
  • yeni sistem toplayanlar ssd + harici disk alabilirler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GKM

biz ucuzlasın diye beklerken şimdi ateş pahası oldu.

2 sene önce 500gb 2,5" WD 99TL almıştım dartyden.

Zaten fiyatlar iyi seviyedeydi daha düşmezdi yani zam'dan önce.

500Gb Samsung F3'ü 80 Lira'ya almıştım 1 seneye yakın olacak.

Harici disklere talep arttıysa onların da fiyatı yakında artmaya başlar. Sonuçta Haricilerin içindeki diskler de Samsung,WD,Seagate.
    Toshiba/Hitachi falan da var tabi ama diğerleri kadar olmasa gerek.
  • Of ya teknoloji ile zamlar doğru orantılı ilerliyor.İyi bir sistem sahibi olmak cidden zor artık.
  • beğenmediğimiz hdd lere bak arkadaş yakında fiş ile satacak devlet
    tüp kuyruğuna girer gibi kuyruğa girecez
  • Yılbaşını bekleyelim bari , belki indirim yaparlar.
  • yılbasından cok sonra düzelir

http://forum.donanimhaber.com/m_54731438/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Samsung bundan etkilenmediyse neden piyasada Samsung HDD ilk önce tükendi...

samsung fabrikasını seagate ye sattı o yüzden artık samsun adı altında hdd üratimi olmıyacak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.