Şimdi Ara

sabancının anlam veremediğim sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sabancıda mühendslik ve doğa bilimleri diye geçiyo nası bi sistemi var sabancının anlam veremedim biri açıklayabilirmi ?

• Belli bir süre herkesle ortak dersler alırsın. Sonra da bölümünü seçersin Sabancı'da.
  • Asıl anlam veremediğim nokta ilk bindeki çocukla 120bin aynı sınıfta. Bu ne saçmalık :S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monha M kullanıcısına yanıt
    Kapitalist sisteme hoşgeldiniz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monha

Asıl anlam veremediğim nokta ilk bindeki çocukla 120bin aynı sınıfta. Bu ne saçmalık :S

ilk okulda da ilk bindeki çocukla 120 bindeki çocuk aynı sınıftaydı ama o sınıftan bir ilk bin çıktı birde 120 bin. Sınıfın aynı olması ne bindekinin zekasını geriletir nede 120 bindekini dahi yapar. İlk bine girmek bir insanın dahi olduğunu göstermediği gibi 120 bin olmakta o insanın yeteneksiz , geri zekalı biri olduğunu göstermez.

İlk binin hepsi dahi olsaydı , senelerdir bu sınav yapılıyor , bu ülkenin binlerce dahi ile şahlanması gerekirdi , ama gel gör ki o ilk binlerin seçtiği okullardan dünya sıralamasında birinciliğe oynayan yok.
  • Üniversitede çok fark edeceğini zannetmiyorum kimle aynı sınıfta olduğunun hoca gelip dersini anlatıp çıkacak zaten
  • 120 binlik olaya ben de katılmıyorum. ama sabancının yaptığı ilk iki yıl ortak okutup sonra bölüme ayrılma olayı mantıklı bir durum. keşke her okulda öyle olsa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sabancının sistemi gayet güzel.hangi bölüme yatkınsan onu seçiyorsun.ayrıca bütün özellerde burslu burssuz aynı sınıfta okur dert ediyorsan hiç bir özeli yazmazsın ne kadar kompleksli insan varmış burda.
  • Boyle dusunenler yazmasin vakiflari kardesim egoya bak egoya.

• Kardeşim bu olayın egoyla falan alakası yok. Orası üniversite sonuçta bilim adamları prof lar yetişecek ilkokuk kıyaslaması ne alaka? Aynı şey mi bu? Hoca gelecek dersi anlatıcak. 120binlerde olan insan gerizekalıdır mı dedim ben? Ama bilgi donanımı tabiki yetersizdir. Konuyu saptırmayın. ders işlenişi ve akışı ne kadar sağlılklı olur benim sorgulamam bu.

• Sherlock Domates kullanıcısına yanıt
    Babişko parasıyla okuyan öğrenci tatlişkoluğu <3 Nasıl uçuk seviye farkını olumlu bir şey gibi anlatmayı becerdin şaşkınım ya. Üniversiteyi ve a,b,c yi öğrendiğin ilkokul ile aynı klasmana soktuğun için seni ayakta alkışlıyorum Sınavın zeka düzeyini ölçen bir şey olduğuna inancım yok lakin 1000deki öğrenciyle 120bindeki öğrenci 3/5 örnek dışında farklı insanlardır. Burda ki olayı basite indirmek için düz liseliye integral anlatmakla fen lisesine integral anlatmayı kıyaslayabiliriz. Sonuç olarak mantığın çok yanlış.

• Aynen. Aynı düşüncedeyim ama aktaramadım heralde...

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhat1996

Babişko parasıyla okuyan öğrenci tatlişkoluğu <3 Nasıl uçuk seviye farkını olumlu bir şey gibi anlatmayı becerdin şaşkınım ya. Üniversiteyi ve a,b,c yi öğrendiğin ilkokul ile aynı klasmana soktuğun için seni ayakta alkışlıyorum Sınavın zeka düzeyini ölçen bir şey olduğuna inancım yok lakin 1000deki öğrenciyle 120bindeki öğrenci 3/5 örnek dışında farklı insanlardır. Burda ki olayı basite indirmek için düz liseliye integral anlatmakla fen lisesine integral anlatmayı kıyaslayabiliriz. Sonuç olarak mantığın çok yanlış.

baba parasıyla okumuyorum , ilk binlerin olduğu sınava girip orta çaplı bir devlet üniversitesi kazandık zamanında. Hazırlıkta okuduk , aynı sınıfta ilk bine girip tıp kazananlarda vardı 200 bin olup jeoloji okuyanlarda. Bazı şeyleri anlamak için yaşaman gerek.

Sizin mantığınızla bu işler olsaydı , ABD'de İngiltere'de ağzınız açık imrene imrene baktığınız okullar ilk sıralara oynayamazdı. Oralara sadece ilk binler gitmiyor , babişko parasıyla tatliş tatliş gidenlerde var. Ama o üniversiteler ilk sıralara oynuyor.

Sen üniversiteyi lise ile karşılaştırmaya devam et. Üniversitede hoca sınıfın iyilerine odaklanır onların seviyesinde anlatır dersi , arkada aylak aylak oturanlara anladınızmı çocuklar gibi liseli hocası tavırları takınmaz. Gelir anlatır gider. Anlayan fen liseli anlar anlamayan düz liseli anlamaz.

Sistem bu , dünyada da böyle , ya paran olacak yada bu test sınavlarında iyi olacaksın.

Sonuç olarak hele bir üniversiteye gidinde sonra tartışalım bu konuları.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.