Şimdi Ara

SABANCI UNIVERSITESINI COK ISTIYORUM AMA.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabancida elektrik veya endustri muhendisligi Cok istiyorum ama ailemin durumu cok cok iyi degil ama ortalamanin ustu, devlette anadolu lisesi mezunuyum. Sabanci yillik yurt ucretiyle birlikte 50 bin lira.
    Mezunum bir daha mezuna da kalamam. Puanim en iyi ozellerden tek sabanciya yetiyor.

ne yapmaliyim sizce ailemi ikna etmeli miyim zaten gitsem baska bi universiteye en az 25-30 bin vericez. Sabanci farkli midir sabanci icin deger mi ??? :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badman95 -- 17 Haziran 2015; 1:14:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Upp lutfen cevapp

• badman95 B kullanıcısına yanıt
    puanının sabanacıya yeteceğini nerden biliyorsun?bekle hele bi açıklansın sonuçlar.
  • Cok Cahilim. Sabancida muhendislik oldugunu yeni ogrendim.

• onuryum O kullanıcısına yanıt
    Buyuk ihtimal oyle olacak diger iyi universitelere yetmez..

• Ailenin durumu çok çok iyi değlse bence 50 bin lira riske atma az bi para değl sonuçta

Belki ben fakir psikolojisiyle değerlendiriyorum tam emin olamadım şimdi ama 50 bin yine çok gibi geldi bana masraflarıyla 70 bini bulur en az

mühendislik ve doğa bilimleri diye geçiyor galiba şimdi baktım 128k ile kapatmış paralısı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayir tabiki cok para harcayan biri degilim ve yurt parasiyla 46bin lira tutuyor 4bin de baska yere gitse en fazla 50 bin.

• Özel okulda çevren olacak şimdi o ortamı bilirim ben bi yere gidersiniz topluca inanılmaz paralar harcalar yani düşündüğünden çok daha fazla para gidebilir

eğer dersen ki ben öyle arkadaş falan yapmam dersime bakarım falan diye şimdiden söyleyeyim öyle yalnız kovboy işleri yemez ünide mutlaka çevren olmalı gerek not için gerek okula uyum sağlamak için

• Mutlaka ortamim olur ama o kadar para harcamam diye dusunuyorum 20 bin cok fazla tas catlasin 3-4 bin harcanir senede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet suan 80bindeyim en fazla 60 bine ceksem bile bilkente filan yetmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badman95 -- 17 Haziran 2015; 1:11:31 >
  • Up

• Up

Çok para harcayan biri değilim desen de harcayacaksın. Bunun başka yolu yok. Hele yurtta kalıyorsan, arkadaşlarının arabası olacak hemen şehre ineceksiniz geceleri başka yerlerde gezip tozacaksınız. Onu geç Sabancıdan bahsediyoruz festivaller, konserler. Oradaki (genel); insan profili biraz fazla zengin. Tamam ortalama insanlar da var ama ben şahsen otoparkına gittiğimde bunalıma girdim. Her üniversitede var elbet ama ben sabancı gibisini görmedim (belki koç da öyledir ama gitmedim). Ayrıca bunun yaz okulunu düşün, tüm arkadaşların Amerikaya gidecek exchange yapacak. Sen yerinde mi sayacaksın ? (burs bulursun orası başka) Şunu düşün (okulun sitesinde de yer alıyor) mezun olanlar yüksek lisans için ülkede durmuyor. Yurt dışında yüksek lisans ayrı para. Bu arada tüm arkadaşların grup halinde bırak bodrumu yurtdışına 2 hafta boyunca tatile gidecek.

Tüm bu dediklerimin ististanası yok mudur ? Elbette vardır ama sadece şunu söyleyeyim tek çocuksan, sırada üniversite okuyacak kardeşin yoksa babana söyle versin parayı :D 1 tanecik çocuklarısın

Edit: Eğitimin için değer
    Edit 2: "Taş çatlasa 3-4 bin gider senede" demişsin, onu cep harçlığı yapan adamlarla aynı sınıfta okuyabilecek misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idiltaskir -- 17 Haziran 2015; 19:36:21 >

• idiltaskir kullanıcısına yanıt
    Onclikle soruna cevap vereyim 3-4 bini cep harcligi yapanlarla ayni sinifta evet okuyabilirim ,Kompleksli bir insan degilim :)

Yazdiklarinin hepsi cok dogru seyler suan dusundum de gercekten girdigimde burs kazanamazsam universite biraz zorlu gecer gibi.
    Sen sabancida mi okuyorsun bu arada?

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

Özel okulda çevren olacak şimdi o ortamı bilirim ben bi yere gidersiniz topluca inanılmaz paralar harcalar yani düşündüğünden çok daha fazla para gidebilir

eğer dersen ki ben öyle arkadaş falan yapmam dersime bakarım falan diye şimdiden söyleyeyim öyle yalnız kovboy işleri yemez ünide mutlaka çevren olmalı gerek not için gerek okula uyum sağlamak için

Tam olarak öyle degil hocam.
    Orda bı tane alışveriş merkezi var oraya gidilir.
    Başka bı 2 saat uzaktaki taksim var.Cok paralar harcanmaz ortamını tikilerle kurmazsanız.

Yine de ben gittim gezdim icini bı akraba tam burslu okuyor.mukemmel bir okul ama ben ısınamadim sahsen.ne kadar iyi egitim verirse versin cok uzak özellikle piyasadan ve sonradan seçildiği için bölüm genelde Burssuzlar endusturi burslular elektronik veya malzeme okuyor.
    Ben beğenmedim ama müthiş okuldur.kendine uyan gitsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ortami tikilerle kurmam tabiki :D cok sagol yorumun icin baya istiyorum amaa bakalim..

Yok, hayır. Tercih döneminde gitmiştim, turlara falan da katıldım. Arkadaşlarım parasıyla okuyor, ben mezun.
  • idiltaskir kullanıcısına yanıt
    Anladim, sagol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.