Şimdi Ara

SABETAY SEVİ VE SABETAYCILIK... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
6.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kaotika

Bana öyle geliyor ki "laik" kesimi liste halinde sıralamışlar.

Yok yok, dikkat ettim de aslında şöyle:

İnançlı olup da laik olanlar bu listede. Ateistler ise illuminati midir nedir şu tapınak şövalyesi şeyinden oluyor.
  • Zenginin malı fakirin çenesini yorar...

Kendi işine bakmayıp başkalrının yaptıklarına bakanlar, onların dünyasında yaşamaya mahkumdur.Siz yapın onlar sizi konuşsun...Halimiz ne acı...Sanırım biz şikayet için yaratılmışız :)

Hayırlı işler, bol güneşler!

Sürç-ü lisan ettiysek affola,
  • sizinki de "abesle iştigal "olmuş Steinberger_2 bu topicse ,işi olmayıp da buraya yazanların parmaklarını yormak o halde
  • quote:

Orjinalden alıntı: suzi dilara

sizinki de "abesle iştigal "olmuş Steinberger_2 bu topicse ,işi olmayıp da buraya yazanların parmaklarını yormak o halde

Haklısınız...Sanırım benim ki abesle iştigal...Siz çok mühim konunuza devam ediniz...Rahatsızlık verdiysem özür.

Saygılarımla,
  • Sayın " @suzi dilara " size özel mesaj atacaktım ama "üye profilini göremiyorsunuz" gibi bir ibare çıktı :) Bu engeli aştığımda , size mesaj atmak isterim.

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Steinberger_2

quote:

sizinki de "abesle iştigal "olmuş Steinberger_2 bu topicse ,işi olmayıp da buraya yazanların parmaklarını yormak o halde

Haklısınız...Sanırım benim ki abesle iştigal...Siz çok mühim konunuza devam ediniz...Rahatsızlık verdiysem özür.

Saygılarımla,

2007 yılında,bilgisayar kullanabilen uygar insanlarız diye geçiniyoruz ama halen anlayamadığımız bir durum var;eğer ki açılmış bir konu size hitap etmiyorsa,girmezsiniz olur biter,ha meraktır girdiniz,ama beğenmediniz,
    yazmazsınız olur biter,

asıl abesle iştigal,

konuları ''kendine göre'' mühim ve mühim değil diye ayırmaktır,ayrıca bir üyeye pm atabilmek için illede profilini görmek şart değil @Steinberger

saygı bizden...

Boş konuşma yüzünden cevabım uzadı,
    yukardaki liste sabetaycılar hakkında araştırmalar yapan bir gurubun ulaştığı sonuçlara göre düzenlenmiş bir liste,yani herhangi bir hükmü ve bağlayıcılığı yok,oradaki isimler kesin sabetaycıdır diyemeyiz,
    bu konularda derin araştırmalar yapan YALÇIN KÜÇÜKün dediği gibi ancak kendileri kabul ederse sabetaycı olduklarını o zaman kesin hüküm verebiliriz,

günümüz sabetaycılarından sadece ILGAZ ZORLU kabul etmiş,diğerleri halen ısrarla saklıyor...

olayın birde şu yönü varki,yukarda bir dostumunda belirttiği gibi sabetaycılar illede aynı görüşte,yada aynı statüde olacak diye bir şart yok,sabetaycılarda sizin bizim gibi insanlar yani listedeki isimlerden şu öyledir,bu değildir diyemeyiz,

yaşayanlar için bir hüküm veremezken ölmüşleri konusunda daha rahat hüküm verebiliriz, üsküdardan bağlarbaşına çıkarken fıstıkağacı denilen yerde feyziye hatun cami ve bülbülderesi mezarlığı var,buradaki mezartaşlarını okursanız bir fikir edinebilirisiniz....

• quote:

Sayın " @suzi dilara " size özel mesaj atacaktım ama "üye profilini göremiyorsunuz" gibi bir ibare çıktı :) Bu engeli aştığımda , size mesaj atmak isterim.

Saygılarımla,

Bimukabele saygı bizden;zira anlayamadım profilimden ne umuyorsunuz? görünce pmnin konusu mu değişecek ,bence direkt yazın pm almamak için kapalı değil profil bölümü...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

quote:

Orjinalden alıntı: telefonumabak

aras dağlıdan mı alıyonuz bu entel dantel akımları yaw.
    insanlar ekemek davasıyla nafaka davasıyla uğraşırsa bu gibi meşgalelelere vakit ayıramas zaten

bir zararı varmı dostum?

diyorumki ekmekle ugraştığın takdirde adını bilem ta 30 yaşlarda duyarsın
    belki 60 lı yaşlarda doktrinini öğrenirsin
    yani öbür tarfa göçersin sonra
    yeterki geçim derdi binsin sorumluluk alsında insan
    örgüt, mezhep veya farklı inanış çeşitleriye ugraşacak zaman olmaz
  • 100 Yıl koyun gibi yaşayacağınz 1 gün Aslan gibi yaşa ,

Der bir italyan atasözünde ben 1 gün Aslan gibi yaşamayı tercih edenlerdenim.

Özgür irade seçimini nasıl yapar bilemessin ister Koyun ister Aslan.

Bir rivayete göre ;
    Franco 1939 da İspanya da diktatör koltuğuna oturduğunda yardımcılarından ilk istediği şey Dünyanın en büyük stadyumlarını yapmaları olmuş.
    Sormuşlar niye diye ;

İnsanlar bir şey ile meşgul olduklarında idare edilmeleri çok daha kolay ve böylece özgürlük lerinin peşine düşmezler benimle hiç ilgilenmezler demiş ;

Haklı da çıkmış Genaral Franco ölene kadar (1975) iktidarda kalmış bir Diktatör olarak.

Senin ekmek kavganı, özgürlük isteğinin önüne geçiren yönetimler yaşadığın için böyle düşünüyorsun bu da normal.

• İsmini duyupta şaşırdığım ne çok sebetayist varmış öyle

Bu vatanı sahipsiz sananlar büyük yanlışlarının farkında değiller
  • quote:

quote:

quote:

Saygılarımla,

2007 yılında,bilgisayar kullanabilen uygar insanlarız diye geçiniyoruz ama halen anlayamadığımız bir durum var;eğer ki açılmış bir konu size hitap etmiyorsa,girmezsiniz olur biter,ha meraktır girdiniz,ama beğenmediniz,
    yazmazsınız olur biter,

asıl abesle iştigal,

konuları ''kendine göre'' mühim ve mühim değil diye ayırmaktır,ayrıca bir üyeye pm atabilmek için illede profilini görmek şart değil @Steinberger

saygı bizden...

Boş konuşma yüzünden cevabım uzadı,
    yukardaki liste sabetaycılar hakkında araştırmalar yapan bir gurubun ulaştığı sonuçlara göre düzenlenmiş bir liste,yani herhangi bir hükmü ve bağlayıcılığı yok,oradaki isimler kesin sabetaycıdır diyemeyiz,
    bu konularda derin araştırmalar yapan YALÇIN KÜÇÜKün dediği gibi ancak kendileri kabul ederse sabetaycı olduklarını o zaman kesin hüküm verebiliriz,

günümüz sabetaycılarından sadece ILGAZ ZORLU kabul etmiş,diğerleri halen ısrarla saklıyor...

olayın birde şu yönü varki,yukarda bir dostumunda belirttiği gibi sabetaycılar illede aynı görüşte,yada aynı statüde olacak diye bir şart yok,sabetaycılarda sizin bizim gibi insanlar yani listedeki isimlerden şu öyledir,bu değildir diyemeyiz,

yaşayanlar için bir hüküm veremezken ölmüşleri konusunda daha rahat hüküm verebiliriz, üsküdardan bağlarbaşına çıkarken fıstıkağacı denilen yerde feyziye hatun cami ve bülbülderesi mezarlığı var,buradaki mezartaşlarını okursanız bir fikir edinebilirisiniz....

Sayın mavim1974,konunun önemsizliğini belirtmek sanırım hakkım.Siz başkalrının yaptıklarını kendinize referans alabilirsiniz,ve bu sizi yönlendirebilir...Nasıl ki siz insanları bu yönde düşünmeye ve tedbir almaya yönlendiriyorsunuz, bende aksine onları düşünmeyip kendi doğrularımızla hareket etmeliyiz diyorum...Eğer bunu yazma hakkım yoksa 'siz haklısınız...

Benimle ilgili yazdığınız bölüm için "boş konuşma" tanımızı yadırgadım.Kem söz sahibine aittir...

Saygılarımla,

• quote:

quote:

Sayın " @suzi dilara " size özel mesaj atacaktım ama "üye profilini göremiyorsunuz" gibi bir ibare çıktı :) Bu engeli aştığımda , size mesaj atmak isterim.

Saygılarımla,

Bimukabele saygı bizden;zira anlayamadım profilimden ne umuyorsunuz? görünce pmnin konusu mu değişecek ,bence direkt yazın pm almamak için kapalı değil profil bölümü...

• quote:

Orjinalden alıntı: khanturks1

100 Yıl koyun gibi yaşayacağınz 1 gün Aslan gibi yaşa ,

Bir rivayete göre ;
    **** 1939 da İspanya da diktatör koltuğuna oturduğunda yardımcılarından ilk istediği şey Dünyanın en büyük stadyumlarını yapmaları olmuş.
    Sormuşlar niye diye ;

İnsanlar bir şey ile meşgul olduklarında idare edilmeleri çok daha kolay ve böylece özgürlük lerinin peşine düşmezler benimle hiç ilgilenmezler demiş ;

Haklı da çıkmış Genaral **** ölene kadar (1975) iktidarda kalmış bir Diktatör olarak.

Senin ekmek kavganı, özgürlük isteğinin önüne geçiren yönetimler yaşadığın için böyle düşünüyorsun bu da normal.

çok ilginç. ama rtuke girmiş bazı kelimeler ***** görünmüyopr ****onları bilahere kodlarsan ***** daha anlaşılır olur

• ilginç. birileri bir liste koymuş, isimler sıralamış. kim bu BİRİLERİ? belli değil.

GİZLENMEYİ seçen zat-ı şahanemiz, bu listeyi oluştururken neyi kıstas almış? nereden yararlanmış? bu hiç belli değil.

alttaki parmağa uzandığınızda bakın da kimler varmış:

yeni şafak... yazarı... ilginç. sonra
    ibrahim tenekeci? kim bu zat-ı şahenemiz? milli gazete'de de yazan bir şair... aynı adres, ilginç...

CEMAL A. KALYONCU: kimmiş bu adem oğlumuz? Aksiyon dergisi gazeteci yazarımız.... aynı adres...

başka biri daha, kendine Gökyüzü diyor. galiba işin çatısını kuran da bu kişi. Ilgaz Zorlu ya yazdığı bir mektupla biliniyor kendileri.

Ilgaz Zorlu zaten bildik biri. kendilerine aşinayız.

MUSA HIRAM ...... yazılarını okuyun zaten anlarsınız ne olduğunu....

liste uzayıp gidiyor.

ancak dikkatimi çeken birşey var: ".....mış"lar çok fazla. kanıt yok. delil yok. tüm yazılar, dönüp dolaşıp kişilerin "niyetleri, anlayışları" ile şekilleniyor.

türkçe de güzel bir laf vardır: "torba değil ki ağzını büzesin. ağzı olan konuşuyor işte..." kelimeler belli bir noktada kanıtlanmayınca tam da oraya geliyor: "ağzı olan konuşuyor..."

yalçın küçük'ün uydurmalarına benziyor herşey.
    "onun adı bünyamin. bünyamin nereden gelme isimdir? benjamin den.. ya baaak o da yahudiymiş..." gibi bir anlayış...

tutalım ki herşey doğru, öyle olsa ne olur? örneğin, Atatürk sebataycıydıysa, o zaman ben de sebataycıyım.
    neye inanıp, neye inanmayacağıma yukarıda bazılarını sıraladığım zevat mı karar verecek?

benim komşu, trakya tarafından. kurtuluş savaşında bu tarafa göç etmek zorunda kalmışlar. kesin o da sebataycıdır...

not: o listedeki birçok isimle yanyana olmaktan (örneğin Atatürk, örneğin, a. taner kışlalı, gurur duyarım.) listeye beni de eklemelerini isteyeceğim. listeyi hazırlayan gibi müslüman olmaktansa, olmamayı tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narada -- 3 Haziran 2007; 10:22:26 >

• quote:

NARADA :
    Ilgaz Zorlu zaten bildik biri. kendilerine aşinayız.

MUSA HIRAM ...... yazılarını okuyun zaten anlarsınız ne olduğunu....

Sanırım msnloca temsilcisi bunlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: telefonumabak

quote:

Orjinalden alıntı: khanturks1

100 Yıl koyun gibi yaşayacağınz 1 gün Aslan gibi yaşa ,

Bir rivayete göre ;
    **** 1939 da İspanya da diktatör koltuğuna oturduğunda yardımcılarından ilk istediği şey Dünyanın en büyük stadyumlarını yapmaları olmuş.
    Sormuşlar niye diye ;

Haklı da çıkmış Genaral **** ölene kadar (1975) iktidarda kalmış bir Diktatör olarak.

çok ilginç. ama rtuke girmiş bazı kelimeler ***** görünmüyopr ****onları bilahere kodlarsan ***** daha anlaşılır olur

İspanyada o yıllarda iktidara geçen ve 1975 de ölene kadar iktidarda kalan kişi kim olabilirse o sansürlemeyi ben yapmıyorum ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanturks1 -- 3 Haziran 2007; 17:50:12 >

• gene aynı hastalığımız nüksetti,

ormana bakıyoruz ama ağaç göremiyoruz,
    naçizane bir konu açtık,böyle bir durum var,haberiniz varmıdır diye;

biri çıktı;ekmek derdi varken uğraştığınız şeye bak,

öbürü çıktı,sen onları konuşma onlar seni konuşsun dedi,

bir başkası çıktı,öyle müslüman olacağıma böyle sabetaycı olurum dedi(çokta umurumuzdaydı)

arkadaşlar,
    dolap beygiri gibi aynı yerde dönüp duruyoruz,bir arpa boyu ilerliyemiyoruz,ortada olan gerçeklerden bahsetmek,abesle iştigal değildir,aksine yok saymak öyledir...
    yalçın küçük için uyduruyor diyenler,onun yaptığı araştırmaların binde birini yapsalar neler uydururdu acaba,biraz emeğe saygı arkadaşlar,adam birisi için ''bu sabetaycı olabilir'' derken ''ben ulaştığım sonucu söylüyorum,o da çıksın değilim desin'' diyor bu güne kadar sadece bir kişi(nevzat yalçıntaş) çıkıp ben değilim,yalçın küçük yanılıyor dedi,

neden diğerleri susuyor,bugün bırakın bu kadar büyük bir ithamı,birisi çıkıp sizin için ''bu şöyle'' dese eğer değilseniz hemen çıkıp itiraz edersiniz değilmi?

ayrıca yalçın küçük uç bir örnek oldu aslında merak edenler birazda soner yalçın okuyabilirler, efendi serisini herhalde biliyorsunuz...

son olarak yukardaki listeyi yapanları beğenmemiş bir arkadaş,

''üzüm mü yiyeceğiz bağcımı döveceğiz'' önce onu bir belirleyelim....

• quote:

gene aynı hastalığımız nüksetti,

ormana bakıyoruz ama ağaç göremiyoruz,
    naçizane bir konu açtık,böyle bir durum var,haberiniz varmıdır diye;

biri çıktı;ekmek derdi varken uğraştığınız şeye bak,

öbürü çıktı,sen onları konuşma onlar seni konuşsun dedi,

bir başkası çıktı,öyle müslüman olacağıma böyle sabetaycı olurum dedi(çokta umurumuzdaydı)

arkadaşlar,
    dolap beygiri gibi aynı yerde dönüp duruyoruz,bir arpa boyu ilerliyemiyoruz,ortada olan gerçeklerden bahsetmek,abesle iştigal değildir,aksine yok saymak öyledir...
    yalçın küçük için uyduruyor diyenler,onun yaptığı araştırmaların binde birini yapsalar neler uydururdu acaba,biraz emeğe saygı arkadaşlar,adam birisi için ''bu sabetaycı olabilir'' derken ''ben ulaştığım sonucu söylüyorum,o da çıksın değilim desin'' diyor bu güne kadar sadece bir kişi(nevzat yalçıntaş) çıkıp ben değilim,yalçın küçük yanılıyor dedi,

neden diğerleri susuyor,bugün bırakın bu kadar büyük bir ithamı,birisi çıkıp sizin için ''bu şöyle'' dese eğer değilseniz hemen çıkıp itiraz edersiniz değilmi?

ayrıca yalçın küçük uç bir örnek oldu aslında merak edenler birazda soner yalçın okuyabilirler, efendi serisini herhalde biliyorsunuz...

son olarak yukardaki listeyi yapanları beğenmemiş bir arkadaş,

''üzüm mü yiyeceğiz bağcımı döveceğiz'' önce onu bir belirleyelim....

hangi GERÇEK? ortada bir GERÇEK var da ben mi göremiyorum??? benim gördüğüm yalnızca son dönemde yapılan karalamalar kampanyasının bir uzantısı daha. üstelik bu karalamaların nereden geldiği, neden yapıldığı da artık ayan beyan ortada.

"üzüm" dediğin eğer bu tür UYDURMALAR, kendince KARALAMALAR ise, lütfen kendiniz yiyiniz. ortada "üzüm" filan yok, ortada, sarosla beslenen, AB destekli, Atatürk, ülkenin ulusalcı bilim adamları, ulusal kimlik gibi değerlerini yok etmeye çalışan bir anlayış var...

eğer bu "üzüm"se, kendi adıma, ABD ve AB destekli BAĞLARDAN almak istemiyorum.

ben üzümümü "misaki milli" sınırları içerisinde kurduğum bağlarda yetiştiririm, sağolun.

tabi ki, bu sınırlar içerisinde kurulmuş, çeşitli "bağ"lardan da söz etmek mümkün. yoksa "abd-uyumlu-ılımlı-islam"ı nasıl kurardık ve bu türden uydurmaları nasıl yapardık... onlara rağmen kendi bağımı kurarım; siz gönlünüzü ferah tutun, uydurmalarınızla beslenmeye devam edin. eğer besleyecek birilerini de bulabiliyorsanız, onlara da afiyet olsun.

bulamazsanız siz o üzümü lütfen, fetullah amcamıza hediye ediniz. isterseniz kırmızı bir kurdela da bağlayabilirsiniz.

demişsiniz ki:
    ".....yalçın küçük için uyduruyor diyenler,onun yaptığı araştırmaların binde birini yapsalar neler uydururdu acaba,biraz emeğe saygı arkadaşlar,adam birisi için ''bu sabetaycı olabilir'' derken ''ben ulaştığım sonucu söylüyorum,o da çıksın değilim desin'' diyor bu güne kadar sadece bir kişi(nevzat yalçıntaş) çıkıp ben değilim, yalçın küçük yanılıyor dedi....."

yalçın küçük'ün ne olduğunu merak etmeyin, çok iyi biliyoruz. özellikle 80 sonrası süreçte, NELERE soyunduğu birçoklarınca malumdur. ve üstelik, kişilerin kişilik haklarına yapılmış bir tecavüz var ortada (ki bazıları yaşamıyor), sonrada tecavüz eden değil, tecavüze uğrayan suçlanıyor, "hadi bakalım kendini savun,öyle değilim de" deniliyor...

bu ne biçim anlayış!!!

onun bunun, kimliğini gizleyip ortalıkta yalan dolanla işyapmaya, popüler olmaya çalışan birilerinin bazıları sıradan, bazılar bu ülke için canını vermiş insanlara (ki aralarında Atatürk'te var) "sebataycıydı" demesi, kendince KARALAMA yaptığını sanması, hele birilerinin de bunu ÇOK ÖNEMLİ İLAN EDİP, sağa sola savurması, döndürülen dolaplara beygir olması çok da umrumuzdaydı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narada -- 4 Haziran 2007; 22:34:13 >

• @narada,

dostum,burada illede birbirimize cevap vermek zorunda değiliz be,durduk yere neden gerilelim,ben sana birşey ispatlamak zorunda değilim,keza sende bana öyle,ben seni hiç bir şeyle itham etmedim,sende beni fethullahçılıkla falan (bilip bilmeden) etme istersen,çözüm basit,girme bu konuya ve yazma eğer beğenmiyorsan varmı ötesi?
  • quote:

@narada,

dostum,burada illede birbirimize cevap vermek zorunda değiliz be,durduk yere neden gerilelim,ben sana birşey ispatlamak zorunda değilim,keza sende bana öyle,ben seni hiç bir şeyle itham etmedim,sende beni fethullahçılıkla falan (bilip bilmeden) etme istersen,çözüm basit,girme bu konuya ve yazma eğer beğenmiyorsan varmı ötesi?

Bu kadar basit yani?

Böyle bir yaptırım hakkımız var mı acaba bizlerin burda konu açarken,bu kadar keyfi bir tutum söz konusu olabilir mi?

Hem burda tartışmak,bilinçlenmek,bilgilenmek için konu başlığı açıcağız,ondan sonra,bize ters gelen yazılara müdahale edip,girmek ve yazmak zorunda değilsin diyeceğiz.
    Aklımızın yatmadığı şeyleri,kabul mu edilim,sorgulamayalım mı,burda yüzlerce tanıdık,bilindik simalar var,evet bunların hepsi demekki sebataycıymış mı diyelim,böyle mi kabul edelim.

Niye rahatsız oluyorsunuz anlamadım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.