olarak geçiyor D: de sadece driver programlarını koymuşlar.
D: mantıksal sürücü denemesi ne anlama geliyor?
D: alanı çok küçük (20-30 gb) yedekleme yapmak için D: kısmını artırmak C: yi küçültmek istiyorum satıcı; Bilgisarım - Yönet - Disk Yönetimi- C: - Küçült - C: ye değer vererek yapılabileceğini söyledi. Bir ihtimallede bu işlemde belki C: D: nin dışında 3.bir bölüm oluşturadabilir dedi
Teknik danışman ürün kontrolunde bunu yapılması durumunda C: nin içinde bazı programları bozduğu bilgisayar çöktüğünde geri yükleme yapan prog.bölümlerinde bozulmaya sebep olduğunu başlarına geldiğini söyledi. Satıcı bir program olduğu onla yapılabilir dedi bu sefer onu sordum iki işlemde aynı olduğunu söyledi bu şekilde bölümü değiştirmeyi tavsiye etmedi.
C: yi küçültüp ve D: yi programlara zarar vermeden nasıl büyültebilirim
Bir fikri olan arkadaş varmı?
Bence C: yi küçült ayrı bir bölüm oluştur.. D: ye hiç karışma o öyle dursun...genişletmek çok tehlikeli bir işlem hiç güvenmiyorum. Ben öyle yaptım.. Şu anda bende
C: sistemin olduğu kısım 272 GB D: Lenovo driver ve rekovery 30 GB G: Kişisel olarak kendime ayırdığım bölüm 147 GB
Bu işlemi yapmak istersen sana anlatırım..
o 30 gblık bölümü kaldırıcaksın snrasında siliceksin kalcak boşta 30 gb. onu c'ye ekleyıp en bastan c'ye bölüm daralttan daraltıcan 230a 230 kalıo (:
@G0THIC
o 30 Gb nin içindekiler ne olacak :D
ben denemiştim hdd uçmadan önce, c:yi yaklaşık 250gb'den aşağı düşürememiştim. windows izin vermemişti. 100gb yapabilir miyiz onu. benim hdd'de mi sıkıntı vardı acaba
kardeşim o en fazla verilen değer benım bildiğim sizin yapamamanızın sebebide halı hazırda bulunan 30 gb lık bölümü yok etmeden denemeye kalkmış olmanız. benim dediğimi yap d'deki verilerini c'ye at sonra 30gb liği kaldır ve sil sonra tekrar ikiye böl hddleri akabinde c'ye eklenecek olan 30gb ile bırlıkte sana 460 gb ye yakın bı miktar verilcek yanlış hatırlamıorsam. bunu 2ye bölmeye kalkıştıgındada karşına gelecek ekranda sana belirticek sana ne kadar istediğini en fazla verebiliceğin değer 230 filan olcak bundan sonrası da sana kalır ıstedıgın kadar azaltırsın yada 230da bırakırsın (: