Şimdi Ara

Sabiha Gökçen'de yarım litre su 8 TL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu nasıl bir dolandırıcılıktır!

    su bile 8 TL ise yemekler aşırı uçuktur! fiyatlar hakkında bilgisi olan, veya başka ülkelerdede benzer durumlar var diyen yazabilir.

    simdi diyebilirsiniz; "işletme maliyetleri "su" kadar fazla, işletmeler ihale ile verildiği için çok pahalı" ama havaalanında vergisiz ve ucuz alkol satışı yok mu? yada sadece dış hatlar bölümünde mi satılıyor? eğer sadece dış hatlarda ucuz satılıyorsa, oradakilere 8 TL'ye su alıyormudur? Sabiha Gökçen'de yarım litre su 8 TL! 

    Sabiha Gökçen'de yarım litre su 8 TL!


    edit: su deyip geçenler, önemsemeyenler olmuş. ama su çok stratejik bir şeydir!

    AB'nin su sıkıntı olmadığı halde, bize kendi su politikasını uygulatmaya çabalıyor. gerçi bizimkiler hala imzalamadı ama yakında imzalarlar.  

    neymiş efendim, kendi topraklarımızdan doğan su kaynaklarımızla kime ne kadar su vereceğimize hatta baraj yaparken bile AB'nin hatta çevre ülkelerden(suriye, ırak, israil yine altımızdaki bazı ülkeler ve iran) izin almamız gerekiyormuş, tek bir çivi bile çakarken onlara soracakmışız! su kaynakları tüm dünyanın malı imiş! yani ilerde su kıtlığı olduğunda kendi suyumuzu kullanamayacağız! eğer kullanırsak, onlar bize saldırsın diye meşru bir hak vermiş olacağız. velhasıl, bu çok tehlikeli bir anlaşma! AB bu zor şartlarımızdan faydalanıp, bize borç para verip, bu anlaşmayı bize dayatacak, ve bölecek! şartlar daha da kötüye gittiğinde iktidar sağda olsa solda olsa bu anlaşmayı imzalayacak. biz halk olarak, bu anlaşma ve su konusunda yeri göğü inletmezsek, bugün dalga geçtiğimiz suriyeli askerler bile, diğer ülkelerin desteğiyle üstümüzde tepinecek. neden? kendi halkımız için onlara su vermedik diye. gerçi biz yine içmez içiriz, yemez yediririz, sonrada bi güzel yok olur gideriz!

    anlayana bi kaşık su bile deniz derya baz, anlamayana okyanus bile az!





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 1 Ağustos 2020; 13:12:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • sizin gibi çalışanların kendi su sebilleri olmuyor muydu? ama heralde personel odalarına gidip gelmek baya bi uzun sürüyordu.

    aklınızda kalan market ve yemek fiyatları ne kadardı? dış hatlara özel ve vergisiz satışlardan bahsedebilir misiniz?


    bu arada üstteki insta hesabı "bodrum masalı"nda oynayan serel yereli'nin. İngiltere'de yaşıyor zaten. ayrıca o dizideyken gıcık olurdum kendisine.

    Şöyle izah edeyim..

    Havaalanında polis kontrolünden geçtikten sonra,artık Türkiye topraklarını teorik olarak terketmiş sayılırsınız.

    Tabiatıyla bu bölgede fiyatlar,tüm uçuş yapılan ülkelerin su fiyatı ortalamaları alınarak belirlenir.

    Uçuş yapılan ülkelerdeki fiyatlar pahalı olduğundan,maalesef sonuç böyle olabiliyor.

    Ben bu işin çözümünü buldum,içerde bulunan mescitlerde abdest alırken bedavaya musluktan suyumu içiyorum

    Selam ve dua ile

    havaalanında günlük çalıştığım zamanlar susadığım vakit otomatları yalayacak duruma geliyordum suyun çok pahalı olmasından dolayı   arada bir vakit bulursam alt kattaki marketten az daha kazık fiyata alabiliyordum sadece. fiyatlar bize pahalı gerçi, ekran görüntüsündeki şahsın dediği gibi bir İngiliz için ucuzdur bile muhtemelen

    Hiç havaalanından başka yerde çalışmadım. Düz palavradır bu anlatılan gerekçe. Klasik turist kazıklama onursuzluğundna başka hiçbir açıklaması yoktur. Gider farklılığından kaçınılmaz olan pahalılığın da iki katını geçer fiyatlar havaalanlarında. Sabiha-Atatürk-İstanbul'da durum aynıdır.

    Klasik sonradan görme, avrupaya çıkınca kendisini sultan zanneden cahil TR kızı örneği daha. Bunlardan burada çok var saygıdeğer arkadaşlar, ben Londra'da yaşıyorum 1.5 yıldır. Bunun gibi bir çok doğudan gelmiş şımarık sonradan görme TR kızı çok fazla var. Stansted havalimanında 0.5 ml su 2 eurodan satılıyor. O da pasaport kontrolünden geçtikten sonra tabiki. Sabiha Gökçende 8 TL olması evet çok acı fakat Stansted veya Heathrow gibi havalaanlarında da durum çok farklı değil. Bu kadar abartı değil fakat yine de normal market fiyatlarına göre ucuz değil.

  • havaalanında günlük çalıştığım zamanlar susadığım vakit otomatları yalayacak duruma geliyordum suyun çok pahalı olmasından dolayı Sabiha Gökçen'de yarım litre su 8 TL!  arada bir vakit bulursam alt kattaki marketten az daha kazık fiyata alabiliyordum sadece. fiyatlar bize pahalı gerçi, ekran görüntüsündeki şahsın dediği gibi bir İngiliz için ucuzdur bile muhtemelen

  • 0.87 pound :)

  • kangaetemo kullanıcısına yanıt

    sizin gibi çalışanların kendi su sebilleri olmuyor muydu? ama heralde personel odalarına gidip gelmek baya bi uzun sürüyordu.

    aklınızda kalan market ve yemek fiyatları ne kadardı? dış hatlara özel ve vergisiz satışlardan bahsedebilir misiniz?


    bu arada üstteki insta hesabı "bodrum masalı"nda oynayan serel yereli'nin. İngiltere'de yaşıyor zaten. ayrıca o dizideyken gıcık olurdum kendisine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 31 Temmuz 2020; 23:53:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin İstasyonları, Otogar ve Havalimanı gibi yerlerin fiyatları hep piyasanın üzerindedir. Serbest piyasa dediğimiz durum da budur. Aynı şekilde İstanbul'un herhangi bir semtinden aldığınız meyvenin fiyatı başka bir semtin fiyatıyla da uyuşmayabilir.


    Su olayını tartışmayı lüzum görmüyorum. Lux bir cafe veya sinemaya da gitseniz yine bakkalda satılan fiyatın üzerinde bedel ödersiniz.

  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    euro bile 8 TL iken pound'a hiç bakmaya gerek yok! zaten sudan sebeplerle bile buhranlar yaşıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-13B66B2D0

    sizin gibi çalışanların kendi su sebilleri olmuyor muydu? ama heralde personel odalarına gidip gelmek baya bi uzun sürüyordu.

    aklınızda kalan market ve yemek fiyatları ne kadardı? dış hatlara özel ve vergisiz satışlardan bahsedebilir misiniz?


    bu arada üstteki insta hesabı "bodrum masalı"nda oynayan serel yereli'nin. İngiltere'de yaşıyor zaten. ayrıca o dizideyken gıcık olurdum kendisine.

    hocam ben turizm acentesinde çalışıyordum yani gelenleri servise götürüyordum genelde o yüzden personel odamız falan yoktu :) market fiyatları normal marketlerden %25-50 arası daha pahalıydı diye aklımda kalmış

  • bizim burdaki benzin istasyonlarında fiyatlar normal market fiyatı. ama büyük şehirlerde farklı olabilir. bazı yerlede piyasanın üstünde satışlar olabilir ama aşırı olmamalı. atıyorum yarım litre suyun ortalama market fiyatı 1 TL ise, maliyeti yüksel olan işletmelerde maksimum 1,5 TL olmalı. aşırı fiyatlar gördüğümüz zaman almama ve malum kurumlara karşı sesimizi çıkartacak karakteriniz olmalı.

    ayrıca o serbest piyasa dediğiniz neden başkasında da serbest değil? Allah aşkına, dolmuşu otelin bedava servisi sanıp, şoförle para için tartışıp, haksız olmasına rağmen zafer kazanıp bedava giden bir Almanın, kendi ülkesinde mekan neresi olursa olsun 8 euroya bir su alabileceğini hayal edebiliyor musunuz? yani gelişmiş ülkelerde serbest piyasa sadece üst kademenin üst zevkleri için vardır! alt kademede, serbest piyasa sadece bir ilizyondur, gerçek dışıdır!

    velhasıl, siz su olayını normal görürseniz, şark kurnazları 8 TL'yi bile az görür, 80 TL yapar.


    dakika 3:08'e dikkat




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 1 Ağustos 2020; 0:39:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turizm bölgerinde de böyle, sebebi turistlere satmak tabikide, ne olacak başka. Adamların umrunda bile değiliz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt

    siz baya eski çalışanımız sanırım. ama suda bile %800 fark varken, market fiyatlarınında %25-50 fark olması mümkün değil gibi. sondaki sıfırları unuttunuz heralde.😄 ben otobüs terminalinde bile %200-300 fark biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben birisinin yaptığı işi tek taraflı düşünmemeyi uzun süre önce bıraktım. Kendi paramdan çok işletmenin de durumunu düşünür hale geldim. Tabi bu şu anlama gelmiyor. Suyu 8 TL satıyorlarsa faydam olsun diye almıyorum. İhtiyacı olan kimse gider zaten o suyu alır.


    Dolmuş muhabbeti üzerinden gidecek olursak şöyle açıklayım. Gelişmiş ülkelerde dolmuş gibi bir sistem yoktur. Ya otobüs vardır ya da metro kullanır. Elin Almanı Türkiye'ye ilk defa geliyorsa ve Otel de bir süre ücretsiz servis sağlamışsa elbette Minibüs'e binerken para uzatmayabilir. Yani bu konuya tek taraflı bakarsanız elbette siz haklısınız ama adama sorarsanız benim düşündüğüm gibi cevap vereceğini düşünüyorum.


    Dakika 3:08 izledim. Adamın bahsettiği ucuzluk birkaç yıl önce bizde de vardı. Malum devlet, Hem KDV, Hem de ÖTV zam yapıp üstüne de döviz deki yükselişte ürünlere yansıyor.



    Yani bunun en yakın örneği arabalarda, Oyun konsollarında, bilgisayar birleşenlerinde ve telefonlarda var. Yani bunlar dururken 8 TL'ye satılan bir suyun hesabını niye yapayım.





  • Paarthurnaax kullanıcısına yanıt

    üstte anlattığım dolmuş ve Alman olayına bir bakın. Sabiha Gökçen'de yarım litre su 8 TL!  bu olaya hem tanık oldum, hemde benzer bir olayını ana haber bültenlerinde gördüm. yani baya yaygın bir durum.

    ayrıca Alanya'da hemen sahildeki bakkallardan yada sahilin ilerinsindeki migros'dan alışveriş yapmak yerine, sahilin 2 sokak arkasındaki bimden alışveriş yapan turistler gördüm. hatta marketin çoğunluğu turist idi. tek bir tane su almış olan, yada bim markalı ürünlerden bile alanlar turistler vardı, çok şaşırmıştım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya kardeşim bi kere o parayı veren yiyeceğe içeceğe değil , mekana , servise, elit kesim tabakası ile birlikte olmak için veriyo... tamam lo tamam kazık yanında kürek kalır bu bildiğin sırık sopası

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şöyle izah edeyim..

    Havaalanında polis kontrolünden geçtikten sonra,artık Türkiye topraklarını teorik olarak terketmiş sayılırsınız.

    Tabiatıyla bu bölgede fiyatlar,tüm uçuş yapılan ülkelerin su fiyatı ortalamaları alınarak belirlenir.

    Uçuş yapılan ülkelerdeki fiyatlar pahalı olduğundan,maalesef sonuç böyle olabiliyor.

    Ben bu işin çözümünü buldum,içerde bulunan mescitlerde abdest alırken bedavaya musluktan suyumu içiyorum

    Selam ve dua ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı için sudan ucuzdur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8TL 1EUR yapar ki fiyati ulusarasi alana bakinca normaldir. yarim litre su isvicre'de asagi yukari 7tl.


    Bu ne demek?


    Ictiginiz suyun bile parasi, kullanilan malzemesi yurtdisina, dolara euro'ya bagli demek.


    3 tarafi denizle cevrili, nehirleri olan, her koseye HES insa eden ulkede bir suyun fiyati nasil yurtdisina endeksli olur ? Diye dusunmek lazim. Ama kime anlatiyoruz, yuzde 50 halinden memnun nasilsa.

  • Kalbini de kırmak istemiyorum ama zaten ömrü hayatında yolun düşmemiş bile havalimanına , burada millete soruyorsun fiyatları. Be kardeşim öyleyse sana ne ya ? Neyin propagandasını yapmaya çalışıyorsun. Sana ne. 8 tl olsa ne olur 80 tl olsa ne olur alan alır pahalı bulan almaz serbest piyasa diye bir şey var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoyanDervis

    Kalbini de kırmak istemiyorum ama zaten ömrü hayatında yolun düşmemiş bile havalimanına , burada millete soruyorsun fiyatları. Be kardeşim öyleyse sana ne ya ? Neyin propagandasını yapmaya çalışıyorsun. Sana ne. 8 tl olsa ne olur 80 tl olsa ne olur alan alır pahalı bulan almaz serbest piyasa diye bir şey var.

    Ömrü boyunca yolu düşmeyecek milyonların oy'unu almak için havaalanı ile propaganda yapanlara da tepki gösterdiğini görmeyi iple çekiyorum. Ne de olsa çok müslümansınız, adalet sizin için olmazsa olmaz. Pardon şahsım adalet sisteminde adalet size kadardı değil mi? Unutmuşum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therkut -- 1 Ağustos 2020; 5:28:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elk.de kullanıcısına yanıt
    Almanya'da markalı 0.5 litre su 0.48-0.58€ arası, ki bu pahalı bir su.
    Polis kontrolünden geçtikten sonra elin mahkum olduğu için istedikleri gibi geçiriyorlar demek daha doğru olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.