Şimdi Ara

Koç vs Sabancı? Kafam karıştı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ben şu an Koç Üni Moleküler Biyoloji ve Genetik'te okuyorum, geçmeme rağmen isteyerek hazırlığa kaldım, hazırlık okuyorum.


    Seneye (2022 Güz) Sabancı Üniversitesi'ne geçmek istiyorum, çünkü Sabancı'nın bölüm seçme özgürlüğü var ve Bilgisayar Mühendisliği'ne geçmek istiyorum.


    Sormak istediğim şey, Sabancı top okullardan biri midir? Koç ve Bilkent ile aynı klasmanda mıdır? İleride, ortalama bir ortalama ve CV ile Sabancı mezunu olarak avantajlı olur muyum?


    Yani kısaca Sabancı, Koç'un dengi bir okul mudur?


    İki okula da ücretli olarak gittiğim için burs imkanları benim için önemli değil. Ayrıca iki okulun da kampüsü, sosyal ortamı vs. bana yeterli geldi açıkçası o konuda da bir soru işareti yok kafamda.


    Sadece iki okulun eğitim kalitesi ve diplomalarının değerini kıyaslamak istiyorum.








  • selamlar,iki okulda da çokça zaman geçirmiş,ortak arkadaşları olan biri olarak kısaca cevaplamak istiyorum.Sabancı Bilkent ve Koç overall’da aynı klasmanda okullardır.Bazı spesifik sektörler ve bölümlerde birbirlerine karşı üstünlükleri vardır ama diploma değeri olarak aşağı yukarı benzerlerdir.Bunu linkedin’den mezunların yurtdışına gitme oranından,çalıştıkları şirketlerden,master ve doktoraya kabul aldıkları okullardan vs. anlayabilirsin.Koç’un %50 burstaki tek haneli kontenjanlarından kaynaklanan yüksek sıralamaları dışında taban puanları da benzerdir.Aynı şekilde global üniversite sıralamalarında da yakın seviyelerdeler.Benim bu okullardaki tecrübeme göre İstanbul’da okuyacak olsam;endüstri,işletme,sosyal bölümler için Koç’u, mekatronik,malzeme ve cs için Sabancı’yı seçerdim.

  • Otostopcunungalaksisi O kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim.


    linkedin kullanmayı pek bilmiyorum nasıl bakabilirim ona şkafdskşliadfsklşadfs




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trixie Mattel -- 4 Haziran 2022; 16:58:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.