Şimdi Ara

Sabancı Üniversitesi hakkında, yoksa Özyeğin mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sınav sonuçları açıklandı, sinav sonucuma göre ozyegin üniversitesi endüstri mühendisliğine %50 burslu girebiliyorum.

Ancak aklıma yatan daha çok sabanci üniversitesi.Yani imkanları olsun , başarısı olsun sabancı bana daha yakın geliyor.Ancak sabancı üniversitesinin bursunu küçük bir farkla kaçırdım .
    Soyle bir durum da var, endüstri mühendisliği benim 3.sırada ki tercihim...2. Ve 1. sirada sağlık ve biyoloji bilimleri vardı.Ozyegine gidersem sadece endüstri müh. okuyacağım , ancak sabancida hem endüstri müh .var hem biyoloji bilimleri hatta iyi düşünmem için 2 senem daha olacak...

Sabancı üniversitesi hakkında bir kaç sorum var:

Anadolu lisesi mezunuyum, sabancı üniversitesi hedeflerim arasındaydi ancak bursu küçük bir sayıyla kaçırdım , bu durumda burssuz okumak durumundayım.
    Yani daha üniversite öğrencisi olmadığından dışarıdan duyumlarla idare ediyorum.Açıkçası dışarıdan "baba parasıyla okuyan tip" olarak görülmek istemiyorum çünkü gerçekten değilim , zaten hangi üniversiteye gidersem gideyim bir is bulacağım kendime...
    Sabancı içinde ya da dışardan burssuz öğrenciler nasıl tanımlanıyor , benim içimi kurcalayan en büyük soru bu :)

İkinci sorum ise , okul içinden burs alma imkanım var mı? Yani derslerin yüksek olması vs..

İlk sene girdiğimizde , toefl sınavını geçme şartı var diye bir duyumum var hatta sanırım hayli yüksek bir puanla geçmem gerekiyor...İşin asli nedir , kayıt oldum , hazırliga başladım, hazırlikta yapmam gereken nedir?

Biyoloji alanına yoğunlaşmak istersem , okulda moleküler biyoloji ve genetik mühendisliği var mı?

Bence okulun en büyük avantajı MIT ile anlaşmış olması.MIT ye sadece burslu öğrenciler mi gönderiliyor ya da Amerika ve Avrupa'ya açılmak için yapmam gereken nedir?

Son sorum ise, okul bana biraz uzak kalıyor.Avrupa kitasindayim :D Shuttlarla ulaşımı sağlamayı düşünüyorum.Ancak trafik sorunu ya da hava muhalefeti yüzünden sınavi ya da dersi kacirirsam zor durumda kalır mıyım? :D

Okulda öğrenciler arası ilişkiler nasıl? Yani üst sınıflar size ilkokul tabiriyle "ezik" gözüyle mi bakıyor yoksa genel olarak anlaşma , iyi geçinme ya da yardımlasma oluyor mu? :)

Okul içinde öğrenciler arası çok uç noktalar var mı? Örneğin benim param var, kalsamda eğlene eglene diplomayi kaparim zihniyeti çoğunlukta mı?
    Açıkçası benim temennim çevremde dersleri önemseyen , düzenli insanların çoğunlukta olması :)

Cevaplariniz için şimdiden teşekkür ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Up

• Upupup

• Up
  • Upupupup

• up?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    ODTÜ mü TOBB mu
    13 yıl önce açıldı
    İşletme mi? İktisat mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up
  • Aynı durumdayım özyeğini seçeceğim öyle gözüküyor okulu gezdim sabancıdan eksiği yok öğretim üyeleride kaliteliydi.

• sabancı tutuyorsa sabancıyı seç derim.
    herşeyi kaliteli. ayrıca iş imkanıda verebiliorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.